امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

بقعه شیخ زاهد گیلانی - گیلان

#1
شیخ زاهد گیلانی با تمام زیبایی معماری و مسیری پر از جاذبه طبیعت گردی، نشان دیگری از زیبایی ‌های گردشگری گیلان است. این بنای تاریخی در بیرون شهر لاهیجان و در روستای شیخانه ور، بر سر راه لاهیجان به لنگرود و بر دامنه کوه واقع شده است.

 مسیر زیبایی که در نهایت به گنبد هشت ترک فیروزه ‌ای این بقعه تاریخی ختم میشود، خود با جاذبه‌ هایی شعف انگیز چون مزارع برنج، جنگل و رودخانه احاطه شده است.
بقعه شیخ زاهد گیلانی - گیلان 1
 عطر برنج در مسیر راه به سمت شرق گیلان گردشگران را به ‌استشمام عمیق ‌تر وا میدارد، و چه بهتر اگر باران پودری شمال نیز به راه باشد و هر چند که در آفتاب طلایی آن مناظر دیدنی ‌تر. کلبه ‌های چوبی با دیوارهای گلین و سقف ‌های کلش به سر حکایت از مرز بندی مالکیت شالیزارها دارد.
در دو طرف جاده در سایه سار درختان صنوبر فروشندگان محلی در زیر سایه ‌بان های پارچه‌ ای و آلاچیق ‌های چوبی سوغات محلی گیلان چون کدوتنبل، ماهی، گوجه سبز، بادام زمینی و ... را چیده و سیرهای تازه را برای فروش چلیپا کرده ‌اند.
بقعه شیخ زاهد گیلانی - گیلان 1
پس از این همه زیبایی در انتهای مسیری خاکی که در طرفی از آن خانه ‌های مسکونی است و در طرفی دیگر سبزه زار، به روستای شیخانور لاهیجان میرسیم.
این بقعه در روستای شیخانور یا شیخانه بر در 4 کیلومتری شرق لاهیجان در دامنه کوه و در میان مزارع سبز چای واقع شده است. شیخ تاج ‌الدین ابراهیم ملقب به شیخ زاهد گیلانی از عرفا و دراویش بزرگ و از استادان شیخ صفی ‌الدین اردبیلی است.
شیخ زاهد در سال 711 قمری دار فانی را وداع گفت و بعدها به سال 892 قمری سلطان حیدر صفوی به سبب خوابی که دیده بود، با معماران و نجارانی که از شهر شیروان با کشتی به گیلان منتقل شده بودند، این بنا را ساخت و جسد شیخ را به آن جا منتقل کرد.
بقعه شیخ زاهد گیلانی - گیلان 1
بنای بقعه با دو اتاق مربع و مستطیل شکل در کنار هم قرار گرفته ‌اند در کنار اتاق‌ ها، در سمت شمال، ایوان طویلی با هفت فیلپا در شرق حرم، ایوانی با شش فیلپا و در حاشیه و قسمت جنوبی همین اتاق نیز ایوان دیگری با شش فیلپا دیده میشود.
ازاره دیوارهای ایوان ‌ها تا ارتفاع 115 سانتی متر با کاشی کاری هفت رنگ عصر قاجار تزیین شده است. طاقچه‌ هایی با طاق جناقی در قسمت ‌های مختلف ایوان به چشم میخورد.
بقعه شیخ زاهد گیلانی - گیلان 1
از زیباترین قسمت بنا باید به گنبد هرمی و هشت ترک اشاره کرد که شیب تند آن به دلیل عبور سریع آب باران تهیه شده و سطح حره را با کاشی کاری زرد و آبی، سفید و سیاه، با نقوش سنتی و گلدار پوشانده ‌اند. اطراف گنبد و دیگر نقاط بنا را با سفال پوشش داده ‌اند.
بقعه شیخ زاهد گیلانی متعلق به قرن نهم قمری بوده و دارای شماره ثبت ملی 824 سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور است. مسیر راه و دیدنی ‌های طبیعت گردی آن موید این مطلب است که گیلان تنها به ماسوله، دیلمان و قلعه رودخان خلاصه نمیشود.
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.


پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان