ارسالها: 1,661
موضوعها: 1,097
تاریخ عضویت: Nov 2013
سپاس ها 542
سپاس شده 2921 بار در 883 ارسال
حالت من: هیچ کدام
در ادامه رایزنیهای هستهای در شهر وین در راستای ادامه نگارش پیش نویس برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نشست سه جانبه سید عباس عراقچی و مجید تخت روانچی معاونان وزیر خارجه ایران، وندی شرمن معاون وزیر خارجه آمریکا و هلگا اشمیت معاون فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در هتل پله کوبورگ شهر وین دقایقی قبل آغاز شد.
پیش از این معاونان وزیر خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی به گفتوگو پرداخته بودند.
عراقچی، روانچی و اشمیت دیروز (پنجشنبه) نیز در دو نوبت صبح و بعدازظهر در راستای نگارش پیش نویس برجام به گفتوگو نشستند
نشستهای کارشناسی نیز به ریاست حمید بعیدینژاد رئیس هیأت کارشناسی ایران در مذاکرات هستهای نیز در وین در جریان است.
براساس این گزارش، مدیران سیاسی سه کشور اروپایی (آلمان، فرانسه و انگلیس) و نمایندگان این سه کشور در گروه 1+5 در حال حاضر در وین حضور دارند و احتمالا نمایندگان روسیه و چین در گروه 1+5 نیز امروز وارد وین میشوند.
سید عباس عراقچی روز سهشنبه و پیش از عزیمت به وین برای شرکت در هشتمین دور مذاکرات برای نگارش پیش نویس برجام گفت که تیم هستهای ایران تا 10 تیر ماه (پایان ضرب الاجل تمدید هفت ماهه توافق ژنو) در وین حضور خواهد داشت.
ارسالها: 3,690
موضوعها: 1,284
تاریخ عضویت: Apr 2014
سپاس ها 8521
سپاس شده 9949 بار در 3261 ارسال
حالت من: هیچ کدام
به گزارش افکارنیوز،شبکه تلویزیونی الجزیره، وزیر امور خارجه فراری یمن به عربستان گفت به مذاکرات ژنو برای حل بحران یمن خوشبین نیست.
"ریاض یاسین" مدعی شد:" اقدامات هیئت انصار الله یمن و علی عبد الله صالح --رئیس جمهور مخلوع این کشور--- و اظهاراتش نشانگر آن است که آنان واقعا به حل وفصل تمایلی ندارند."
یاسین در ادامه ادعا های خود گفت:"خوشبین نیستم زیرا اقدامات و حرفهای آنان از هنگام رسیدن به ژنو بیانگر این است. اقدامات آن ها از هنگام رسیدن به ژنو نشان می دهد هیچ حسن نیتی ندارند و برای رسیدن به حل وفصل واقعی نیز تمایل واقعی ندارند."
ارسالها: 2,684
موضوعها: 1,485
تاریخ عضویت: Apr 2013
سپاس ها 13125
سپاس شده 9231 بار در 4359 ارسال
حالت من: هیچ کدام
19-06-2015، 9:08
(آخرین ویرایش در این ارسال: 19-06-2015، 9:09، توسط an idiot.)
ريابکوف: ممکن است مذاکرات هسته اي چند روز در ماه ژوئيه ادامه يابد
1394/03/29
خبرگزاری ایتارتاس از وین گزارش داد: سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه روز جمعه در وین در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد ایران و شش قدرت جهان فرصت به پایان رساندن مذاکرات هسته ای را تا روز 30 ژوئن دارند هر چند که ممکن است این مذاکرات چندین روز پس از تاریخ ضرب الاجل نیز تمدید شود.
او گفت:« مذاکرات به روندی بی وقفه تبدیل شده است و هیئت ها در وین حضور دارند و مطمئنا تا اواخر ماه ژوئن در پایتخت اتریش باقی خواهند ماند و ممکن است چندین روز در ماه ژوئیه نیز مذاکرات ادامه یابد. اما من بر این باورم امکان تکمیل مذاکرات تا روز 30 ژوئن وجود دارد.» ریابکوف همچنین گفت حدود پنج تا هفت موضوع همچنان حل نشده باقیمانده اند .
او گفت:« ابعاد دشوار همچنان باقی مانده اند اما این ابعاد دشوار در مقایسه با هفته گذشته کاهش یافته است و حدود پنج تا هفت موضوع باقی مانده است.»
او افزود:«مذاکرات با سرعت کامل ادامه دارد و این به ما اجازه می دهد بر این باور باشیم طرف ها مذاکرات را تا روز 30 ژوئن به پایان خواهند رساند.»
ارسالها: 1,661
موضوعها: 1,097
تاریخ عضویت: Nov 2013
سپاس ها 542
سپاس شده 2921 بار در 883 ارسال
حالت من: هیچ کدام
«ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه امروز (جمعه) گفت،امیدوار است ایران و 1+5 به زودی به توافق نهایی هسته ای دست یابند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، وی که در مجمع سالیانه اقتصاد در سن پترزبورگ سخن می گفت، همچنین یادآور شد که حمایت مسکو از بشار اسد رییس جمهوری سوریه به دلیل نگرانی هایی است که برکناری اجباری وی، این کشور را به آشفتگی عمیق تری فرو برد.
وی در ادامه با انتقاد از سیاست های آمریکا در مورد کشورش اعلام کرد، مسکو زبان اولتیماتوم و زور را غیرقابل قبول می داند.
پوتین در انتقاد از شیوه مداخله جویانه غرب و آمریکا در عرصه بین المللی گفت: نباید به نوسازی جهان پرداخت بلکه باید با احترام متقابل با یکدیگر همکاری کنیم و به دنبال راه حل هایی برای حل مسایل باشیم.
در همایش بین المللی اقتصادی سن پترزبورگ که از دیروز (پنجشنبه) در حال برگزاری است، صدها مقام و کارشناس عالی رتبه از روسیه و کشورهای مختلف از جمله آمریکا و اتحادیه اروپا حضور دارند.
ارسالها: 1,661
موضوعها: 1,097
تاریخ عضویت: Nov 2013
سپاس ها 542
سپاس شده 2921 بار در 883 ارسال
حالت من: هیچ کدام
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در نشست خبری گفت ایران بایستی «قبل از» هر گونه توافق نهایی با گروه ۱+۵ مسئله موسوم به ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای خود را حل کند.
به گزارش فارس، «جان کربی»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در کنفرانس خبری اظهاراتی تازه درباره موضوع «ابعاد نظامی احتمالی» (PMD) برنامه هستهای ایران، که به جنجال داغ این روزهای رسانهها و مقامات آمریکا تبدیل شده مطرح کرد.
آقای «کربی» در این نشست خبری اظهار کرد ایران بایستی «قبل از» توافق هستهای با گروه موسوم به ۱+۵ مسئله ابعاد احتمالی را حل کند، وگرنه توافقی در کار نخواهد بود.
حدود ده روز پیش خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده بود مقامات غربی و آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر خلاف اصرار گذشته خود شرط حل و فصل موضوع PMD قبل از ضربالاجل ۳۰ ژوئن را کنار گذاشته و آن را به بعد از توافق هستهای احتمالی موکول کرده است.
اما چند روز بعدتر سوال یک خبرنگار از «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا برای روشن کردن صحت این گزارش جنجالی خود به موضوع تازهای برای مانور رسانههای آمریکایی تبدیل شد. وزیر خارجه در پاسخ به سوالی در این بار گفت که واشنگتن در مجادلات پیرامون ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران بر اینکه این کشور درباره فعالیتهای هستهای گذشتهاش توضیح دهد، اصرار ندارد. او افزود واشنگتن به دنبال ساز و کارهایی برای اطمینان از جلوگیری از حرکت برنامه هستهای ایران به سمت مقاصد نظامی در آینده است.
رسانههای آمریکایی و نمایندگان کنگره آمریکا این اظهارات وزیر خارجه را نشاندهنده امتیازدهی واشنگتن به ایران در موضوعی حساس دانسته و تأکید کردند دولت آمریکا به وعدههای پیشین خود در این زمینه متعهد نبوده است.
روز جمعه نیز پرسش درباره موضوع PMD و نقش آن در توافقنامه هستهای احتمالی یکی از محورهای پرسش خبرنگاران از «جان کربی» بود.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگار آسوشیتدپرس در همین رابطه گفت: «جیمز (نام خبرنگار) ما قبلاً در این باره صحبت کردهایم که این مسئله (PMD) بایستی به عنوان بخشی از هر گونه توافق هستهای و قبل از آن، مشخص شود و این چیزی است که درباره آن هم در ماه نوامبر و هم در آوریل در لوزان توافق صورت گرفت و مقرر شد که آژانس دسترسیهای مورد نیاز برای حل و فصل نگرانیها درباره ابعاد نظامی احتمالی برنامه هستهای ایران که هم مسائل حال و هم مسائل گذشته را شامل میشود را داشته باشد.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا اظهارات ایشان به معنی آن است که آژانس، قبل از امضای توافق بایستی دسترسیها را داشته باشد گفت: «من این را نگفتم.»
کربی در توضیح بیشتر گفت: «من گفتم برای اینکه توافق حاصل شود، آنها باید مولفههای لازم برای دسترسیهای مورد نیاز آژانس را فراهم آورده بیاورند.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه در پاسخ به سوالات خبرنگاران درباره اینکه گستره و دامنه این دسترسیها را چه کسی تعیین میکند و آیا این نیز موضوعی برای مذاکره خواهد بود گفت: «آژانس بینالمللی انرژی اتمی دسترسیهای مورد نیازش را مشخص خواهد کرد و این، بخشی از توافق خواهد بود.»
منظور از «ابعاد نظامی احتمالی» ادعاهایی هستند مبنی بر اینکه ایران قبل از سال ۲۰۰۳ اقدام به انجام آزمایشهایی در زمینه سلاحهای هستهای در برخی از سایتهای خود کرده است. کشورهای غربی ادعا میکنند شواهد مربوط به این تحقیقات از اسنادی به دست آمدهاند که در لپتاپی متعلق به یکی از فعالان برنامه هستهای ایران بودهاند.
بسیاری از کارشناسان در صحت این اسناد و منبع آنها ابراز تردید کرده و این احتمال را مطرح کردهاند که آنها توطئهای برای جنجالآفرینی بر سر برنامه هستهای ایران بوده باشند. «محمد البرادعی»، مدیر کل سابق آژانس بینالمللی انرژی اتمی که در زمان افشای سندهای مزبور سکان هدایت این نهاد بینالمللی را در دست داشته در کتاب خاطرات خود درباره صحت و اعتبار آنها ابراز تردید کرده است.
ایران در چارچوب تفاهم لوزان که در ۱۳ فروردینماه سال جاری با گروه ۱+۵ امضا کرد با اجرای پروتکل الحاقی در صورت حصول توافق هستهای نهایی موافقت کرده است، اما به گفته کارشناسان، تجربیاتی نظیر ترور دانشمندان هستهای یا وقایع رخ داده برای عراق در بازرسیهای سازمان ملل از این کشور تحت برنامه موسوم به «آنسکام» خاطراتی تلخ هستند که تهران را به سر سپردن به هر گونه تعهدات فراتر از سند پروتکل الحاقی مشکوک میکند، گو اینکه اجرای پروتکل الحاقی در جریان توافق موسوم به «سعد آباد» در پاییز سال ۱۳۸۲ خود نیز تداعیگر خاطراتی خوشایند نیست.
علاوه بر این دغدغهها، هانسبلیکس، مدیر کل اسبق آژانس ماه گذشته با بیان اینکه نمیتوان برای بازرسیها از برنامه هستهای ایران ترتیباتی جدا از سایر کشورها در نظر گرفت درخواستهای مربوط به بازرسی در هر مکان و مکان از تأسیسات هستهای ایران را «غیرقابلقبول» خوانده است.
ارسالها: 1,661
موضوعها: 1,097
تاریخ عضویت: Nov 2013
سپاس ها 542
سپاس شده 2921 بار در 883 ارسال
حالت من: هیچ کدام
مخالفان توافق هستهای، دو دسته هستند؛ عدهای به دلیل منافع مادی با پایان یافتن تحریمها و بسته شدن این پرونده مخالفند و عدهای دیگر بسته شدن این پرونده را به زیان خود در انتخابات اسفند ماه سال جاری میدانند
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:مخالفان توافق هستهای، دو دسته هستند؛ عدهای به دلیل منافع مادی با پایان یافتن تحریمها و بسته شدن این پرونده مخالفند و عدهای دیگر بسته شدن این پرونده را به زیان خود در انتخابات اسفند ماه سال جاری میدانند که مجلس دهم را شکل میدهد و ترکیب آن مجلس میتواند در مثبت یا منفی بودن آینده سیاسی آنها نقش داشته باشد. علاوه بر این، نتایج انتخابات اسفند ماه، علامت روشنی نیز در مورد اینکه دولت رئیسجمهور روحانی ۴ ساله خواهد بود یا ۸ ساله به دست خواهد داد. مخالفان، حتی همین ۴ سال را نیز به سختی و از روی ناچاری تحمل میکنند، چه رسد به اینکه این دولت معتدل قرار باشد ۴ سال دیگر هم ادامه یابد.
دسته اول که کاسبان تحریم هستند، نسبت به منافع مادی خود نگاهی واقع بینانه دارند. آنها میدانند که ادامه وضعیت کنونی به نفع اقتصاد کشور و به نفع اقشار مستضعف جامعه نیست ولی چون برای جیب خودشان مفید است هر کاری از دستشان بر آید برای جلوگیری از امضاء توافق نامه انجام میدهند. این روش را مردم نمیپسندند و کاسبان تحریم نیز میدانند که در مقابل مردم قرار دارند و افکار عمومی طرفدار پایان یافتن این ماجرا و رسیدن مذاکرات به یک توافق خوب است، با اینحال مصلحت جیب خود را بر منافع مردم ترجیح میدهند. واقعیت هم همین است که تا تحریمها برقرارند سود سرشار جیبهای کاسبان تحریم نیز برقرار است.
اما دسته دوم، که نظر خود را به انتخابات اسفند ماه گره زدهاند، دچار اشتباه بزرگی شدهاند. قصور آنها اینست که اگر دولت روحانی موفق شود با ۱+۵ توافق نامه امضا کند و تحریمها را بر دارد و به اقتصاد رونقی ببخشد، مردم در انتخابات اسفند ماه به طرفداران دولت رای خواهند داد و مجلس دهم به زیان مخالفان دولت شکل خواهد گرفت. نتیجهای که صاحبان این تحلیل میگیرند اینست که باید مانع امضاء توافق هستهای شوند تا انتخابات به زیان دولت رقم بخورد و مجلس دهم در اختیار مخالفان دولت قرار گیرد. این تحلیل هر چند ظاهری مقبول دارد ولی با واقعیت منطبق نیست، زیرا کارشکنیهای مخالفان دولت اکنون بقدری آشکار است که مردم درصورتی که توافق نامه هستهای امضاء نشود نیز به مخالفان دولت رای نخواهند داد چون آنها را مقصر خواهند دانست. بنابر این، مخالفان سیاسی توافق هستهای در هر حال زیان خواهند دید و به صلاح آنهاست که دست از مخالفت و کارشکنی بردارند و به مصالح کشور و منافع مردم فکر کنند.
مصالح کشور و منافع مردم اکنون اقتضا دارد گروه مذاکره کننده ایرانی به صورت همهجانبه مورد حمایت قرار گیرد تا بتواند با قدرت و قوت و برخورداری از پشتوانه عمومی ملت، با دست بالا مذاکره کند و با دست پر به کشور برگردد. برخلاف تمایل افرادی که درصدد سوء استفاده از تجمع میلیونی مردم تهران در بدرقه شهدای غواص و گمنام برآمدند و تلاش کردند وانمود نمایند حضور مردم در این مراسم نوعی مخالفت با دولت و مذاکره کنندگان است، این حضور دارای این پیام روشن بود که دولت و مذاکره کنندگان با قدرت و صلابت در خط مذاکرات به پیش بروند تا در چارچوب منافع ملی به یک توافق خوب برسند. توافق خوب از نظر مردم توافقی است که در آن تمام خطوط قرمز اعلام شده توسط رهبری و دولت رعایت شده باشد و با حفظ کلیه دستاوردهای هستهای، تمام تحریمها لغو شوند و راهها بر هرگونه سوءاستفاده دشمن بسته باشد.
این، خواسته عموم مردم ایران است و اگر مخالفتهای کاسبکارانه و سیاست آلود کنار گذاشته شوند، قطعاً به این خواسته خواهیم رسید.