امتیاز موضوع:
  • 1 رأی - میانگین امتیازات: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

' ستاره شناسی '

#21
' نبرد بین ستارگان و گاز و غبار در سحابی کارینا '


بیگ بنگ: مناطق پر هرج و مرج در سحابی کارینا جایی هستند که ستارگان پر جرم تشکیل می شوند و از بین می روند. این عکس کلوز آپ دقیق از بخشی از این سحابی معروف در واقع ترکیبی از نور منتشر شده از هیدروژن (به رنگ قرمز) و اکسیژن (به رنگ آبی) را نشان می دهد.


' ستاره شناسی ' 3



نقاط گرد و غبار تاریک چشم نواز و ویژگی های پیچیده در اثر باد و تابش ستارگان پرجرم و پرانرژی کارینا تشکیل شده اند. یک ویژگی نمادین از سحابی کارینا در واقع خط گرد و غبار V شکل تاریک است که در نیمۀ بالای عکس به چشم می خورد. سحابی کارینا تقریبا ۲۰۰ سال نوری وسعت دارد، همچنین این سحابی ۷۵۰۰ سال نوری با زمین فاصله دارد و با دوربین های دوچشمی می توان آن را در صورت فلکی جنوبی کارینا مشاهده کرد. ظرف یک میلیارد سال پس از تشکیل گرد و غبار – یا در صورت تخریب گرد و غبار و انتشار گاز – یا متراکم شدن گرانشی آن، فقط ستاره ها باقی خواهند ماند، اما نه درخشان ترین آنها.
پاسخ
 سپاس شده توسط ßяɪcε ، omid13790
آگهی
#22
'  کشف کوچکترین ستاره جهان '


بیگ بنگ: منجمان دانشگاه کمبریج موفق به کشف کوچک‌ترین ستارۀ جهان شدند که در فاصله ۶۰۰ سال نوری از زمین واقع شده، این جرم کیهانی فقط اندکی بزرگ‌تر از زحل است و کشش گرانشی سطح آن ۳۰۰ برابر قوی‌تر از جاذبه‌ای است که انسان‌ روی زمین حس می‌کند.



دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


به گزارش بیگ بنگ، این ستاره که EBLM J0555-57Ab نام گرفته بخشی از سیستم دوتایی است که به اخترشناسان در جستجوی حیات بیگانه کمک خواهد کرد. این ستاره کم فروغ در مدار ستاره‌ای بزرگتر در گردش است، محققان می‌گویند شدت نور آن دو تا سه هزار برابر کم‌نورتر از خورشید است. ستاره EBLM J0555-57Ab به اندازه‌ کافی جرم دارد تا هسته‌های هیدروژن را طی عمل همجوشی به هلیم تبدیل کند و این فرآیندی کلیدی در شکل‌گیری ستارگان است.
به گفته محققان دانشگاه کمبریج این کشف بُعد دیگری را در زمینه ابعاد ستاره‌ها نشان می‌دهد. از آنجایی که ستاره‌های کوچک با جرم کمتری تشکیل می‌شوند، واکنش‌های همجوشی هیدروژن در هسته آنها نمی‌تواند پایدار بماند و ستاره به تدریج به یک کوتوله قهوه‌ای تبدیل می‌شود. از این رو کوتوله‌های قهوه‌ای را معمولا ستاره‌های ناقص می‌نامند، اما با وجود ابعاد کوچکی که EBLM J0555-57Ab دارد، جرم کافی برای حفظ همجوشی هیدروژن را در هسته خود حفظ کرده‌ است.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


دانشمندان درباره ستاره‌های کوچک‌تر دانش کمی دارند زیرا اندازه کوچک و شفافیت پایین‌ آن‌ها شناسایی‌شان را دشوار کرده است. به گفته محققان چنانچه این ستاره ازه کشف شده کوچک‌تر از اندازه کنونی‌اش بود، فشار موجود در مرکز آن برای روی دادن این فرآیند به اندازه کافی نبود. همچنین نزدیکی بیش‌از اندازه این ستاره به ستاره بزرگتر و پرنورتر هم‌جوارش،‌ EBLM J0555-57A کشف این ستاره را به چالشی بزرگ تبدیل کرده‌ بود.
پیش از اینکه دانشمندان درک کنند در حال رصد چه هستند،‌ حتی نسبت به ستاره بودن این جرم مشکوک هم نبودند، تا اینکه این ستاره از برابر ستاره هم‌جوارش عبور کرد. بررسی‌های بیشتر نشان داد این ستاره کوچک از جرمی قابل مقایسه با ستاره تراپیست-۱ دارد که اوایل سال جاری کشف شد، اما شعاع این ستاره ۳۰ درصد کوچکتر از ستاره نامبرده است. جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
Astronomy & Astrophysics  
منتشر شده است.
پاسخ
 سپاس شده توسط ßяɪcε ، omid13790
#23
' بزرگترین اکتشافات ستاره شناسی – بخش اول '


بیگ بنگ: بزرگترین کشف در تاریخ ستاره شناسی چیست؟ احتمالا نظر یک کیهان شناس با یک اخترفیزیکدان و یا سیاره شناس فرق دارد و همچنین دیدگاه رصدگران و نظریه پردازان نیز با یکدیگر احتمالا مخالف اند. نظر شما خواننده گرامی چیست؟ در این فهرست، کشف ها از روی اهمیت قرار داده نشده است. ابتدا با کشفیات منظومه شمسی و با کشف ستاره ها و کهکشان ها و در انتها با کشف های کیهان شناسی آشنا می شوید.



دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


۱- بسیاری از ما، زمانی که به ستاره شناسی فکر میکنیم از فکر خانه مان بیرون می رویم، زمین هم یک سیاره  است. یکی از خصوصیات اساسی زمین، شکل کروی اش است، ویژگی که دیگر سیارات هم دارند. در قرن چهارم پیش از میلاد، فیلسوف یونانی، ارسطو به این موضوع اشاره کرد که سایه سیاره ما، همیشه در طول ماه گرفتگی گرد به نظر میرسد، زمانی این موضوع امکان پذیر است که زمین گرد باشد.
۲- در سال ۱۵۴۳، ستاره شناس لهستانی نیکلاس کوپرنیک، مدل انقلابی اش را از منظومه شمسی منتشر کرد،  این مدل خورشید را درست در مرکز قرار میداد و زمین و دیگر سیارات به دور آن می چرخیدند. با این وجود، مدل خورشید مرکزی با مقاومت خشونت آمیزی مواجه شد، بخصوص از طرف کلیسای کاتولیک ها، البته سرانجام علم پیروز شد.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


یوهانس کپلر


۳- در اوایل دهه ۱۶۰۰، نظریه پرداز آلمانی یوهان کپلر، سه قانون حرکت سیاره ایی را برای ما باقی گذاشت. او نتیجه گرفت که سیارات در مسیری بیضی شکل به دور خورشید می گردند و هر سیاره ایی منطقه معینی را در زمان معین، طی میکند و مربع زمان طی مسیر سیاره با مکعب فاصله اشان از خورشید نسبت دارد.
۴- در سال ۱۶۱۰، دانشمند ایتالیایی گالیله، سیاره ناهید را از طریق تلسکوپ جدیدش رصد کرد و مشاهده  نمود که این سیاره نیز مانند ماه شکل های هلالی دارد. با توجه به مدل زمین مرکزی(که زمین در مرکز منظومه شمسی است) ناهید باید همیشه هلالی شکل بنظر برسد. تصویر هلال هایی که گالیله مشاهده کرد، او را متقاعد ساخت که مدل کوپرنیک درست است.


' ستاره شناسی ' 3




تصویری از اثرات آب مایع در مریخ که مدارگرد شناسایی مریخ ثبت کرده است.


۵- دانشمندان فکر میکنند که حیات نیازمند آب است، اما زمین تنها سیاره ی شناخته شده ای است که آب دارد تا زمان رصد کاوشگران مریخ در اواخر دهه ۱۹۷۰۰، و پس از آن که ثابت شد حداقل جهان دیگری نیز زمانی این مایع طلایی را داشته است. تصاویر از رودخانه قدیمی(مانند دهانه ابرزوالد)که از مدار گرفته شده و بررسی سنگ های بدست آمده از رودخانه های سطح، نشان دهنده ی وجود آب در سطح مریخ است. بتازگی نیز دانشمندان دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
در مریخ آب مایع در جریان کشف  کرده اند.
۶- در سال ۱۹۳۸، فیزیکدان آلمانی-امریکایی هانس بث، کشف کرد که ستارگان با تبدیل پیوسته هیدروژن به  هلیوم در هسته شان، انرژی تولید میکنند. پیش از اینکه بث این همجوشی هسته ایی را آشکار کند، هیچ کس نمی توانست درک کند چگونه ستاره ما میتواند روشنایی اش را میلیاردها سال ادامه دهد.
۷- در سال ۱۹۷۶، ستاره شناس و ریاضیدان فرانسوی پیر سیمون لاپلاس، نظریه مقبولی را گسترش داد که  سیارات منظومه شمسی از متراکم شدن یک سحابی سرشار از گرد و غبار اطراف خورشید تازه متولد شده، پدید آمده اند.


' ستاره شناسی ' 3



تصویری از اقمار گالیله ای مشتری و سطح آنها به ترتیب از چپ به راست: آیو ، اروپا ، گانیمد ، کالیستو




۸- در نخستین شب قرن ۱۹، ستاره شناس ایتالیایی جوزپه پیاتزی، سیاره کوتوله سرس را کشف کرد-جرم خاکی که بین مدار مریخ و مشتری به دور خورشید می چرخد. در همان زمان، خیلی از دانشمندان فکر می کردند که سرس سیاره ایی است که فاصله زیاد بین همسایه های ما را پر میکند، اما به سرعت متوجه شدند که در مقایسه با چندین جرم دیگر، که امروزه سیاره کوتوله نامیده میشوند، سرس نیز به آنها شباهت دارد.
۹- در سال ۱۶۱۰، گالیله چهار قمر را که به دور مشتری می چرخیدند را کشف کرد. این نخستین باری بود که  کسی جرم چرخان به دور جهانی در نزدیکی زمین را مشاهده می کرد.


' ستاره شناسی ' 3




عکسی از دنباله‌دار هالی که در ۱۳ ژانویه‌ی سال ۱۹۸۶توسط اخترشناسی بنام جیمز و. یانگ به ثبت رسید.


۱۰- در سال ۱۷۰۵، ستاره شناس انگلیسی ادموند هالی، محاسبات مسیر دنباله داری که در سالهای ۱۵۳۱،۱۶۰۷ و ۱۶۸۲۲ ظاهر شده و دارای مسیر گردش مشخصی بود را منتشر کرد. او استدلال کرد که این ظهور متوالی تماما متعلق به یک دنباله دار است و به درستی پیش بینی کرد که دوباره در سال ۱۷۵۸ باز میگردد. ستاره شناسان سرانجام نخستین دنباله دار دوره ایی را بنام دنباله دار هالی، نام گذاری کردند.
۱۱- در سال ۱۶۸۷، یک انگلیسی بنام آیزاک نیوتن، رساله خود را به نام اصول، منتشر کرد که قوانین حرکت و  گرانش جهانی را در آن توضیح می داد. این رساله، اسناد قانع کننده ایی ارائه میداد که سیارات به دور خورشید می گردند و زمانی که محققان در اواخر قرن ۱۹، سیستم ستاره های دوتایی را با جزئیات بیشتر بررسی کردند، متوجه شدند که این قوانین، کل جهان را در بر می گیرد.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3




تصویری از سیاره ی اورانوس که فضاپیمای ویجر ۲ در سال ۱۹۸۶ ثبت کرده است.


۱۲- در سال ۱۷۸۱ ویلیام هرشل، به رصد اورانوس پرداخت، نخستین سیاره ایی که از روزگار قدیم کشف شده  بود. علی رغم اینکه اورانوس به اندازه کافی درخشان است که با چشم غیر مسلح دیده میشود،هیچ کس به حرکت آن را در برابر زمینه ستاره ایی دقت نکرد. تا اینکه ویلیام هرشل آن را با استفاده از تلسکوپ خود، ردیابی کرد.
۱۳- در سال ۱۸۴۶، رصدگر آلمانی یوهان گیل و هنریش دی ارست، هشتمین سیاره منظومه شمسی، یعنی نپتون را کشف کردند. آنها میدانستند کجا را جستجو کنند، زیرا اوربان لیواریر، ریاضی دان فرانسوی موقعیت این جرم را بر اساس اختلالات گرانشی بر روی حرکت اورانوس محاسبه کرده بود و هشتمین جهان در موقعیت پیش بینی شده ظاهر شد.


' ستاره شناسی ' 3




عکسی از سیاره ی کوتوله ی پلوتو که فضاپیمای افق های نو ثبت کرده است.


۱۴- در سال ۱۹۳۰، ستاره شناس امریکایی، کلاید تومبا، در میان تصاویر میلیون ها ستاره در حال تحقیق بود  که پلوتو را در یک جفت عکس یافت. در آن زمان، این کشف بنام نهمین سیاره منظومه شمسی نام گذاری شد، اما اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی که مرجع رسمی برای نوآوردن زبان‌زدها و واژه‌های مربوط به  اخترشناسی است، پلوتو را از سیارات منظومه شمسی خارج و عنوان «سیاره کوتوله» را به آن داد.
ادامه دارد »»»
پاسخ
 سپاس شده توسط ßяɪcε ، omid13790
#24
' بزرگترین اکتشافات ستاره شناسی – بخش دوم '


بیگ بنگ: در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
قسمت پیشین  به ۱۴ مورد از بزرگترین اکتشافات تاریخ ستاره شناسی اشاره کردیم. حال در بخش دوم مقاله، موارد جالبی در خصوص تاریخچه ستاره شناسی بیان می شود.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


۱۵- در سال ۱۸۳۸، ستاره شناس آلمانی، فردریش بسل تغییرات ظاهری ستاره ۶۱ دجاجه را نسبت به ستاره های دیگر در فواصل دورتر در زمان گردش زمین به دور خورشید،اندازه گرفت. اختلاف منظرستارگان، منجر به نخستین محاسبه دقیق فاصله اجرام خارج ازمنظومه شمسی شد. ستاره ۶۱ دجاجه در فاصله ۱۱ سال نوری از زمین قرار گرفته است.
۱۶-در سال ۱۸۶۲، ستاره شناس و تلسکوپ ساز امریکایی، الوان کلارک ستاره Sirius b که همدم کم نور و روشن ترین ستاره آسمان شب، یعنی شباهنگ یا همان شعرای یمانی است را کشف کرد. این همراه نورانی، نخستین دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
کوتوله سفید  شناخته شده بود. نوعی از ستارگان با جرم تقریبی به اندازه خورشید که در کره ای به  اندازه زمین فشرده شده اند. اما درک اینکه این اجرام مرحله آخر زندگی ستاره هایی مانند خورشید را نشان میدهند برای دانشمندان تا قرن ۲۰ به طول انجامید.


' ستاره شناسی ' 3



۱۷- اوخر دهه ۱۸۶۰، ستاره شناس انگلیسی ویلیام هوگینس طیف سنج تازه اختراع شده را به تلسکوپش متصل کرد و با آن آسمان را رصد کرد. او به مطالعه ستاره های دوبران و آلفا شکارچی پرداخت و متوجه شد که از کلسیم، آهن، منیزیم، سدیم و عناصر دیگر تشکیل میشوند، نخستین مدرک که ستاره ها از موادی مانند مواد موجود درخورشید ساخته شده اند. همچنین وی به رصد چندین سحابی پرداخت و کشف کرد که آنها از گازهای درخشان تشکیل شده اند.
۱۸- در دهه ۱۹۱۰، ستاره شناس دانمارکی اینار هرتز پرانگ و ستاره شناس امریکایی هنری نوریس راسل، بصورت مستقل روشنایی اصلی ستاره ها را در برابر دما یا رنگشان تعیین کردند و متوجه شدند که ستاره ها در ردیف باریکی قرار میگیرند که از داغ ترین و روشن ترین به سردترین و کم نورترین می رسد(همان رشته اصلی)، جایی که ستارگان بیشتر عمر خود را در آن به هم جوشی هسته ایی هیدروژن و هلیوم می پردازند.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


۱۹- مطالعه اینکه چگونه ستارگان رشد می کنند تا دهه ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ اتفاق نیفتاد، تا آنکه کامپیوترها به اندازه کافی پیشرفته شدند تا محاسبات طولانی و پیچیده را انجام دهند. نخستین مدل خورشیدی پیچیده نشان داد که ستاره ها چگونه از رشته اصلی پس از اتمام هیدروژن در هسته شان به غول قرمز تبدیل میشوند. در اواخر دهه ۱۹۶۰، مدل های پیش بینی شده آشکار کردند که چگونه ستاره ها با اجرام متفاوت از طریق همجوشی، هلیوم را به کربن، اکسیژن و حتی عناصر سنگین تر تبدیل میکنند.
۲۰- با وجود اینکه انسان ها در حدود ۲۰۰۰ سال یا بیشتر است که انفجار ستارگان را مشاهده میکنند، هیچ کس تا قرن ۲۰ نمیدانست که آنها چه هستند. در دهه ۱۹۳۰، والتر باده و فریتز زوییکی، بیان کردند که رمبش گرانشی ستاره های سنگین باعث ایجاد یک انفجار عظیم می شود و موجب دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
انفجار ابرنواختری  می شود. در اواخر دهه ۱۹۷۰۰، جان ولان وایکوایبن دومین رده اصلی ابرنواخترها را توضیح دادند(کوتوله سفید که پس از جمع شدن جرم زیاد از یک همدم منفجر میشود).دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
 سحابی خرچنگ  باقی مانده ابرنواختری است که در سال ۱۰۵۴۴ از زمین دیده شد.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


۲۱- در سال ۱۹۷۶، جاکلین بل از دانشگاه کمبریج، چندین جرم عجیب و غریب یافت که فوران های رادیویی قوی چندین بار در عرض ۱ ثانیه از خود بیرون میدادند. در طول یکسال توماس گلد بین کرد که تپنده ها،دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ستاره های نوترونی  هستند که با سرعت زیاد به دور خود می گردند، باقی مانده ستاره های سنگینی که به  عنوان ابرنواختر منفجر می شوند.
۲۲- در سال ۱۹۹۱، ستاره شناسان امریکایی الکساندرولشزان و دیل فریل، نخستین سیاره ی فرا منظومه ای را کشف کردند. بر خلاف تمام انتظارات ۳ سیاره به دور یک دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
تپ اختر  بنام PSR B 1257+122 در گردش بودند. ۴۴ سال پس از آن،ستاره شناس سوییسی میشل می یر و دیدیر موئلوز، نخستین سیاره به دور ستاره ایی مانند خورشید بنام ستاره ۵۱ اسب بال دار را کشف کردند. تا ۲۰ ماه می سال ۲۰۱۳، محققان حدود ۹۰۰ سیاره خارجی را ثبت کردند.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


۲۳- در اوایل دهه ۱۹۷۰، ماهواره های ناسا چندین ستاره ی دوتایی منبع پرتو ایکس را کشف کردند، ستاره هایی که به دور ستاره حجیم، اما تا آن زمان ناپیدا، در گردش بودند. بسیاری از ستاره شناسان، مشکوک شدند که برخی از این اجرام ناپیدا، سیاهچاله باشند. بهترین مورد، ستاره دجاجه X-1 است که به نظر میرسد در کنار جسمی با جرم ۱۰ برابر خورشید قرار دارد که هیچ نوری از خود بیرون نمیدهد. رصد های پیوسته ثابت کرد که این جرم، نخستین دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
سیاهچاله  کشف شده ای است که به اندازه یک ستاره است. سیاهچاله جرمی  بسیار چگال است که حتی نور نمیتواند از جاذبه گرانشی اش فرار کند.
۲۴- در سال ۱۹۳۱، ستاره شناس امریکایی کارل جانسکی، گسیل رادیویی از مرکز کهکشان راه شیری را کشف کرد. علی رغم اینکه آنتن های رادیویی را برای مطالعه تداخل از منابع زمینی ساخته بود، یافته هایش زمینه پیدایش دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ستاره شناسی رادیویی  را به وجود آورد.


' ستاره شناسی ' 3




۲۵- در دهه ۱۹۱۰، ستاره شناس امریکایی هارلو شپلی، موقعیت ها و فواصل ۹۳ خوشه های کروی را در کهکشانمان بررسی کرد و متوجه شد که این شهرهای ستاره ای که هر کدام ده ها ستاره درون خود دارند، البته اگر صدها و هزاران ستاره در خود نداشته باشند، در توزیعی کروی در مرکز، در نقطه هایی در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
صورت فلکی قوس  و در فاصله ایی بین ۲۵۰۰۰ تا ۳۰۰۰۰۰ سال نوری از زمین، قرار گرفته است. او به درستی استدلال  کرد که این نقطه، نشان دهنده ی مرکز کهکشان است.
۲۶- در اوایل دهه ۱۹۵۰، ستاره شناسان بر اساس آشکار سازی بازوهای مارپیچی در طول موج نور مرئی نتیجه گرفتند که دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
راه شیری، کهکشانی مارپیچی  است. پس از آن رصد های رادیویی جزییات ساختار مارپیچی  کهکشان راه شیری را مشخص کرد، اما دید فروسرخ تلسکوپ فضایی اسپیتزر ناسا، از گرد و غبارهایی که مرکز کهکشان را در بر گرفته بود، نفوذ کرد و تعیین نمود که راه شیری، کهکشانی مارپیچی بسته ایی است که نمونه ی کهکشان NGC 1300 است.


' ستاره شناسی ' 3


۲۷- در سال ۱۹۱۲، ستاره شناسان امریکایی هنریتا لویت، مطالعاتی را درباره ی متغییرهای قیقاووسی در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ابر ماژلانی کوچک (که اکنون به عنوان یکی از اقمار راه شیری شناخته شده است) کامل کرد. او کشف کرد که هر چه دوره تناوبی تغییرات روشنایی اش بیشتر باشد، فروغ مندی ستاره بیشتر است. این رابطه دوره-درخشندگی، به ستاره شناسان اجازه داد فواصل را در جهان اطرافمان اندازه بگیرند.
ادامه دارد »»»
پاسخ
 سپاس شده توسط ßяɪcε ، omid13790
#25
' بزرگترین اکتشافات ستاره شناسی – بخش سوم '


بیگ بنگ: در قسمت های اول و دوم به ۲۷ مورد از بزرگترین اکتشافات تاریخ ستاره شناسی اشاره کردیم. حال در بخش سوم مقاله، موارد جالبی در خصوص تاریخچه ستاره شناسی بیان می شود.


' ستاره شناسی ' 3



۲۸- در سال ۱۹۳۲، ستاره شناس امریکایی ادوین هابل، متغیر قیفاووسی را در کهکشان M31 یافت و از رابطه دوره-درخشندگی، توسط هنریتا لویت استفاده کرد و دریافت که کهکشان M31 ورای محدوده ی راه شیری قرار گرفته است. دانشمندان اسمش را کهکشان آندرومدا گذاشتند و نخستین کهکشان شناخته شده در اطراف راه شیری شد.
۲۹- در سال ۱۹۹۷، ستاره شناسان تایید کردند که سیاهچاله ای فوق سنگین در مرکز کهکشان بیضوی بنام M84 در خوشه ی کهکشانی گیسو قرار گرفته است. آنها از تلسکوپ هابل برای اندازه گیری سرعت گازهای چرخان به دور یک جرم نامرئی در مرکز کهکشان استفاده کردند و نتیجه گرفتند که این سیاهچاله در حدود ۳۰۰ میلیون خورشید وزن دارد. در طول ۱۶ سال پس از آن محققان سیاهچاله عظیمی را در مرکز هر کهکشان بسیار بزرگ یافتند که از جمله آنها راه شیری بود.


' ستاره شناسی ' 3


۳۰- در دهه ۱۹۹۰، ستاره شناسان شروع به درک این موضوع کردند که کهکشان های بزرگ زمانی ساخته میشوند که با کهکشان کوچکتری برخورد میکنند و آن را میبلعند. همنوع خواری کهکشانی توضیح میدهد که چرا کهکشان های جوان تر در فواصل دور کیهان، کوچک و نافرم بنظر میرسند. آنها هنوز با کهکشان های جوان تر ترکیب نشده اند تا سیستم بزرگتری را تشکیل دهند. این موضوع روندی که کهکشان ها از جمله راه شیری و آندرومدا، کهکشان های کوتوله ایی را که از فاصله نزدیک می گذشتند را میبلعیدند، توضیح میدهد.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


۳۱- در سال ۱۹۶۳، ستاره شناس هلندی مارتین اشمیت، طیف عجیب و غریب چندین چندین جرم که برون ریزی های رادیویی داشتند و به ظاهر شبیه ستاره بودند را توضیح داد و آنها را کوازار (دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
اختروش )، مخفف منابع رادیویی شبه ستاره نامید. او متوجه شد که خطوط تابشی اجرام، در واقع خطوط عناصر معمولی است که به دلیل انبساط کیهان، به سمت قرمز متمایل میشدند و اختروش ها را در میان اجرام جهان تبدیل به دورترین و درخشان ترین میکنند. اکنون ستاره شناسان آنها را به عنوان کهکشانهایی که انرژی حیرت آوری را بصورت ماده چرخان در یک سیاهچاله ابر پرجرم تولید میکنند، میشناسند(درخشان ترین اختروش آسمان ۳C273 میباشد)
۳۲- در سال ۱۹۳۳، ستاره شناس سوییسی فریتز زوییکی، کشف کرد که ماده مرئی موجود در خوشه کهکشانی گسترده گیسو، ۱۰ درصد موادی است که برای نگه داشتن کهکشان ها در کنار یکدیگر نیاز است. این نخستین نشانه ای بود که جهان شامل گستره ی بزرگی از دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ماده تاریک  میشود، موادی که نوری از خود  ندارند، اما گرانش دارند. رصد های اخیر توسط ماهواره ی پلانک، متعلق به آژانس فضایی اروپا، نشان داد که این ماده که همچنان راز آلود است،۲۷ درصد ماده-انرژی موجود در کیهان را تشکیل میدهد، بیش از پنج برابر آنچه مواد معمولی جهان را در بر گرفته است.


' ستاره شناسی ' 3


۳۳- در سال ۱۹۲۹، ادوین هابل کشف کرد که جهان در حال انبساط است. هابل درباره ده ها کهکشان به مطالعه پرداخت. او از متغییر های قیفاووسی موجود در آنها استفاده کرد تا فاصله و طیف گرفته شده از آنها توسط همکارش وستواسلیفر را پیدا کند و ببیند با چه سرعتی در حال حرکت اند. هابل متوجه شد که هر چه یک کهکشان دور تر باشد، سریع تر از زمین دور میشود.
۳۴- در سال ۱۹۱۶، فیزیک دان آلمانی آلبرت اینشتین، نظریه نسبیت عام خود را منتشر کرد. این نظریه توصیح میداد که گرانش عاملی که فضا-زمان را پیچ و تاب میدهد و بهترین نیرویی است که میتوانیم با آن، ساختار و رشد جهان را توضیح دهیم. گرانش توضیح دهنده سیاهچاله ها، انتقال به سرخ گرانشی، خم شدن نور در اطراف اجرام سنگین و خیلی چیزهای دیگر است.


' ستاره شناسی ' 3
۳۵- در سال ۱۹۵۷، مارگارت و جفری بریج، ویلیام فائولر، و فرد هویل، تقریبا چگونگی پدید آمدن تمام عناصر در جهان، چه توسط همجوشی در هسته ستاره ها یا در انفجار دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ابرنواخترها ی ستاره های سنگین را توضیح دادند. تحقیق آنها بر روی ترکیب هسته ای، به درستی فراوانی تمامی عناصر بجز هیدروژن اولیه و هلیوم و لیتیومی که در دقایق اولیه پس از بیگ بنگ پدید آمده بودند را پیش بینی کرد.
۳۶- در سال ۱۹۶۵، آرنو پنزیاس و روبرت ویلسون از آزمایشگاه های بل در نیوجرسی، اعلام کردند که امواج ریزی که از کل آسمان انتشار می یابد را آشکارسازی کردند. این تابش، بازتاب کم فروغی را از بیگ بنگ که تولید جهان بود و در ۲٫۷ درجه کلوین سرد شد را به ما ارایه میداد. ماهواره پلانک این تصویر را از تابش ثبت کرده است.


' ستاره شناسی ' 3


این تصویر که بر پایه ی داده های بدست آمده از ماهواره های کوبه، WMAP و پلانک تکمیل شده است، تابش پس زمینه کیهانی درست ۳۸۰ هزار سال پس از بیگ بنگ را نشان می دهد.


۳۷-در سال ۱۹۸۱، فیزیکدان امریکایی آلن گوث، اعلام کرد که جهان دوره کوتاهی از رشد نمایی پس از بیگ بنگ را تجربه کرده بنام دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
تورم کیهانی . تورم، مشکلات بسیاری در کیهان شناسی استاندارد بیگ بنگ را حل کرد، از جمله اینکه چرا جهان بسیار یکنواخت بنظر میرسد و هندسه آن تقریبا تخت است. رصدهای انجام شده توسط کاوشگر WMAP و ماهواره پلانک تایید کردند که در برخی از اشکال تورم رخ داده است.
۳۸- در شروع دهه ۱۹۸۰، ستاره شنان متوجه شدند که ماده در سراسر جهان بصورت یکسان گسترده نشده است. خوشه های کهکشانی در طول رشته ها، به یکدیگر دسته شده اند و با تهی جاهای بسیار زیادی، از یکدیگر فاصله دارند، جایی که کهکشان ها وجود دارند. ساختار کلی بنام شبکه کیهانی احتمالا در ابتدای جهان پدید آمده است، زمانی که گرانش، اختلافات کوچک در توزیع ماده را بیشتر کرده است.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


۳۹- در سال ۱۹۹۷، گروهی از دانشمندان با تلسکوپ های زمینی و فضایی اثبات کردند که فوران های پرتوی گاما(جریان زودگذر تابش انرژی) بزرگترین انفجار طبیعت هستند. کاوشگر ایتالیایی-هلندی،بپوساکس، به فورانی اشاره کرد و ابزار اپتیکی زمینی نیز توانستند کهکشان میزبان کم نور میلیاردها سال نوری دورتر از سیاره ما را مشخص کنند. یکی از انفجارهای پرتو گاما، در چند ثانیه چنان انرژی تابش میکند که خورشید در ۱۰ میلیارد سال عمرش بیرون داده است.
۴۰- در سال ۱۹۹۸، دو تیم از ستاره شناسان اعلام کردند که کیهان با سرعتی رو به افزایش در حال انبساط است. نیروی دافعه که به عنوان دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
انرژی تاریک  شناخته شده است. چگالی جهان را کنترل میکند. یک تیم این  نیرو را به وسیله رصد ابرنواخترهای دور کشف کرد و متوجه شدند که دورترین آنها، کم نورتر از آنچه نسبت به فاصله شان بنظر میرسد دیده میشوند. رصد توسط ماهواره پلانک نشان داد این ماده، ۶۸ درصد محتویات ماده-انرژی جهان را تشکیل میدهد.
پایان
پاسخ
 سپاس شده توسط ßяɪcε ، omid13790
#26
" چند درس مهم ِ اخترفیزیک از نیل دگراس تایسون "


بیگ بنگ: بشر درس های دشوار اخترفیزیک را به مدت ده ها هزار سال فرا گرفته است؛ از سردرگمی ناشی از خورشیدگرفتگی و ماه گرفتگی تا حرکات غیر قابل توضیح کره سماوی. امروزه، ما با ابعاد بیشتر و نظریه کوانتوم سر و کار داریم که میتواند موجب شگفتی اجدادمان شود. اما علی رغم معادلات حیرت انگیز، حقایقی را میتوان از حوزه مرموز اخترفیزیک بدست آورد. با بیگ بنگ همراه باشید، در زیر به برخی از آنها اشاره می شود.



دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3




بپذیرید که چیزی نمی دانید
اخترفیزیکدان مانند اکثر مردم جهان دارای غرور و عزت نفس هستند. اما همکاران آنها می توانند غرورشان را با تازیانه یک خودکار لیزری در هم بشکافند. همانطور که «نیل دگراس تایسون» در کتاب فوق العاده و جدیدش موسوم به «اخترفیزیک برای افراد بی قرار» می نویسد: «نادانی، سرشت طبیعی ذهن برای یک دانشمند است.»
اگرچه تایسون بعنوان اخترفیزیکدان و مدیر مرکز کیهان سرای هایدن نیویورک باور دارد که کیهان یک آغاز داشته و به تکامل خود ادامه می دهد، اما به ما یادآور می شود که اطلاعات بسیار ناچیزی در اختیار داریم. وقتی به سوالاتی نظیر «قبل از دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بیگ بنگ  چه چیزهایی وجود داشت و چه اتفاقی روی داد؟» فکر می کنیم،  نبود اطلاعات بشر بیشتر به چشم می آید. او می نویسد: «افرادی که معتقدند نسبت به هیچ چیزی ناآگاه نیستند، نه جستجو کرده و نه دریافته اند. جهان، مرز بین دانسته ها و نادانسته ها است.»



دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
[img=624x1011]http://bigbangpage.com/wp-content/uploads/2017/08/tyson-cover-1200x1945.jpg[/img]



همواره نیروهای غیرقابل مشاهده ای در حیات و کیهان وجود دارند
اخترفیزیکدان چنین نیروهای رازآلودى را تاریک توصیف می کنند. تایسون اشاره می کند که دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ماده تاریک  مرموز هنوز بصورت غیرقابل شناسایی باقی مانده و فقط بطور غیر مستقیم کشف شده است؛ برای مثال، از طریق تاثیر گرانشى آن بر ماده عادی. اگرچه عده اندکی از اخترفیزیکدان نسبت به وجود ماده تاریک تردید دارند، اما تایسون با آن عده اکثریت موافق است که فکر می کنند ماده تاریک از نوعی ذره عجیب کشف نشده ای تشکیل یافته است. او بیان می دارد که چون ما همچنان در کشف ماده تاریک ناموفق بوده ایم به این معنا نیست که آن واقعیت ندارد.


درک محدود ما از کیهان، فراخوان آشکاری برای حقارت و فروتنی است
تایسون به یک استاد روانشناسی اشاره‌ می کند که میخواست از اولین بازدیدکنندگان مرکز فضا و زمین رُز در کیهان سرای “هایدن” سوال بپرسد. پس از آنکه آنها برای تماشای نمایش فضایی سوار فضاپیمای مدور آن مرکز شده بودند، سوالاتی برای او پیش آمده بود. این استاد روانشناسی میخواست بداند که حضار پس از تماشای نمایش چقدر احساس کردند که حقیر و ناچیز هستند. آنهایی که نمی توانند به هر طریقی خود را به نیویورک برسانند، توصیه می شود که زیر آسمان صاف بیابان قرار گیرند و با چراغ های خاموش مدتی بنشینند و پهنای کهکشان راه شیری را نظاره گر باشند.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


به خاطر داشته باشید مرکز کهکشانی که مشاهده می کنید فقط یکی از صدها میلیارد کهکشان موجود در کیهان است. اما همانطور که تایسون می نویسد، نفس این استاد روانشناسی با اوهام و کژپنداشت های اهمیت سرشار گشته و تحت تاثیر این فرضیات فرهنگی قرار گرفته است که انسان ها از هر چیز دیگری در جهان مهم ترند.


به مانند خود حیات، کیهان می تواند همواره شگفت انگیز ظاهر شود
امسال دهمین سالگرد مشاهداتى است که به کشف دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
انرژی تاریک  منجر گردید؛ بهترین نمونه از یک دگرگونی  بنیادی در کیهان شناسی، مشاهده محور و فیزیک نظری در پنجاه سال گذشته است. برایان اشمیت، آدام ریس و سائول پرلموتر بخاطر مشاهده ابرنواختر نوع La در سال ۲۰۱۱ موفق به دریافت جایزه نوبل فیزیک شدند. این مشاهده تایید کرد که انبساط کیهان با شتاب روی می دهد. این تسریع در انبساط تقریبا هفت میلیارد سال پیش آغاز شد یا زمانی که کیهان نصف سن امروزش را داشت.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


تایسون می نویسد: «دقیق ترین اندازه گیری های حال حاضر نشان می دهند که انرژی تاریک  ۶۸% کل جرم-انرژی موجود در جهان را به خود اختصاص می دهد و ماده تاریک ۲۷% و ماده معمولی فقط ۵% جهان را تشکیل می دهند.» به باور تایسون، این مسئله با اثر کوانتومی ارتباط دارد؛ قسمت خلأ فضا مملو از ذرات و همتایان پادماده شان می باشد که بصورت جفت پدید آمده و از بین می روند. آنها به اندازه کافی دوام نمی آورند تا اندازه گیری شوند.


هرگز احتمال غافلگیری را دستکم نگیرید
اگرچه سیارک های خطرناکی که از زمین عبور می کنند، بیشترین توجهات را به خود جلب می کنند، اما دنباله دارهایی نیز هستند که از هر زاویه ای به زمین برخورد می کنند و اثرات مرگبارى بر جای می گذارند. به عبارت دیگر، برخورد دنباله داری که زمینه ساز انقراض دایناسورها در حدود شصت و پنج میلیون سال قبل شد، یک دنباله دار با شیب و انحراف زیاد بود. اخترفیزیکدان باید تلاش خود را صرف رسیدن به درکی از اجرام و اتفاقات فضا کنند. اما هر پاسخ به گشوده شدن راز دیگری می انجامد.
پاسخ
 سپاس شده توسط ßяɪcε ، omid13790
#27
کشف رازهای جدیدی از خوشۀ ستاره ای پروین


بیگ بنگ: تلسکوپ فضایی کپلر علاوه بر اینکه در شناسایی بسیاری از سیارات فراخورشیدی موفق بوده، موفق شده جزئیات بیشتری از خوشه ستاره‌ای پروین را مشاهده کند.



دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


به گزارش بیگ بنگ به نقل از ایسنا، این خوشه ستاره ای دارای چندین ستاره با سن متوسط است که با چشم غیرمسلح قابل دیدن هستند اما در طول زمان مشخص شده که مطالعه آنها بسیار دشوار است. خوشه هفت‌ خواهران که نام دیگرش “پروین” است در صورت فلکی “گاو” و در فاصله ۴۴۴ سال نوری از زمین قرار دارد. ستاره‌های این خوشه حدودا بین دو تا ۱۶ برابر خورشید جرم داشته و دمای آنها بین ۱۰ تا ۳۰ هزار درجه کلوین متغیر است و به خاطر دمای بالای سطح‌شان، پرنور و آبی‌رنگ دیده می‌شوند. گاز موجود در این ستاره‌ها بیشتر از جنس هلیوم است و کمی هم هیدروژن در آنها مشاهده می‌شود.

محققان دانشگاه آرهوس به سرپرستی “تیم وایت”(Tim White) با استفاده از تجهیزات و قابلیت‌های این تلسکوپ فضایی و همچنین استفاده از الگوریتم ‌هایی که به تازگی طراحی کرده‌اند، موفق شدند برای مطالعه بیشتر ستارگان خوشه “هفت‌ خواهران” روش جدیدی پیشنهاد کرده و آن را تست کنند. یکی از اهداف رصدی جالب برای منجمان، ستارگانی هستند که روشنایی آنها تغییر می‌کند که به آنها ستارگان متغیر نیز می‌گویند.

ترکیب این ستارگان و وضعیت نیروهای آنها یکی از موضوعاتی است که می‌تواند مورد مطالعه قرار بگیرد. بعضی از این ستارگان میزان انرژی خروجی خود را به شدت تغییر می‌دهند که سبب درخشش بیش از حد آنها برای چند ماه و یا حتی چند سال می‌شود. خورشید و دیگر ستارگان معمولی این قابلیت را ندارند و میزان درخشندگی و انرژی آنها تقریبا ثابت است و محاسبه تغییرات آنها با استفاده از شمارش لکه‌های خورشیدی امکان‌پذیر است.

در کنار هفت ستاره پرنور این خوشه هزاران جسم فضایی نورانی وجود دارند که شامل ستارگان جوان و بسیار داغ نیز می‌شود. یکی از مشکلات موجود در مطالعه این خوشه این است که تشخیص دادن ستاره‌های اصلی کار مشکلی است و نیاز به اندازه‌گیری دقیق ابعاد و شدت نور آنها دارد. تلسکوپ کپلر نیز در زمان کشف سیاره‌های جدید نیز با این مشکل مواجه می‌شود. سیاره‌های فراخورشیدی نسبت به ستارگان بسیار کم‌نور تر هستند و تلسکوپ کپلر شانس بسیار کمی برای مشاهده مستقیم آنها دارد و از طریق عبور آنها از جلوی ستاره میزبانشان می‌تواند به وجود آنها پی ببرد.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


تا پیش از مطرح شدن روش محققان دانشگاه “آرهوس” این روش به کار گرفته شده است و حال باید منتظر ماند و دید نتیجه روش جدید “تیم وایت” و همکارانش چه خواهد بود. وایت در رابطه با روش‌های تلسکوپ کپلر گفت: روش تلسکوپ کپلر برای رصد ستاره‌های پرنور کمی تکراری و ساده شده است و ما به شدت نگران تغییر نور نسبی در ستارگانی هستیم که کپلر در حال رصد آنهاست و فقط می‌توانیم پیکسل‌هایی که شفاف هستند را مشاهده کنیم.

کاری که این تیم تحقیقاتی انجام داده‌اند این است که اطلاعات خامی که از طریق تلسکوپ کپلر تهیه شده را در الگوریتم جدیدی موسوم به “پرتوسنجی هاله‌ای”( halo photometry) قرار دادند. این الگوریتم پیکسل‌های پرنور را نایده می‌گیرد و بیشتر به بررسی تغییرات نسبی می‌پردازد و همچنین هر پیکسل را به صورت مجزا می‌سنجد تا هماهنگی نوری بین پیکسل‌ها به هم نخورد و ایرادات ماهواره‌ای در رنگ تصاویر تاثیری نگذارد.

در بررسی‌های این تیم تحقیقاتی مشخص شد که بیشتر ستارگان خوشه پروین روزی یک بار به دور خود می‌چرخند اما این دوره در ستاره هفتم یعنی “مایا”(Maia) حدودا ۱۰ روزه است. براساس مطالعات قبلی، سطح غلظت بعضی عناصر مانند منگنز در این ستاره بالاست. تیم تحقیقاتی اعلام کرده‌اند که تا به حال هیچ نشانه‌ای از سیارات در مدار این ستاره‌ها دیده نشده است ولی امیدهایی وجود دارد که با استفاده از این الگوریتم بتوان سیاره‌هایی را که در اطراف این ستارگان هستند کشف کرد. این تحقیق در نشریه علمی “ماهنامه جامعه ستاره‌شناسی سلطنتی”(دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
Monthly Notices of the Royal Astronomical Society ) منتشر شده است.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


“دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
مأموریت کپلر “( Kepler Mission) یک تلسکوپ فضایی ساخت “سازمان فضایی آمریکا”(ناسا) است که باهدف کشف سیارات فراخورشیدی مشابه زمین به فضا پرتاب شده‌ است و برای این‌کار درخشندگی ۱۰۰ هزار ستاره را در عرض ۳٫۵ سال بررسی می‌کند تا نشانه‌ای از کاهش درخشندگی بر اثر گذار سیاره‌ای بیابد. این ماموریت به نام ستاره‌شناس آلمانی “یوهانس کپلر” نامگذاری شده‌است.

در آخرین دستاوردهای سال ۲۰۱۳، ستاره‌شناسان ماموریت کپلر می‌گویند احتمالا سیاره‌ای همانند زمین موجود است که قابل سکونت باشد. دانشمندان می‌گویند این سیاره که به اسم کپلر ۶۹سی نامیده شده است همانند سیاره‌های سامانه خورشیدی در مداری ویژه پیرامون ستاره‌ای می‌چرخد. این سیاره یکی از نخستین نامزدهای احتمالی داشتن زندگی فرازمینی در خود است که انسان از وجود آن آگاهی پیدا کرده است.
پاسخ
 سپاس شده توسط ßяɪcε ، omid13790
#28
نیمی از اتم ها در بدنمان به فراتر از کهکشان راه شیری تعلق دارند


بیگ بنگ: گروهی از ستاره شناسان می گویند که منشأ حیات بر روی زمین، فراتر از کهکشان راه شیری است. آنها از طریق شبیه سازی های کامپیوتری کشف کردند که تا نیمی از اتم های کشف شده در کهکشان راه شیری (و بدنمان) دارای منشأ فراکهکشانی هستند.



 دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3



به گزارش بیگ بنگ، وقتی “موبی” ترانه ای در مورد این خواند که انسان ها از ستاره ها تشکیل شده اند، منظور او فقط جملات شاعرانه نبود. اگرچه ایده ی او نیز قطعأ این نبود، زیرا این نظریه به مدت چندین دهه برقرار است. ظاهرأ همان اتم های موجود در بدن انسان در اجرام کیهانی نیز یافت شده اند. یک مطالعۀ جدید که در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
یادداشت های ماهانه انجمن نجوم سلطنتی”  منتشر شده این قضیه را تأیید می کند و در  واقع این فرضیه را کمی فراتر پیش می برد. ما نه تنها از ستارگان تشکیل شده ایم، بلکه تقریبأ نیمی از اتم هایی که بدن مان را تشکیل داده اند احتمالأ در خارج از کهکشان راه شیری شکل گرفته اند.
محققان به رهبری دنیل آنجلز-آلکازار از دانشگاه شمال غربی اوانستون، ایلینوی، گفت که اتم های بین کهکشانی بدن انسان، متعلق به فراتر از کهکشان راه شیری هستند که از طریق بادهای بین کهکشانیِ ناشی از انفجار ستاره ها، وارد منظومۀ شمسی شده اند. آنجلز-آلکازار به مجله گاردین گفت: «نکته تعجب آور این است که بادهای کهکشانی بیشتر از آنچه تصور می کنیم ماده ایجاد کرده اند.»
محققان با استفاده از شبیه سازی کامپیوتری دریافتند که نیمی از مواد در کهکشان هایی که شبیه کهکشان راه شیری هستند، می توانند از کهکشان های همسایۀ کوچکتر تشکیل شده باشند. وقتی ابرنواخترها منفجر می شوند می شوند، تریلیون ها تن اتم را با چنان نیرویی پرتاب می کنند که این ابرنواخترها از گرانش کهکشان خود فرار کرده و در یک کهکشان ِ همسایۀ بزرگتر وارد می شوند.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3



شکل گیری حیات
ستاره شناسان همچنین دریافتند که هیدروژن و هلیوم این اتم های دور افتاده وقتی به منزل کهکشانی جدیدشان می رسند ستاره های جدیدی را شکل می دهند. عناصر سنگینتر – که با ابرنواخترهای در حال انفجار تشکیل شده اند – سیارات، دنباله دارها، شهاب سنگ ها و در نهایت حیات را ایجاد می کنند. آنجلز-آلکازار افزود: «از لحاظ تحقیق در زمینۀ تکامل کهکشان، نسبت به این نتایج خیلی متعجبیم».
در واقع، این مسئله یک چشم انداز تازه را درباره درک چگونگی تشکیل حیات جدید بر روی زمین ایجاد می کند. می دانیم که شرایط خاصی باعث آغاز حیات بر روی این سیاره شده است و حیات از ارگانیسم های تک سلولی به ارگانیسم های چند سلولی پیچیده تر فرگشت پیدا کرده است. هرچند، شبیه یک سوپ ابتدایی (بسیار کهن) است که دقیقأ یک ظرف محلی نبوده است. دنیل آنجلز-آلکازار، ستاره شناس در دانشگاه شمال غربی اوانستون، ایلینوی، گفت: «علم برای یافتن جایگاهمان در جهان خیلی سودمند است. ما تا حدی بازدید کنندگان یا مهاجران برون کهکشانی هستند.» از این نظر، یک موسیقیدان ِ پاپ دیگر درست می گفت: “ممکن است همگی ستاره هایی گمشده باشیم.”
پاسخ
 سپاس شده توسط ßяɪcε ، omid13790
#29
" اعجوبۀ ستاره شناسی: جان گودریک "


بیگ بنگ: جان گودریک، ستاره شناس آماتور کر و لال و برجسته ای بود که بیشتر او را به خاطر مشاهدات دقیقش در سال ۱۷۸۲ از ستاره رأس الغول در صورت فلکی برساووش می شناسند.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


پرتره ای از جان گودریک اثر جیمز اسکولر


و در ۱۷ سپتامبر سال ۱۷۶۴ در گرونینگن هلند چشم به جهان گشود؛ اما بیشتر حیات کوتاه خود را در انگلستان گذراند. او به دلیل ابتلا به بیماری تب مخملی در اوان کودکی اش، ناشنوا شد. والدینش او را به آکادمی توماس برایدوود فرستادند؛ مدرسه ای در ادینبورگ که مخصوص کودکان ناشنوا بود و در سال ۱۷۷۸ نیز به آکادمی وارینگتون. پس از آن، گودریک به شهر یورک و نزد خانواده اش بازگشت. در آنجا با ادوارد پیگوت آشنا شد که پدرش ناتانیل پیگوت، صاحب رصدخانه خصوصی بسیار مجهزی بود. ادوارد، خود به ستارگان متغیر علاقه زیادی داشت؛ ستارگانی که نورانیتشان در دوره های مختلف زمانی تغییر می کند. او لیستی از این ستارگان که رصد آنها خالی از لطف نبود را به گودریک سپرد.
هر چند تغییرات درخشندگی در چندین ستاره شناخته شده بود؛ گودریک نخستین کسی بود که مکانیسم چنین تغییراتی را شرح داد. او ستاره رأس الغول را یک ستاره دوتایی کسوفی خواند و کشفیات خود را نیز در می سال ۱۷۸۳ به انجمن سلطنتی ابلاغ کرد و به سبب چنین کشفی، انجمن مدال کپلی (Copley) آن سال را به او اهدا نمود. جایزه کپلی، جایزه ای است که توسط انجمن سلطنتی لندن هر ساله به کسانی اهدا می شود که در هر رشته علمی تحقیقات برجسته ای را به انجام رسانیده باشند و بصورت یک در میان به محققان علوم فیزیکی و زیستی تعلق می گیرد. او در سن ۱۹ سالگی تغییرات نوری ستاره دلتا-قیفاووس را که از آن پس هر ستاره مشابهی را متغیر قیفاووسی نام نهادند، کشف کرد. او دریافت که این ستاره در پرنورترین حالتش، ۲٫۳ بار پرنورتر از کم نورترین حالتش است که این تناوب هر ۵٫۴ روز یکبار مداوماً در حال رخ دادن است.
متغیر قیفاووس الگویی نمونه برای رده بندی نوعی ستاره است که برای ستاره شناسان در تعیین فاصله های کیهانی دارای اهمیت زیادی میباشد. قیفاووسی ها ستاره هایی ابرغول با دمای سطحی ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ درجه کلوین شبیه به خورشید هستند که به رنگ زرد ظاهر می شوند. اما این ستاره ها از خورشید ما بسیار بزرگترند، بنابراین از فاصله دور به راحتی دیده می شوند.
گودریک در ۱۶ آوریل ۱۷۸۶ و در آستانه ۲۲ سالگی، بعنوان یکی از اعضای انجمن سلطنتی انتخاب شد؛ اما درست ۴ روز بعد به دلیل ذات الریه ای که در جریان رصدهای شبانه اش از ستاره دلتا-قیفاووس دچار شده بود، جان خود را از دست داد.
پاسخ
 سپاس شده توسط ßяɪcε ، omid13790
#30
بررسی تولد ستارگان با مطالعۀ “ستاره لرزه”


بیگ بنگ: مطالعه ای در مورد امواج صوتی ایجاد شده توسط ستاره لرزه ها، که موجب می شود ستاره ها مانند یک زنگ به لرزه در آیند، بینش بی سابقه ای را در مورد شرایط موجود در ابرهای گازی پراکنده، جایی که در آن ستارگان حدود ۸ میلیارد سال پیش متولد شدند را فراهم کرده است.



دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


به گزارش بیگ بنگ، ستاره شناسان از رویکرد اخترلرزه شناسی به منظور جهت گیری زاویه چرخش ۴۸ ستاره در کهکشان راه شیری، استفاده کردند. به گفته ی یکی از اعضاء گروه تحقیقاتی دکتر “دنیس استیو” نتایج به دست آمده بسیار غیر منتظره بوده است. آنها دریافتند که چرخش بسیاری از ستارگان در یک تراز قرار گرفته است.
به گفته دکتر استیو:« در گذشته تصور می شد که این غبارهای عظیم می تواند انرژی چرخشی ابرها را که موجب تولد ستاره ها می شود را به هم بزند و مانع از این هم ترازی شود. همانگونه که زلزله شناسان از زمین لرزه ها برای شناخت درون سیاره ما استفاده می‌کنند، ما هم با استفاده از این ستاره لرزه ها به درک درون ستارگان پی می بریم. طبق آخرین تحقیقات، این رویکرد بینش ما را نسبت به فرآیندهایی که میلیاردها سال پیش در زمان آغاز جهان رخ داده است، گسترش می دهد.»
این مطالعه به سرپرستی دکتر انریکو کوزارو، که در رصدخانه اخترفیزیک کاتانیا در سیسیل فعالیت می کند، انجام شده است. ستارگان با فروپاشی ابرهای عظیم گاز و گرد و غبار و طی یک فرآیند بسیار قوی متولد می شوند، که منجر به ایجاد خوشه های ستاره ای حاوی هزاران ستاره  می شود.


دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
' ستاره شناسی ' 3


مطالعه مستقیم این ستارگان تازه متولد شده بسیار دشوار است، به این خاطر که گاز و گرد و غبار در مشاهدات نجومی تداخل ایجاد می‌کند. برای رفع این مشکل، اخترشناسان ۴۸ ستاره غول سرخ از دو خوشه ستاره ای مسن را مورد مطالعه قرار دادند – که یکی از این خوشه ها بیش از ۲ میلیارد سال پیش و دیگری بیش از ۸ میلیارد سال پیش شکل گرفته است. تجزیه و تحلیل این ستارگان شامل چهار سال مشاهده در رصدخانه فضایی کپلر ناسا است. دکتر استیو اعلام کرد که فایده مطالعه خوشه های ستاره ای مسن آن است که گرد و غبار و گاز تداخلی در آن از بین رفته است و هنوز هم ستاره ها نشانه های شرایط اولیه تولد را در خود حفظ کرده اند.
وی افزود: « یافته های ما نشان می دهد که ۷۰ درصد از ستاره های یک خوشه کاملاً هم تراز هستند، و آن طور که انتظار می رفت به صورت تصادفی جهت گیری نشده اند، حرکت زاویه ای گاز و غبار ابر به شکل کارآمدی در تشکیل ستاره های جدید مؤثر هستند. این قابل توجه است که اثر شرایط اولیۀ تولد ستاره ای هنوز هم بعد از گذشت میلیاردها سال، با مطالعه نوسانات کوچک در ستاره هایی که در فاصلۀ بسیار دوری از ما واقع شده اند، قابل بررسی است.» جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریۀ دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
Nature Astronomy
 منتشر  شده است.
پاسخ
 سپاس شده توسط ßяɪcε ، omid13790


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  کیهان شناسی
  آیا میدانید تعداد کل ستاره های آسمان چقدر است؟
  حل معمای بزرگ شدن ستاره ها
  پیشنهاد ماموریت به سنگ میان ستاره‌ای “اوموآموا”
  کشف ستاره‌ای رکوردشکن با عمری کهن
  سحابی ستاره‌ای شعله‌ور
  غبار و نور ستاره‌ای در سحابی M78
  کشف مولکول‌های آلی پیچیده، در اطراف ستاره‌ای دوردست
  تلسکوپ آلما موفق به شناسایی نمک در اطراف ستاره جوان شد
  ستاره‌های سرد و تاریک که در کیهان کمین کرده‌اند

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان