19-02-2019، 14:22
در این بخش با فواید خنده و نیروی شوخی کردن در زندگی روزمره آشنا خواهید شد.
شوخطبعی، یکی از ویژگیهای عمده هوش معنوی، و مزایا و فواید آن، شامل اضطراب کمتر، پیشرفت کلی سلامتی و دوستان (شاد) بیشتر است. خنده، به زندگی شادتر، سرخوشتر و متعالیتر میانجامد. شوخطبعی، به شما کمک میکند تا همه چیز را متناسبتر و سر جای واقعیاش ببینید و امکان میدهد همه چیز آرام بگیرد. شوخی و خنده، شیوه بسیار شگفتانگیزی برای دور کردن تنش و همبستگی افراد از تمام طبقات و اقشار جامعه است و پیوند مشترکی در میان افراد نوع بشر ایجاد میکند.
«خنده، متمدنانهترین موسیقی جهان است.» (پیتر آستینوف) شوخی، مانند احساس، هنر و موسیقی، اغلب به طور اشتباهی تا حد مهارتهای ذهنی «سطح پائینتر» فروکش میکند. شوخی، درحقیقت، یکی از قدرتمندترین توانشهاست.
به موارد زیر دقت و توجه کنید:
نیروئی برای زندگی!
خنده، واقعاً بهترین داروست! به نورمن کازینز، نویسنده مشهور گفته شد که مبتلا به سرطان لاعلاج است. کازینز، این حکم مطلق را نپذیرفت. بیدرنگ دنبال بهترین درمان و چاره رفت؛ تا اینکه سرانجام سلاح نهائیاش را برگزید: شوخی و خنده! دور خود را با کتابهای کارتون، فیلمهای خندهدار، کتابهای لطیفه و دوستان شوخ و بانمک پر کرد. سرطان، نتوانست در برابر ضربات خندههای از ته دل او مقاومت کند؛ تا اینکه سالمتر و بسیار شادتر و خوشحالتر، از بیمارستان برگشت.
شوخی و رابطه جنسی!
ما باور کردهایم که بدن و اجزای آن نخستین جذب کنندههای جنسی هستند که در بررسی گوناگون به عنوان جالبترین ویژگی جنسی و جذابیت از آن یاد میشود – شکست میخورند؛ چرا؟ چون که خنده، هم ذهن و هم حسها (پیشنیازهای صمیمیت و عشقبازی) را باز میکند.
خنده، درد و رنج را مغلوب میکند!
بیمارستانها، مرتب گزارش میکنند وقتی بیماران سرگرم تماشای کسانی میشوند که آنها را میخندانند، کمتر از درد شکایت میکنند. مطالعات فیزیولوژیکی نیز نشان میدهد که خنده، تولید مسکن و مواد زداینده درد طبیعی و همچنین، توان ایمنی بدن را افزایش میدهد.
خنده، راهکار رسیدن به زندگی شادتر، سالمتر و طولانیتر!
دکتر مایکل میلر، مدیر مرکز پیشگیری بیماریهای قلبی دانشگاه بالتیمور، شواهد مستقیم و بیواسطهای یافته است که شوخطبعی احتمالاً به پیشگیری از بیماریهای قلبی کمک میکند. این مطالعات، نشان داده است کسانی که غالباً بلندبلند میخندند و وجه شوخی و شاد وقایع را بویژه در شرایط «سخت» میبینند، نسبت به افراد «جدیتر» که کمتر لبخند میزنند – کمتر کمک گرفتند – دچار سکته قلبی میشوند.
پژوهشگران، از پرسشنامهای کمک گرفتند که ارزیابی میکرد آیا فرد، از نشاط کافی برخوردار است و او را در برابر حملات قلبی خفیف یا جدی و بیماری قلبی حفظ میکند یا خیر؟ در این پژوهش، از داوطلبان پرسیدند، آنها در شرایط و موقعیتهای روزانه نظیر روبهرو شدن با کسی که در میهمانی، لباسی عین لباس آنها پوشیده، یا خدمتکاری که سوپ روی دامن لباسشان ریخته، چه واکنشی نشان میدهند؟
نیمی از کسانی که به این پرسشها پاسخ دادند، یا قبلاً دچار حمله قلبی شده بودند یا به علت گرفتگی عروق، تحت درمان بودهاند. پاسخ آنها با پاسخ افراد گروه تحت نظر – که در همان شرایط سنی بودند اما مشکل قلبی نداشتند – مقایسه شد. نتایج، برای کسانی که روحیه کمتر شادی داشتند، غمانگیز بود:
گروه سالمتر، نسبت به همتای ناسالم و بیمار خود، ۶۰ درصد بیشتر احتمال داشت که در شرایطی نظیر آنچه توصیف شد، بخندند. پزشکان، معتقدند خنده، مواد شیمیائی افزاینده زندگی آزاد میکند و این خود، کمک میکند دستگاه ایمنی بدن تقویت شود. به عنوان مثال، بین خنده و پادتنهائی که سرماخوردگی را از بدن میراند، رابطهای وجود دارد.
تمرین های روحی و معنوی!
در این تمرین روحی و معنوی، یاد خواهید گرفت که چگونه رویکرد ذهنی و انرژی معنوی خود را متبلور سازید. با حس شوخی و شادابی بیشتر، به احساساتتان طراوت ببخشید.
بر تعداد دوستان شوخ و شاد خود بیفزائید؛
اطمینان حاصل کنید که در جمع دوستانتان، دستکم دو نفر هستند که شما را بخندانند. سعی کنید آنها را پیوسته در رویدادهای اجتماعی و میهمانیهای خود بگنجانید، و همواره به دنبال دوستان جدیدی باشید که بتوانید با آنها شاد باشید.
به تئاتر و سینما بروید؛
عادت کنید به تماشای فیلمها و نمایشهای خندهدار و طنزآمیز یا به باشگاههای نمایش «زنده» طنز بروید و آزاد و رها، همراه با سایر حاضران، حسابی و از ته دل بخندید. این کار، نقش دوز مرتب دارو را برای شما بازی میکند.
لبخند بزنید تا دنیا هم با شما لبخند بزند؛
خندیدن را با «گرفتن چشم مردم» در خیابان موقع پیادهروی تمرین کنید و به روی مردم بخندید. متوجه خواهید شد که حتا جدیترین چهرهها هم به شما لبخند خواهند زد.
از اسیران جنگی یاد بگیرید؛
حتا در ترسناکترین و مهیبترین شرایط – که ممکن است روحیهتان را ببازید – بکوشید به معنای واقعی کلمه روحیهتان را حفظ کنید. اگر این کار را بکنید، میزان رنج و درد را کاهش میدهید، تحمل درد را سادهتر و شانس بقای خود را در چنین شرایطی بیشتر میکنید. تصور کنید که این شرایط را با شوخی بازگو میکنید؛ یعنی داستان یک قرار غمگین، یک احساس حقارت به خاطر کار فرزندتان در جمع، یا لغزشهای جالب محل کار را به عنوان داستانی خندهدار و طنزآمیز تعریف میکنید.
«کسی که مالش را از دست بدهد، خیلی باخته است؛ کسی که دوستانش را از دست بدهد، خیلی باخته است؛ اما کسی که روحیهاش را از دست بدهد، همه چیزش را باخته است.» (ضربالمثل اسپانیولی)…
«دکتر خنده» شوید؛
با دانستن اینکه خنده برای سلامتی شما مفید است، از نیروهای محبت و مهربانی، درک و فهم و نیکوکاری که بهتازگی آنها را در خود رشد دادهاید، بهره بگیرید و با خنداندن و شاد کردن دیگران، به آنها کمک کنید تا سالم بمانند. برای دوستان و همکارانتان، امکان خنده و شوخی فراهم کنید. از هنر لطیفهگوئی، ادا درآوردن و شوخی کردن بهرهبرداری کنید. مطمئن شوید که از این دارو برای خودتان هم استفاده میکنید! یاد بگیرید به روی خودتان هم بخندید. این کار، زوایای بیشتری از شما به خودتان نشان خواهد داد و ابعاد بیشتری به شخصیت شما خواهد افزود و به طور همزمان خلاقیت شما را بالا خواهد برد.
کتابهای خندهدار بخرید و بخوانید؛
با خریدن کتابهای کارتون، لطیفه و فکاهی، به خودتان برای انجام تمرین قبلی کمک کنید. این کتابها به هنگام مطالعه روزانه یا شبانه، تأثیر فوقالعادهای در شما به جا میگذارد. آنها روحیه شما را پیوسته بالا میبرند و شما «آنها را دست به دست میچرخانید» تا لبهای دوستانتان را هم به خندیدن باز کنید.
زندگی را برای خود آسان کنید؛
اخم کردن، به نسبت لبخند زدن، به انقباض عضلات بیشتری نیاز دارد! هر اخم عمیق معمولی، تعداد عضلات بیشتری را نسبت به لبخند معمولی درگیر میکند. «آسان گرفتن» را پیشه کنید و لبخند بزنید!
چهرهمان چگونه باشد؟
اخم کردن به بچه کوچک را بیازمائید؛ بعد لبخند زدن را امتحان کنید. در خواهید یافت که بچه خیلی کمتر به شما واکنش مشابه نشان میدهد. این واکنش به بچهها محدود نمیشود؛ این یک ویژگی معمولی انسانی است! در باره اینکه به دنیا چه «چهرهای» از خودتان نشان بدهید، و اینکه دوست دارید چه نتایجی از این چهره به دست آورید، تصمیم آگاهانه بگیرید.
تمرین با خنده؛
بار دیگر که واقعاً میخندید، بررسی کنید به هنگام خندیدن چه اتفاقی برای جسمتان میافتد. به نوع نفس کشیدن و اینکه کدام عضلاتتان در این امر دخالت دارد، بیندیشید. درخواهید یافت که امکان انجام یکی از تمرینهای فیزیکی کامل در دسترس را برای خودتان فراهم میکنید! از این پس، از خنده به عنوان شکلی از تمرین فیزیکی و جسمی و تمرین حفظ سلامتی، بهره ببرید.
کاری سرگرمکننده و شاد انجام دهید؛
یک «دوره مهارتهای انعطافی سیرک» را بگذرانید؛ ورزش شکم را بیاموزید؛ اسکیت روی یخ ـ یا هر چیزی را که فکر میکنید برای شما تفاوت و هیجان میآورد، امتحان کنید. البته اگر با گروهی از دوستانتان این کارها را بیازمائید، بهتر است.
تقویتکنندههای روحی و معنوی!
من، فردی بسیار شاد هستم و از هر فرصتی برای لبخند زدن بهره میگیرم
نیمه شاد و بامزه چیزها را بیشتر میبینم و این «خبرهای خوش» را، بین خانواده و دوستان نیز پخش میکنم.
من، معمولاً خوشحال هستم و حس سبکی و سرحالی را به زندگی خودم و دیگران میآورم.
من، منتظر و چشم به راه آیندهای مثبت برای خودم و جهان هستم.
وقایع و رویدادهای غافلگیرکننده و غیر طبیعی، روح مرا شاد میکند. این چیزها، لبخندی به لبان من مینشاند و خندهای در قلبم ایجاد میکند.
دوست دارم با دوستانم دستهجمعی شاد باشم و بخندم.