04-01-2014، 14:38
چاي سفيد يكي از ظريفترين و لطيفترين چايها در جهان است كه طعمي ملايم و شيرين دارد. اين چاي كه در فصل بهار از غنچههاي باز نشده برگهاي درختچههاي چاي سفيد تهيه ميشود از مفيدترين و مغذيترين چايها در جهان است. چاي سفيد برخلاف انواع مختلف چاي سياه يا چاي معمولي به شيوهاي متفاوت فرآوري ميشود و برگهاي آن برخلاف چاي معمولي كه در معرض حرارت خشك ميشود و رطوبت خود را از دست ميدهد به شيوهاي طبيعي و در مقابل تابش نور خورشيد خشك ميشود. اين چاي سرشار از آنتياكسيدانهاي مفيد و پليفنلهايي است كه علاوه بر خواص درماني ميتواند موجب پيشگيري از ابتلا به بسياري از بيماريها و اختلالهاي جسماني نيز شود. چاي سفيد اگرچه در زمره گرانترين چايها در جهان است اما خواص درماني آن به حدي است كه توجيه مناسبي براي اين گراني محسوب ميشود.
چاي سفيد را بيشتر بشناسيد
يكي از دلايلي كه چاي سفيد را از ديگر چايهاي گياهي متمايز ميكند و موجب گران شدن قيمت آن در بازار ميشود اين است كه چاي سفيد از سرشاخههاي درختچههاي چاي تهيه ميشود، در حقيقت چاي سفيدي كه ما مينوشيم از غنچه برگهاي باز نشده چاي سفيد تهيه ميشود. همين امر موجب ميشود تا قيمت اين چاي در مقايسه با ديگر چايها بيشتر باشد. براي بسياري از مردم اين سؤال مطرح است كه چرا اين چاي به چاي سفيد شهرت دارد. علت اين است كه روي برگهاي باز نشده اين چاي پرزهاي سفيدرنگي وجود دارد كه موجب سفيد شدن سطح چاي ميشود. براي تهيه اين نوع چاي غنچههاي باز نشده برگ چاي سفيد را جمعآوري كرده و آن را خشك ميكنند. برگهاي چاي سفيد به دليل باز نشدن غنچههاي نورس لولهاي شكل هستند.
1+5 خاصيت چاي سفيد
چاي سفيد علاوه بر كنترل كلسترول، چربي و فشار خون خواص مفيد ديگري دارد كه به ارزشهاي درماني آن كمك ميكند. برخي از اين خاصيتها را مرور ميكنيم:
1. آنتياكسيدانهاي موجود در چاي سفيد احتمال ابتلا به برخي سرطانها مانند سرطان روده، شكم و پروستات را به حداقل ميرساند.
2. افرادي كه چاي سفيد در رژيم و برنامه غذايي روزانهشان وجود داشته باشد كمتر درمعرض سكتههاي قلبي و مغزي هستند.
3. خاصيت ضدباكتري و ضدويروسي چاي سفيد بدن را در برابر بيماريهاي رايج فصلهاي سرد قوي و ايمن ميكند.
4. نوشيدن چاي سفيد به افزايش تراكم استخواني كمك ميكند و ميزان شكستگيهاي استخواني و ابتلا به بيماريهاي مفصلي استخواني را به حداقل ميرساند.
5. فلورايد موجود در دمنوش تهيه شده از چاي سفيد مانع از خرابي دندانها و مهمتر از آن مانع از رشد پلاكهاي دنداني و پوسيدگي دندانها ميشود.
6. نوشيدن مستمر چاي سفيد به بهبود عملكرد سلولهاي پوستي كمك كرده و به جوانسازي سلولهاي پوستي و بهبود وضعيت پوست نيز كمك ميكند.
چگونه چاي سفيد دم كنيم؟
براي تهيه چاي سفيد نبايد به شيوه چاي معمولي يا ديگر دمنوشها اقدام كنيد. تهيه اين چاي آداب ويژهاي دارد و بيدقتي در تهيه اين چاي سفيد تمام خواص آن را از بين ميبرد و اثربخشي آن را كم ميكند. براي تهيه چاي سفيد به شيوه درمانگران طب سنتي ايران كافي است يك قاشق غذاخوري سرپر از چاي سفيد را با يك ليوان آب كه دماي آن از دماي آب جوش كمتر باشد به مدت 10 دقيقه دم كنيد. براي اين منظور بايد آب را جوش بياوريد و اجازه دهيد چند دقيقه بماند تا از دماي 100 درجه كمتر شود. اين شيوه بهترين شيوه دم كردن و آماده كردن چاي سفيد است. اما ژاپنيها به شيوه ديگري چاي سفيد دم ميكنند. آنها چاي سبز را درون قوري كه دماي آبش زير جوش است، ميريزند و قوري را روي ميز ميگذارند و آن را با پارچهاي ميپوشانند. بعد از 10 دقيقه چاي سفيد آنها آماده است. چينيها اين چاي را درون فلاكس دم ميكنند.
از چاي سبز مفيدتر است
برگهاي چاي سفيد تمامي خواص برگهاي چاي سبز را دارد با اين تفاوت كه تاثيرگذاري و خاصيت اين چاي در مقايسه با چاي سبز چند برابر است. در حقيقت چاي سبز و چاي سفيد هر دو براي درمان و كنترل قند و چربي خون، كلسترول و فشار خون توصيه ميشوند با اين تفاوت كه خواص چاي سفيد در مقايسه با چاي سبز چند برابر است چون چاي سفيد از غنچههاي نورس و بازنشده برگهاي چاي تهيه ميشود و همين مسئله موجب شده تا چاي سفيد اين روزها در بسياري از كشورهاي مشرق زمين به ويژه چين، ايران و هند در گروه پرفروشترين و البته گرانترين چايها و دمنوشهاي طبيعي شناخته ميشود.
ايمني بدنتان را تضمين ميكند
به گفته متخصصان و درمانگران شيوههاي طبيعي درمان نوشيدن چاي سفيد به صورت روزانه موجب تقويت سيستم ايمني بدن و پيشگيري از ابتلا به بسياري از بيماريهاي رايج در فصل پاييز و زمستان مانند سرماخوردگي، زكام و آنفلوآنزا ميشود. از طرفي درمانگران شيوه طبيعي درمان ژاپني از دمنوش تهيه شده از چاي سفيد براي تسكين دردهاي مفصلي و استخواني و درمان پوكي استخوان استفاده ميكنند. اين چاي طعم شيرين و ملايمي دارد و يكي از پرطرفدارترين چايهاي گياهي در سرزمينهاي شرقي است كه به چاي ضدسرطان نيز معروف است. وجود آنتياكسيدانهاي مفيد در اين چاي موجب ميشود تا اين چاي به يكي از محبوبترين دمنوشها براي سالمندان تبديل شود.
به خواستگارتان از اين چاي بدهيد
چاي سفيد يكي از دمنوشهاي طبيعي و خوش طعمي است كه ژاپنيها در مراسم خواستگاري و مراسم چاي خود از آن استفاده ميكنند. نوشيدن چاي سفيد يكي از مهمترين اتفاقهايي است كه در مراسم خواستگاري برخي كشورهاي مشرق زمين مثل ژاپن ديده ميشود. خانواده دختر براي مديريت بهتر مراسم خواستگاري و براي افزايش آرامش و ريلكسي اعضاي خانواده خود و خانواده خواستگار در شب خواستگاري دمنوش چاي سفيد سرو ميكنند. اين چاي از آنجا كه آرامشبخشي منحصربه فردي دارد ميتواند استرس و اضطراب خواستگار و عروس را در شب خواستگاري از بين ببرد و شب به يادماندني و پرخاطرهاي را براي آنها به همراه داشته باشد.
تفاوت چاي سبز و چاي سفيد چيست؟
چاي سفيد در حقيقت همان آنتياكسيدانهاي چاي سبز را دارد و تنها تفاوتش در ميزان و اندازه اين آنتياكسيدانها و اثرگذاري آنهاست. به همين دليل اين چاي اثرگذاري بيشتري براي كنترل بيماريهاي قلبي-عروق و انواع سكتههاي قلبي و مغزي دارد و از طرفي ميتواند اثرگذاري بيشتري بر بدن داشته باشد. تفاوت ديگر چاي سبز و شيرين در ميزان كافئين موجود در اين دو نوع چاي است. ميزان كافئين موجود در چاي سفيد بسيار كمتر از چاي سبز است و همين دليل است كه موجب ميشود چاي سبز در مقابل چاي سفيد گزينه بهتري براي كاهش وزن باشد. با وجود اين اگر بخواهيم مقايسهاي بين چاي سبز و چاي سفيد داشته باشيم به طور قطع چاي سفيد با طعم دلنشين و سبكي كه دارد ويژگيها و خواص بيشتري در مقايسه با چاي سبز دارد و البته خيلي گرانتر از چاي سبز در فروشگاههاي عرضه محصولات و گياهان دارويي عرضه ميشود.
گران اما مفيد
خوشبختانه امروزه دسترسي به چاي سفيد برخلاف گذشته بسيار ساده است و بسياري از برندهاي داخلي چاي اين محصول را تهيه و دراختيار مراكز خريد و فروش چاي قرار ميدهند. در حال حاضر چاي سفيد به صورت فله و بستهبندي در بسياري از عطاريها و فروشگاههاي فروش موادغذايي قابل دسترسي است و قيمت هر كيلو از آن بين 80 تا 100 هزار تومان است. البته امروزه كمتر كسي اين چاي را به صورت كيلويي خريداري ميكند و غالبا اين نوع از چاي در بستهبنديهاي 20 تا 50 گرمي به مخاطبان و دوستداران اين چاي عرضه ميشود.
چاي سفيد را بيشتر بشناسيد
يكي از دلايلي كه چاي سفيد را از ديگر چايهاي گياهي متمايز ميكند و موجب گران شدن قيمت آن در بازار ميشود اين است كه چاي سفيد از سرشاخههاي درختچههاي چاي تهيه ميشود، در حقيقت چاي سفيدي كه ما مينوشيم از غنچه برگهاي باز نشده چاي سفيد تهيه ميشود. همين امر موجب ميشود تا قيمت اين چاي در مقايسه با ديگر چايها بيشتر باشد. براي بسياري از مردم اين سؤال مطرح است كه چرا اين چاي به چاي سفيد شهرت دارد. علت اين است كه روي برگهاي باز نشده اين چاي پرزهاي سفيدرنگي وجود دارد كه موجب سفيد شدن سطح چاي ميشود. براي تهيه اين نوع چاي غنچههاي باز نشده برگ چاي سفيد را جمعآوري كرده و آن را خشك ميكنند. برگهاي چاي سفيد به دليل باز نشدن غنچههاي نورس لولهاي شكل هستند.
1+5 خاصيت چاي سفيد
چاي سفيد علاوه بر كنترل كلسترول، چربي و فشار خون خواص مفيد ديگري دارد كه به ارزشهاي درماني آن كمك ميكند. برخي از اين خاصيتها را مرور ميكنيم:
1. آنتياكسيدانهاي موجود در چاي سفيد احتمال ابتلا به برخي سرطانها مانند سرطان روده، شكم و پروستات را به حداقل ميرساند.
2. افرادي كه چاي سفيد در رژيم و برنامه غذايي روزانهشان وجود داشته باشد كمتر درمعرض سكتههاي قلبي و مغزي هستند.
3. خاصيت ضدباكتري و ضدويروسي چاي سفيد بدن را در برابر بيماريهاي رايج فصلهاي سرد قوي و ايمن ميكند.
4. نوشيدن چاي سفيد به افزايش تراكم استخواني كمك ميكند و ميزان شكستگيهاي استخواني و ابتلا به بيماريهاي مفصلي استخواني را به حداقل ميرساند.
5. فلورايد موجود در دمنوش تهيه شده از چاي سفيد مانع از خرابي دندانها و مهمتر از آن مانع از رشد پلاكهاي دنداني و پوسيدگي دندانها ميشود.
6. نوشيدن مستمر چاي سفيد به بهبود عملكرد سلولهاي پوستي كمك كرده و به جوانسازي سلولهاي پوستي و بهبود وضعيت پوست نيز كمك ميكند.
چگونه چاي سفيد دم كنيم؟
براي تهيه چاي سفيد نبايد به شيوه چاي معمولي يا ديگر دمنوشها اقدام كنيد. تهيه اين چاي آداب ويژهاي دارد و بيدقتي در تهيه اين چاي سفيد تمام خواص آن را از بين ميبرد و اثربخشي آن را كم ميكند. براي تهيه چاي سفيد به شيوه درمانگران طب سنتي ايران كافي است يك قاشق غذاخوري سرپر از چاي سفيد را با يك ليوان آب كه دماي آن از دماي آب جوش كمتر باشد به مدت 10 دقيقه دم كنيد. براي اين منظور بايد آب را جوش بياوريد و اجازه دهيد چند دقيقه بماند تا از دماي 100 درجه كمتر شود. اين شيوه بهترين شيوه دم كردن و آماده كردن چاي سفيد است. اما ژاپنيها به شيوه ديگري چاي سفيد دم ميكنند. آنها چاي سبز را درون قوري كه دماي آبش زير جوش است، ميريزند و قوري را روي ميز ميگذارند و آن را با پارچهاي ميپوشانند. بعد از 10 دقيقه چاي سفيد آنها آماده است. چينيها اين چاي را درون فلاكس دم ميكنند.
از چاي سبز مفيدتر است
برگهاي چاي سفيد تمامي خواص برگهاي چاي سبز را دارد با اين تفاوت كه تاثيرگذاري و خاصيت اين چاي در مقايسه با چاي سبز چند برابر است. در حقيقت چاي سبز و چاي سفيد هر دو براي درمان و كنترل قند و چربي خون، كلسترول و فشار خون توصيه ميشوند با اين تفاوت كه خواص چاي سفيد در مقايسه با چاي سبز چند برابر است چون چاي سفيد از غنچههاي نورس و بازنشده برگهاي چاي تهيه ميشود و همين مسئله موجب شده تا چاي سفيد اين روزها در بسياري از كشورهاي مشرق زمين به ويژه چين، ايران و هند در گروه پرفروشترين و البته گرانترين چايها و دمنوشهاي طبيعي شناخته ميشود.
ايمني بدنتان را تضمين ميكند
به گفته متخصصان و درمانگران شيوههاي طبيعي درمان نوشيدن چاي سفيد به صورت روزانه موجب تقويت سيستم ايمني بدن و پيشگيري از ابتلا به بسياري از بيماريهاي رايج در فصل پاييز و زمستان مانند سرماخوردگي، زكام و آنفلوآنزا ميشود. از طرفي درمانگران شيوه طبيعي درمان ژاپني از دمنوش تهيه شده از چاي سفيد براي تسكين دردهاي مفصلي و استخواني و درمان پوكي استخوان استفاده ميكنند. اين چاي طعم شيرين و ملايمي دارد و يكي از پرطرفدارترين چايهاي گياهي در سرزمينهاي شرقي است كه به چاي ضدسرطان نيز معروف است. وجود آنتياكسيدانهاي مفيد در اين چاي موجب ميشود تا اين چاي به يكي از محبوبترين دمنوشها براي سالمندان تبديل شود.
به خواستگارتان از اين چاي بدهيد
چاي سفيد يكي از دمنوشهاي طبيعي و خوش طعمي است كه ژاپنيها در مراسم خواستگاري و مراسم چاي خود از آن استفاده ميكنند. نوشيدن چاي سفيد يكي از مهمترين اتفاقهايي است كه در مراسم خواستگاري برخي كشورهاي مشرق زمين مثل ژاپن ديده ميشود. خانواده دختر براي مديريت بهتر مراسم خواستگاري و براي افزايش آرامش و ريلكسي اعضاي خانواده خود و خانواده خواستگار در شب خواستگاري دمنوش چاي سفيد سرو ميكنند. اين چاي از آنجا كه آرامشبخشي منحصربه فردي دارد ميتواند استرس و اضطراب خواستگار و عروس را در شب خواستگاري از بين ببرد و شب به يادماندني و پرخاطرهاي را براي آنها به همراه داشته باشد.
تفاوت چاي سبز و چاي سفيد چيست؟
چاي سفيد در حقيقت همان آنتياكسيدانهاي چاي سبز را دارد و تنها تفاوتش در ميزان و اندازه اين آنتياكسيدانها و اثرگذاري آنهاست. به همين دليل اين چاي اثرگذاري بيشتري براي كنترل بيماريهاي قلبي-عروق و انواع سكتههاي قلبي و مغزي دارد و از طرفي ميتواند اثرگذاري بيشتري بر بدن داشته باشد. تفاوت ديگر چاي سبز و شيرين در ميزان كافئين موجود در اين دو نوع چاي است. ميزان كافئين موجود در چاي سفيد بسيار كمتر از چاي سبز است و همين دليل است كه موجب ميشود چاي سبز در مقابل چاي سفيد گزينه بهتري براي كاهش وزن باشد. با وجود اين اگر بخواهيم مقايسهاي بين چاي سبز و چاي سفيد داشته باشيم به طور قطع چاي سفيد با طعم دلنشين و سبكي كه دارد ويژگيها و خواص بيشتري در مقايسه با چاي سبز دارد و البته خيلي گرانتر از چاي سبز در فروشگاههاي عرضه محصولات و گياهان دارويي عرضه ميشود.
گران اما مفيد
خوشبختانه امروزه دسترسي به چاي سفيد برخلاف گذشته بسيار ساده است و بسياري از برندهاي داخلي چاي اين محصول را تهيه و دراختيار مراكز خريد و فروش چاي قرار ميدهند. در حال حاضر چاي سفيد به صورت فله و بستهبندي در بسياري از عطاريها و فروشگاههاي فروش موادغذايي قابل دسترسي است و قيمت هر كيلو از آن بين 80 تا 100 هزار تومان است. البته امروزه كمتر كسي اين چاي را به صورت كيلويي خريداري ميكند و غالبا اين نوع از چاي در بستهبنديهاي 20 تا 50 گرمي به مخاطبان و دوستداران اين چاي عرضه ميشود.