23-08-2014، 18:39
به گزارش مطاف:ماجرای استفاده غیرمجاز از روغن پالم در لبنیات شهره خاص و عام شده است. اما پالم از سالها پیش مجوز استفاده در برخی لبنیات همچون بستنی را داشته است.
وزارت بهداشت و سازمان استاندارد اعلام کرده اند حتی مجوز استفاده از روغن گیاهی در لبنیات مجاز را هم نمی دهند. مثلا در بستنی. البته لغو مجوز از ابتدای مهر اتفاق می افتد. با این حال در همین بستنی هایی که می خوریم هم روغن پالم وجود دارد؛
وزارت بهداشت و سازمان استاندارد اعلام کرده اند حتی مجوز استفاده از روغن گیاهی در لبنیات مجاز را هم نمی دهند. مثلا در بستنی. البته لغو مجوز از ابتدای مهر اتفاق می افتد. با این حال در همین بستنی هایی که می خوریم هم روغن پالم وجود دارد؛
مضرات مصرف روغن پالم
مصرف روغن پالم باعث افزایش چربی و کلسترول میشود
مصرف روغن پالم به دلیل دارا بودن اسید چرب اشباع بالا موجب افزایش چربی خون و کلسترول و در نهایت گرفتگی و انسداد عروق میشود.
روغن پالم نوعی روغن گیاهی است که مقدار اسید چرب اشباع آن حداقل 50 درصد است.
روغنهای جامد نباتی یا روغنهایی مثل پالم دارای اسید چرب اشباع بالا هستند، چنین روغنهایی میتوانند باعث بالا رفتن چربی خون، افزایش کلسترول بد و در نهایت موجب گرفتگی و انسداد عروق شوند و این در حالی است که بیماریهای قلبی و عروقی از مهمترین علل مرگ هستند.
روغنهای مورد استفاده در سبد غذایی افراد باید حداقل زیر 2 درصد اسید چرب اشباع و ترانس داشته باشند.
در مصرف لبنیات هم باید از شیر با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده شود و حتی در صورت عدم استفاده از روغن پالم در شیر پرچرب، به دلیل مضرات چربیهای حیوانی بهتر است که شیر و لبنیات پرچرب از سبد غذایی حذف شود.
یکی از دلایل استفاده از روغن پالم ارزان بودن آن نسبت به سایر روغن های کنجد، ذرت، سویا و آفتابگردان است و به دلیل بالا رفتن قیمت روغن های دیگر نسبت به روغن پالم، سهم واردات این روغن نسبت به سایر روغنها نیز در دو سال اخیر افزایش یافت.