09-07-2014، 0:37
مظهری خاطرنشان كرد: در دوران بلوغ اگر به تغذیه دختران نوجوان توجهی نشود، قد آنها كوتاه و اندامشان ظریف خواهد بود از این رو نسل آینده را نیز به مخاطره میافتد زیرا دختری كه قد بلندی دارد، ذخایر غذایی كاملی داشته و در هنگام باروری جفت بزرگتری ساخته و تغذیه بهتری از طریق جفت به جنین میرسد.
یك متخصص تغذیه گفت: دختران قد بلند ذخایر غذایی كاملی دارند و در هنگام بارداری جفت بزرگتری ساخته و از این رو تغذیه بهتری از طریق این جفت به جنین رسیده و فرزندان آنها سالم تر به دنیا میآیند.
سید ضیاءالدین مظهری در گفتوگو با فارس در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها اظهار داشت: دختران در دوران بلوغ نیاز زیادی به آهن و كلسیم پیدا میكنند و اغلب آنها در این ایام رژیم گرفته یا از غذاهای فست فود استفاده میكنند كه موجب عدم تأمین نیازهای تغذیهای آنها شده و ذخایر بدنی آنها تحلیل میرود.
وی در ادامه افزود: تغذیه فقط شامل خوردن و لذت بردن نمیشود؛ در ورای تغذیه باید به سلامتی اندیشید و رساندن 50 ریزمغذی و اسیدهای چرب آمینه به سلولهای بدن از طریق مواد غذایی ضروری است.
این متخصص تغذیه با بیان اینكه روش تغذیه اكثر دختران جامعه نادرست است، ادامه داد: سرعت افزایش تكثیر سلولی در دوران بلوغ شبیه به نوزادی است كه تازه به دنیا آمده و با سرعت رشد كرده است و در طول 5 الی 6 ماه وزن او به دو برابر میرسد و در دوران بلوغ اگر دختران جوان خواب كافی داشته و از تمام گروههای غذایی استفاده كنند، 10 الی 15 سانتیمتر قد كشیده و وزن آنها نیز اضافه میشود.
مظهری خاطرنشان كرد: در دوران بلوغ اگر به تغذیه دختران نوجوان توجهی نشود، قد آنها كوتاه و اندامشان ظریف خواهد بود از این رو نسل آینده را نیز به مخاطره میافتد زیرا دختری كه قد بلندی دارد، ذخایر غذایی كاملی داشته و در هنگام باروری جفت بزرگتری ساخته و تغذیه بهتری از طریق جفت به جنین میرسد.
این استاد دانشگاه با بیان اینكه اگر زنان میخواهند فرزندان آنها دچار بیماری نشوند در هنگام ورود به حاملگی باید دارای وزن مناسب باشند، گفت: هماكنون 60 درصد از دختران كشور دچار كمخونی هستند كه اثرات منفی بر روی رشد آنها در دوران بلوغ دارد.
مظهری ادامه داد: عمده كمخونی دختران شامل فقر آهن، كمبود اسید فولیك و ویتامین B12 است و برای جبران آن باید از گوشت قرمز، ماهی و منابع گیاهی استفاده كنند اما جذب آهن منابع گیاهی در بدن پایین است.
این متخصص تغذیه با بیان اینكه دخترانی كه كم خونی دارند، غذای خود را با ماست یا دوغ مصرف نكنند، گفت: مصرف لبنیات به دلیل داشتن كلسیم، جذب آهن مواد غذایی را مختل میكند.
یك متخصص تغذیه گفت: دختران قد بلند ذخایر غذایی كاملی دارند و در هنگام بارداری جفت بزرگتری ساخته و از این رو تغذیه بهتری از طریق این جفت به جنین رسیده و فرزندان آنها سالم تر به دنیا میآیند.
سید ضیاءالدین مظهری در گفتوگو با فارس در هفدهمین نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها اظهار داشت: دختران در دوران بلوغ نیاز زیادی به آهن و كلسیم پیدا میكنند و اغلب آنها در این ایام رژیم گرفته یا از غذاهای فست فود استفاده میكنند كه موجب عدم تأمین نیازهای تغذیهای آنها شده و ذخایر بدنی آنها تحلیل میرود.
وی در ادامه افزود: تغذیه فقط شامل خوردن و لذت بردن نمیشود؛ در ورای تغذیه باید به سلامتی اندیشید و رساندن 50 ریزمغذی و اسیدهای چرب آمینه به سلولهای بدن از طریق مواد غذایی ضروری است.
این متخصص تغذیه با بیان اینكه روش تغذیه اكثر دختران جامعه نادرست است، ادامه داد: سرعت افزایش تكثیر سلولی در دوران بلوغ شبیه به نوزادی است كه تازه به دنیا آمده و با سرعت رشد كرده است و در طول 5 الی 6 ماه وزن او به دو برابر میرسد و در دوران بلوغ اگر دختران جوان خواب كافی داشته و از تمام گروههای غذایی استفاده كنند، 10 الی 15 سانتیمتر قد كشیده و وزن آنها نیز اضافه میشود.
مظهری خاطرنشان كرد: در دوران بلوغ اگر به تغذیه دختران نوجوان توجهی نشود، قد آنها كوتاه و اندامشان ظریف خواهد بود از این رو نسل آینده را نیز به مخاطره میافتد زیرا دختری كه قد بلندی دارد، ذخایر غذایی كاملی داشته و در هنگام باروری جفت بزرگتری ساخته و تغذیه بهتری از طریق جفت به جنین میرسد.
این استاد دانشگاه با بیان اینكه اگر زنان میخواهند فرزندان آنها دچار بیماری نشوند در هنگام ورود به حاملگی باید دارای وزن مناسب باشند، گفت: هماكنون 60 درصد از دختران كشور دچار كمخونی هستند كه اثرات منفی بر روی رشد آنها در دوران بلوغ دارد.
مظهری ادامه داد: عمده كمخونی دختران شامل فقر آهن، كمبود اسید فولیك و ویتامین B12 است و برای جبران آن باید از گوشت قرمز، ماهی و منابع گیاهی استفاده كنند اما جذب آهن منابع گیاهی در بدن پایین است.
این متخصص تغذیه با بیان اینكه دخترانی كه كم خونی دارند، غذای خود را با ماست یا دوغ مصرف نكنند، گفت: مصرف لبنیات به دلیل داشتن كلسیم، جذب آهن مواد غذایی را مختل میكند.