21-11-2014، 0:54
[rtl]رئیس دفتر رئیس جمهور تصریح کرد که حقوق مردم باید در همه ابعاد در دستور کار قرار بگیرد.[/rtl]
محمد نهاوندیان در همایش ملی اعتدال که در کتابخانه ملی برگزار شد، با اشاره به همایش اعتدالی که در شهریور ماه سال گذشته برگزار شد، خاطرنشان کرد: همایش دیگری به نام اعتدال سال گذشته و دو سه ماه پس از انتخابات سال 92 برگزار شد،که فرصتی برای بیان گفتوگو و مفهوم اعتدال بود، اما ما امروز مشاهده میکنیم که چنانچه در آن زمان مردم ایران به اعتدال اشتیاق داشتند، امروز توجه به مقابله با افراط و اعتدال به نیازی جهانی تبدیل شده است و زمانی که رئیس جمهور در سازمان ملل حرفی علیه افراط و خشونت ارائه میدهد با استقبال گسترده از سوی جامعه جهانی مواجه میشود.
وی با اشاره به پدیده نوظهوری به نام داعش در دنیا، اظهار کرد: امروز پدیده داعش نظر همه جامعه جهانی را به خود جلب کرده است. امروز مشاهده میکنیم که با عنوان افراطیگری داعش یک تیر با دو نشان را هدف قرار داده است و آن نابود کردن امکانات و بنیه کشورهای اسلامی و از سوی دیگر مقابله با اسلام با همه جذابیتهای آن است.
رئیس دفتر رئیس جمهور با تأکید بر اینکه مقابله با این خطر اصلیترین کار ما است، گفت: مقابله با افراطیگری بجز با برافراشتن پرچم اعتدال حاصل نمیشود. در این کار رویکرد سلبی کافی نیست، بلکه باید جایگزینی که چیزی جز حرکت اسلامی نیست، را در دستور کار خود قرار دهیم.
نهاوندیان با تأکید بر لزوم تفسیر مفهوم اعتدال، اظهار کرد: درست است که مردم در یک حرکتی اجتماعی به تصویری اجمالی از اعتدال رأی میدهند یا در سازمان ملل نسبت به قطعنامهای اقبال نشان میدهند، اما این اعتدال نیاز به تفسیری عملیاتی دارد؛ چرا که زمانی که اعتدال به ارزشی مقبول تبدیل شود تزویر آغاز میگردد و ادعای انتساب به آن مفهوم گستردهتری پیدا میکند. در نتیجه تبیین اعتدال ملزومی بسیار ضروری است.
وی با تأکید بر لزوم آموزش روشهای عملیاتی اعتدال، اظهار کرد: اگر گمان شود که رویکرد اعتدالی عبارت است از یک اقتباس وارداتی از مکاتب سیاسی غربی، گمانی غلط است؛ چرا که اصل رویکرد اعتدالی اسلام ناب محمدی (ص) است.
رئیس دفتر رئیس جمهور خاطرنشان کرد: امروز به دنبال تجربهای 35 ساله فرصتی در ایران به وجود آمده است که گفتمان اعتدال الگوی عملی خود را در ساحت سیاست، اقتصاد، فرهنگ و... ارائه کند.
نهاوندیان با تأکید بر اینکه لازمه عدالت جویی اعتدال است به بیان حدیثی از امام علی (ع) پرداخت و خاطرنشان کرد: امام علی (ع) می فرمایند" هر کس که از مسیر اعتدال منحرف شود حتما" در مسیر ظلم، زورگویی و تضییع حقوق افراد خواهد افتاد".
وی با بیان اینکه بسیار خطا بود اگر کسانی گمان میکردند با شعار عدالت باید با تندی و تندخویی رفتار کنند، اظهار کرد: ارائهای دلنشینتر، زیباتر و بهتری از عدالت جز اعتدال وجود ندارد.
رئیس دفتر رئیس جمهور در ادامه به بیان لازمه اعتدال پرداخت و با بیان اینکه علم و حلم از لازمههای اعتدال است، اظهار کرد: برای اعتدال هیچگاه نمیتوان بیصبری کرد؛ چرا که اهداف اعتدالی جز با روشهای اعتدالی به دست نمیآید و نمیشود طرفدار جبهه اعتدال بود، اما با مخالفان با تندی رفتار کرد.
نهاوندیان با تأکید بر اینکه باید برای راهکارهای عملیاتی ارائه کنیم جامعه نگری را از راهکارهای اعتدال دانست و گفت: اعتدال با نگاههای یکجانبه و یک بعدی نمیخواند و اعتدال با رشد سرطانی سازگاری ندارد. اعتدال یعنی همه جامعه احساس بهرهمندی کنند و این بهرهمندی مختص به یک گروه خاص نباشد.
وی با اشاره به سیاستهای دولت یازدهم در موضوع پرونده هستهای ایران، خاطرنشان کرد: رویکردی که دولت تدبیر و امید با مأموریتی ازسوی مردم در پیگیری بحث هستهای کشور داشته است این است که سانتریفیوژ باید بچرخد و همه اقتصاد نیز باید بچرخد.
رئیس دفتر رئیس جمهور با تأکید بر اینکه حراست از حقوق مردم باید در همه ابعاد در دستور کار قرار بگیرد، اظهار کرد: باید درددل مردم و دانشمندان کشور به همه ابعاد علم و فنآوری حاکم شود و تن دادن به اعمال محدودیتها و تحمیل تحریمها به معنای قبول ظلم است.
نهاوندیان تأکید کرد: ما در عین حال که باید در یک بعد خاص از حقوق ملت حراست کنیم، نباید در مقابل انسداد مردم در حوزههای دیگر چشم بپوشیم.
وی با تأکید بر اینکه حراست از حقوق مردم در همه ابعاد رویکرد دولت است، اظهار کرد: اینگونه نیست که زحمات بیجبران ملت در یک رایزنی بینالمللی در گوشهای مسدود و دور از دسترس مردم قرار گرفته است؛ برگرداندن این حق وظیفه عدالت خواهی ما است.