09-09-2013، 11:35
پایان ماموریت بازرسان سازمان ملل؛ غرب در آستانه تصمیمی بزرگ
شنبه 9 /6/ 1392
شنبه 9 /6/ 1392
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
[/url][url=http://www.paroos.org/upload/images/59310929_L16x9.jpg]
[/url][url=http://www.paroos.org/upload/images/59310929_L16x9.jpg]
![سه دانشمند برجسته آمریکایی که معتقدند ایران باید بمب اتمی داشته باشد](http://www.paroos.org/upload/images/59310929_L16x9.jpg)
امروز بازرسان سازمان ملل به مأموريت خود در سوريه پايان داده و دمشق را ترک کردند و قرار است نتيجه آزمايشها تا دو هفته ديگر اعلام شود.
بر اساس گزارش خبرگزاری "رویترز"، بازرسان سازمان ملل پس از پایان ماموریت خود در سوریه برای کشف حقایق مربوط به بکارگیری سلاح شیمیایی، امروز از دمشق خارج و بنابر گزارشها وارد منطقه مرزی با لبنان شدند.
همزمان با خروج بازرسان سازمان ملل از دمشق، وزارت خارجه سوریه در بیانیهای شواهد مورد ادعای آمریکا درباره استفاده نظامیان سوریه از سلاح شیمیایی را "ساختگی" دانست و از کمیته تحقیق سازمان ملل خواست تحقیقات خود را درباره استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه ، تکمیل کنند.
در بیانیه وزارت خارجه سوریه آمده است که آنچه دولت آمریکا شواهد غیر قابل انکار می خواند، "سناریویی ساختگی" است که در یک هفته گذشته توسط "تروریست ها" ساخته و پرداخته و با دروغ پردازی منتشر شده است. در عین حال، به دنبال افزایش احتمال مداخله نظامی در سوریه، آمریکا ششمین ناو جنگی اش را در شرق دریای مدیترانه مستقر کرد.
بر اساس گزارش "رویترز"، در حالی که برخی کارشناسان بر این باورند که استقرار ناو جنگی "یو اس اس سن آنتونیوی" آمریکا در دریای مدیترانه بخشی از مداخله نظامی مستقیم و محدود کشورهای غربی علیه سوریه خواهد بود، مقامات نظامی آمریکا اعلام کردند که این ناو جنگی برای هدف دیگری وارد منطقه شده و واشنگتن هیچ طرح و برنامهای برای اعزام نیروی زمینی به سوریه ندارد.
"رویترز" همچنین گزارش داده که ترافیک هوایی در اطراف یک پایگاه نظامی موسوم به "اینجیرلیک" در شهر آدانا واقع در جنوب شرقی ترکیه، در روزهای گذشته افزایش یافته است. این پایگاه نظامی که در نزدیکی مرز سوریه قرار دارد متعلق به ناتوست، ولی این پایگاه همچنین میزبان دهها هواپیمای جنگی و بیش از ١٠٠٠ نیروی نظامی آمریکایی نیز است.
تحرکات نظامی آمریکا در منطقه در حالی در حال افزایش است که جان کری، وزیر امور خارجه این کشور، در آخرین اظهار نظر خود ضمن محکون کردن دولت سوریه به کاربرد سلاح شیمیایی، اظهار کرد که "پاسخ ندادن به این اقدام حتی تبعاتی فراتر از مرزهای سوریه خواهد داشت."
کری تاکید کرد که چنانچه "آدمکشی" همچون بشار اسد تصور کند که می تواند علیه مردم خود دست به حمله شیمیایی بزند و این اقدام عواقبی برایش ندارد، این امر به عنوان نمونه بدی برای دیگران مانند ایران، حزب الله و کره شمالی عمل خواهد کرد. به گفته وزیر خارجه آمریکا "اگر به سوریه پاسخ داده نشود ایران برای رسیدن به سلاح اتمی جسارت پیدا میکند و گروههایی مانند حزبالله ممکن است به استفاده از سلاح شیمیایی بیندیشند."
سخنان وزیر خارجه ایالات متحده در حالی بیان می شود که قانونگذاران بریتانیایی به طرح اقدام نظامی علیه سوریه رای منفی دادند. به گفته جورج آزبورن، وزیر دارایی این کشور، رای منفی قانونگذاران به اقدام نظامی علیه سوریه، می تواند جایگاه بریتانیا در میان متحدان آمریکا را در هالهای از ابهام فرو ببرد.
بریتانیا به طور سنتی از متحدان ایالات متحده به شمار می رود که در جریان اقدامات نظامی آمریکا در مناطق مختلف جهان همواره با این کشور همکاری کرده است. این درحالیست که فرانسوا اولاند، رییس جمهور فرانسه، می گوید که هنوز بر این باور است که باید به طور جدی در ارتباط با اقدام نظامی علیه رژیمی که سلاح شیمیایی علیه مردم خود استفاده می کند صحبت کرد.
همزمان، رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه، بار دیگر ضمن محکوم کردن حملات شیمیایی در سوریه تاکید کرد که هدف از هر گونه اقدام نظامی در این کشور براندازی حکومت اسد خواهد بود. از سوی دیگر، مقامات غربی از جمله باراک اوباما بارها تاکید کرده اند که هدف از اقدام نظامی علیه رژیم اسد، "اقدامی تنبیهی" به منظور جلوگیری از تکرار حملات شیمیایی در سوریه خواهد بود.
تهدیدات مقامات غربی و منطقهای به حمله نظامی به سوریه در حالی رو به افزایش است که وزارت خارجه این کشور اتهام حمله شیمیایی در اطراف دمشق را "بیاساس و دروغ" خوانده و می گوید این اتهامها تنها به دلیل "توجیه حمله به سوریه" ساخته شده اند.