21-06-2014، 7:52
دانشمندان سلولهای مغزی مسئول تمایل به خشونت و جفتگیری را کشف کردند.
محققان از مدتها پیش میدانستند رفتارهای اجتماعی درونی مانند جفتگیری و خشونت با یکدیگر ارتباط نزدیکی دارند، اما این نخستین باری است که آنها عصبهای ویژهای در مغز یافتهاند که چنین رفتارهایی را برمیانگیزد.
دانشمندان طی مطالشاتشان دریافتند تغییردادن رفتار یک موش از حالت تمایل به جفتگیری به حملهکردن از طریق افزایش میزان تحریکشدن عصبهای موردمطالعه ممکن است.
«دیوید جی اندرسون» زیستشناس، رهبر تیم علمی در موسسه فناوری کالیفرنیا است که عصبهای کنترلکننده رفتار خشونتآمیز در هیپوتالاموس موش را از لحاظ ژنتیکی شناسایی کردند؛ هیپوتالاموس ساختاری است که در عمق مغز وجود دارد.
آنها این بخش را با استفاده از پالسهای نوری و با هدف تحریککردن عصبها در موش در شیوهای موسوم به optogenetics مدیریت کردند؛ این شیوه از نور ساطعشده از الایدیهای نصبشده در جمجمه (یا جرقههای نوری عمیقا کاشتهشده) برای کنترل عصبهایی استفاده میکند که از لحاظ ژنتیکی به نور حساس هستند.
دانشمندان دریافتند زمانی که عصبهای مزبور با قدرت توسط پالسهای نوری فعال شدند، یک موش نر به موشنر یا ماده دیگری حمله کرد. با این حال، فعالسازی ضعیفتر همان عصبها رفتارهای جفتگیری را موجب شد. محققان دریافتند میتوان با افزایش تدریجی میزان تحریک عصبی در طول تعامل اجتماعی، رفتار یک حیوان منفرد را از جفتگیری به حملهکردن تغییر داد.
عصبهای جدید به این دلیل کشف شدند چون گیرنده پروتئینی را برای هورمون استروژن بیان میکنند؛ این موضوع نشان میدهد که استروژن نقش مهمی را در کنترل خشونت نرینه ایفا میکند.
به این دلیل که هیپوتالاموس موشها به هیپوتالاموس انسانها شبیه است، یافتههای جدید میتواند با رفتار انسانی نیز مرتبط باشد.
جزئیات این مطالعه در مجله Nature منتشر شد.