02-08-2014، 15:45
مواد لازم :
آرد تقریبا ۳پیمانه
شیر ۱پیمانه
روغن ۲/۱پیمانه
نمک ۱قاشق چلیخوری
آب ۲/۱پیمانه
مایه خمیر ۱قاشق سوپخوری
شکر ۱قاشق مرباخوری
مواد رویه:
زرده تخم مرغ ۱عدد
زعفرون ۴/۱قاشق چایخوری (در صورت تمایل)
کنجد به اندازه لازم
مواد میانی:
سینه مرغ خرد شده ۳۰۰گرم
بادمجون ۵۰۰گرم
فلفل دلمه ای ۱عدد
پیاز ۱عدد
جعفری خرد شده ۲/۱پیمانه
پنیر پیتزا رنده شده ۲۵۰گرم
نمک فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه :
۱٫ابتدا خمیر رو آماده میکنیم…شیر رو داخل کاسه میریزیم بعد مایه خمیر عمل اومده رو بهش اضافه میکنیم(برای عمل اومدن مایه خمیر مثل پستهای قبلی مربوط به دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
نون آب ولرم و شکر و خمیر ترش رو با هم مخلوط میکنیم درشو میذاریم و اجازه میدیم به مدت ۵دقیقه عمل کنه)*
۲.آرد رو کم کم اضافه میکنیم.(نمک هم باید از قبل با آرد مخلوط کنیم)*
۳.مابین کار روغن مایع رو اضافه و خوب مخلوط میکنیم.
۴.و دوباره کم کم آرد اضافه میکنیم یه مقدار که مواد حالت خمیری به خودش گرفت همزن رو کنار میذاریم.
۵.با دست شروع میکنیم به ورز دادن (آرد باید تا اندازه ای اضافه کنیم تا به دست نچسبه)به مدت ۵دقیقه ورز میدیم.
۶.بعد خمیر رو در ظرفی که گنجایش دوبرابرشدن رو داشته باشه کمی چرب میکنیم و قرار میدیم روشو میپوشونیم و در جای نسبتا گرم قرار میدیم تا خمیر به مدت ۳۰تا ۴۵دقیقه استراحت کنه یا تا زمانیکه خمیر دوبرابر بشه(چون این زمان بستگی به دمای محیط داره)*
۷.در طول زمانی که خمیرمون ور میاد. مایه داخل کالزونه رو آماده میکنیم.سینه مرغ رو با پیاز ریز خرد شده روی حرارت ملایم میذاریم تا با هم سرخ بشن.بادمجونها رو نگینی خرد و کمی سرخ میکنیم.فلفل دلمه ای رو نگینی خرد میکنیم همه رو در طرفی میریزیم جعفری خرد شده و پنیر پیتزا رو همراه با مقداری نمک و فلفل اضافه و با هم مخلوط میکنیم.
۸. قبل از پر کردن خمیر، مایه داخلش باید خنک شده باشه، (اگه مایه شما داغ باشه،خمیر نرم میشه)*
۹.حالا میام سراغ خمیرمون بعد از اینکه حجمش دوبرابر شد با مشت دست هوای داخل خمیر رو میگیریم.(برای هوادهی به خمیر)*و دوباره کمی ورز میدیم.
۱۰.نشانه ور اومدن خمیر اینه که جای انگشت از روی خمیر محو نمشه مثل تصویر زیر.
۱۲.به اندازه یه گردوی درشت از خمیر برمیداریم و روی تخته کار یه شکل دایره باز میکنیم.
۱۳.در یه قسمت خمیر مقداری پنیر پیتزا میریزیم.
۱۴.و بعد از مواد آماده شده روی پنیر پیتزا.
۱۵.خمیر رو تا میکنیم و دو لبه رو روی هم میاریم تا شکل نیم دایره پیدا کنه بعد به شکل(دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
قطاب ) می پیچیم… قبل از تا زدن خمیر لبه ی خمیر رو به عرض نیم سانت با قلموی آشپزخانه کمی مرطوب کنیم که خوب بسته بشه.
۱۶.اگه مثل قطاب پیچیدنش براتون مشکل بودبا چنگال دو لبه خمیر رو روی هم فشار بدین تا کاملا به هم بچسبه.
۱۷.داخل سینی از قبل چرب شده میذاریم و روش از مایه رومال میمالیم و در نهایت روش کنجد میریزیم.و در طبقه وسط فر با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۵تا۴۰دقیقه قرار میدیم تا پخته و طلایی بشن.
بسیار عالی و خوشمزه ست…..
کالزونه رو با مواد مختلف میتونین تهیه کنیم مثل مواد پیتزا….
این هم برشی از کالزونه…
امیدوارم شما هم درست کنید و با لذت در کنار اعضای خانواده نوش جان کنید……
آرد تقریبا ۳پیمانه
شیر ۱پیمانه
روغن ۲/۱پیمانه
نمک ۱قاشق چلیخوری
آب ۲/۱پیمانه
مایه خمیر ۱قاشق سوپخوری
شکر ۱قاشق مرباخوری
مواد رویه:
زرده تخم مرغ ۱عدد
زعفرون ۴/۱قاشق چایخوری (در صورت تمایل)
کنجد به اندازه لازم
مواد میانی:
سینه مرغ خرد شده ۳۰۰گرم
بادمجون ۵۰۰گرم
فلفل دلمه ای ۱عدد
پیاز ۱عدد
جعفری خرد شده ۲/۱پیمانه
پنیر پیتزا رنده شده ۲۵۰گرم
نمک فلفل و زردچوبه به اندازه لازم
طرز تهیه :
۱٫ابتدا خمیر رو آماده میکنیم…شیر رو داخل کاسه میریزیم بعد مایه خمیر عمل اومده رو بهش اضافه میکنیم(برای عمل اومدن مایه خمیر مثل پستهای قبلی مربوط به دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
نون آب ولرم و شکر و خمیر ترش رو با هم مخلوط میکنیم درشو میذاریم و اجازه میدیم به مدت ۵دقیقه عمل کنه)*
۲.آرد رو کم کم اضافه میکنیم.(نمک هم باید از قبل با آرد مخلوط کنیم)*
۳.مابین کار روغن مایع رو اضافه و خوب مخلوط میکنیم.
۴.و دوباره کم کم آرد اضافه میکنیم یه مقدار که مواد حالت خمیری به خودش گرفت همزن رو کنار میذاریم.
۵.با دست شروع میکنیم به ورز دادن (آرد باید تا اندازه ای اضافه کنیم تا به دست نچسبه)به مدت ۵دقیقه ورز میدیم.
۶.بعد خمیر رو در ظرفی که گنجایش دوبرابرشدن رو داشته باشه کمی چرب میکنیم و قرار میدیم روشو میپوشونیم و در جای نسبتا گرم قرار میدیم تا خمیر به مدت ۳۰تا ۴۵دقیقه استراحت کنه یا تا زمانیکه خمیر دوبرابر بشه(چون این زمان بستگی به دمای محیط داره)*
۷.در طول زمانی که خمیرمون ور میاد. مایه داخل کالزونه رو آماده میکنیم.سینه مرغ رو با پیاز ریز خرد شده روی حرارت ملایم میذاریم تا با هم سرخ بشن.بادمجونها رو نگینی خرد و کمی سرخ میکنیم.فلفل دلمه ای رو نگینی خرد میکنیم همه رو در طرفی میریزیم جعفری خرد شده و پنیر پیتزا رو همراه با مقداری نمک و فلفل اضافه و با هم مخلوط میکنیم.
۸. قبل از پر کردن خمیر، مایه داخلش باید خنک شده باشه، (اگه مایه شما داغ باشه،خمیر نرم میشه)*
۹.حالا میام سراغ خمیرمون بعد از اینکه حجمش دوبرابر شد با مشت دست هوای داخل خمیر رو میگیریم.(برای هوادهی به خمیر)*و دوباره کمی ورز میدیم.
۱۰.نشانه ور اومدن خمیر اینه که جای انگشت از روی خمیر محو نمشه مثل تصویر زیر.
۱۲.به اندازه یه گردوی درشت از خمیر برمیداریم و روی تخته کار یه شکل دایره باز میکنیم.
۱۳.در یه قسمت خمیر مقداری پنیر پیتزا میریزیم.
۱۴.و بعد از مواد آماده شده روی پنیر پیتزا.
۱۵.خمیر رو تا میکنیم و دو لبه رو روی هم میاریم تا شکل نیم دایره پیدا کنه بعد به شکل(دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
قطاب ) می پیچیم… قبل از تا زدن خمیر لبه ی خمیر رو به عرض نیم سانت با قلموی آشپزخانه کمی مرطوب کنیم که خوب بسته بشه.
۱۶.اگه مثل قطاب پیچیدنش براتون مشکل بودبا چنگال دو لبه خمیر رو روی هم فشار بدین تا کاملا به هم بچسبه.
۱۷.داخل سینی از قبل چرب شده میذاریم و روش از مایه رومال میمالیم و در نهایت روش کنجد میریزیم.و در طبقه وسط فر با حرارت ۱۷۰ درجه سانتی گراد به مدت ۳۵تا۴۰دقیقه قرار میدیم تا پخته و طلایی بشن.
بسیار عالی و خوشمزه ست…..
کالزونه رو با مواد مختلف میتونین تهیه کنیم مثل مواد پیتزا….
این هم برشی از کالزونه…
امیدوارم شما هم درست کنید و با لذت در کنار اعضای خانواده نوش جان کنید……