02-02-2015، 20:03
دیامغناطیس
دیامغناطیس ویژگی است که در آن، ماده پذیرفتاری مغناطیسی منفی (اما کوچک) دارد. دیامغناطیس مخالفت ماده با میدان است و این رفتار در همه مواد هست اما تنها در دیامغناطیسهای خالص دیده میشود زیرا در دیگر مواد ویژگی پارامغناطیس چیرگی دارد. چون در ماده دیامغناطیس الکترون جفتنشده نداریم، مغناطیس در اثر اربیتالی پدیدار میگردد. بر پایه فیزیک کلاسیک:
هنگامی که مادهای در میدان قرار میگیرد، نیروی لرنز بر رویشان اثر میگزارد (سوای نیروی جاذبه کولمب). بسته به سوی چرخش الکترون، نیروی لرنز میتواند با افزایش نیروی هسته گلبرگی (نیریی که الکترون را به دور هسته میچرخاند) الکترون را از هسته دور و یا با کاهش این نیرو الکترون را به هسته نزدیک سازد. این اثر ممانهای مغناطیسی اوربیتال را اگر موازی میدان باشند کاهش و اگر ناموازی میدان باشند اافزایش میدهد (بر پایه قانون لنز). که این باعث ایجاد ممانهای کوچک بر خلاف میدان میشود.
پارامغناطیس
پارامغناطیس ویژگی است که در آن، ماده پذیرفتاری مغناطیسی مثبت (اما کوچک) دارد. ماده پارامغناطیس دارای دقیقا بک الکترون جفتنشدهاست و در نتیجه الکترونهای جفتنشده (همانند کیلاتهای گادولینیوم) خود را با میدان همسو کرده و آن را تقویت میکند.
فرومغناطیس
ماده فرومغناطیس مانند پارامغناطیس دارای الکترون جفتنشدهاست. ممانهای مغناطیسی این مواد تمایل به موازی شدن با همدیگر و با میدان دارند. ازینرو هنگامی که میدان بیرونی برچیده شود ماده همچنان مغناطیسی میماند.
هر ماده فرومغناطیسی دمای کوری Tc خود را دارد که در بالاترر از آن ویژگی فرومغنتتیسیاش را بدلیل افزایش انرژی گرمایی و بینظمی از دست میدهد.