05-08-2014، 14:11
نمای رنگها چهرهای بینظیر به ظاهر و تصویر دریاچه اضافه میکند که چشم انداز این دریاچهها را کاملتر مینماید. لطفا در این سفر رنگارنگ به ما بپیوندید تا شما را با این چشم اندازهای دلنشین آشنا کنیم. در عین حال دلیل این تفاوت رنگ را نیز بررسی خواهیم کرد.
لاگونا ورده (Laguna Verde)
لاگونا ورده دریاچه آب شوری است که در جنوب غربی جلگههای فوقانی بولیوی قرار گرفته است. معنای لغوی نام این دریاچه در زبان اسپانیولی مرداب سبز رنگ است که اشاره به بازتاب سبزگون آب این دریاچه دارد. این دریاچه در دامنه آتشفشان لیکانکابور(Licancabur) قرار گرفته است و منظره سبز رنگ آب آن به دلیل آثار باقی مانده آتشفشانی است که حاوی رسوبات مس میباشند. این دریاچه رنگارنگ همچنین به دلیل زیبایی مناظر اطراف و نیز چشمههای آب گرمش به شهرت رسیده است.
بند امیر (Band-E-Amir)
بند امیر مرکب از 6 دریاچه آبی رنگ و عمیق است که در ارتفاعات کوهستان هندوکش در قلب افغانستان واقع شدهاند. این مکان در سال 2008 به عنوان اولین پارک ملی افغانستان انتخاب شد. این دریاچههای زیبا از آبهای غنی از مواد معدنی که از درون شکافها و گسلهای کوههای اطراف به بیرون تراوش کرده شکل گرفتهاند. همین مواد معدنی عامل رنگهای زیبا و درخشان این دریاچهها نیز میباشند.
دریاچه پوکاکی (Pukaki)
این دریاچه زیبا که در نیوزلند قرار دارد با رنگ مسحور کنندهای به نام آبی یخی خودنمایی میکند که به نوعی معنای نام آن نیز است. این دریاچه رنگارنگ توسط عقب نشینی و فرو نشستن یخچالها در طی دهها سال شکل گرفته است. امروزه این یخچال ذرات ریز و سنگی تولید میکند که پودر یخچالی نامیده شده و عامل اصلی رنگ خاص این دریاچه نیز همین پودر میباشد. این دریاچه دومین دریاچه بزرگ آلپاین در حوزه رودخانه مکنزی است که در جنوب نیوزلند قرار دارد.
لاگونا کلورادا (Laguna Colorada)
این دریاچه در بولیوی و در نزدیکی مرز این کشور با شیلی قرار گرفته است. رنگ سرخ گون این دریاچه ناشی از ته نشستهای رسوبی و نیز رنگدانههای متعلق به جلبکها میباشد. این جزیره همچنین ماوای گونههای متنوعی از فلامینگوها بوده و تعداد زیادی نیز جزایر سفید تشکیل شده از کفشیر (کفشیر یا بوراکس که به نام سدیم تترابورات هم نامیده میشود، ترکیبی معدنی و نمک اسید بوریک میباشد) در آن قرار دارند. این جزایر بوراکسی توسط تبخیرهای مکرر دریاچههای فصلی همچون لاگونا کلورادا شکل گرفتهاند.
کلیموتو (Kelimutu)
آتشفشان کلیموتو دارای سه دریاچه با رنگهای گوناگون است که در دهانه این آتشفشان شکل گرفتهاند. تیوو آتا(Tiwu Ata) عموما آبی رنگ دیده میشود، تیوو نوا موری (Tiwu Nuwa Mori)سبز رنگ بوده و تیوو آتا پولو (Tiwu Ata Polo) معمولا سرخ فام است. تصور بر این است که علت این ترکیب رنگ ویژه باز شدن پوسته زمین باشد که با نام فیومارولز(Fumaroles) شناخته میشود که در اصل به معنای خروج گاز و بخارات از شکافها یا گسلهایی است که عموما در مجاورت دهانههای آتشفشانی قرار دارند.
این دریاچههای زیبا عامل جذب گردشگران بیشماری در اندونزی میباشند. همچنین تعداد زیادی زمین شناس در مراسمی سالانه در این نقطه از جهان گرد هم میآیند. علت واقعی رنگهای متفاوت این سه دریاچه در حالی که هر سه در یک قله آتفشانی یکسان قرار دارند، هم جالب توجه بوده و هم محل بحث و اختلاف نظرهای متعدد است.
آبشارهای هاواسو (Havasu Falls)
دره هاواسو که بخشی از گرند کنیون میباشد منزلگاه قبیله هاواسو است که در شهر کوچکی به نام سوپای (Supai)زندگی میکنند. این ناحیه یکی از دورافتادهترین روستاهای آمریکا به شمار آمده و معمولیترین راه برای رسیدن به آن پرواز با هلیکوپتر است البته میتوان این مسیر 13 کیلومتری را از یک پارکینگ ماشین که برفراز تپه هوآلاپای (Huala pai) قرار دارد و سوار بر اسب شروع کرد.
دلیل اصلی برای بازدید از هاواسوپای (به معنی مردمی از دریاچه سبز-آبی) به دلیل آبها و آبشارهای رنگارنگش میباشد. یکی از جذابترین و دیدنیترین این آبشارها هاواسو است. رنگ بسیار زیبای آب این ناحیه ناشی از مواد معدنی کربناتی است که در ته آن رسوب کرده و رنگ آن را سفید میکنند همین امر باعث میشود که این دریاچه رنگهای سبز و قهوهای صخرههای خزه گرفته اطراف و آسمان آبی را بازتاب دهد.