24-04-2020، 12:03
دانشمندان با بررسی دقیق دندان ۱.۲ میلیون ساله متوجه شدند که انسان های نخستین چه چیزهایی می خوردند.
مطالعات صورت گرفته بر روی این دندان و بقایای میکروبی متعلق به آن نشان می دهد انسان های نخستین گوشت و گیاهان خام تغذیه می کرده اند.
همچنین مشخص شده که اجداد انسان های امروزی تکه های چوب و بخش هایی از بال پروانه و حتی قطعاتی از پای حشرات را می خورده اند.
کارن هاردی از دانشگاه بارسلونا می گوید: شواهد بسیار محدودی درخصوص استفاده انسان های نخستین از گیاهان به عنوان غذا در اختیار داریم.
انسان های اولیه تمام غذایشان را به صورت خام مصرف می کردند و هیچ گونه شواهدی مبنی بر انجام پردازش های مختلف بر روی آنها به دست نیامده است.
دانشمندان موزه سنکبرگ در آلمان با مطالعه رژیم غذایی تشریحی انسانهای امروزی به این نتیجه رسیدند که رژیم غذایی هوموساپینس یا انسان خردمند انعطاف پذیرتر از رژیم غذایی نئاندرتالها نبوده است. اجداد ما نیز درست مانند نئاندرتال ها از ماموت ها، ماهی ها و گیاهان تغذیه می کردند.
دانشمندان موفق نشدند شواهدی از وجود ماهی در رژیم غذایی آنها پیدا کنند. تیم تحقیقاتی بینالمللی گمان میکند که تغییر مکان نئانتردالها در نتیجه رقابت مستقیم بر سر غذا بوده است. اولین نماینده هوموساپینسها تقریبا ۴۳ هزار سال قبل در اروپا ساکن شد و تقریبا ۳۰۰۰ سال بعد جایگزین نئاندرتالها در منطقه شد. دکتر هرو بوشرنن، از مرکز سنکبرگ دانشگاه تیبینگن، در این باره گفت: «بسیاری از مطالعات به این موضوع میپردازند که چیزی باعث این نقل مکان شد. یک فرضیه بیان میکند که رژیم تشریحی انسان مدرن دارای تنوع بیشتری است، انعطافپذیر است و اغلب شامل ماهی میشود.»
دکتر دراکر و همکارانش به مطالعه قدیمی ترین فسیل شناخته شده در غارهای «بوران کایا» در اوکراین پرداختند تا عادات غذایی انسان امروزی نخستین را بررسی کنند. وی در این باره توضیح می دهد: «در این تحقیق انسانهای اولیه را به صورت اقلیمی و محلی مورد مطالعه قرار دادیم. تا به حال، همه تجزیه و تحلیل ها از رژیم غذایی انسان های مدرن نخستین براساس اکتشافات جداگانه بوده که به همین دلیل تفسیر آنها بسیار دشوار است.»
از آنجا که دانشمندان فسیلی در رابطه با رژیم غذایی هوموساپینسها در اختیار نداشتند تا رژیم غذایی آنها را مطالعه کنند، به بازسازی منوی غذایی اجدادمان پرداختند. محققان درصد ایزوتوپ های پایدار کربن و نیتروژن موجود در استخوان انسان های اولیه و حیوانات شکاری محلی مانند اسب، گوزن و کل سکایی (نوعی بز کوهی) را اندازهگیری کردند.
همچنین آنها محتوای نیتروژن ۱۵ هر امینو اسید را آنالیز کردند؛ بدین صورت نه تنها منشاء نیتروژن بلکه نسبت آن هم مشخص میشود. نتایج نشان دهنده نسبت بالایی از ایزوتوپ N15 نیتروژن در انسانهای امروزی نخستین است. برخلاف چیزی که دانشمندان تا پیش از این گمان میکردند، وجود بالای نیتروژن به خاطر مصرف زیاد گوشت ماموت بوده است؛ نه مصرف غذاهای دریایی. همچنین میزان مصرف گیاهان در رژیم غذایی هوموساپینسها به طور شگفت انگیزی بالاتر از نئاندرتال ها بوده است. از سوی دیگر به نظر می رسد منبع اصلی تامین گوشت برای هر دو گونه، ماموت بوده است.
بدین ترتیب دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که بشر ساکن در اروپا حداقل تا ۱.۲ میلیون سال قبل از آتش استفاده نمی کرده است.
اینکه بشر دقیقا از چه زمان از آتش برای پخت و آماده سازی غذا استفاده می کرده هنوز به عنوان یک نکته بحث برانگیز از سوی دانشمندان مطرح می شود و حتی برخی ۱.۸ میلیون سال قبل را مطرح می کنند اما شواهد جدی نشان از آن دارند که استفاده از آتش برای این منظور از ۱.۲ میلیون تا ۸۰۰ هزار سال قبل آغاز شده است.