23-06-2014، 3:42
عرق انسان میتواند اثر اجسام برنجی ضد باکتری در بیمارستانها و مدارس را تنها یک ساعت پس از برقراری تماس با آنها از بین ببرد.
محققان دانشگاه لستر برای نخستین بار دریافتند که عرق بدن انسان میتواند تنها پس از یک ساعت تماس، منجر به خوردگی کیفیت محافظتی دستگیره درها و شیرهای آب شود.
مس موجود در اجسام برنجی مانند دستگیره در و شیرهای آب از یک تاثیر آنتیباکتریایی بر روی باکتریها برخوردار بوده و بطور گسترده برای جلوگیری از شیوع بیماری مورد استفاده قرار میگیرد.
به گفته محققان، عرق انسان پس از یک ساعت برقراری تماس با برنج، خوردگی کافی برای از بین بردن تاثیر آن در کشتن طیف وسیعی از میکرواورگانیسمها مانند باکتریهای موجود در بیمارستان که بسادگی در اثر رعایت نکردن بهداشت دستها منتقل میشوند، ایجاد میکند.
تاثیر آنتیباکتریایی مس از صدها سال پیش شناخته شده است. تصور می شود که این تاثیر در نتیجه انتقال بار بین مس و باکتری ایجاد میشود که دیانای باکتری را تخریب میکند.
محققان بر این باورند، نمک موجود در عرق این فلز را خورده و یک لایه اکسیدی در سطح آن شکل میدهد که همان روند خوردگی است و تاثیر مس را از بین میبرد.
به توصیه محققان، در کوتاه مدت بهتر است اجسام برنجی محیطهای عمومی را از طریق پاکسازی کامل و منظم از خوردگی دور نگه داشت. راه درازمدت آن نیز استفاده از آلیاژ مس به همراه بازدارندههای خوردگی است که میتواند آنها را در برابر نمک عرق حفظ کند.
نتایج این پژوهش در مجله Applied Surface Science منتشر شده است.