07-03-2014، 17:24
آلودگی قارچی
توصیه ها
آلودگی های قارچی بیشتر در آب و هوای مرطوب وجود دارد (مثل شمال کشور) و یا در محیط هایی که رطوبت بالاتری دارند (مثل حمام).
این قارچ ها در اشیایی مانند فرش، دیوار و ... تولیدمثل کرده و حساسیت هایی را برای افراد ایجاد می کنند.
بهترین روش برای از بین بردن آلودگی های قارچی، خشک نگه داشتن وسایل و محیط منزل می باشد و اگر وسیله ای خیس باقی بماند، آن را بلافاصله خشک کرده و سپس استفاده کنیم.
همچنین قسمت هایی از منزل مانند حمام، زیرزمین، دستشویی و آشپزخانه را با باز کردن درب و پنجره و روشن گذاشتن هواکش، خشک نگه داریم.
آلودگی مواد تمیزکننده و آفت کش
هنگام نظافت منزل، بسیاری از افراد از انواع مواد پاک کننده و سفید کننده استفاده می کنند که بوی ناشی از این مواد می تواند تا مدتی در فضای منزل باقی بماند و افراد را با ناراحتی های تنفسی روبرو کند.
متاسفانه این آلودگی در میان خانم های خانه دار مورد غفلت واقع می شود و تلاشی برای دفع بوی نامطلب این گونه مواد نمی کنند.
بیشترین راه حل برای مبارزه با این آلودگی، استفاده از پاک کننده های طبیعی می باشد. در غیر این صورت باید تهویه هوای محیط را با باز گذاشتن درب و پنجره در نظر گرفت.
گازها
یکی از آلاینده های محیط های بسته، گاز رادون می باشد که از انواع گازهای رادیو اکتیو است و می تواند باعث بروز سرطان شود. تهویه این گاز آلاینده، نیاز به مداخله حرفه ای دارد.
یکی دیگر از گازهای آلاینده در محیط های سربسته، گاز منوکسیدکربن می باشد. این گاز کشنده است و مشکلاتی که این گاز ایجاد می کند، معمولا در فصول سرد سال می باشد. هنگامی که برای گرم کردن منزل و یا محیط کار از بخاری گازی استفاده می شود و گاز مونوکسید در اثر احتراق ناصحیح تولید می شود.
هنگامی که منبع تولیدکننده گاز مونو کسید کربن در محیط بسته شناخته شد، باید بلافاصله آن منبع را از محیط خارج کرده و نسبت به تهویه و تعویض هوای محیط اقدام کنید.
مواد و مصالح ساختمانی
برخی از مواد و مصالح ساختمانی می توانند آلودگی هایی را در محیط بسته ایجاد کنند، مثل برخی مواد مدرن که از فرمالدئید ساخته می شود و در ساختمان استفاده می شوند.
این مواد از خود فرمالدئید منتشر می کنند و پس از مدتی بی خطر می شوند.
تنها راه مقابله و کاهش میزان فرمالدئید منتشر شده از مصالح ساختمانی، پایین نگه داشتن دما و رطوبت داخل منزل می باشد و بهترین راه برای در امان ماندن از موادی همچون فرمالدئید انتخاب مصالح ساختمانی بی خطر و در عین حال عاری از فرمالدئید می باشد.
دیگر اینکه از مواد و مصالح مرغوب برای ساخت و ساز استفاده کنیم.
توصیه ها
1- نصب و راه اندازی سیستم تهویه مناسب در منزل امری ضروری است و نظارت بر عملکرد درست این سیستم بسیار مهم است، زیرا ممکن است پس از مدتی به دلیل عدم نظارت، سیستم تهویه به خوبی کار نکند و منجر به تشکیل و انتشار آلاینده ها در محیط شود.
2- در فصل زمستان بهتر است به علت کاهش میزان رطوبت در منزل، دستگاه های بخور سرد استفاده کرد تا میزان رطوبت هوای محیط را تنظیم کند.
برخی از اثاثیه منزل، مواد شیمیایی را از خود منتشر می کنند که می تواند سبب آلودگی محیط منزل می شود، مثلا برخی مبلمان ها، فرش های ماشینی، چسب ها و ... .
اگرچه استفاده از این مواد، مشکل خاصی برای بسیاری از افراد ایجاد نمی کند، اما می تواند منجر به بروز بیماری آلرژی در برخی افراد شود.
خشبوکننده های هوا، رنگ زدن، دستگاه پیرینتر، حشره کش ها، لاک الکل و ... از موادی هستند که جزء آلاینده های هوای داخل منزل محسوب می شوند.
3- آلاینده های داخل منزل اثرات کوتاه مدت و بلند مدتی بر سلامت افراد دارند. اثرات کوتاه مدت آن شامل عطسه و خارش، تحریک چشم، سرگیجه و خستگی می باشد.
بسیاری از این علائم با دور شدن از مواد آلاینده کاهش پیدا می کند، اما ممکن اثرات بلندمدت را در اثر مواجهه طولانی و مکرر بر سلامت فرد بگذارد، اثراتی مانند بروز مشکلات تنفسی و ضربان قلب.
احتمال واکنش فوری بدن در مقابل آلاینده های داخل خانه و فضای بسته به چند عامل بستگی دارد. از عوامل مهم می توان به سن فرد و وضعیت سلامتی فرد قبل از قرار گرفتن در محیط سربسته آلوده اشاره کرد.
در موارد دیگر واکنش هر فردی به آلاینده بستگی به حساسیت شخصی او دارد، چرا که تاثیر آلاینده ها می تواند به طور چشمگیری از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد.