27-06-2014، 20:09
مواد لازم:
کدو مخصوص مربا 2کیلوگرم، شکر 3 کیلو گرم ، جوهر لیمو 3/1 قاشق چایخوری
دانه هل 1 قاشق مرباخوری، آب 10-12 لیوان، آهک سفید 2 تا 3 لیوان، آب بمقداری که سطح کدوها رابپوشاند
کدو مخصوص مربا 2کیلوگرم، شکر 3 کیلو گرم ، جوهر لیمو 3/1 قاشق چایخوری
دانه هل 1 قاشق مرباخوری، آب 10-12 لیوان، آهک سفید 2 تا 3 لیوان، آب بمقداری که سطح کدوها رابپوشاند
طرز تهیه:کدو را پس از شستن پوستگرفته و بصورت ورقه هایی که قطر آن حدود 1.5 سانتی متر باشد در می آوریم . با قالبشیرینی های ریز ، آن را قالب زده و یا به شکل اشکال هندسی منظم در می آوریم . آهک وآب را مخلوط می نماییم و می گذاریم کاملاً ته نشین شود . آب روی آنرا جدا کرده سپسکدوها را در آن ریخته و می گذاریم 24 ساعت بماند آنگاه کدوها را در آبکش ریخته میشوییم و بمدت 2-3 ساعت در آب سرد می ریزیم و چند بار آب آنرا عوض می کنیم . آب وشکر را روی حرارت می گذاریم تا کاملاً بجش آید و بمدت 15 دقیقه بجوشد ، سپس کدوهارا در آن ریخته شعله را کم کرده تا آرام آرام بجوشد . در ظرف را نمی گذاریم . اینمربا تقریباً باید به مدت طولانی روی حرارت بماند (4-5 ساعت) . زمانی که شربت مرباتقریباً رو به غلظت می رود جوهر لیمو را اضافه کرده و در پایان دانه های هل را نیزدر داخل مربا می ریزیم . این مربا بسیار زیباست . قطعات کدو حتماً باید در داخل شهدباشد تا شفاف و پر شهد بماند.
تذکر:در صورتی که آهک کاملاً سفید و خالصنباشد باید مقدار بیشتری از آن استفاده کرد (حدود 2 کیلوگرم)
تذکر:در صورتی که آهک کاملاً سفید و خالصنباشد باید مقدار بیشتری از آن استفاده کرد (حدود 2 کیلوگرم)