27-08-2014، 19:47
پی بردن به این که بیماریتان سرماخوردگی است یا آنفلوانزا مهم است چون آنفلوانزا میتواند مشکلات جدی مانند ذات الریه و حتی مرگ به دنبال داشته باشد.
آیا سرماخوردگی و آنفلوانزا تفاوتی دارند؟
سرماخوردگی؟ آنفولانزا؟ داروهای بدون نسخه و سوپ مرغ هر دو بیماری را خوب میکند، مگه نه؟ عجله نکنید.
پی بردن به این که بیماریتان سرماخوردگی است یا آنفلوانزا مهم است چون آنفلوانزا میتواند مشکلات جدی مانند ذات الریه و حتی مرگ به دنبال داشته باشد. درمان آنفلوانزا ظرف 48 ساعت پس از مشاهده علائم، بهترین کاری است که میتوان انجام داد. داروهای ضد ویروسی تجویزی ممکن است دوره بیماری را کوتاه کنند.
آنفلوانزا: بروز سریع و شدید
اگر احساس میکنید بدنتان کوفته است و انگار کامیون به شما زده است، احتمالا آنفلوانزا دارید. علائم آنفلوانزا مانند گلودرد، تب، سردرد، درد عضلات و احتقان و سرفه احتمالا ناگهانی ایجاد شده و شدیدتر از علائم سرماخوردگی هستند. سرماخوردگی معمولا آبریزش یا گرفتگی بینی دارد. علائم آنفلوانزا معمولا ظرف دو تا پنج روز بهبود می یابد اما ممکن است به مدت یک هفته یا بیشتر احساس کوفتگی داشته باشید. سرماخوردگی تدریجی بروز کرده و حدود یک هفته طول میکشد.
آیا آنفلوانزای خوکی هنوز یک تهدید است؟
آنفلوانزای خوکی اخیرا در اخبار زیاد شنیده میشد اما همه گیری آن در سال 2010 رسما پایان یافت. در حال حاضر واکسنهای آنفلوانزا هم در مقابل آنفلوانزای فصلی و هم خوکی محافظت میکند. آنفلوانزای خوکی و فصلی علائم مشترک زیادی دارند: سرفه، گلودرد، تب (اگر چه همه افراد مبتلا به آن دچار تب نمیشوند) و بدن درد. اما بسیاری از افراد مبتلا به آنفلوانزای خوکی مشکلات معده مانند اسهال و استفراغ نیز دارند.
تب: معمولا به معنی آنفلوانزا است
اگر چه ممکن است برخی از افراد مبتلا به سرماخوردگی تب خفیفی داشته باشند اما بیشتر مردم چنین نیستند. اگر آنفلوانزا دارید، احتمالا تب 37.7 تا 38.8 درجه سانتیگراد یا بالاتر خواهید داشت. تب آنفلوانزا در کودکان احتمالا بالاتر بوده و در آنها تب همراه با سرماخوردگی محتملتر است.
آنفلوانزا: خستگی میتواند هفتهها طول بکشد
وقتی به آنفلوانزا مبتلا شویداحتمالا احساس خستگی و درد عمومی در شما شروع میشود. خستگی و ضعف ممکن است سه هفته طول بکشد (در افراد مسن، افراد مبتلا به بیماریهای مزمن یا ضعف سیستم ایمنی ممکن است بیشتر از این نیز طول بکشد ). در سرماخوردگی معمولا احساس بد تنها به مدت چند روز طول میکشد.
سرماخوردگی و آنفلوانزا: میتوانند موجب سردرد شوند
سردرد نشانه قابل اعتمادی برای آنفلوانزا نیست چون سرماخوردگی نیز میتواند موجب سردرد شود. اما سردرد ایجاد شده در سرماخوردگی مانند علائم دیگر آن احتمالا خفیفتر از سردرد ناشی از آنفلوانزا است.
سرفه: علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا
چون هم سرماخوردگی و هم آنفلوانزا بیماری دستگاه تنفسی هستند بر مسیرهای هوایی تاثیر گذاشته و هر دو میتوانند موجب سرفه شوند. ذاتالریه عفونت ریه است که ممکن است از آنفلوانزا ایجاد شود. در صورتی که سرفه مداوم، تب بالاتر از 38.8 درجه سانتیگراد و سردی، تنگی نفس، کوتاهی تنفس یا درد سینه در نتیجه سرفه دارید یا خلط خونی یا سبز – زرد بالا میآورید به پزشک مراجعه کنید.
گوش درد: به علت سرماخوردگی یا آنفلوانزا
سرما خوردگی و آنفلوانزا میتواند موجب گوش درد شود چون ممکن است لوله استاش را که گلو را به گوش میانی متصل میکند تحریک کند. این تحریک میتواند درد سوزشی یا مبهم ایجاد کند. گوش درد مرتبط با سرما خوردگی و آنفلوانزا معمولا خود از بین میرود.
اگر درد بیشتر از بیماری طول کشید تا ناگهان احساس درد شدید کردید به پزشک مراجعه کنید چون ممکن است عفونت گوش اتفاق افتاده باشد که به درمان نیاز دارد.
سرماخوردگی: اغلب با گلودرد شروع میشود
بیشتر سرماخوردگیها با گلودرد به مدت یک تا دو روز، شروع میشوند. آبریزش و گرفتگی بینی نیز متداول است. گلودرد ممکن است علامت آنفلوانزا نیز باشد که در آن همراه با خستگی و علائم دیگری است که اغلب همه با هم اتفاق میافتند.
گرفتگی بینی: ممکن است به معنی سرماخوردگی باشد
در صورتی که تب و بدن درد و احساس کوفتگی نداشته باشید، احتمالا گرفتگی بینی تان به دلیل سرماخوردگی است. اگر چه بسیاری از مردم مبتلا به آنفلوانزا نیز گرفتگی بینی و عطسه دارند. هم سرماخوردگی و هم آنفلوانزا میتوانند منجر به عفونتهای سینوس شوند که با درد مداوم و عمیق در ناحیه گونهها، پیشانی یا استخوان بینی مشخص میشود. این درد معمولا با حرکت ناگهانی سر یا فشار بدتر میشود. برای عفونت سینوس به دنبال درمان پزشکی باشید.
آزمایش سواب (گوش پاک کن) موثر در شناسایی آنفولانزا
سریعترین و موثرترین روش تشخیص سرما خوردگی از انفلوانزا آزمایشی است که در مطب پزشک انجام میشود. در این آزمایش پزشک با استفاده از یک سواب که در بینی یا گلوی شما میگذارد، میتواند ظرف سی دقیقه بگوید ویروس آنفلوانزا دارید یا خیر. اگر آزمایشتان مثبت باشد و علائم ظرف 48 ساعت گذشته شروع شده باشد، پزشک ممکن است درمان ضد ویروسی را برای کمک به بهبودی سریعتر پیشنهاد کند.
به سرعت درمان را با داروهای ضد ویروسی شروع کنید
آنفلوانزا ممکن است بیماری سختی باشد اما داروهای ضد ویروسی میتواند به شما احساس بهتری داده و دوره بیماری را یک تا دو روز کوتاهتر کند (در صورتی که ظرف دو روز از آغاز بیماری، مصرف دارو شروع شده باشد). داروهای بدون نسخه میتوانند تا حدی علائم آن مانند سرفه و احتقان بینی را کاهش دهند. برچسب و دستور العملهای روی آنها را به دقت بخوانید تا بدانید چه چیزی و چطور باید مصرف کنید.
سرماخوردگی:داروهای بدون نسخه علائم را کاهش میدهند
داروهایی مانند ضد احتقانها، مهارکننده سرفه، و آنتی هیستامینها میتوانند به کاهش احتقان، سرفه و مشکلات بینی کمک کنند. استامینوفن، ایبوپروفن یا ناپروکسن میتوانند درد یا سردرد را آرام کنند. مواد تشکیل دهنده فعال و موارد احتیاطی روی برچسب محصولات را بخوانید. بسیاری از داروهای سرفه و سرماخوردگی حاوی مواد تشکیل دهنده یکسانی هستند بنابراین اگر مراقب نباشید ممکن است اوردوز کنید. استفاده از اسپیرین برای درمان آنفلوانزا در کودکان زیر 18 سال، با سندرم ری ارتباط داده شده است بنابراین پیش از استفاده از آن در کودکان، با پزشک مشورت کنید.
پیشگیری از سرماخوردگی یا آنفلوانزا: شستشوی دست
شستشوی مناسب دست میتواند از گسترش آنفلوانزا از فردی به فرد دیگر پیشگیری کند. با صابون و آب گرم دستان خود را بیست ثانیه کامل به هم بمالید. بین انگشتان و اطراف ناخنها را در شستشو فراموش نکنید. سپس دستهای خود را به طور کامل آبکشی و خشک کنید. میتوانید از ضد عفونی کننده بر پایه الکل هم استفاده کنید. در طول فصل سرماخوردگی و آنفلوانزا، به خصوص پس از سرفه، عطسه یا گرفتن بینی، به طور مرتب دستانتان را بشویید. اگر دستمال به همراه ندارید به جای کف دست در آرنجتان سرفه یا عطسه کنید.
پیشگیری از آنفلوانزا: واکسن
واکسن آنفلوانزا دریافت کنید. این واکسنها از نسخه بیضرر ویروس آنفلوانزا تهیه شده تا در صورتی که فرد در معرض این نسخه واقعی ویروس قرار گرفت، به بدن در شناسایی و مبارزه با آن کمک نماید. بر خلاف چیزهایی که ممکن است درباره آن شنیده باشید، این واکسنها به شما آنفلوانزا منتقل نمیکنند. واکسن آنفلوانزا به خصوص برای کودکان بالای 6 ماه، زنان باردار، بزرگسالان بالای 50 سال و افراد مبتلا به بیماریهای مزمن یا ضعف سیستم ایمنی میتواند مفید باشد . کودکان سالم دو ساله و بزرگتر و افراد سالم و غیر باردار زیر 50 سال میتوانند واکسن اسپری بینی استفاده کنند.