01-01-2014، 18:04
بدون هیچ شکی می توان گفت استانبول نیز همچون لندن، نیویورک یا پاریس، یکی از بزرگ ترین شهرهای دنیا و البته بزرگ ترین شهر ترکیه است. این شهر در کنار تنگه بسفور که دو قاره اروپا و آسیا را از هم جدا می کند، قرار دارد و مرکز مالی، فرهنگی و اقتصادی ترکیه است. استانبول تنها شهر بزرگ دنیاست که در دو قاره واقع شده است.
بخش قدیمی شهر مملو از معماری آسیایی، مناره ها،گنبدها، خیابان های سنگفرش شده و خانه های چوبی است و در قسمت آسیایی شهر واقع شده است. در جنوب، آب های آبی دریای مرمره خودنمایی می کنند. در شمال، در انحنای شاخ طلایی منطقه ای تفریحی به نام بِی اغلو قرار دارد.
این شهر بسیار بزرگ است و حدود ۱۵ میلیون نفر جمعیت دارد. بورس سهام فعال این شهر در نواحی تجاری بِی اغلو شبیه منهتن آمریکاست. از همه مهم تر اینکه استانبول یک شهر تاریخی است و برای نخستین بار توسط یونانی ها در قرن ۷ پیش از میلاد مسیح کشف شده است.
استانبول در قرن چهار بعد از میلاد مسیح، به قسطنطنیه، پایتخت حکومت بیزانس تبدیل شد. اما در نهایت در سال ۱۴۵۳ میلادی این شهر توسط سلطان محمد دوم فتح شد و نام آن به استانبول تغییر یافت.
از این حکومت های باستانی جاذبه های گردشگری تاریخی همچون کلیسای بیزانتین تا ساختمان های برجا مانده از امپراطوری عثمانی ها و عمارت تاپکاپی در بخش قدیمی این شهر باقی مانده اند.
آب و هوای این شهر نیز همچون دیگر پایتخت های اروپایی، در ماه های تیر تا شهریور گرم و شرجی است و مردم این شهر بیشتر به استراحتگاه های سواحل مدیترانه می روند. مزیت سفر به استانبول در این ماه ها این است که جمعیت کمتری در شهر و وسایل حمل و نقل عمومی خلوت تر هستند. در گرمای تابستان می توانید در رستوران های روبه روی تنگه بسفور، غذای دریایی سفارش دهید یا در باغ ها و باغچه های خنک شهر، قلیان دود کنید.
عیب آن نیز این است که بسیاری از کلوب های موسیقی این شهر تعطیل هستند. از اواخر شهریور تا اوایل آبان نیز هوا آفتابی، صاف و خوب است و می توان مکان های دیدنی شهر را پیاده گشت و هنوز آن قدر گرم هست که بتوان بیرون غذا خورد، با کشتی یا قایق تفریح کرد یا در دریای مرمره شنا کرد.
در قسمت آسیایی این شهر نیز جاذبه های گردشگری زیبایی وجود دارد. از جمله می توان به تماشاخانه های هنری معاصر، موزائیک های زیبای کلیسای بیزانتین، بازار قدیمی استانبول با فرش های ترک یا کاشی های فوق العاده زیبای مسجد آبی اشاره کرد. این قسمت شهر به معنای واقعی جایی است که فرهنگ غرب و شرق به هم می رسند.
چه زمانی به استانبول سفر کنیم؟
در تمام طول سال می توان به استانبول سفر کرد. در اواخر بهار یا اوایل پاییز می توانید از روزهای آفتابی و هوای گرم لذت ببرید. اواسط تابستان، هوا بسیار گرم و شرجی است اما برای بیرون غذا خوردن در رستوران های دریایی یا نوشیدن قهوه ترک بسیار مناسب است. از اواخر آذر تا آخر اسفند، بادهای سردی از سمت دریای سیاه می وزند و مه و گاهی برف سطح شهر را می پوشاند. اما در عوض، قیمت همه چیز ارزان تر است.
رسیدن به ترکیه
[b]هوایی[/b]
پروازهای ایرانی و ترک متعددی در طول هفته به سمت استانبول پرواز مستقیم دارند. طول سفر هوایی بین تهران و استانبول، ۳ ساعت است.
[b]حمل و نقل[/b]
این شهر دو فرودگاه بین المللی به نام های آتاتورک و سابیها گوکچین دارد. فرودگاه آتاتورک در داخل شهر و سابیها گوکچین در ۲۰ کیلومتری منطقه آسیایی و ۴۵ کیلومتری بخش اروپایی استانبول قرار دارند.
از فرودگاه آتاتورک، در سمت اروپایی شهر با قطار به زیتین بورنو بروید و از آنجا با تراموا به سلطان احمت (به مقصد مسجد آبی و آیا سوفیا) بروید و سپس به سمت شاخ طلایی بروید. در قسمت آسیایی نیز سوار اتوبوس های هاواش بشوید و به سمت تکسیم بروید که حدود یک ساعت زمان می برد.
این سفر حدود ۴۰ دقیقه تا یک ساعت طول می کشد. برای رفتن به آکسارای می توانید از بیرون فرودگاه، سوار اتوبوس هاواش بشوید که حدود ۴ پوند هزینه دارد. هزینه تاکسی در این شهر گران است.
[b]دریایی[/b]
اسکله کشتی های کروز در قلب شهر در کاراکوی قرار دارد. از این اسکله می توان در عرض ۵ دقیقه پیاده رفتن به ایستگاه قطار برقی رسید که در عرض یک دقیقه شما را به قسمت قدیمی سلطان آحمت می رساند. البته در آنجا تاکسی های زیادی نیز هستند که می توان آنها را کرایه کرد.
[b]قطار[/b]
خط راه آهن استانبول شهرهای پاریس و استانبول را از طریق وین به هم وصل می کند.
گشت و گذار در شهر استانبول
وسایل حمل و نقل عمومی
اگر دوست دارید همه جاهای مختلف شهر را بگردید، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی بهترین گزینه است. بهتر است بخش قدیمی سلطان آحمت را پیاده گشت بزنید.
قطارهای برقی این شهر از ۶ صبح تا نیمه شب فعال هستند و سلطان آحمت را به گالاتا / بی اغلو و لنگرگاه قایق های موتوری را به کاباتاش وصل می کنند.
با اتوبوس نیز به قسمت های دیدنی شهر همچون موزه کاریه رفت. هزینه اتوبوس نیز همچون هزینه قطار برقی و قطار داخل شهری است.
کرایه ی اتومبیل
مگر در مواقعی که مجبور هستید، کرایه کردن اتومبیل در استانبول دیوانگی است. زیرا خطر تصادف در این شهر بالاست و اصولا جای پارک نیز وجود ندارد.
دانستنی های پیش از سفر
قوانین و رسوم محلی
شما باید همیشه کارت شناسایی همراه خود داشته باشید به همین دلیل، پاسپورتتان را همه جا همراه خود داشته باشید. هرگز به ترکیه یا موسس آن یعنی آتاتورک توهین نکنید. هنگام بازدید از مکان های مذهبی همچون مسجد، لباس های مناسب به تن کنید و از افراد نمازگزار هرگز عکسبرداری نکنید.
اطلاعات مفید شهر استانبول
خدمات اورژانس: ۱۱۲ برای آمبولانس و ۱۵۵ را برای تماس با پلیس شماره گیری کنید.
دفتر مرکزی گردشگران: ۰۰ ۹۰ ۲۱۲ ۵۱۸ ۸۷۵۴
واحد پول: لیره ترکیه
کد شهر: ۰۰ ۹۰
اختلاف ساعت با تهران: ۱٫۵ ساعت
مدت پرواز : ۳ ساعت