امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

استاد «بدیع الزمان فروزانفر» درگذشت

#1
به گزارش دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
خبرگزاری فارس ،امروز 17 اردیبهشت 1394 خورشیدی برابر با 18 رجب 1436 هجری و 7 می 2015 میلادی است و رویداد‌های زیر رخ داده‌اند.

*درگذشت استاد «بدیع الزمان فروزانفر» نویسنده، شاعر و ادیب برجسته معاصر (1349ش)
استاد بدیع الزمان فروزانفرِ خراسانی در حدود سال 1279 ش (1318 ق) در بشرویه در استان خراسان به دنیا آمد.
تحصیلاتِ خود را در صرف، نحو، معانی، بیان، منطق، حکمت و فلسفه در مشهد و تهران در خدمت استادانی مانند ادیب نیشابوری، میرزا طاهر تنکابنی و سیدکاظم عصار و... به پایان رساند و پس از آن در مدرسه دارالمعلّمین عالی، سمت معلّمی ادبیات را برعهده گرفت.
بدیع ‏الزمان از استعداد و هوشی بسزا برخوردار بود و حافظه‌‏ای فوق ‏العاده داشت.
وی سفرهای علمی متعددی به خارج از کشور انجام داد و در دانشگاه‌‏های برخی کشورها، کرسی تدریس زبان و ادبیات فارسی را تاسیس کرد.
استاد فروزانفر دانشمندی نکته سنج، استادی محقق و مدرسی بی‏‌نظیر بود و علاوه بر داشتن اطلاعات بسیار در زمینه معارف اسلامی و ادبیات فارسی، شاگردان بسیاری تربیت کرد که هریک از آنها در شمار استادان بزرگ به شمار می‌‏آیند.
از این ادیب گرانقد آثار فراوانی بر جای مانده که تالیف کتاب سخن و سخنوران در چهار جلد، تاریخ ادبیات ایران و نیز تصحیح کلیات شمس تبریزی و نیز تصحیح فیه مافیهِ مولوی و... از آن جمله‌‏اند.
استاد فروزانفر سرانجام در 17 اردیبهشت 1349 بر اثر سکته قلبی در هفتاد سالگی در تهران دار فانی را وداع گفت و جامعه ادبی ایران را سوگوار کرد.
*درگذشت "مهرداد اوستا" شاعر و قصیده‏ سرا (1370 ش)
محمدرضا رحمانی مشهور به مهرداد اوستا - فرزند محمدصادق از شعرای نامی معاصر - در سال 1306 ش در بروجرد متولد شد و تحصیلات مقدماتی را در زادگاه خود به پایان برد. وی پس از اخذ لیسانس فلسفه به سمت دبیری، به تدریس پرداخت.
استاد مهرداد اوستا، مبارزات سیاسی خود را سال‌‏ها پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران آغاز کرد.
او در مجموعه اشعار خود و نیز در کتاب "تیرانا" با لحنی تند از رژیم شاه انتقاد کرده است.
اَوِستا اشعاری زیبا درباره انقلاب اسلامی و همچنین رثای حضرت امام سروده است. او سال‌‏های بسیاری از عمر خود را صرف تحقیق در اشعار شاعرانی همچون حافظ، مولوی، خاقانی و ادبیات اساطیری جهان کرد.
مهرداد اوستا در سرودن انواع شعر به ویژه قصیده مهارت و شهرت داشت. وی بعد از انقلاب اسلامی ایران، سمت مشاور فرهنگی ریاست جمهوری را بر عهده داشت. همچنین در سال‏های پایانی عمر خود به عنوان رییس شورای شعر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت می‏‌کرد.
از این شاعر گرانقدر آثار منظوم و منثور ارزشمندی چون امام، حماسه‌ای دیگر، و از کاروان رفته به یادگار مانده است. مهرداد اوستا سرانجام در 17 اردیبهشت 1370 در 63 سالگی جان به جان آفرین تسلیم کرد و رخ در نقاب خاک کشید.
**رویدادهای مهم این روز در تقویم هجری ( 18 رجب 1436 )
* وفات حضرت "ابراهیم" فرزند رسول اکرم(ص)(10 ق)
 
**رویدادهای مهم این روز در تقویم میلادی ( 7 می 2015 )
*تسلیم کامل آلمان در برابر متفقین و پایان جنگ جهانی دوم در اروپا (1945م)
از سال 1943م، شکست‌های آلمان در جنگ جهانی دوم آغاز شد. به دنبال این شکست‏‌ها، روس‏‌ها در جبهه شرق، دست به تعرض شدیدی زدند و تا خاک آلمان و متصرفات این کشور در شرق اروپا پیش رفتند.
در جبهه غرب نیز حملات متفقین با کمک ارتش امریکا شدت گرفت و بدین ترتیب در اواخر سال 1944م، پیشروی ارتش متفق در دو جبهه به طرف آلمان ادامه یافت.
از اوایل سال 1945م متفقین از غرب و روس‏ها از شرق وارد برلین شدند. در این حال هیتلر خودکشی کرد و بسیاری از سران حزب نازی دستگیر شدند.
بدین ترتیب با شکست کامل آلمان، جنگ جهانی دوم به پایان رسید. این جنگ در حدود 55 میلیون کشته و خسارات بسیار زیادی در جهان بر جای گذاشت.
*آغاز قیام مردم اسپانیا علیه "ناپلئون بُناپارت" امپراتور فرانسه (1808م)
دولت اسپانیا از قرون پانزدهم و شانزدهم میلادی یکی از استعمارگران بزرگ اروپایى به شمار می‏‌رفت و سرزمین‏‌های بسیاری را در خارج از قاره اروپا تحت اشغال درآورده بود.
اما این بار مردم اسپانیا، خود طعم تلخ اشغال کشورشان توسط نیروهای بیگانه را چشیدند. و سپاهیان ناپلئون بُناپارت، این کشور را به اشغال خود درآوردند. از این رو قیام مردم اسپانیا علیه فرانسویان در 7 مه 1808م آغاز شد.
در نهایت، مردم اسپانیا پس از 5 سال مبارزه با اشغال‏گران فرانسوی آنان را در 25 دسامبر 1813م از میهن خود بیرون راندند. در همین مدت اسپانیا متحمل شکست‏هایی در امریکای جنوبی شد که موجب آزادی و استقلال تعدادی از مستعمرات این کشور شد.
انتهای پیام/
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  نقد و بررسی زن و جنسیت در تغییر تاریخ توسط استاد مطهری
  داستانی از جنگ به روایت یک استاد ایرانی در آمریکا
  سيمون بوليوار درگذشت
  ۱۰ اکتبر، سالروز درگذشت «ویل دورانت» نویسنده تاریخ تمدن
  خاطرات منوچهر ستوده از ایرج افشار و فروزانفر
  نخستین خبرنگار پارلمانی تاریخ مطبوعات درگذشت
  علیرضا فرهمند درگذشت
  پرویز راجی، آخرین سفیر شاه در لندن درگذشت
  باستانی پاریزی درگذشت/ پیام‌های روحانی، هاشمی و لاریجانی
  ریچارد فرای، ایران‌شناس برجسته آمریکایی درگذشت

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 2 مهمان