31-07-2013، 17:36
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
به کمک دانشگاه MIT تا آخرین قطره سس را از شیشه بیرون بیاورید
همان موسسه تحقیقاتی که ماشین فکس و دستگاه جی پی اس را برای بشر به ارمغان آورده است، اکنون بر روی یکی دیگر از طرح های جنجالی خود کار می کند که بالقوه می تواند تغییر بنیادی در زندگی بشر به وجود آورد: بطری با پوشش بسیار صاف و صیقلی که سس گوجه تا آخرین قطره با سرعت و به راحتی از آن خارج می شود!
همان موسسه تحقیقاتی که ماشین فکس و دستگاه جی پی اس را برای بشر به ارمغان آورده است، اکنون بر روی یکی دیگر از طرح های جنجالی خود کار می کند که بالقوه می تواند تغییر بنیادی در زندگی بشر به وجود آورد: بطری با پوشش بسیار صاف و صیقلی که سس گوجه تا آخرین قطره با سرعت و به راحتی از آن خارج می شود!
یکی از استادان دانشگاه ام آی تی روشی را پیدا کرده که به شما اجازه می دهد تا آخری قطره سس، عسل، ژله و یا هر ماده این چنینی را به راحتی از شیشه خارج کرده و مصرف نمایید. ابداعی که با چنین صرفه جویی در دور ریختن سس، احتمالا برای صنایع غذایی کمی مشکل آفرین خواهد شد. گفته می شود توسط این ابداع سالیانه از دور ریختن بیش از یک میلیون تن کچاپ جلوگیری می شود. این شیشه با استفاده از یک لایه ماده پوشاننده مجاز در صنعت غذایی پوشیده شده که لغزندگی مواد نیمه جامد درون آن را همانند مایعات، به حداکثر ممکن افزایش می دهد.
این لایه لغزنده که LiquiGlide نامیده می شود، توسط گروه تحقیقاتی Varanasi ابداع شده است. یک آزمایشگاه تحقیاتی که توسط Kripa Varanasi استاد مهندسی مکانیک دانشگاه MIT راه اندازی شده. Varanasi قبل از اینکه به ام آی تی بیاید و آزمایشگاه خود را راه بیاندازد، در جنرال الکتریک کار می کرده و مدتی هم به کار تحقیقاتی برای DARPA مشغول بوده است. وی به عنوان یک متخصص مهندسی مکانیک معمولا بر روی سطوح نانو-طراحی کار می کند. از پروژه هایی که وی انجام داده می توان به تهیه سطوحی که از یخ زدگی توربین های بادی و موتور هواپیما جلوگیری می کنند، یا پنل های خورشیدی که گرد و خاک روی آنها نمی نشیند اشاره کرد.
پروژه های او معمولا توسط بخش دولتی و صنایع بزرگ پشتیبانی مالی می شوند، اما او در شروع سال جاری تصمیم گرفته بود که محصولی ویژه مصرف کنندگان خانگی تولید کند. این پوشش می تواند درون تمام سطوح پلاستیکی، شیشه ای و فلزی را بپوشاند و به گفته Varanasi، این ماده می تواند بدون هزینه اضافه، با تکنولوژی موجود تولید پوشش داخلی بطری ها ادغام گردد. و مهمترین نکته اینجا است که آنها تنها از مواد شیمیایی مورد تایید FDA در ساخت این لایه استفاده کرده اند و استفاده از آن در صنایع غذایی مجاز است.
وی می گوید: «ایده اولیه این ابداع از عسل گرفته شد. من فکر می کردم که چرا اینقدر سخت است که عسل را از شیشه های حاوی آن بیرون آورد. به خصوص هنگامی که به ته آن می رسید. اما اکنون حتی می توانیم به بطری هایی با طراحی عجیب و غریب هم برای موادی مانند این فکر کنیم و نگران نباشیم که نیمی از خوراکی خوشمزه مان درون بطری باقی مانده و حیف و میل می شود».
این لایه لغزنده که LiquiGlide نامیده می شود، توسط گروه تحقیقاتی Varanasi ابداع شده است. یک آزمایشگاه تحقیاتی که توسط Kripa Varanasi استاد مهندسی مکانیک دانشگاه MIT راه اندازی شده. Varanasi قبل از اینکه به ام آی تی بیاید و آزمایشگاه خود را راه بیاندازد، در جنرال الکتریک کار می کرده و مدتی هم به کار تحقیقاتی برای DARPA مشغول بوده است. وی به عنوان یک متخصص مهندسی مکانیک معمولا بر روی سطوح نانو-طراحی کار می کند. از پروژه هایی که وی انجام داده می توان به تهیه سطوحی که از یخ زدگی توربین های بادی و موتور هواپیما جلوگیری می کنند، یا پنل های خورشیدی که گرد و خاک روی آنها نمی نشیند اشاره کرد.
پروژه های او معمولا توسط بخش دولتی و صنایع بزرگ پشتیبانی مالی می شوند، اما او در شروع سال جاری تصمیم گرفته بود که محصولی ویژه مصرف کنندگان خانگی تولید کند. این پوشش می تواند درون تمام سطوح پلاستیکی، شیشه ای و فلزی را بپوشاند و به گفته Varanasi، این ماده می تواند بدون هزینه اضافه، با تکنولوژی موجود تولید پوشش داخلی بطری ها ادغام گردد. و مهمترین نکته اینجا است که آنها تنها از مواد شیمیایی مورد تایید FDA در ساخت این لایه استفاده کرده اند و استفاده از آن در صنایع غذایی مجاز است.
وی می گوید: «ایده اولیه این ابداع از عسل گرفته شد. من فکر می کردم که چرا اینقدر سخت است که عسل را از شیشه های حاوی آن بیرون آورد. به خصوص هنگامی که به ته آن می رسید. اما اکنون حتی می توانیم به بطری هایی با طراحی عجیب و غریب هم برای موادی مانند این فکر کنیم و نگران نباشیم که نیمی از خوراکی خوشمزه مان درون بطری باقی مانده و حیف و میل می شود».