09-02-2014، 19:04
[rtl]سکته قلبی یا انفارکتوس میوکارد عبارتاز انهدام قسمتی از عضله قلب (میوکارد) است که بعلت از بین رفتن جریان خون در آن قسمت از قلب روی میدهد.این توقف گردش خون میتواند بطور ناگهانی بدون هیچ علائم قبلی نمایان گردد یا پس از تعدادی از حملات درد قفسه سینه. اغلب آترواسکلروز عروق کرونری ودر نتیجه انسدادعروق تغذیه کننده ماهیچه قلب منجر به انفارکتوس میوکارد میشود که درمان آسان نخواهد بود.
عواملمتعدد مساعد کنندهای مانند دیابت، فشار خون بالا، سیگار، زیادی کلسترول خون و غیره وجود دارد که عامل تصلب شرائین است. اگر شریان بسته شده شریان کرونر اصلی باشد احتمال مرگ انسان وجود دارد. برای رفع انسداد غیر از دارو، از بالن و جراحی قلب باز (تعویض رگ مسدود شده) استفاده میشود[/rtl]
[rtl] [/rtl]
[rtl]تغذیه نادرست یکی از مهمترین عوامل سکته قلبیمی باشد، رژیم غذایی با کلسترول بالا، نمک، قند های ساده و چربی های اشباع همگی از عوامل خطر ساز در بروز سکته قلبی می باشند.[/rtl]
[rtl]سطح کلسترول تام،کلسترول LDL و تری گلیسرید بالا و سطح کلسترول HDL پایین عامل خطر بزرگی در ایجاد گرفتگی رگها و در نتیجه حملات و بیماری های قلبی ومغزی می باشند. با تغذیه مناسب از تغیرات نامناسب سطوح این چربی ها در خون جلوگیری کنید.[/rtl]
[rtl]کلسترول و روغن های اشباع[/rtl]
[rtl] روغنهای اشباع شده ،خطر سازترین عاملبرای بیماران قلبی و افراد در معرض خطر است. روغن جامدحیوانی - كره-روغن جامد نباتی و چربی های چسبیده به گوشت همگی اشباع هستند كه تا حد امكان باید كمتر مصرف شوند .به یاد داشته باشید که آنچه سبببروز بیماری قلبی می شود تشکیل تدریجی رسوب های چربی یا پلاک ها در لایه داخلی دیواره سرخرگ ها می باشد. این رسوب ها سبب محدود کردن عبور خون می شوند که این پدیده را تصلب شرائین می نامند. بعضی از چربی ها، تمایل بیشتری به رسوب دردیواره عروق و ایجاد بیماری های قلبی دارند. چربی های اشباع شده و ترانس از این دسته هستند.[/rtl]
[rtl]- گوشت قرمز راتا 3 بار در هفته مصرف کنید .[/rtl]
[rtl]*لبنیات خیلی كمچربی مصرف شود. ماست و شیر 5/1 % چربی.[/rtl]
[rtl]*از خوردن سوسیسو كالباس ، شیرینی های پر چربی و پر خامه ، سس ها و كباب های كوبیده كه پر از چربی است ، آبگوشت پر چربی ، كله پاچه و سیرابی پرهیز كنید .[/rtl]
[rtl]* زرده تخم مرغ دارای کلسترول بالا میباشد حد اکثر 2 تا 3 بار در هفته بیشتر مصرف نکنید. [/rtl]
[rtl]*مغز گوسفند ، جگر مرغ ، كلیه گوسفند،قلب ،امعاء و احشاء ومیگو کلسترول بالایی دارند که باید بسیار محدود شوند.[/rtl]
[rtl] [/rtl]
[rtl]نمك[/rtl]
[rtl]مصرف آن به 4-3 گرم در روز محدود شود. یعنی شما مجاز هستید 2 تا 3 قاشق مربا خوری نمك راروزانه به همراه غذا مصرف كنید .نمك را سر سفره نیاورید.[/rtl]
[rtl]*از خوردنتنقلات شور مثل چیپس ، پفك ، خیار شور و شور سبزیجات خود داری كنید [/rtl]
[rtl]قند های ساده مانند شکر،قند و شیرینی کمتر مصرف گردد[/rtl]
[rtl] [/rtl]
[rtl]رژیم غذاییمفید برای بیماران قلبی:[/rtl]
[rtl]- سبزیجات و میوه ها را به مقدار زیاد مصرف کنید (حداقل 3 وعده سبزی و 5 وعده میوه درروز مصرف کنید) : میوه هاو سبزیجات دارایویتامین زیاد و هم فیبر بالا هستند،چربی خون را كاهش می دهند. جوانه گندم - كلم برگ- كلم قرمز-گل كلم- كلم بروكسل- بروكلی - شلغم- چغندر- اسفناج- مارچوبه- لوبیا سبز و نخود سبزرا به مقدار مناسب دریات نمایید.[/rtl]
[rtl]- لبنیات كم چربی:تامین كننده كلسیم و پروتئین مورد نیاز فرد بیمار هستند .[/rtl]
[rtl]- نان های سبوس دار را به جای انواع ساده آن مصرف کنید:هم حاوی ویتامینB زیادو هم كاهش دهنده چربی خون هستند مثل نان بربری – نان سنگك و نان جوی سبوس دار.[/rtl]
[rtl]- حبوبات:تامین كننده پروتئین كافی و كم چربی هستند و املاح زیادی دارند .[/rtl]
[rtl]- روغن های مایع:بهترین روغن برای افراد مبتلا به بیماری های قلب و عروق،روغنمایع ذرت و آفتابگردان برای پخت غذا و خصوصا روغن كانولاوروغن زیتون روی سالاداست .[/rtl]
[rtl]- ماهی: بهترین غذا برای بیماران قلبی است و این افراد بایدحداقل هفتهای سه مرتبه غذای دریایی مصرفکنند. طی تحقیقات بسیار ، روغن ماهی ها موجب كاهش چربی های خون می شود و از رسو ب چربی در دیواره عروق جلوگیری می كنند.این ماهی هامنابع غنی چربی های امگا 3هستند که با بهبود سطوح چربی خون از خطر حملات قلبی می کاهند.[/rtl]
[rtl]- از چربی های آلفا لینولنیک بیشتر استفاده کنید دانه بذر کتان یا Flaxseed دانه های سویا و گردو همگی دارای این نوع چربیاد که علاوه بر آن با داشتن فیتواسترول های گیاهی از رسوب و اکسیداسیون چربی ها جلوگیری می کند.[/rtl]
[rtl]- چای سبز غنیاز آنتی اکسیدان ها بوده که خطر بروز بیماری های قلبی را کم می کند.مصرف آن را تا 3 بار در روز بالا ببرید.[/rtl]
[rtl]- مکمل فولیت باکاهش هموسیستین خطر بیاری های قلبی را می کاهد. [/rtl]
- قرص های مكمل ویتامینC و
كلسیم نیز برای فرد دچار عوارض قلبی مفیداست ، همچنینقرص های مكمل ویتامینE نیزباید طبق دستور مصرف شود
عواملمتعدد مساعد کنندهای مانند دیابت، فشار خون بالا، سیگار، زیادی کلسترول خون و غیره وجود دارد که عامل تصلب شرائین است. اگر شریان بسته شده شریان کرونر اصلی باشد احتمال مرگ انسان وجود دارد. برای رفع انسداد غیر از دارو، از بالن و جراحی قلب باز (تعویض رگ مسدود شده) استفاده میشود[/rtl]
[rtl] [/rtl]
[rtl][/rtl]
[rtl]تغذیه نادرست یکی از مهمترین عوامل سکته قلبیمی باشد، رژیم غذایی با کلسترول بالا، نمک، قند های ساده و چربی های اشباع همگی از عوامل خطر ساز در بروز سکته قلبی می باشند.[/rtl]
[rtl]سطح کلسترول تام،کلسترول LDL و تری گلیسرید بالا و سطح کلسترول HDL پایین عامل خطر بزرگی در ایجاد گرفتگی رگها و در نتیجه حملات و بیماری های قلبی ومغزی می باشند. با تغذیه مناسب از تغیرات نامناسب سطوح این چربی ها در خون جلوگیری کنید.[/rtl]
[rtl]کلسترول و روغن های اشباع[/rtl]
[rtl] روغنهای اشباع شده ،خطر سازترین عاملبرای بیماران قلبی و افراد در معرض خطر است. روغن جامدحیوانی - كره-روغن جامد نباتی و چربی های چسبیده به گوشت همگی اشباع هستند كه تا حد امكان باید كمتر مصرف شوند .به یاد داشته باشید که آنچه سبببروز بیماری قلبی می شود تشکیل تدریجی رسوب های چربی یا پلاک ها در لایه داخلی دیواره سرخرگ ها می باشد. این رسوب ها سبب محدود کردن عبور خون می شوند که این پدیده را تصلب شرائین می نامند. بعضی از چربی ها، تمایل بیشتری به رسوب دردیواره عروق و ایجاد بیماری های قلبی دارند. چربی های اشباع شده و ترانس از این دسته هستند.[/rtl]
[rtl]- گوشت قرمز راتا 3 بار در هفته مصرف کنید .[/rtl]
[rtl]*لبنیات خیلی كمچربی مصرف شود. ماست و شیر 5/1 % چربی.[/rtl]
[rtl]*از خوردن سوسیسو كالباس ، شیرینی های پر چربی و پر خامه ، سس ها و كباب های كوبیده كه پر از چربی است ، آبگوشت پر چربی ، كله پاچه و سیرابی پرهیز كنید .[/rtl]
[rtl]* زرده تخم مرغ دارای کلسترول بالا میباشد حد اکثر 2 تا 3 بار در هفته بیشتر مصرف نکنید. [/rtl]
[rtl]*مغز گوسفند ، جگر مرغ ، كلیه گوسفند،قلب ،امعاء و احشاء ومیگو کلسترول بالایی دارند که باید بسیار محدود شوند.[/rtl]
[rtl] [/rtl]
[rtl]نمك[/rtl]
[rtl]مصرف آن به 4-3 گرم در روز محدود شود. یعنی شما مجاز هستید 2 تا 3 قاشق مربا خوری نمك راروزانه به همراه غذا مصرف كنید .نمك را سر سفره نیاورید.[/rtl]
[rtl]*از خوردنتنقلات شور مثل چیپس ، پفك ، خیار شور و شور سبزیجات خود داری كنید [/rtl]
[rtl]قند های ساده مانند شکر،قند و شیرینی کمتر مصرف گردد[/rtl]
[rtl] [/rtl]
[rtl]رژیم غذاییمفید برای بیماران قلبی:[/rtl]
[rtl]- سبزیجات و میوه ها را به مقدار زیاد مصرف کنید (حداقل 3 وعده سبزی و 5 وعده میوه درروز مصرف کنید) : میوه هاو سبزیجات دارایویتامین زیاد و هم فیبر بالا هستند،چربی خون را كاهش می دهند. جوانه گندم - كلم برگ- كلم قرمز-گل كلم- كلم بروكسل- بروكلی - شلغم- چغندر- اسفناج- مارچوبه- لوبیا سبز و نخود سبزرا به مقدار مناسب دریات نمایید.[/rtl]
[rtl]- لبنیات كم چربی:تامین كننده كلسیم و پروتئین مورد نیاز فرد بیمار هستند .[/rtl]
[rtl]- نان های سبوس دار را به جای انواع ساده آن مصرف کنید:هم حاوی ویتامینB زیادو هم كاهش دهنده چربی خون هستند مثل نان بربری – نان سنگك و نان جوی سبوس دار.[/rtl]
[rtl]- حبوبات:تامین كننده پروتئین كافی و كم چربی هستند و املاح زیادی دارند .[/rtl]
[rtl]- روغن های مایع:بهترین روغن برای افراد مبتلا به بیماری های قلب و عروق،روغنمایع ذرت و آفتابگردان برای پخت غذا و خصوصا روغن كانولاوروغن زیتون روی سالاداست .[/rtl]
[rtl]- ماهی: بهترین غذا برای بیماران قلبی است و این افراد بایدحداقل هفتهای سه مرتبه غذای دریایی مصرفکنند. طی تحقیقات بسیار ، روغن ماهی ها موجب كاهش چربی های خون می شود و از رسو ب چربی در دیواره عروق جلوگیری می كنند.این ماهی هامنابع غنی چربی های امگا 3هستند که با بهبود سطوح چربی خون از خطر حملات قلبی می کاهند.[/rtl]
[rtl]- از چربی های آلفا لینولنیک بیشتر استفاده کنید دانه بذر کتان یا Flaxseed دانه های سویا و گردو همگی دارای این نوع چربیاد که علاوه بر آن با داشتن فیتواسترول های گیاهی از رسوب و اکسیداسیون چربی ها جلوگیری می کند.[/rtl]
[rtl]- چای سبز غنیاز آنتی اکسیدان ها بوده که خطر بروز بیماری های قلبی را کم می کند.مصرف آن را تا 3 بار در روز بالا ببرید.[/rtl]
[rtl]- مکمل فولیت باکاهش هموسیستین خطر بیاری های قلبی را می کاهد. [/rtl]
- قرص های مكمل ویتامینC و
كلسیم نیز برای فرد دچار عوارض قلبی مفیداست ، همچنینقرص های مكمل ویتامینE نیزباید طبق دستور مصرف شود