قلعه ارجان بهبهان در زمان ساسانیان و برای دفاع در برابر هجوم اقوام عرب در قسمت شمال غربی بهبهان توسط آریابرزن که در زبان رومی آریوبرزن گفته می شود ساخته شد . قلعه ارجان در شهرستان بهبهان واقع شده است .
« پل آمیر » نویسنده کتاب خداوند الموت درباره ارجان مى نویسد : «ابوحمزه کفشگر می گوید : قلعه ارجان بالاى کوهى سنگلاخ بنا شده است . قلعه در مرتفع ترین قسمت کوه متکى به یک تخته سنگ بزرگ ساخته شده و آب باران از همان تخته سنگ وارد انبار هاى قلعه مى گردیده و آنها را پر مى کرده است . » اسلوب ساختمان برج ها از قلاع رومى اقتباس شده و به شکل مکعب مى باشد . صحن قلعه ارجان نسبتاً وسیع است و از طرف صحن سه طبقه حجره یکى بالاى دیگرى دیده مى شود و تمامى حجره ها داراى طاق چند شاخه معروف به طاق رومى مى باشند .
این قلعه در شمال شرقی بهبهان واقع شده و نام خود را از این شهر بسیار مهم گرفته است .
ان قلعه در حدود ۵ کیلومتری ارجان قدیم و ۱۵ کیلومتری بهبهان فعلی واقع شده است . از بهبهان و کارخانه سیمان که بگذری پس از ورود به کوه های زاگرس و عبور از تنگ تکاب و سد مارون می توان این کوه را دید . این کوه در کوه های هم جوارش تک است و دامنه گردی داشته و رأس آن دیواره ای بلند و غیر قابل عبور دارد که از خصوصیات منحصر به فرد بری شکست ناپذیری آن بوده است . در حال حاضر این کوه در میان آب های پشت دریاچه مارون واقع شده است و به خوبی از روی سد پیدا ست اما امکان دسترسی و صعود به آن برای افراد عادی ممکن نمی باشد مگر با تجهیزات مناسب کوهنوردی . این قلعه متعلق به فرقه اسماعیلیه بوده که در زمان شیخ حسن صباح وظیفه کنترل و حکمیت فرقه اسماعیلیه را در بلاد فارس و خوزستان به عهده داشته است .
در مورد این قلعه کاوش و کار عمده ی صورت نگرفته است .
منبع خداوند الموت پل آمیر ترجمه ی ذبیح الله منصوری چاپ 92
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
http://www.servic.ir قلعه ارجان