امتیاز موضوع:
  • 16 رأی - میانگین امتیازات: 4.25
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

اخـــــــبار جـــــــــدیـــــــد سیـــنمـا

#28
برگزاری جشنواره های معتبر كن و برلین، اعطای جایزه ی اسكار و گلدن گلوب به «اصغر فرهادی»، درگذشت «كلود میلر»، اكران فیلم جدید كیارستمی در كن و... از جمله مهمترین رویدادهای سینمای جهان در شش ماهه ی اول ۲۰۱۲ بودند.

برگزاری جشنواره های معتبر كن و برلین، اعطای جایزه ی اسكار و گلدن گلوب به «اصغر فرهادی»، درگذشت «كلود میلر»، اكران فیلم جدید كیارستمی در كن و... از جمله مهمترین رویدادهای سینمای جهان در شش ماهه ی اول ۲۰۱۲ بودند.
با ورود به نیمه ی دوم سال ۲۰۱۲، نگاهی می اندازیم به مهمترین رویدادهای سینمایی كه در نیمه ی اول امسال رقم خوردند و البته برای سینمای ایران نیز پیام آور شادی بودند.
اصغر فرهادی** هشتادوچهارمین مراسم اعطای جوایز اسكار روز ۲۶ فوریه (۸ اسفند) درحالی برگزار شد كه فیلم «جدایی نادر از سیمین» به كارگردانی اصغر فرهادی برای اولین بار جایزه اسكار را نصیب سینمای ایران كرد. فیلم «هنرمند» ساخته ی «میشل هازاناویچس» با كنار زدن رقیبان سرسختی چون «نیمه شب در پاریس»، «هیوگو» و «درخت زندگی» موفق به كسب جایزه بهترین فیلم شد و «هازاناویچس» نیز برای این فیلم جایزه ی اسكار بهترین كارگردانی را دریافت كرد. در بخش بهترین بازیگر نقش اول مرد، «ژان دوژاردین» در حضور «جرج كلونی» و «براد پیت» جایزه ی اسكار را برای فیلم «هنرمند» دریافت كرد و «مریل استریپ» برای سومین بار توانست جایزه اسكار بهترین بازیگر زن را این بار برای فیلم «بانوی آهنین» به دست آورد.هنرمند** مراسم اعطای جوایز آکادمی بافتا که از آن به عنوان اسکار بریتانیا یاد می شودروز ۲۷ می در خانه ی اپرا سلطنتی لندن برگزار شد. فیلم «هنرمند» در هفت بخش بهترین فیلم، کارگردانی، بازیگر مرد (ژان دوژاردین)، فیلمنامه غیراقتباسی، موسیقی، فیلمبرداری و طراحی لباس جوایز بافتا را به خانه برد. جایزه ی بهترین بازیگر زن به «مریل استریپ» برای «بانوی آهنین» رسید. فیلم «پوستی كه در آن زندگی می كنم» ساخته ی «پدرو آلمادوار» با كنار زدن «جدایی نادر از سیمین» بهترین فیلم خارجی نام گرفت.** شصت ونهمین مراسم اعطای جوایز گلدن گلوب روز ۱۵ ژانویه با اعطای جایزه بهترین فیلم خارجی به «جدایی نادر از سیمین» برگزار شد. در بخش بهترین فیلم، «فرزندان» ساخته ی «الكساندر پاین» به عنوان بهترین اثر انتخاب شد. جایزه بهترین بازیگر مرد به «جرج كلونی» برای «فرزندان» رسید و در بخش بهترین كارگردانی، «مارتین اسكورسیزی» برای فیلم «هیوگو» انتخاب شد.تاویانی** شصت ودومین جشنواره ی فیلم برلین به عنوان سومین رویداد سینمایی معتبر دنیا درحالی از نهم فوریه با نمایش فیلم «بدرود ملكه» آغاز شد كه «اصغر فرهادی» یكی از داوران بخش بین الملل بود و «مایك لی»، كارگردان سرشناس انگلیسی ریاست هیات داوران را برعهده داشت. برادران «تاویانی» ـ كارگردانان مطرح ایتالیائی ـ با فیلم «سزار باید بمیرد» خرس طلای بهترین فیلم برلیناله را كسب كردند. جایزه ی بزرگ هیات داوران نیز به «بنس فیلگاف» كارگردان فیلم «فقط باد» از مجارستان اعطا شد. خرس طلای افتخاری جشنواره ی برلین ۲۰۱۲ نیز به پاس یك عمر دستاورد سینمایی نصیب «مریل استریپ»، بازیگر سرشناس آمریكایی شد.
هانكه** شصت وپنجمین جشنواره ی فیلم كن به عنوان معتبرترین رویداد سینمای دنیا از ۱۶ می با نمایش فیلم «قلمروی طلوع ماه» آغاز به كار كرد. حضور نام های آشنایی چون «میشل هانكه»، «دیوید لینچ»، «كن لوچ»، «آلن رنه»، «ژاك آئودیار» و «دیوید كراننبرگ» گرمای مضاعفی به بخش رقابتی جشنواره ی كن داده بود. امسال «نانی مورتی»، كارگردان سرشناس ایتالیایی رییس هیات داوران بود كه در پایان فیلم «عشق» ساخته ی میشل هانكه جایزه نخل طلا را به دست آورد. همچنین فیلم جدید «عباس كیارستمی» با نام «مثل یك عاشق» بود كه در بخش رقابتی نمایش یافت. «ماتئو گارونه»، كارگردان سرشناس ایتالیایی جایزه بزرگ جشنواره كن را برای فیلم «واقعیت» از دست لیلا حاتمی گرفت. جایزه هیئت داوران كن نیز به فیلم «سهم فرشته» به كارگردانی «كن لوچ» اعطا شد. فیلم «چهارپایان حیات وحش جنوب» ساخته ی «بن زیلتین» جایزه ی دوربین طلای كن را كسب كرد.
** پنجاه ونهمین جشنواره ی فیلم سیدنی روز ۶ ژوئن با نمایش فیلم ««برای كودكان مناسب نیست» از استرالیا آغاز شد و روز ۱۷ ژوئن با نمایش فیلم «امنیت تضمین نیست» از آمریكا خاتمه یافت و جایزه ۶۰ هزار دلاری بهترین فیلم در این جشنواره در حضور فیلم برنده ی خرس طلای «سزار باید بمیرد» به فیلم «آلپ» ساخته ی «یورگوس لانتیموس» از یونان رسید. فیلم «سوت پایان» به كارگردانی نیكی كریمی نیز یكی از فیلم های بخش اصلی این جشنواره بود.
** سی وچهارمین دوره ی جشنواره مسكو از ۲۱ ژوئن كار خود را در پایتخت روسیه آغاز كرد. هیات داوران این جشنواره به ریاست كارگردان برنده ی اسكار «نیكیتا میخالكوف» از میان ۱۷ فیلم بخش مسابقه فیلم «جانك هارت» ساخته ی «تینج كریشنان» از انگلیس را به عنوان بهترین فیلم جشنواره انتخاب كرد. فیلم «روییدن در باد» ساخته ی رهبر قنبری نیز در بخش مسابقه به روی پرده رفت. جایزه ی ویژه هیات داوران به فیلم «تاریخ انقضا» به كارگردانی «كنیا ماركز» از مكزیك و جایزه ی بهترین كارگردانی را «اندری پوشكین» با درام تاریخی «مغولان» برای كشور میزبان بدست آورد. در جریان برگزاری جشنواره فیلم مسكو از «تیم برتون» ـ كارگردان سرشناس آمریكائی ـ با اهدای جایزه یك عمر دستاورد هنری تقدیر شد.لیلا حاتمی** چهل وهفتمین جشنواره ی فیلم كارلووی واری به عنوان یكی از معتبرترین رویدادهای سینمایی اروپا از ۲۹ ژوئن آغاز شد كه فیلم «پله ی آخر» به كارگردانی «علی مصفا» از ایران جایزه بهترین بازیگر زن را برای «لیلا حاتمی» به ارمغان آورد. گوی بلورین بهتربن فیلم جشنواره به ارزش ۲۵ هزار دلار به «تقریبا مرد» از نروژ ساخته ی «مارتین لوند» تعلق گرفت و جایزه ی ویژه هیات داوران به فیلم «توطئه ی ایتالیایی» رسید. جایزه ی بهترین كارگردانی جشنواره كارلووی واری به «رافائل اولت» از كانادا برای فیلم «Camion» اعطا شد. امسال همچنین از «هلن میرن»، بازیگر سرشناس انگلیسی برنده ی اسكار و «سوزان ساراندون»، بازیگر سرشناس آمریكایی با اهدای گوی بلورین افتخاری یك عمر دستاورد سینمایی تقدیر شد.
نامدارانی كه چهره در نقاب خاك كشیدند...
** «تونینو گوئرا»، نویسنده، شاعر و فیلمنامه نویس سرشناس ایتالیائی یكی از اولین چهره های درخشان هنر سینما بود كه در نیمه ی اول سال ۲۰۱۲ درگذشت. این فیلمنامه نویس نابغه روز ۲۱ مارس (دوم فروردین) در سن ۹۲ سالگی درگذشت. «گوئرا» طی چند دهه فعالیت در دنیای سینما، نگارش فیلمنامه ی كارگردانان معروفی چون «فدریكو فلینی»، «میکل آنجلو آنتونیونی»، «آندری تارکوفسکی»، «ماریو مونیچلی»، «فرانچسکو روسی»، «ویتوریو دسیکا» و برادران «تاویانی» را برعهده داشت. «گوئرا» فیلمنامه نویس پرکاری بود و برای بیش از ۱۰۰ فیلم، فیلمنامه نوشت که بسیاری از آنها از شاهکارهای سینمای مدرن و هنری اروپا به شمار می روند كه از جمله ی آنها می توان به «آمارکورد»، «شب»، «ماجرا»، «کسوف»، «نوستالژیا»، «ابدیت و یک روز»، «سفر به سیترا»، «نگاه خیره ی اولیس»، «هرج و مرج» و «شب سن لارنزو» اشاره كرد. گوئرا سه بار برای فیلم های «آگراندیسمان»، «آمارکورد»و «کازانووا ۷۰» نامزد دریافت جایزه ی اسکار بهترین فیلمنامه شد.
گوئرا
** یكی دیگر از شاخص ترین چهره هایی كه دنیای سینما در نیمه ی اول ۲۰۱۲ از دست داد، «كلود میلر» ـ كارگردان معروف سینمای فرانسه ـ بود كه روز چهارم آوریل (۱۶ فروردین) بر اثر بیماری طولانی مدت در خانه اش در پاریس در ۷۰ سالگی درگذشت. «میلر» در مدت ۵ دهه حضور درخشان در سینما موفق به ساخت ۲۰ فیلم بلند شد كه از معروفترین آنها می توان به «دزد كوچك»، «خوشحالم مادرم زنده است»، «بازجو»، «بهترین راه برای قدم زن»، «یك راز» و «مدار مرگ بار» اشاره كرد. وی در سال ۲۰۰۰ با فیلم «از زن و معجزه» در بخش رقابتی جشنواره ی برلین نامزد جایزه ی خرس طلا بود كه جایزه ی فیپرشی را كسب كرد. «كلود میلر» دوبار با فیلم های «لیلی كوچك» و «سفر گروهی» نامزد نخل طلای جشنواره ی كن شد و در سال ۱۹۹۸ جایزه ی هیات داوران جشنواره ی كن را كسب كرد. این كارگردان سرشناس در سال ۱۹۸۱ با ساخت فیلم دلهره آور «حفاظ دید» در محافل جهانی به شهرت رسید.
میلر
** «كانه تو شیندو» ـ كارگردان سرشناس و پركار ژاپنی ـ روز ۲۹ می (نهم خرداد) بر اثر كهولت سن در ۱۰۰ سالگی درگذشت تا سومین چهره ی سینمائی برجسته باشد كه در نیمه ی اول سال ۲۰۱۲ دار فانی را وداع می گوید. این كارگردان كهنه كار كه دومین كارگردان سالخورده ی سینمای جهان بود، در سال ۱۹۹۶ از سوی آكادمی فیلم ژاپن به عنوان بهترین كارگردان سینمای این كشور معرفی شد و در جشنواره ی فیلم مسكو سه بار موفق به كسب جایزه ی اول جشنواره شد. آخرین ساخته ی او با نام «كارت پستال» سال گذشته نماینده ی سینمای ژاپن در بخش خارحی جوایز اسكار بود. این فیلم جایزه ی ویژه هیات داوران جشنواره توكیو را گرفت و در جوایز فیلم آسیا نیز نامزد بهترین فیلم و فیلمنامه بود.
شیندو
** «نورا افرون»، كارگردان و فیلمنامه نویس سرشناس آمریكائی روز ۲۶ ژوئن (ششم تیر) پس از سال ها مبارزه با سرطان در بیمارستانی در نیویورك دار فانی را وداع گفت. «افرون» در طول سال ها فعالیت سینمایی هشت فیلم بلند را كارگردانی كرد كه آخرین آن ها در سال ۲۰۰۹ با نام «جولی و جولیا» با بازی «مریل استریپ» به پرده ی سینماها آمد. وی عنوان فیلمنامه نویس افتخارات متعددی به دست آورد و برای آثار سرشناسی چون «بی خوابی در سیاتل»، «چوب ابریشمی» و «وقتی هری سالی را دید» نامزد جایزه ی اسكار بهترین فیلمنامه شد. دو بار نامزدی جایزه اسكار و یك جایزه بافتا برای فیلمنامه نویسی از افتخارات این كارگردان و فیلمنامه نویس است.
حضور جهانی سینماگران ایرانی و افتخاراتی كه رقم زدند...
** پنجاه وششمین مراسم اعطای جوایز فیلم «دیوید دوناتلو» كه معتبرترین جایزه سینمائی ایتالیاست و از آن به عنوان اسكار سینمای ایتالیا یاد می شود، جایزه بهترین فیلم خارجی را به «جدایی نادر از سیمین» اعطا كرد. این فیلم در حالی به عنوان بهترین فیلم خارجی معرفی شد كه كارگردانان سرشناسی چون «مارتین اسكورسیزی» (هیوگو)، «ترنس مالیك»(درخت زندگی) و «جرج كلونی» (عید مارس) از دیگر نامردهای این بخش بودند.
** شصت ودومین جشنواره ی فیلم برلین با حضور اصغر فرهادی به عنوان یكی از داورن بخش بین الملل همراه بود. جشنواره ی فیلم برلین سال گذشته خرس طلای بهترین فیلم و دو خرس نقره ای بهترین بازیگری و بهترین فیلمنامه را به «جدایی نادر از سیمین» داده بود. خرس نقره ای بهترین كارگردانی جشنواره فیلم برلین در سال ۲۰۰۹ برای فیلم «درباره الی» و جایزه ی گلدن گلوب و اسكار بهترین فیلم خارجی از دیگر افتخارات این سینماگر ایرانی است.
** در حاشیه ی شصت وپنجمین جشنواره ی فیلم كن، اولین جایزه ی رسانه ای اتحادیه اروپا به «اصغر فرهادی» برای پروژه ی فیلم جدیدش اهدا شد. جایزه رسانه ای اتحادیه اروپا توسط داوران مستقل و اعضای کمیسیون آموزش، فرهنگ، زبان و جوانان اتحادیه ی اروپا به پروژه هایی اهدا می شود که سهمی متعهدانه در توسعه ی چند فرهنگی ایفا می کنند. این جایزه برای پروژه ی مشترک فرهادی و «الکساندر موله گی» از کمپانی «ممنتو» كه قرار است از پائیز در فرانسه ساخته شود به این دو اعطا شد.
** یكی از مهم ترین اتفاقات شصت وپنجمین جشنواره ی فیلم كن، حضور دوباره ی عباس كیارستمی در بخش رقابتی بود. كیارستمی كه یك بار برای فیلم «طعم گیلاس» نخل طلای كن را دریافت كرده است، این بار نه به عنوان نماینده ی ایران، كه با فیلم «مثل یك عاشق» محصول مشترك فرانسه و ژاپن در بخش رقابتی كن حضور یافت. كیارستمی در سال ۱۹۹۳ بر مسند داوری جشنواره ی كن نشست و سال بعد از آن فیلم «زیر درختان زیتون» را در بخش مسابقه ی كن به نمایش گذاشت.
** فیلم «یك خانواده ی محترم» ساخته ی «مسعود بخشی» در بخش دو هفته كارگردانان جشنواره ی كن نمایش داده شد. این فیلم كه یكی از نامزدهای جایزه ی دوربین طلای جشنواره كن بود، روایتگر داستانی جذاب و درام خانوادگی است که با نگاهی به داستان هابیل و قابیل، در بستر اتفاقات و حوادث بعد از انقلاب مخصوصاً آزادی خرمشهر، به تصویر شرایط و دیدگاه های شخصیت های داستان در حال حاضر می پردازد.
** فیلم «روئیدن در باد» ساخته ی رهبر قنبری در سی وچهارمین جشنواره فیلم مسكو به نمایش درآمد و استقبال گسترده مخاطبان روس از این اثر، باردیگر جهان شمولی و ماندگاری سینمای ایران را به تصویر كشید. این فیلم داستان زندگی دشوار نوجوانی به نام اصلان است كه همراه با خانواده ی كوچ نشین خود در دامنه كوه های سبلان در اردبیل طعم تلخ زندگی را تجربه می كند.
** فیلم «پله ی آخر» ساخته علی مصفا در چهل وهفتمین جشنواره ی فیلم كارلووی واری كه یكی از معتبرترین رویدادهای سینمایی اروپا به شمار می رود موفق به كسب دو جایزه شد. این فیلم كه یكی از ۱۲ نامزد اصلی دریافت جایزه اول جشنواره كارلووی واری بود، توانست جایزه ی بهترین بازیگر زن را برای لیلا حاتمی و همچنین جایزه ی فدراسیون بین المللی منتقدین فیلم (فیپرشی) را به همراه بیاورد.
** آكادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریكا كه طبق سنت هر سال از چهره های سرشناس دنیای سینما برای عضویت در در بخش های مختلف كارگردانی، بازیگری، فیلمنامه نویسی، فیلم برداری و تدوین دعوت می كند، امسال از اصغر فرهادی كه با فیلم «جدایی نادر از سیمین» موفق به كسب جایزه ی بهترین فیلم خارجی شد، به عنوان یكی از مدعوین برای عضویت در بخش كارگردانی و همچنین بخش فیلمنامه نویسی آكادمی اسكار دعوت كرد تا نام فرهادی در كنار چهره های سرشناسی مانند «برادران داردن» «جوزف سدار»، «استفن كینگ» و «میشل هازانویچس» دیده شود.
روزگاری شده شیطان هم فریاد میزند ادم بیاورید سجده خواهم کرد!
پاسخ
 سپاس شده توسط skh ، Apathetic ، Mohammad 77


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

پیام‌های داخل این موضوع
سینمای2011 - _tannaz_ - 20-07-2012، 12:08


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان