09-01-2014، 16:22

موخوره وقتی ایجاد میشود که لایه سطح محافظ مو در انتهای فیبرهای مویی نوک مو از بین رفته باشد. در ادامه نکاتی برای پیشگیری از ایجاد موخوره را برای شما ارائه کرده ایم.
موخوره بیشتر در موهای خشک و شکننده به وجود میآید و بهخاطر خشکی بیش از حد و با شدت برس کشیدن بر موها ایجاد میشود.وقتی که سطح محافظ مواز بین میرود امکان جایگزینی آن دیگر میسر نیست. اگر شما تغذیه سالم و متناسبی داشته باشید کیفیت مو به طور بارزی تحت تاثیر قرار میگیرد.
مواد غذایی مختلف و ریز مغذیهای موجود در آنها نقش اساسی در حفظ سلامتمو دارند. همچنین کمبود پروتئین موجب شکننده شدن مو شده و در نهایت مورنگ خوب و طبیعی خود را از دست خواهد داد. در این مقاله به تفکیک به شرح آن دسته از مواد غذایی میپردازیم که در حفظ سلامت مو و پیشگیری از ایجاد بیماریهای مو ازجمله موخوره نقش مهم تری دارند.
آب
نوشیدن آب کافی (نوشیدن یک و نیم تا دو لیتر آب در روز)در سلامت موها نقش مهمی را بازی کند و موجب درخشندگی موها و نرم شدن آنها میشود. تعادل دایم میزان آب بدن در سلامت موها بسیار موثر است. این تعادلزمانی به دست میآید که شما به مقدار کافی آب بنوشید، بنابراین تنها وقتی که احساس تشنگی کردید نوشیدن آب برای بدن شما کافی نمیباشد. سعی کنید ترجیحاً روزانه یک و نیم تا دو لیتر آب بنوشید.
پروتئینها
قسمت عظیمیاز موی شما از پروتئینها تشکیل شده است. اگرغذای شما به اندازه کافی دارای پروتئین نباشد موجب باریک و شکننده شدن موها و ایجاد موخوره خواهد شد. پروتئین مورد نیاز برای رشد موها و کلفت شدن آنهارا میتوان در منابع غذایی مانند تخم مرغ، ماهی، حبوبات، فرآوردههای سویا و ماست یافت. حبوبات نه تنها سرشار از پروتئین هستند، بلکه آهن، روی و بیوتین نیز در آنهایافت میشود. علاوه بر آن سویا حاوی فیتواستروژنها (استروژنهای گیاهی) میباشد که به سلامت موها کمک میکند. نوشیدن شیر سویا نیز برای سلامت موها بسیارمفید میباشد.
امگا ۳
امگا۳ در سلامت موها تاثیر بسیاری دارد. مصرفمواد غذایی حاوی امگا ۳ به موها کمک میکند ضخیمتر و رشدشان سریعترشود. کمبود اسیدهای چرب امگا۳ میتواندباعث ریزش مو و نازک شدن موها شود. ماهی (به خصوص سالمون و قزلآلا) و گردو ازمنابع غنی امگا ۳ میباشند.
منگنز
منگنز نیز باعث حفظ سلامتی مو میشود. منگنز در موز،غلات سبوسدار، چای، قهوه، زرده تخممرغ، سبزیجات برگی، حبوبات، آجیل، آناناس و چغندر یافت میشود.
روی
کمبود روی فولیکولهای مو را به تدریج از بین میبرد وتعداد موهای در حال رشد را کاهش میدهد. همچنین کمبود روی موجب خشکی و شکنندگی موها و در نهایت دو یا چند شاخه شدن آنها میشود. منابع غذایی مناسب روی شامل گوشت قرمز، ماهی، ماکیان، شیر و لبنیات، غلات کامل، جگر، لوبیا و آجیل میباشد. آجیل علاو ه بر روی سرشار از سلنیوم و منیزیم میباشد که برای سلامت مو مفید است. مغز گردو حاوی اسید آلفا لینولنیک (نوعی اسید چرب امگا ۳) است که حالت مورا ارتقا میبخشد و باعث نرمی مو شده و از موخوره جلوگیری میکند.
ویتامین C
ویتامینC نوعی آنتیاکسیدان مهم است که بدن را در مقابل رادیکالهایآزاد محافظت میکند کمبود این ویتامین باعث موخوره و شکنندگی مو میشود. ویتامین C با تولید کلاژن در حفظیکپارچگی بافت همبند از جمله مو نقش دارد.
افراد سیگاری به میزان دو برابر افراد غیر سیگاری به اینویتامین نیاز دارند. تعادل دائم ویتامین B و ویتامین C که به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکندموجب نرم شدن موها میشود و از بروز موخوره جلوگیری مینماید. ویتامین C در مرکبات، توت، خربزه، فلفل، سبزیجاتبا برگ تیره، سیبزمینی و گوجهفرنگی یافت میشود.
آهن
کم خونی ناشی از فقر آهن بر روی تمام سلولهای بدن ازجمله فولیکولهای مو تأثیر میگذارد و سلامت مو را به خطر میاندازد. استفاده از قرصهای آهن در رفع کم خونی توصیه میشود، اما مصرف غذاهای آهنداردر پیشگیری و درمان این بیماری حائز اهمیت میباشد. گوشت قرمز،مرغ، ماهی، جگر، تخممرغ، حبوبات بهویژه عدس و لوبیا و سبزیهای برگ سبز تیره منبع خوبی از آهن هستند و مصرف متعادل آنها طی روز تاثیر مثبتی در حفظ سلامت مو میگذارد.
ویتامین B
ویتامینهای گروه B خواص آنتیاکسیدانی دارند. ویتامینهای B6، B12 و اسیدفولیکدر تولید هموگلوبین و در نتیجه اکسیژنرسانی به بافتها از جمله مو نقش دارند. موهای قوی و سالم به خونرسانی و اکسیژن کافی نیاز دارند. کمبود این دسته از ویتامینها باعثآسیبرسانی به ساقه مو میشود. گوشت، مرغ، ماهی، جگر، سویا، دانههای گیاهی، تخم مرغ و فرآوردههای لبنی منابع غنی از این گروه ویتامینی هستند.
نوشیدن آب کافی (نوشیدن یک و نیم تا دو لیتر آب در روز)در سلامت موها نقش مهمی را بازی کند و موجب درخشندگی موها و نرم شدن آنها میشود. تعادل دایم میزان آب بدن در سلامت موها بسیار موثر است. این تعادلزمانی به دست میآید که شما به مقدار کافی آب بنوشید، بنابراین تنها وقتی که احساس تشنگی کردید نوشیدن آب برای بدن شما کافی نمیباشد. سعی کنید ترجیحاً روزانه یک و نیم تا دو لیتر آب بنوشید.
پروتئینها
قسمت عظیمیاز موی شما از پروتئینها تشکیل شده است. اگرغذای شما به اندازه کافی دارای پروتئین نباشد موجب باریک و شکننده شدن موها و ایجاد موخوره خواهد شد. پروتئین مورد نیاز برای رشد موها و کلفت شدن آنهارا میتوان در منابع غذایی مانند تخم مرغ، ماهی، حبوبات، فرآوردههای سویا و ماست یافت. حبوبات نه تنها سرشار از پروتئین هستند، بلکه آهن، روی و بیوتین نیز در آنهایافت میشود. علاوه بر آن سویا حاوی فیتواستروژنها (استروژنهای گیاهی) میباشد که به سلامت موها کمک میکند. نوشیدن شیر سویا نیز برای سلامت موها بسیارمفید میباشد.
امگا ۳
امگا۳ در سلامت موها تاثیر بسیاری دارد. مصرفمواد غذایی حاوی امگا ۳ به موها کمک میکند ضخیمتر و رشدشان سریعترشود. کمبود اسیدهای چرب امگا۳ میتواندباعث ریزش مو و نازک شدن موها شود. ماهی (به خصوص سالمون و قزلآلا) و گردو ازمنابع غنی امگا ۳ میباشند.
منگنز
منگنز نیز باعث حفظ سلامتی مو میشود. منگنز در موز،غلات سبوسدار، چای، قهوه، زرده تخممرغ، سبزیجات برگی، حبوبات، آجیل، آناناس و چغندر یافت میشود.
روی
کمبود روی فولیکولهای مو را به تدریج از بین میبرد وتعداد موهای در حال رشد را کاهش میدهد. همچنین کمبود روی موجب خشکی و شکنندگی موها و در نهایت دو یا چند شاخه شدن آنها میشود. منابع غذایی مناسب روی شامل گوشت قرمز، ماهی، ماکیان، شیر و لبنیات، غلات کامل، جگر، لوبیا و آجیل میباشد. آجیل علاو ه بر روی سرشار از سلنیوم و منیزیم میباشد که برای سلامت مو مفید است. مغز گردو حاوی اسید آلفا لینولنیک (نوعی اسید چرب امگا ۳) است که حالت مورا ارتقا میبخشد و باعث نرمی مو شده و از موخوره جلوگیری میکند.
ویتامین C
ویتامینC نوعی آنتیاکسیدان مهم است که بدن را در مقابل رادیکالهایآزاد محافظت میکند کمبود این ویتامین باعث موخوره و شکنندگی مو میشود. ویتامین C با تولید کلاژن در حفظیکپارچگی بافت همبند از جمله مو نقش دارد.
افراد سیگاری به میزان دو برابر افراد غیر سیگاری به اینویتامین نیاز دارند. تعادل دائم ویتامین B و ویتامین C که به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل میکندموجب نرم شدن موها میشود و از بروز موخوره جلوگیری مینماید. ویتامین C در مرکبات، توت، خربزه، فلفل، سبزیجاتبا برگ تیره، سیبزمینی و گوجهفرنگی یافت میشود.
آهن
کم خونی ناشی از فقر آهن بر روی تمام سلولهای بدن ازجمله فولیکولهای مو تأثیر میگذارد و سلامت مو را به خطر میاندازد. استفاده از قرصهای آهن در رفع کم خونی توصیه میشود، اما مصرف غذاهای آهنداردر پیشگیری و درمان این بیماری حائز اهمیت میباشد. گوشت قرمز،مرغ، ماهی، جگر، تخممرغ، حبوبات بهویژه عدس و لوبیا و سبزیهای برگ سبز تیره منبع خوبی از آهن هستند و مصرف متعادل آنها طی روز تاثیر مثبتی در حفظ سلامت مو میگذارد.
ویتامین B
ویتامینهای گروه B خواص آنتیاکسیدانی دارند. ویتامینهای B6، B12 و اسیدفولیکدر تولید هموگلوبین و در نتیجه اکسیژنرسانی به بافتها از جمله مو نقش دارند. موهای قوی و سالم به خونرسانی و اکسیژن کافی نیاز دارند. کمبود این دسته از ویتامینها باعثآسیبرسانی به ساقه مو میشود. گوشت، مرغ، ماهی، جگر، سویا، دانههای گیاهی، تخم مرغ و فرآوردههای لبنی منابع غنی از این گروه ویتامینی هستند.