24-01-2015، 18:41
ا شروع فصل گرما توی بندرعباس انبه سبز و ترش به بازار می یاد و انواع ترشی ها رو باهاش درست می کنن .انبه کال به خاطر ترش بودن به عنوان چاشنی اکثر غذا های محلی توی این فصل استفاده می شه که تکه هایی از اونو در ابتدای پخت به غذا اضافه می کنن .
این ترشی طعمی مابین ترش و شیرین داره .
انبه .................................5 کیلو
سرکه ..............................2 لیوان
شکر ................................1.5 لیوان
برگه زرد آلو ........................1 کیلو
زعفران آب کرده ..................1 استکان
انبه ها رو پوست کنده و تکه های بزرگ بزنید و در یک دیگ مناسب بریزید به صورتی که سر دیگ خالی باشد.برگه زرد آلو ها رو بعد از شستن چند دقیقه در آب خیس کنید تا کمی نرم شود.برگه زرد آلو و سرکه ، شکر و ادویه ترشی را به انبه ها اضافه کنید و روی شعله گاز قرار دهید هر چند دقیقه یک بار مواد را هم بزنید تا وقتی که انبه به نرم شود .(اندازه شیرین یا ترش بودن را در این مرحله می توانید تست کنید و اگر نیاز بود شکر یا سرکه به مواد اضافه کنید)بعد از اینکه تکه های انبه و برگه زرد آلو ها نرم و یک دست شد در اخرین مرحله زعفران را اضافه کنید .
ادویه ترشی
تخم گشنیز ، سیاه دانه ،گل پر از هر کدام 1 قاشق غذا خوری
بعد از پاک کردن و شستن تمام این دانه ها همین طور که خیس هست در ماهی تابه که از قبل داغ شده بریزید و هم بزنید در عرض چند دقیقه دانه ها کاملا سبک شده و بوی ادویه بلند می شود .ادویه ترشی را می توانید آسیاب کرده و به صورت پودر استفاده کنید .
#سیاه دانه در صورت پودر شدن رنگ ترشی را کمی تیره می کند.
##انبه هایی که من استفاده کردم به خاطر اینکه اخر فصل انبه بود کمی نرم شده بود و خیلی ترش نبوده.شما اندازه شکر و سرکه رو می تونید اضافه کنید به سلیقه خودتون .