16-09-2015، 17:40
با استفاده از چه راههایی می توانیم عصبانیتمان را کنترل کنیم و در جهت آرامش اعصابمان قدم برداریم.
دکتر علی باجلان عضو رسمی نظام روانشناسی در خصوص افرادی که نمیتوانند عصبانیت خود را کنترل کنند، گفت: اخیراً کسانی را که در طی یک ماه 2 تا 3 بار حالت عصبانیت و انفجاری به آنها دست میدهد را جزو افراد عصبانی دستهبندی کردهاند. که این افراد نمیتوانند احساسات و هیجانات خود را کنترل و مدیریت کنند. عوامل مختلفی میتواند بر عصبانی بودن افراد مؤثر باشد که از جملهی آنها میتوان به نوع باورها، نوع نگرش و تربیت خانوادگی، شخصیت فرد و شرایط اجتماعی و اقتصادی و اشاره نمود که این عوامل دست به دست هم میدهند تا فرد نتواند خود را در زمان عصبانیت کنترل کند.
وی افزود: دو روش کلی برای کنترل خشم وجود دارد یکی روش رفتاردرمانی و دیگری روش اصلاح باورها است. در روش رفتاردرمانی اولین قدم برای مهار خشم، دور شدن از محیط، نفس عمیق کشیدن، خوردن یک لیوان آب و … است و باید سعی کنیم تا خود را سرگرم موضوع دیگری کنیم برای این کار باید نشانهها و علائم خشم خود را بشناسیم و در زمانی که این علائم را درک کردیم شروع به استفاده از روشهای رفتاردرمانی میکنیم.
وی ادامه داد: در گام بعدی از تکنیک شناختی – رفتاری استفاده میکنیم. در این مرحله باید فرد دربارهی زمان، مکان، علت و … عصبانیت خود بنویسیم و اینکه در زمان عصبانی شدن چه فکری میکنیم. زمانی که پی ببریم در زمان عصبانیت چه فکری میکنیم میتوانیم به برداشتمان از آن اتفاق هم پی ببریم. معمولاً این افراد نمیتوانند در زمان عصبانیت خود را کنترل کنند چون دچار سوء برداشت و تحریف از رفتار دیگران و اتفاقات شدهاند.