25-03-2014، 0:58
[rtl]دندانپزشكان اغلب به بیماران خود توصیه میكنند كه از خوردن مواد غذایی شیرین تا حد امكان پرهیز كنند تا میزان پوسیدگی دندانهای آنها كاهش پیدا كند اما گروهی از متخصصان آمریكایی معتقدند مواد غذایی وجود دارند كه ...[/rtl]
[rtl]
اما گروهی از متخصصان آمریكایی معتقدند مواد غذایی وجود دارند كه برای سلامت دندانها مفید هستند.
دكتر لوئیس آمندولا ـ رییس بخش دندانپزشكی و ستون دنتال ـ در بیانیهای خاطرنشان كرد: باكتریهای كه موجب پوسیدگی دندانها میشوند از نوع باكتریهای استرپتوكك هستند كه از قند ساكارز تغذیه میكنند، ساكارز قند معمولی است كه ما اغلب میخوریم. این باكتریها در حین تكثیر شدن از خود اسیدهای تولید و آزاد میكنند كه این اسیدها موجب پوسیدگی دندانها میشوند.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، كارشناسان مركز خدمات دندانپزشكی وستون دنتال در كالیفرنیا در این مقاله چندین ماده غذایی را معرفی كردهاند كه از پوسیدگی دندانها جلوگیری میكنند و در نتیجه لبخندی زیبا و سلامت را به شما هدیه میدهند. یكی از این مواد آدامسهای بدون قند هستند، اگر چه بیشتر آدامسهای حاوی مواد قندی چسبنده هستند، اما انواع بدون قند آنها حاوی یك شیرین كننده طبیعی به نام «زایلیتول » هستند كه میتوانند سلامت دندان ها را بهبود بخشند.
همچنین نوشیدن چای سبز یا سیاه كه مواد طبیعی فلوراید را وارد دهان میكنند، برای این منظور مفید هستند. برای مثال محققان دانشگاه ایلینویز در شیكاگو دریافتهاند تركیبات شیمیایی موجود در چای سیاه مانع از رشد نوعی آنزیم در دهان میشوند كه نقش این آنزیم كمك به چسبیدن پلاكها به مینای دندان است. نوشیدن آب لوله كشی حاوی فلوراید نیز برای این منظور كاربرد دارد.
همچنین خوردن پنیر به عنوان دسر بعد از غذا از پوسیدگی دندانها جلوگیری كرده و به ترمیم سطح دندانها نیز كمك میكند، چون پنیر میزان تخریب مواد معدنی در مینای دندان را كاهش میدهد و اسیدهای تشكیل دهنده پلاكها را خنثی میكند و در عین حال بزاق دهان را افزایش میدهد كه برای پاكسازی قند داخل فضای دهان مفید است.
به علاوه میوهها و سبزیجات تازه مثل هویج، سیب و خیار نیز به تمیز شدن دندانها و تقویت تولید بزاق و حفاظت از لثهها و تمیز كردن آنها كمك میكنند. [/rtl]
اما گروهی از متخصصان آمریكایی معتقدند مواد غذایی وجود دارند كه برای سلامت دندانها مفید هستند.
دكتر لوئیس آمندولا ـ رییس بخش دندانپزشكی و ستون دنتال ـ در بیانیهای خاطرنشان كرد: باكتریهای كه موجب پوسیدگی دندانها میشوند از نوع باكتریهای استرپتوكك هستند كه از قند ساكارز تغذیه میكنند، ساكارز قند معمولی است كه ما اغلب میخوریم. این باكتریها در حین تكثیر شدن از خود اسیدهای تولید و آزاد میكنند كه این اسیدها موجب پوسیدگی دندانها میشوند.
به گزارش خبرگزاری یونایتدپرس، كارشناسان مركز خدمات دندانپزشكی وستون دنتال در كالیفرنیا در این مقاله چندین ماده غذایی را معرفی كردهاند كه از پوسیدگی دندانها جلوگیری میكنند و در نتیجه لبخندی زیبا و سلامت را به شما هدیه میدهند. یكی از این مواد آدامسهای بدون قند هستند، اگر چه بیشتر آدامسهای حاوی مواد قندی چسبنده هستند، اما انواع بدون قند آنها حاوی یك شیرین كننده طبیعی به نام «زایلیتول » هستند كه میتوانند سلامت دندان ها را بهبود بخشند.
همچنین نوشیدن چای سبز یا سیاه كه مواد طبیعی فلوراید را وارد دهان میكنند، برای این منظور مفید هستند. برای مثال محققان دانشگاه ایلینویز در شیكاگو دریافتهاند تركیبات شیمیایی موجود در چای سیاه مانع از رشد نوعی آنزیم در دهان میشوند كه نقش این آنزیم كمك به چسبیدن پلاكها به مینای دندان است. نوشیدن آب لوله كشی حاوی فلوراید نیز برای این منظور كاربرد دارد.
همچنین خوردن پنیر به عنوان دسر بعد از غذا از پوسیدگی دندانها جلوگیری كرده و به ترمیم سطح دندانها نیز كمك میكند، چون پنیر میزان تخریب مواد معدنی در مینای دندان را كاهش میدهد و اسیدهای تشكیل دهنده پلاكها را خنثی میكند و در عین حال بزاق دهان را افزایش میدهد كه برای پاكسازی قند داخل فضای دهان مفید است.
به علاوه میوهها و سبزیجات تازه مثل هویج، سیب و خیار نیز به تمیز شدن دندانها و تقویت تولید بزاق و حفاظت از لثهها و تمیز كردن آنها كمك میكنند. [/rtl]