06-04-2014، 17:29
این گیاه باعث افزایش اشتها و افزایش وزن می شود؛ به همین دلیل در قدیم، برای کسانی که بسیار لاغر و ضعیف بودند یا در دوران نقاهت از بیماری به سر می بردند، تجویز می شده است.
شنبلیله سبزی اصلی قورمه سبزی، غذای مطبوع ایرانی است. این گیاه در نواحی مختلف ایران، مصر، هند، الجزیره، ایتالیا و اسپانیا می روید.
یکی از دانشمندان با تحقیقات زیادی که روی شنبیلیه انجام داده دریافت که شنبلیله در رفع سل استخوانی اطفال بسیار موثر است. شنبلیله در طی قرون گذشته در ایران برای بسیاری از بیماریها مصرف می شده است. برای این منظور حتی از دانه شنبلیله استفاده شده است و بیماریها سریعا بهبود پیدا می کند. شنبلیله چون دارای مواد فسفره، آهن، ازته و یاستازهای مختلف می باشد تقویت کننده لوزالمعده نیز می باشد و بنابراین دستگاه هاضمه را بکار می اندازد.
همچنین باعث افزایش اشتها و افزایش وزن می شود؛ به همین دلیل در قدیم، برای کسانی که بسیار لاغر و ضعیف بودند یا در دوران نقاهت از بیماری به سر می بردند، تجویز می شده است.
خوردن جوشانده شنبلیله با عسل، قبل از غذا، اثر ملینی دارد؛ ولی مصرف آرد تخم شنبلیله، سبب سفت شدن شکم و رفع اسهال می گردد.
از مهمترین اثرات این گیاه، کنترل قند خون افراد دیابتیک است که این اثر به دلیل کاهش جذب موادغذایی بخصوص قند به دلیل محتوای بالای فیبری آن می باشد.
برای درمان كمخونی تخم شنبلیله را دم كرده همراه غذا بخورید.
به خاطر داشته باشید مصرف زیاد شنبلیله فراموشی میآورد، در حالیكه تقویت كننده حافظه هم هست.
برای دفع بیاختیاری ادرار، 4 گرم تخم شنبلیله را در یك لیوان آب دم كرده هنگام عصربه بیمار بنوشانید.