28-06-2014، 18:34
به گزارش ایرنا، مجله ورد ساکر در گزارشی به 20 نکته آموزنده از دیدارهای این مرحله پرداخته است.
1. اروپا هنوز جام جهانی را از دست نداده است
تیم های اروپایی به خصوص ایتالیا، انگلیس و پرتغال اگرچه عملکرد ضعیفی از خود به نمایش گذاشتند و نتوانستند انتظارات را برآورده کنند اما وضعیت آنها بدتر از جام جهانی 2010 نیست. در آن دوره نیز هفت تیم نتوانستند به دور دوم صعود کنند. در مسابقات 2010 نیز شش تیم اروپایی در دور دوم حضور داشتند اما در مرحله نیمه نهایی سه تیم از چهار تیم اروپایی بودند و مسابقه فینال هم بین دو تیم اروپایی برگزار شد.
2. فاجعه برای تیم های آسیایی
چهار تیم آسیایی جام جهانی 2014 یعنی استرالیا، ایران، ژاپن و کره جنوبی با کسب سه امتیاز از مجموع 36 امتیاز از دور رقابت ها کنار رفتند. هر چهار تیم در قعر گروه های خود قرار گرفتند و حذف شدند.
3. نمایش قدرت تیم های کونکاکاف (آمریکای مرکزی و شمالی و حوزه دریای کارائیب)
برای نخستین بار در تاریخ جام جهانی سه تیم از منطقه کونکاکاف موفق به صعود به مرحله حذفی این رقابت ها شده اند. هندوراس همانطور که انتظار می رفت صعود نکرد، ولی مکزیک، کاستاریکا و آمریکا به چند علت تأثیرگذار عمل کردند. یکی از این دلایل مجاورت جغرافیایی و حضور بی شمار هواداران آنها در ورزشگاه ها بود. به خصوص تیم کاستاریکا که از حمایت برزیلی ها هم برخوردار بود.
4. حمله، حمله، حمله
در 48 مسابقه مرحله گروهی 136 گل زده شد (میانگین 2.38 گل در هر بازی). این آمار بهتر از جام جهانی 2010 است و بالاترین شاخص را از جام جهانی 1970 نشان می دهد.
5. همه تیم ها هجومی بازی نکردند
یونان فقط با دو گل که یکی از آنها یک ضربه پنالتی بحث برانگیز بود توانست به دور دوم صعود کند و تیم برزیل نیز فقط با یک مهاجم میانی بازی کرد.
6. تاکتیک های مختلف
در جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی بیشتر تیم ها با سیستم 4-2-3-1 بازی می کردند اما در برزیل تیم ها با سیستم های مختلفی به میدان رفتند. بسیاری از تیم ها مثل آرژانتین با سیستم 3-3-4 بازی کردند در حالیکه برخی مثل اکوادور 4-4-2 به میدان رفتند در حالیکه هلند با دو سیستم مختلف 5-3-2 و 4-3-3 بازی کرد.
(اکوادور) بازی کردند در حالیکه هلند بین 2-3-5 و 3-3-4 در تغییر بود. به طعنه، برزیل یکی از کمترین تیم هایی است که با یک مهاجم تنها بازی می کند.
7. کاستاریکا، بزرگترین شگفتی مرحله گروهی
بسیاری تصور می کردند کاستاریکا به خاطر قرار گرفتن در گروه مشکلی که شامل سه قهرمان سابق جام جهانی است با مشکل مواجه شود. اما این تیم قدرت سازماندهی و روحیه تیمی خود را به نمایش گذاشت.
8. الجزایر، تیمیکه بیشترین پیشرفت را در چهار سال گذشته داشته است
الجزایر چهار سال قبل در آفریقای جنوبی بدون زدن گل و یا حتی کسب یک امتیاز به عنوان تیم قعر نشین گروه خود حذف شد اما در این دوره توانست به کمک نسلی از بازیکنان که بیشتر آنها در فرانسه به دنیا آمده و بزرگ شده اند برای نخستین بار به مرحله حذفی صعود کند.
زیدان الدین زیدان، سمیر نصری و کریم بنزما از جمله بازیکنانی هستند که در گذشته الجزایر را رها کرده و به تیم ملی فرانسه پیوسته اند اما فدراسیون این کشور اکنون مصمم است بازیکنان الجزایری الاصل را در این کشور نگه دارد.
9. الجزایر، بلژیک و سوییس ، یاد آور تغییر ماهیت فوتبال ملی
درست مثل الجزایر که بازیکنان الجزایری الاصل را از فرانسه به خدمت گرفته است، تیم های بلژیک و سوییس نیز ترکیبی از مهاجران را دور هم جمع کرده اند.
10. بهترین تصمیم فیفا
فیفا لوییس سوآرز بازیکن تیم اروگوئه را به خاطر گاز گرفتن یکی از بازیکنان تیم ایتالیا به مدت 4 ماه محروم کرد. این محرومیت اگرچه قدری زیاد است اما بسیاری آن را بهترین لحظه در تاریخ فیفا می دانند.
11. تیم های آفریقایی همچنان درگیر مشکلات اجرایی
تیم های آفریقایی با وجود صعود نیجریه و الجزایر به دور دوم، همچنان درگیر مشکلات مالی و اجرایی هستند به طوریکه بازیکنان کامرون به خاطر پرداخت نشدن پاداش هایشان تهدید به اعتصاب کردند. دو نفر از بازیکنان کلیدی غنا قبل از بازی با پرتغال از این تیم اخراج شدند و اعتراض بازیکنان نیجریه بعد از مداخله رییس جمهوری این کشور به پایان رسید.
12. پایان دوران سلطنت اسپانیا
شکست تحقیرآمیز اسپانیا از هلند در بازی نخست، سنگین ترین شکست مدافع عنوان قهرمانی در جام جهانی بود. تیمی که برای نخستین بار موفق شد در سه رویداد بزرگ سه عنوان متوالی قهرمانی را از آن خود کند. مسابقات یورو 2008، جام جهانی 2010 و یورو 2012.
13. کار گروهی و روحیه تیمی، کلید موفقیت است
حذف انگلیس و پرتغال، نمونه بارزی از بازیکنانی است که به طور گروهی کار نکردند و در عوض تیم هایی مثل آمریکا، کاستاریکا و یونان همگی قدرت سخت کوشی و روحیه تیمی را به نمایش گذاشتند.
14. برزیل، صحنه نشان نیمار
برزیل، که در مسابقات مرحله گروهی عملکرد درخشانی نداشت و در دفاع آسیب پذیر ظاهر شد، امشب (شنبه) در مقابل شیلی با آزمون سختی روبرو است. برزیل حضور در مرحله حذفی را مدیون نیمار 22 ساله است که به تنهایی بار انتظارات یک ملت را به دوش می کشد.
15. آرژانتین شتاب می گیرد
آرژانتین با مربیگری آلخاندرو سابیا و ترکیب 5-3-2 به آهستگی جام جهانی را با بازی در مقابل بوسنی آغاز کرد. ولی تغییر سیستم این تیم به 4-3-3 آزادی عمل بیشتری به لیونل مسی داد و موجب شد عملکرد آرژانتین در هر بازی بهتر از قبل شود.
16. توماس مولر، اینزاگی آلمان
در حالیکه نیمار و لیونل مسی رقبای اصلی جایزه کفش طلا هستند، توماس مولر بعد از آقای گلی مشترک در جام جهانی 2010، به دنبال تحقق آرزوهای خود است. برخی او را به خاطر شیوه گلزنی به فیلیپو اینزاگی تشبیه می کنند. وی با اینکه فقط 24 سال دارد ولی تا کنون 9 گل در جام جهانی به ثمر رسانده است.
17. برزیل 2014، تورنومنتی بدون شیپورهای پر سر و صدای ووووزلا
مسابقات جام جهانی 2014 برزیل در کمال آرامش و به دور از سر و صدای سرسام آور شیپورهای ووووزلا برگزار می شود. مردم به خصوص در هنگام بازی تیم های آمریکای جنوبی فضایی شبیه کارناوال را به وجود می آورند.
18. استفاده از مربیان گران قیمت، تضمینی برای موفقیت نیست
سه مربی گران قیمت جام یعنی فابیو کاپلو سرمربی روسیه، چزاره پراندلی سرمربی ایتالیا و روی هاجسون سرمربی انگلیس همگی در مرحله گروهی از دور رقابت های خداحافظی کردند.
19. داوران باید بهتر عمل کند
انتخاب یوشی نیشیمورا داور ژاپنی برای دیدار افتتاحیه بین دو تیم برزیل و کرواسی تصمیم جنجالی بحث انگیزی بود. برزیل بیشترین جمعیت ژاپنی خارج از این کشور را در خود جای داده است. بیشتر این افراد در سائوپائولو زندگی می کنند بنابراین تعجبی نداشت که نیشیمورا یک پنالتی را به نفع میزبان اعلام کند.
20. انگلیس همیشه انگلیس است
انگلیس شاید یکی از آماده ترین تیم های جام جهانی بود و لشگری از متخصصان تغذیه و کارشناسان پزشکی از بازیکنان آن حمایت می کردند ولی چنین امکاناتی در صورتی که قادر به صعود نباشید، هیچ ارزشی ندارد.