07-08-2014، 1:20
در کتاب آخرم به نام «آشپزی رازهای طول عمر»، بسیاری از خواص درمانی گیاهان دارویی و ادویهجاتی که در کابینت آشپزخانه خود دارید را آشکار میکنم. این گیاهان خوشطعم و ادویهها دستورالعملی برای افزایش کیفیت و میزان طول عمر شماست. این هم چند مشخصه کلی از این 6گیاه و ادویه برتر!
1. هل
هل ادویهای است که مزه اصلی چای عربی است. هل سرشار از روغنهای فرار است که به هضم غذا کمک کرده، قدرت باروری را افزایش داده و قندخون را متعادل میکند. در آسیا، هل از لحاظ طبی به دلیل خاصیت افزایش گردش خون و تقویت انرژی ارزش بسیار زیادی داشته است؛ در ضمن در خاورمیانه بهعنوان افزایش دهنده میل جنسی شناخته میشود. هل به بهبود بیماری آسم و برونشیت کمک میکند و حتی میتواند برای از بین بردن بیحوصلگی نیز مفید باشد!
2. سیر
این تقویتکننده ایمنی بدن پیازی شکل، از گذشته برای تنظیم قندخون مورد استفاده قرار میگرفته است و بسته به موقعیت از دیابت جلوگیری میکند. به علاوه دریافتهاند برای کاهش فشارخون و تنظیم کلسترول مفید است. به گفته انجمن بینالمللی تحقیقات بهداشتی و پزشکی ایالات متحده ، مصرف روزانه نصف بوته تا یک حبه سیر میتواند کلسترول را تا حدود 10درصد کاهش دهد. شاید با خوردن سیر دهانتان بدبو شود، ولی قلبتان از شما تشکر خواهد کرد!
3. رزماری
رزماری که هزاران سال بهعنوان تونیک مغز در طب سنتی چین مورد استفاده قرار میگرفته، حاوی روغنهای فراری است که به تحریک فعالیتهای مغزی و افزایش هوشیاری مغز کمک میکند. به علاوه، دارای مقادیر بسیار زیادی مواد ضدالتهاب و ترکیبات آنتیاکسیدان است که بافتهای بدنی را از آسیبهای رادیکال آزاد محافظت میکند. یکی از این آنتیاکسیدانها کارنوسیک اسید نام دارد که به دلیل توانایی افزایش سلامت چشم و محافظت از بافتهای مغز برگزیده شده است. رزماری میتواند یک ماده گوارشی مفید برای پاکسازی شکم باشد.
4. زنجبیل
زنجبیل که یک ضدالتهاب طبیعی است، از هزاران سال پیش توسط چینیها به منظور تسکین درد استفاده میشده است. زنجبیل به از بین بردن حالت تهوع، ورم مفاصل، سردرد، انقباضات و دردهای دوران قاعدگی و دردهای ماهیچهای کمک میکند و میتواند گردش خون را نیز تحریک کند! مکمل مناسبی برای سبزیجات، ترشیها و شیرینیهاست همچنین بهعنوان چای نیز طعم بسیار دلپذیری دارد.
5. دارچین
این ادویه خوش طعم و گرم برای درمان حالتهای متفاوتی اعم از کمبود انرژی، عفونتهای قارچی کاندیدیازیس، ناراحتی معده، آنفلوآنزا، پوسیدگی دندان، درد و ورم مفاصل و... مورد استفاده قرار میگرفته است. دارچین خاصیت ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارد و سبب کاهش قندخون میشود.
6 . زردچوبه
این ادویه لذیذ نارنجی رنگ پای ثابت انواع کاریهاست و خاصیت ضدالتهاب، آنتیاکسیدان و ضدتومور دارد. زردچوبه حاوی مواد شیمیایی به نام کورکومین یا ماده نارنجی رنگ است که این ماده به تجزیه و از بین بردن رسوبات در رگها کمک میکند و میتواند سبب کاهش میزان کلسترول، بهینهسازی عملکرد انسولین و حفاظت از مغز شود. خواص ضدالتهابی آن نیز خبری بسیار عالی برای کسانی است که از ناراحتی مفاصل رنج میبرند.
دستور غذای سبز
برخی از این خوراکیها در داروهای مردمان چین باستان برای پاکسازی چشم استفاده میشده که برای تقویت دید هم مناسب هستند. آب کرفس، نعناع و جعفری چینی که به عنوان گشنیز شناخته میشود، را با هم مخلوط کنید. این 3 ماده سرشار از لوتئین و فلاونوید بهترین محافظ سلول DNA در برابر اشعه هستند. برخی شواهد حاکی از آن است که لوتئین به حفاظت از چشمها در برابر آسیب اشعه UV کمک میکند همچنین از glycation، فرآیندی که در آن مولکولهای چسبناک قند به پروتئین پیوند میخورند و پتانسیل تخریب شبکیه را پیدا میکنند، محافظت میکند.
برای درست کردن این نوشیدنی کرفس، نعناع و گشنیز را با مقداری آب در مخلوطکن یا آبمیوهگیری بریزید. این نوشیدنی تازه را هر روز بنوشید و ببینید در آینده چه فواید شگفتانگیزی برایتان خواهند داشت!
1. هل
هل ادویهای است که مزه اصلی چای عربی است. هل سرشار از روغنهای فرار است که به هضم غذا کمک کرده، قدرت باروری را افزایش داده و قندخون را متعادل میکند. در آسیا، هل از لحاظ طبی به دلیل خاصیت افزایش گردش خون و تقویت انرژی ارزش بسیار زیادی داشته است؛ در ضمن در خاورمیانه بهعنوان افزایش دهنده میل جنسی شناخته میشود. هل به بهبود بیماری آسم و برونشیت کمک میکند و حتی میتواند برای از بین بردن بیحوصلگی نیز مفید باشد!
2. سیر
این تقویتکننده ایمنی بدن پیازی شکل، از گذشته برای تنظیم قندخون مورد استفاده قرار میگرفته است و بسته به موقعیت از دیابت جلوگیری میکند. به علاوه دریافتهاند برای کاهش فشارخون و تنظیم کلسترول مفید است. به گفته انجمن بینالمللی تحقیقات بهداشتی و پزشکی ایالات متحده ، مصرف روزانه نصف بوته تا یک حبه سیر میتواند کلسترول را تا حدود 10درصد کاهش دهد. شاید با خوردن سیر دهانتان بدبو شود، ولی قلبتان از شما تشکر خواهد کرد!
3. رزماری
رزماری که هزاران سال بهعنوان تونیک مغز در طب سنتی چین مورد استفاده قرار میگرفته، حاوی روغنهای فراری است که به تحریک فعالیتهای مغزی و افزایش هوشیاری مغز کمک میکند. به علاوه، دارای مقادیر بسیار زیادی مواد ضدالتهاب و ترکیبات آنتیاکسیدان است که بافتهای بدنی را از آسیبهای رادیکال آزاد محافظت میکند. یکی از این آنتیاکسیدانها کارنوسیک اسید نام دارد که به دلیل توانایی افزایش سلامت چشم و محافظت از بافتهای مغز برگزیده شده است. رزماری میتواند یک ماده گوارشی مفید برای پاکسازی شکم باشد.
4. زنجبیل
زنجبیل که یک ضدالتهاب طبیعی است، از هزاران سال پیش توسط چینیها به منظور تسکین درد استفاده میشده است. زنجبیل به از بین بردن حالت تهوع، ورم مفاصل، سردرد، انقباضات و دردهای دوران قاعدگی و دردهای ماهیچهای کمک میکند و میتواند گردش خون را نیز تحریک کند! مکمل مناسبی برای سبزیجات، ترشیها و شیرینیهاست همچنین بهعنوان چای نیز طعم بسیار دلپذیری دارد.
5. دارچین
این ادویه خوش طعم و گرم برای درمان حالتهای متفاوتی اعم از کمبود انرژی، عفونتهای قارچی کاندیدیازیس، ناراحتی معده، آنفلوآنزا، پوسیدگی دندان، درد و ورم مفاصل و... مورد استفاده قرار میگرفته است. دارچین خاصیت ضدالتهابی و آنتیاکسیدانی دارد و سبب کاهش قندخون میشود.
6 . زردچوبه
این ادویه لذیذ نارنجی رنگ پای ثابت انواع کاریهاست و خاصیت ضدالتهاب، آنتیاکسیدان و ضدتومور دارد. زردچوبه حاوی مواد شیمیایی به نام کورکومین یا ماده نارنجی رنگ است که این ماده به تجزیه و از بین بردن رسوبات در رگها کمک میکند و میتواند سبب کاهش میزان کلسترول، بهینهسازی عملکرد انسولین و حفاظت از مغز شود. خواص ضدالتهابی آن نیز خبری بسیار عالی برای کسانی است که از ناراحتی مفاصل رنج میبرند.
دستور غذای سبز
برخی از این خوراکیها در داروهای مردمان چین باستان برای پاکسازی چشم استفاده میشده که برای تقویت دید هم مناسب هستند. آب کرفس، نعناع و جعفری چینی که به عنوان گشنیز شناخته میشود، را با هم مخلوط کنید. این 3 ماده سرشار از لوتئین و فلاونوید بهترین محافظ سلول DNA در برابر اشعه هستند. برخی شواهد حاکی از آن است که لوتئین به حفاظت از چشمها در برابر آسیب اشعه UV کمک میکند همچنین از glycation، فرآیندی که در آن مولکولهای چسبناک قند به پروتئین پیوند میخورند و پتانسیل تخریب شبکیه را پیدا میکنند، محافظت میکند.
برای درست کردن این نوشیدنی کرفس، نعناع و گشنیز را با مقداری آب در مخلوطکن یا آبمیوهگیری بریزید. این نوشیدنی تازه را هر روز بنوشید و ببینید در آینده چه فواید شگفتانگیزی برایتان خواهند داشت!