اخطار‌های زیر رخ داد:
Warning [2] count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable - Line: 865 - File: showthread.php PHP 7.4.33 (Linux)
File Line Function
/showthread.php 865 errorHandler->error




 


امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

هفت توصیه برای کاهش بی‌دقتی در آزمون

#1
روزبه خاکسار/ مشاور تحصیلی

واقعاً نمی‌دانم با این بی‌دقتیم چکار کنم، گفته بود (وجود ندارد) من (وجود دارد) گرفتم… باید برم دوباره دبستان جمع و تفریق بخونم (48 تقسیم بر 2 را 14حساب کردم)… نوشته بود همه موراد به جز زیر به جز هم خط کشیده بود من به جز را ندیدم … گزینه را اشتباه پرکردم و… اینها مشتی از خروار بی‌دقتی است که در امتحان دچار می‌شویم.
وای که بعد از امتحان وقتی متوجه آن‌ها می‌شویم چه افسوس و غمی که نمی‌خوریم. با خودم عهد می‌کنم که در آزمون بعدی جدی باشم، دقیق بخوانم، عجله نکنم، با تمرکز محاسبه کنم، سؤال و گزینه‌ها را تا آخر بخوانم. در ابتدای جلسه حواسم هست، اما در ادامه انگار که غرق آزمون می‌شوم و دوباره همان آشه و همان کاسه…!

چند نکته:
● بی‌دقتی برای همه است، یکی کمتر و یکی بیشتر.
● دقت اکتسابی است وذاتی نیست. دست روی دست نگذار که (من بی‌دقتم و دیگر کاری نمی‌شود کرد ). راه‌هایی هست که می‌توان میزان بی‌دقتی را در امتحان کاهش داد.
● برای هر انسانی طبیعی است که اشتباه کند اما غیر طبیعی است که اشتباهاتش را تکرار کند.

1- مدیریت زمان داشته باش
(اصلاً نمی‌دونم چه جوری گذشت. وقتی به زبان رسیدم، 5 دقیقه از زمان دروس عمومی‌ مانده بود. من به 10 سؤال جواب دادم که 5 سؤال را غلط جواب دادم)
● از کودکی به ما گفته‌اند که عجله کار شیطان است. وقتی می‌خواهیم کاری را در مدت زمان کوتاهی انجام دهیم، عجله می‌کنیم و درهمین حالت، میزان دقت ما به‌طور معمول کم می‌شود. برای رفع این حالت باید در جلسه‌ی آزمون،‌ مدیریت زمان داشت یعنی:
● هر درس را در زمان پیشنهادی خودش پاسخ دهید.
● زمان آغاز و پایان هر درس را در بالای سر آن درس در دفترچه‌ی ‌سؤال بنویسید و به آن پایبند باشید.
● روی ‌سؤالات مکث بیش از حد نکنید و ‌سؤالات وقت‌گیر را علامت زده و در انتها پاسخ دهید.
● گاهی به ساعت نگاه کنید و به زمان توجه داشته باشید.

2- استفاده از تکنینک خطبر
(آقا باید صورت سؤال را چند بار بخونم تا آن را بفهمم؟! آقا چشمم انگار بین خط و خطوط سرگردانه، متر را ثانیه حساب کردم و لیتر را میلی لیتر و…)
برای رفع این مشکل، دست یا قلم‌تان روی سؤال باشد و کلمه به کلمه، سؤال و گزینه‌ها را بخوانید. به هر کلمه کلیدی که رسیدید، دور آن دایره بکشید. دقت کنید، گفتم دور آن دایره بکشید، نگفتم زیر آن خط بکشید.
تبصره: بعضی از دوستان کنکوری هستند که در روش خطبر آنقدر کُند عمل می‌کنند که وقت زیادی را برای خواندن سؤال صرف می‌شود. باید حواس‌تان باشد که وقتی می‌گویند 30 سؤال ریاضی در 43 دقیقه، منظور این‌ است که برای هر یک، ‌سؤال را بخوانید، گزینه‌ها را نگاه کرده، محاسبه و جواب را درپاسخ‌برگ علامت بزنید. پس سعی کنید سرعت و حرکت دست یا قلم روی سؤال و گزینه‌ها تا جایی که امکان دارد با سرعت خواندن چشم هماهنگ شود.

3- حفظ آرامش در برخورد با ‌سؤالات بسیار ساده

(آقا ‌سؤالش عین آب خوردن بود نمی‌دونم چرا بی‌دقتی کردم ؟!)
بسیار اتفاق افتاده است که دانش‌آموزان ممتاز در ‌سؤالات ساده بی‌دقتی می‌کنند و این خود به دلیل خوشحالی درونی از برخورد با ‌سؤال ساده و کاهش غیر ارادی دقت در این ‌سؤال‌هاست. خوب است بدانید که طراحان محترم از این قضیه باخبرند و دام‌های آموزشی را در سؤالات ساده جاسازی می‌کنند. لذا وقتی با سؤال ساده مواجه می‌شوید، باید بیش‌تر هم دقت کرد. دفترچه را در دست بگیرید، گردن را به جلوتر خم کنید، محکم‌تر بشینید و… یعنی با یک تغییر فیزیکی در خود، سعی کنید تمرکز و دقت‌تان را افزایش دهید.

4- نظم در نوشتن و استفاده از مداد و پاسخ‌برگ در خانه
( آقا جای محاسبه در امتحان خیلی کمه، نمیشه با خودمون چک‌نویس ببریم؟!)

یکی از علت‌های بی‌دقتی در جلسه‌ی آزمون درهم و برهم نوشتن محاسبات در دفترچه‌ی سؤال است. یعنی خیلی بی‌نظم و نامرتب، محاسبات را در دفترچه انجام می‌دهیم. جواب یک سؤال در جواب دیگر می‌رود و گاهی آنقدر شلوغ می‌شود که راه حل خود را گم می‌کنیم و ناچاریم دوباره آن‌را بنویسیم. یادتان باشد در جلسه‌ی کنکور نمی‌توانید با خود چک‌نویس ببرید.
پس در خانه چک‌نویس‌های خود را باریک کنید تا عادت کنید که در جای محدود، محاسبات را انجام دهید. درضمن تا آنجا که امکان دارد از مداد برای نوشتن و محاسبه استفاده کرده تا در جلسه به نوشتن با مداد عادت کنید. برای کسانی که در امتحان اشتباه پرکردن گزینه‌ها را دارند، توصیه می‌شود که حتماً موقع تست‌زنی در خانه از پاسخ‌برگ استفاده کنید و دقت در پر کردن آن‌را تمرین کنید.
تبصره 1: هر گاه در جواب به اعداد 1تا 4 رسیدیم، کمی مکث کرده و بعد پاسخ‌برگ را پر کنیم. مثلاً بسیار دیده شده است که جواب مسأله عدد (1) است و این پاسخ در گزینه‌ی دوم قرار دارد و شما گزینه‌ی (1) را انتخاب می‌کنید.
تبصره 2: هر 10 ‌سؤال شماره‌ی سؤال و شماره‌ی پاسخ در پاسخ‌برگ را چک کنید تا از ردیف پرکردن گزینه‌ها مطمئن شوید.

5- دفترچه بی‌دقتی‌ها را تهیه کنید
(آقا باز هم مثل همیشه بی‌دقتی‌های تکراری؟!)
این کار بسیار مثمرثمر است. بعد از هر آزمون، لیستی از همه‌ی بی دقتی‌ها که در امتحان داشتید را تهیه کنید و آنچه را که بی‌دقتی کرده‌اید در دفتری برای خودتان شرح دهید. مثلاً بی‌دقتی در صورت سؤال داشتم و کلمه نمی‌باشد را باشد خواندم و یا بی‌دقتی در محاسبه داشتم و 4 در 6 را 10 حساب کردم! ببنید شب قبل از هر آزمون، مروری بر دفترچه‌ی بی‌دقتی‌های خود بکنید. مطمئن باشید ذهن‌تان به‌صورت ناخودآگاه در امتحان بعدی از ارتکاب بی‌قتی‌های قبلی حذر می‌کند.

6- تمرینات زمان‌دار انجام دهید
(آقا همیشه وقت کم می‌آورم؟!)
حتماً در مباحثی که به تسلط رسیدید، تمرینات زمان‌دار انجام دهید. قرار نیست فعلاً سرعت عمل خیلی خوبی داشته باشید و برای هر درس به زمان کنکور برسید. اما باید تمرین کنید و سعی کنید با افزایش سرعت خواندن و محاسبه کردن و تست زدن، دقت خود را نیز بالا ببرید. بهترین منبع در این مورد دفتر کار آزمون است. که بسیار سودمند است و باید در هفته‌ی پایانی به‌صورت زمان‌دار به همراه پاسخ‌برگ کار شود.

7- صبحانه و استراحت کافی در شب قبل

(آقا تا صبح بیدار بودم و درس می‌خواندم )
قبل از آزمون، 6 تا 8 ساعت خواب شب ضروری است. بسیاری از دانش‌آموزان برای این‌که به مباحث آزمون برسند، تا پاسی از شب بیدار می‌مانند. دقت کنید برای کنکور، شب امتحانی وجود ندارد که بتوانید همه‌ی مباحث را مرور یا تمام کنید. اگر به 70 درصد آزمون رسیده‌اید شب آزمون، قبل از ساعت 11 شب بخوابید. ممکن است تا صبح بیدار بمانید و30 درصد باقیمانده را تمام کنید.
اما از این غافلید که با عدم استراحت کافی در شب، بی‌دقتی در امتحان افزایش می‌یابد. حوصله کم می‌شود و یاد آوری مغز کُند می‌شود و عملاً معلومات شما در امتحان شاید به 40 درصد کاهش یابد. پس بهتر است بخوابید و همان 70 دصد اولی را تثبیت کنید. روز آزمون صبحانه را کامل میل کنید. نگویید که من عادت به صبحانه ندارم. عادت کنید صبحانه بخورید. شام زود و سبک بخورید تا صبح اشتها داشته باشید.

[ɴᴏᴛ ʀᴇᴀʟ]
پاسخ
 سپاس شده توسط 50$
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

پیام‌های داخل این موضوع
هفت توصیه برای کاهش بی‌دقتی در آزمون - Mᴏsᴇs - 04-07-2014، 10:45

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  دفترچه انتخاب رشته با آزمون دانشگاه آزاد ۱۴۰۳
Humanfemale آزمون های آزمایشی رشته انسانی | ویژه کنکور ۱۴۰۳
  توصیه های مهم برای شرکت در آزمون سراسری 1403 (نوبت دوم)
  منابع رسمی آزمون استخدامی آموزش و پرورش
  آزمون مارول جامع ۲ ( دوازدهم انسانی )
  هزینه مصاحبه و آزمون های عملی مصاحبه فرهنگیان مشخص شد!
  آغاز گزینش فرهنگیان از جلسه آزمون
  تجربیات آزمون رایانه ای در مصاحبه فرهنگیان
Question آرشیو آزمون های نهایی گاج ۱۴۰۳ رشته علوم انسانی
  ✅ آزمون عربی گزینه دو دوازدهم انسانی

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان