13-02-2014، 22:23
خانم ها لکه بینی را جدی بگیرند
یک متخصص زنان و زایمان گفت: اگر خانمهایی که فاکتورهای خطر مانند چاقی، فشارخون، قندخون و سابقه خانوادگی بیماری های زنان را دارا هستند دچار لک بینی شوند، باید آن را جدی گرفته و سریعا به پزشک مراجعه نمایند.
دکتر فاطمه چراغی اظهار کرد: مشکلات لک بینی در زنان به دو دسته تقسیم میشوند، پیش از سن یائسگی و پس از آن.
وی لک بینی در زنان بعد از یائسگی را خطرناک اعلام کرد و افزود: خونریزی و لک بینی در چنین گروهی طبیعی نبوده و ممکن است عوامل مختلفی مانند مشکلات رحمی، سرطان رحم یا دهانه رحم، علت وقوع آن باشد.
این متخصص زنان و زایمان، با بیان این که زنان پیش از سن یائسگی به دو دسته زنان بالای 35 سال و پایینتر از آن تقسیم بندی میشوند، ادامه داد: در زنان بالای 35 سال به خصوص افرادی که فاکتورهای خطرناک مانند چاقی، سابقه فشارخون، قندخون، سابقه خانوادگی مشکلات زنانه و تخمدانهای بیمار داشته باشند، این عارضه خطرناک محسوب میشود و باید علایم را در همان مراحل اولیه جدی گرفت.
وی عنوان کرد: در سنین قبل از یائسگی، خونریزیهای میان دوره عادت ماهانه و یا بعد از نزدیکی به مشکلات دهانه رحم مربوط میشود که درمان آن در مراحل اولیه سادهتر است.
چراغی تصریح کرد: اگر لک بینی در افراد زیر 35 سال که فاکتورهای خطر ذکر شده را نداشته باشند رخ دهد، معمولا مشکل جدی در کار نخواهد بود و با درمانهای هورمونی، حل میشود. وی علل لک بینی در افراد زیر 35 سال را کیست، استرس و غیره نام برد و گفت: گاهی لک بینی دورهای بوده و پس از مدتی قطع میشود اما به طور کلی بهتر است فرد تحت نظر پزشک قرار گیرد چرا که در صورتی که عفونت مقاوم به درمان باشد، باید درمانهای جدیتری دنبال شود.
این پزشک متخصص زنان ادامه داد: این لک بینیها در افراد زیر 35 سال عامل نازایی محسوب نمیشوند اما اگر کیست هورمون ساز در فرد عامل ایجاد لکه باشد، باید تحت درمان قرار گیرد، چرا که یک کیست خوش خیم که با درمانی ساده قابل رفع است در صورت بیتوجهی میتواند نیاز به عمل جراحی پیدا کند.