28-12-2014، 11:46
مواد لازم :
_ آرد 4 لیوان
_ شیر سه چهارم لیوان
_ شکر نصف لیوان
_ آب ولرم یک چهارم لیوان
_ مایه خمیر یک قاشق غذا خوری
_ روغن مایع یک چهارم لیوان
_ زرده تخم مرغ یک عدد
_ سیاه دانه یا انواعی از مغزها برای تزئین
طرز تهیه :
مایه خمیر را در آب ریخته و کمی نمک و شکر برای فعال شدن به آن اضافه کنید (یک چهارم قاشق چایخوری شکر و یک چهارم قاشق چایخوری نمک )
شیر و شکر و روغن را با هم مخلوط کنید و مایه خمیر را که بعد از یک ساعت شبیه کف شده به این مواد اضافه کنید خوب هم بزنید و در آرد الک شده بریزید و با هم مخلوط کنید چنانچه خمیر کمی سفت شد یک قاشق روغن یا شیر اضافه کنید خمیر سفتی به دست می آید که این خمیر را در ظرفی روی کابینت بگذاریدو سطح آنرا با نایلکس بپوشانید بعد از 12 ساعت خمیر پف کرده و ور آمده و حبابهای در آن تشکیل میشود .
سعی کنید خمیر را ورز ندهید و گلوله هایی از آن برداشته در کف دست بغلتانید تا کروی شود .البته اگر بخواهید این نان را کاملتر درست کنید مغزآنرا با خرما و پودر رازیانه یا پودر توت خشک و دارچین و یا مخلوطی ازپودر توت خشک و گردو و دارچین و رازیانه و ... پر کنید . و دانه دانه در سینی فر چیده و با چنگال سوراخهایی در سطح آن ایجاد کنید وسطح نانها را با برس زرده زده شده بزنید و روی آنرا با مغزها یا سیاه دانه تزئین کنید و سینی فر را به مدت 15 دقیقه با حرارت 180درجه سانتی گراد در فر گذاشته سپس سینی را از فر در آورده در گرمخانه فر بگذارید تا روی آن قهوه ای و خوشرنگ شود مواظب باشید که به موقع از گرمخانه فر آنراخارج کنید .