13-05-2015، 22:35
يکی از بیماری های باکتریایی و خطرناک و در عیل حال سریات کننده ، سل می باشد که اشخاص آلوده به این بیماری دچار نشانه هایی مثل جمله تنگی نفس ، بی اشتهایی و… می باشند . اما
خوب است این نکته را هم بدانید که ویروس سل ، توانایی درگیر کردن تمامی نقاط بدن به این میکروب را دارد ، یکی از شایع ترین نقاطی هم که به میکروب سل آلوده میشود اکثرا ریه ها میباشند . اطلاعات بیشتر در ادامه مطلب .
سل می تواند هر یک از اعضای بدن را مبتلا کند اما اغلب ریه ها را گرفتار می کند. میکروب سل از طریق صحبت کردن، عطسه، سرفه و خنده فرد بیمار در هوا منتشر شده و به دیگران منتقل می شود. فردی که بیش از ۲ هفته مبتلا به سرفه است مشکوک به سل ریوی است و باید برای انجام آزمایش خلط رایگان به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کند. چنانچه طبق نتایج بررسی، فرد بیمار باشد، باید حداقل ۶ ماه تحت درمان رایگان و منظم دارو توسط پرسنل بهداشتی در نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی قرار بگیرد.
● سل مقاوم به دارو چیست؟
میکروب سل به سختی و آهستگی کشته می شود و این زمان حداقل ۶ ماه است. قطع دارو یا مصرف نامنظم و ناکافی باعث می شود باکتری سل در بدن باقی بماند و در مقابل داروهای خاص سل مقاوم شوند. در این صورت با مصرف دارو میکروب سل از بین نمی رود و درمان با شکست روبرو می شود که نتیجه آن انتشار میکروب سل مقاوم در جامعه خواهد بود. مقاومت دارویی سل عبارت است از کاهش اثر دارو و در درمان سل که عامل اصلی این مقاومت، مصرف ناصحیح و ناکافی داروست.
● پرسش های متداول
آیا بیمار مبتلا به سل مقاوم، درمان می شود؟
شکل مقاوم بیماری سل بسیار وخیم تر از شکل معمولی این بیماری است و درمان آن طولانی تر، عوارض دارویی بیشتر و پرهزینه است و در برخی موارد درمان ناموفق است.
آیا فرد مبتلا به سل مقاوم به درمان، بیماری را به دیگران منتقل می کند؟
بله. این فرد میکروب سل مقاوم را به خانواده، نزدیکان، همکاران و یا هر فرد دیگری که ساعاتی را با وی سپری می کند انتقال می دهد.
چگونه می توان به وجود مقاومت دارویی در بیمار متبلا به سل پی برد؟
علی رغم درمان بیمار با داروهای خاص سل، بیماری بهبود نمی یابد و تشخیص مقاومت دارویی توسط پزشکان متبحر و آزمایشات تخصصی امکان پذیر خواهد بود.
چگونه می توان از ایجاد مقاومت دارویی در بیماری سل پیشگیری کرد؟
بهترین راه پیشگیری از ایجاد سل مقاوم به درمان، مصرف صحیح و کامل دارو تحت نظارت مستقیم روزانه پرسنل بهداشتی است که خوشبختانه با وجود شبکه های بهداشتی درمانی این امکان فراهم شده که بیماران در نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی تحت درمان رایگان قرار گیرند.
در پایان باید تاکید کرد که در صورت مشاهده فرد مبتلا به سل لازم است وی را جهت دریافت کامل و رایگان دارو به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی ارجاع کنید.
منبع-http://www.idaweb.ir