28-05-2015، 21:10
![سفال و سرامیک قم 1](http://www.beytoote.com/images/stories/economic/en5567.jpg)
از دیگر صنایع رایج در قم مىتوان به سرامیکسازى و سفالگرى اشاره کرد. از آنجا که این منطقه داراى خاک مرغوب جهت کار سرامیک و سفالگرى مىباشد، سرامیک و ظروف سفالى آن معروفیت منطقهاى پیدا کرده است. وجود خاکهاى مرغوب جهت سرامیک سازى باعث ایجاد هنرها و صنایعى از قبیل کاشی سازى، سفالگرى و آجرپزى در قم شده است.
همچنین آجر قم داراى معروفیت منطقه اى بوده و عده زیادى در این شغل اشتغال دارند و بیشتر محصول آن به شهرهاى مختلف به ویژه شهرهاى اطراف صادر مىگردد.
مواد و مصالح سفال در قم بسته به نوع محصول، نیاز و ذوق سفالگر با روشهای مختلفی تهیه یا آماده میگردد. تولیدات سفال و سرامیک قم شامل انواع محصولات کاربردی، تزئینی- تلفیقی، قالبی، چرخ ساز و حجمی قابل تقسیم بندی است که برخی تولیدات به دلیل نیاز بازار حجم بیشتری از محصول را به خود اختصاص داده اند.
![سفال و سرامیک قم 1](http://www.beytoote.com/images/stories/economic/en5566.jpg)
استفاده از لعابهایی با رنگهای مختلف، بهره گیری از نقوش سنتی اسلامی، به کارگیری برخی لعابهای سنتی با توجه به وضعیت بیابانی قم (همچون لعاب قلیایی و نمکی در گذشته)، و تولید محصولات چرخ ساز و قالبی و همچنین برخی سفالهای خاصی چون خرمهره، پی سوزها، شمعدانیها و محصولات تلفیفی- ترکیبی از شاخصههای سفال قم میباشد.
سفالگری قم به مانند بسیاری از مناطق به روند خود ادامه داده و با گذشت زمان، فرمها و تکنیهای سنتی به تدریج با تغییراتی رو به رو گردیده است. اما امروزه برای ارتقاء هنر- صنعت سنتی سفالگری، توجه به نیازهای جدید، بالا بردن شناخت هنری هنرمندان، حمایت و ایجاد بستر مناسب توسط سازمانهای متولی و تعامل این دو بخش الزامی است. هر چند سفالگران قم، کاربریهای مورد نیاز روز را نیز مورد توجه قرار داده و فرمهای جدید را تولید مینمایند.
![سفال و سرامیک قم 1](http://www.beytoote.com/images/stories/economic/en5565.jpg)
![سفال و سرامیک قم 1](http://www.beytoote.com/images/stories/economic/en5564.jpg)