اخطار‌های زیر رخ داد:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 865 - File: showthread.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 865 errorHandler->error




 


امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

دیواره​های برفی؛ جاذبه نادر گردشگری در «کوهرنگ»

#1
دیواره​های برفی؛ جاذبه نادر گردشگری در «کوهرنگ»
بارش برف زمستانه، گرچه هرسال و تا نیمه‌های فصل بهار، ارتباط دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ را با دنیای خارج از آن قطع و مردم این مناطق را دچار مشکلات متعدد می‌کند، اما پس از بازگشایی راه‌های این منطقه، یکی از زیباترین جاذبه‌های گردشگری در این سرزمین کوهستانی رخ می​نماید که می‌توان از آن به عنوان جاذبه گردشگری زمستانه در بهار یاد کرد.
راه ارتباطی دهستان موگویی شهرستان کوهرنگ که هر ساله در پی بارش برف زمستانه بسته می شود این روزها بعد از حدود یک ماه فعالیت شبانه روزی نیروهای راهداری باز شد و هم اکنون این جاده ارتباطی به یکی از جاذبه های گردشگری برفی در فصل بهار تبدیل شده است، به طوری که دیواره های برفی ایجاد شده بر اثر بازگشایی جاده به حدود ۸ متر نیز می​رسد.
دهستان موگویی در ارتفاعات شهرستان کوهرنگ در چهارمحال و بختیاری و در نزدیکی مرز این استان با استان لرستان قرار دارد. این دهستان شامل ۱۵ روستا با ۷۵۰ خانوار و جمعیتی در حدود ۴۵۰۰ نفر است.
روستاهای این دهستان که بیشتر جمعیت آن را عشایر تشکیل می دهد، از محروم ترین روستاهای چهارمحال و بختیاری و کشور است. این روستا ها از کمترین امکانات زندگی بی بهره اند و در عین حال در زمستان نیز به محاصره برف درآمده و تا نیمه های بهار ارتباط شان با دیگر مناطق استان قطع می شود که این امر نیز بر مشکلات و کمبودهای آنها می افزاید و تا بازگشایی مسیر در اردیبهشت در این شرایط دشوار به سر می برند.
امسال نیز از پانزدهم فروردین و با مناسب شدن آب و هوا در این منطقه، فعالیت بازگشایی جاده ارتباطی این روستاها آغاز و هم اکنون بعد از ۲۵ روز فعالیت شبانه روزی نیروهای راهداری جاده باز شده است.
البته برای تماشای این جاذبه بی نظیر گردشگری، فرصت زیادی وجود ندارد، زیرا به محض گرم شدن هوا، برف ها نیز آب شده و تمام این دیوارهای سفید باشکوه فرو خواهد ریخت.
مدیر راهداری اداره کل راه و شهرسازی استان چهارمحال و بختیاری با اشاره به آغاز بازگشایی جاده ارتباطی دهستان موگویی و با بیان این که هم اکنون تردد در آن امکان پذیر است، به مهر می گوید: هم اکنون جاده ارتباطی در دو طرف دارای برف است که البته یک طرف آن را دیوارهای برفی و طرف دیگر را دره پر از برف شکل داده که منظره بسیار زیبایی را پدید آورده است.
شهرام ندیمی با بیان این که ارتفاع دردیوارهای برفی کنار جاده بسیار بالا است، می افزاید: دیوارهای برفی هم اکنون ارتفاعی حدود ۸ متر دارد.
تمایلی به معرفی این جاذبه نداریم
با وجودی که این جاده با منظره بی بدیل خود، می تواند به عنوان یکی از جاذبه های طبیعی گردشگری زمستانه در فصل بهار معرفی شده و مورد بازدید طبیعت گردان داخلی و خارجی قرار گیرد، اما معاون گردشگری و برنامه ریزی سازمان میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری، معرفی این جاذبه را از اولویت های این سازمان نمی داند و در این باره به جام جم می گوید: اکنون تنها قطب گردشگری زمستانه استان، منطقه چلگرد است و با وجودی که این مسیر برفی نیز مورد توجه میراث فرهنگی بوده، اما درصدد معرفی بیشتر آن نیستیم، زیرا زیرساخت های این منطقه، مناسب ورود گردشگر نیست.
حیدر صادقی با بیان این که اکنون نیز جاذبه های گردشگری طبیعی بسیار زیبا و متعددی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد که بدون زیرساخت های مناسب، شاهد ورود گردشگران و مسافران فراوانی است، می افزاید: معرفی صرف این جاذبه ها بدون تامین زیرساخت های مناسب، فقط به آنها آسیب می رساند، همچنان که ۷۰ درصد دشت لاله های واژگون کوهرنگ نیز از ۲۰ سال گذشته تاکنون و به دلیل نبود زیرساخت های خدماتی، فرهنگی، اجتماعی و حقوقی تخریب شده و از بین رفته است.
به گفته وی، نبود اعتبارات خاص استانی و ملی برای حفظ و نگهداری این جاذبه ها و فراهم کردن زیرساخت های مورد نیاز برای این مناطق موجب شده که هم این میراث های طبیعی مورد هجمه و تخریب قرار گیرد و هم رضایت مسافران و گردشگران در برخی موارد جلب نشود و حتی گاهی دچار آسیب و صدمه شوند.
صادقی با تاکید براین که به دلایل مذکور طی چهار پنج سال اخیر در زمینه معرفی این آثار با احتیاط بیشتری عمل کرده ایم، یادآور می شود: در صورت معرفی آثار منحصربه فرد طبیعی استان حتی گردشگران زیادی از دیگر کشورهای جهان خواهیم داشت، به طوری که چندی پیش نیز گردشگرانی از ایتالیا و اسپانیا خواستار بازدید از روستای پلکانی سرآقاسید شدند که به دلیل همین کمبودها مجبور شدیم آنها را با احتیاط بسیار زیاد به منطقه ببریم، در حالی که اینتوسعه گردشگری نیست.
این کارشناس مسئول در میراث فرهنگی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر این که اکنون برنامه معاونت گردشگری استان بیشتر ساماندهی و مدیریت مناطق و جاذبه های تاکنون معرفی شده است، می گوید: تا حصول نتیجه در این زمینه از معرفی مناطق جدید به گردشگران خودداری خواهیم کرد تا امکانات و زیرساخت های این مناطق تامین شود.
صادقی یادآور می شود: با این همه اگر تورهای طبیعت گردی سازمان یافته و منظمی که سه گروه از آنها در استان وجود دارد، خواستار بازدید از مناطق بکر استان همچون مسیر برفی دهستان موگویی باشند، با آنها همکاری خواهیم کرد.
عشایر بازگشتند
بارش شدید برف در شهرستان کوهرنگ و بالارفتن ارتفاع برف به بیش از ۳ متر در بسیاری از اوقات، موجب ناپدید شدن بسیاری از خانه های روستایی عشایری این منطقه و پنهان شدن آنها در زیر برف می شود. اما چندی است که با باز شدن برف ها، عشایر بتدریج از مناطق گرمسیر جنوب به استان چهارمحال و بختیاری بازگشته و رنگ زندگی را به این منطقه هدیه کردند.
منطقه بختیاری که موطن اصلی بخش عشایر بختیاری است، با تمدن و فرهنگ دیرینه ایران پیوند ناگسستنی دارد. مردمان بختیاری بیشتر به صورت کوچگری زندگی می کردند و بین استان ها و نواحی زاگرس میانی کوچ می کنند.
عشایر این استان به طور کلی در شهرستان های کوهرنگ، اردل، فارسان و لردگان و برخی از مناطق شهری و روستایی دیگر زندگی می کنند.
کوچ پاییزه عشایر شهرستان کوهرنگ از اواخر تابستان آغاز شده و عشایر از استان خارج می شوند و خانه های روستاهای عشایرنشین این شهرستان خالی از سکنه می شود و زندگی تا بهار سال آینده در آنها وجود ندارد.اما هم اکنون با گرم شدن هوا و آب شدن برف ها، کوهستان های شهرستان کوهرنگ سرسبز و کوچ عشایر از مناطق گرمسیر کشور به استان آغاز می شود که امسال نیز ورود عشایر از پانزدهم فروردین آغاز شد و هم اکنون بیشتر عشایر وارد استان چهارمحال و بختیاری شده اند.منطقه بازفت کوهرنگ یکی از مهم ترین مناطق عشایری کشور است که بیشتر عشایر بختیاری در این منطقه سکونت می کنند.
سیف الله جعفری، بخشدار بازفت با بیان این که عشایر امسال کوچ زودهنگامی داشته اند، در حالی که باید از سی و یکم فروردین کوچ را آغاز می کردند، می گوید: منطقه بازفت در حدود ۱۵ هزار نفر جمعیت ثابت دارد که با ورود ۲۵ هزار نفر عشایر، جمعیت آن هم اکنون افزایش پیدا کرده است.بسیاری از روستاهایی که در کوچ پاییزه سال گذشته خالی از سکنه شده بودند هم اکنون با ورود عشایر زندگی دوباره در آنها جریان گرفته است.
شما نه جنگیدینو بردین


ما جنگیدیم و باختیم ..
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

پیام‌های داخل این موضوع
دیواره​های برفی؛ جاذبه نادر گردشگری در «کوهرنگ» - Dead Silence - 13-07-2014، 14:07

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  شهرهای زیبای برفی
  از بهترین جاذبه های گرردشگری قشم غآفل نمانید
  آشنایی با جاذبه های گردشگری بوشهر
Thumbs Down آشنایی با جاذبه های گردشگری خوزستان
  10 جاذبه گردشگری پنهان در تهران
  آشنایی با جاذبه های گردشگری ودیدنی شهر ساری +تصاویر
  جاذبه های گردشگری دزفول + عکس
  جاذبه های گردشگری همدان
  پنج مقصد گردشگری کم‌وبیش گمنام در ایران
  گردشگری در تهران،زره و پول میخواهد!

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان