08-02-2014، 20:26
امروزه پفک یکی از تنقلّات مورد توجه و علاقة کودکان و حتّی بزرگسالان شده است. مایل بودن پدرها و مادرها خود یکی از عواملی است که باعث می شود با شروع بهانه گیری کودکان و خواستن چیپس و پفک تسلیم شوند و برای کودک تهیه نمایند.
مادرها و پدرها با وجود آگاهی از مضرّات آن تاب مقاومت در مقابل خواستة فرزندان را نمی آورند. البته تبلیغات رنگارنگ و رویایی چه در رسانه ها و چه در سطح شهرها نیز در استفاده چیپس، پفک، سوسیس، کالباس با حالت جهان شمولی آن اراده و تصمیم را از خانواده ها گرفته و کنترل آن مشکل است.
پفک با توجه به اینکه در مواد اولیه آن ذرّت بکار رفته است، نمی توان بطور کامل بد دانست، بلکه آنچه این ماده خوراکی را بد و مضر میکند (نمک) آن است. البته پفک با پایه ذرت و مایه پنیر و مواد رنگی طبیعی هم چنانکه گفته شد.
میزان نمکی که با خوردن پفک به بدن می رسد و بدن به ذائقة شوری آن عادت و در ادامه با مصرف زیاد آن فشار خون بالا، بیماری های قلبی، کلیوی، آلرژی را در فرد ایجاد می کند. باید مطلع بود و آگاهی داد که:
-ماده خوراکی پفک و ... آنچنان ارزش تغذیه ای ندارند که بتوان جایگزین غذاهای اصلی شوند .
-پفک و ... کودک و حتی بزرگسال را از میان وعده غذاها از جمله شیر و میوه یا نان و پنیر محروم می کند.
-هر گرم پفک 4 تا 5 کالری دارد و نمک بالای آن برای افراد بزرگسال خطرناک است.
-پفک یک محصول وارداتی است و در فرهنگ ما وجود نداشته است و تجارت و اقتصاد ناسالم این محصول را وارد کشورمان کرده و بدلایلی کارخانجاتی هم در ایران جهت تولید آن آماده شد و بجای آن آجیل ها مانند پسته ، گردو ، فندق و ... با بسته بندی های زیبا از کشور خارج نمودند و این شد که امروز می بینید.
چه کنیم؟!
-آجیل ها و محصولات درختی و زینتی را می بایست جایگزین پفک کرد و در این رابطه سبد خانواده از نظر اقتصادی نیز باید تقویت شود تا پفک و ... دیگر مصرف نشود.
-مصرف پفک با وجود ارزانی و حجم بالای آن را برای کودکان محدود و اصل تنوع غذایی را بر آنها مراعات نمود.
-بجای پفک، کم کم شیر، میوه، آب میوه های طبیعی، کیک و بیسکویت هایی که با مبنای گردو می باشد در برنامه غذایی گنجاند.
-پفک ها با مارک های زیر زمینی را اصلاً خریداری ننمایید. آنها غیر مجاز با رنگهای غیر تغذیه ای و حاوی اسیدهای چرب با ترانس بالا می باشند.
-نظارت وزارتخانه ها در ارتباط با چنین کالاهایی می بایست شدت بخشیده و کنترل نمایند و از تولید و واردات آنها جلوگیری نمایند.
امروزه پفک یکی از تنقلّات مورد توجه و علاقة کودکان و حتّی بزرگسالان شده است. مایل بودن پدرها و مادرها خود یکی از عواملی است که باعث می شود با شروع بهانه گیری کودکان و خواستن چیپس و پفک تسلیم شوند و برای کودک تهیه نمایند.
مادرها و پدرها با وجود آگاهی از مضرّات آن تاب مقاومت در مقابل خواستة فرزندان را نمی آورند. البته تبلیغات رنگارنگ و رویایی چه در رسانه ها و چه در سطح شهرها نیز در استفاده چیپس، پفک، سوسیس، کالباس با حالت جهان شمولی آن اراده و تصمیم را از خانواده ها گرفته و کنترل آن مشکل است.
پفک با توجه به اینکه در مواد اولیه آن ذرّت بکار رفته است، نمی توان بطور کامل بد دانست، بلکه آنچه این ماده خوراکی را بد و مضر میکند (نمک) آن است. البته پفک با پایه ذرت و مایه پنیر و مواد رنگی طبیعی هم چنانکه گفته شد.
میزان نمکی که با خوردن پفک به بدن می رسد و بدن به ذائقة شوری آن عادت و در ادامه با مصرف زیاد آن فشار خون بالا، بیماری های قلبی، کلیوی، آلرژی را در فرد ایجاد می کند. باید مطلع بود و آگاهی داد که:
-ماده خوراکی پفک و ... آنچنان ارزش تغذیه ای ندارند که بتوان جایگزین غذاهای اصلی شوند .
-پفک و ... کودک و حتی بزرگسال را از میان وعده غذاها از جمله شیر و میوه یا نان و پنیر محروم می کند.
-هر گرم پفک 4 تا 5 کالری دارد و نمک بالای آن برای افراد بزرگسال خطرناک است.
-پفک یک محصول وارداتی است و در فرهنگ ما وجود نداشته است و تجارت و اقتصاد ناسالم این محصول را وارد کشورمان کرده و بدلایلی کارخانجاتی هم در ایران جهت تولید آن آماده شد و بجای آن آجیل ها مانند پسته ، گردو ، فندق و ... با بسته بندی های زیبا از کشور خارج نمودند و این شد که امروز می بینید.
چه کنیم؟!
-آجیل ها و محصولات درختی و زینتی را می بایست جایگزین پفک کرد و در این رابطه سبد خانواده از نظر اقتصادی نیز باید تقویت شود تا پفک و ... دیگر مصرف نشود.
-مصرف پفک با وجود ارزانی و حجم بالای آن را برای کودکان محدود و اصل تنوع غذایی را بر آنها مراعات نمود.
-بجای پفک، کم کم شیر، میوه، آب میوه های طبیعی، کیک و بیسکویت هایی که با مبنای گردو می باشد در برنامه غذایی گنجاند.
-پفک ها با مارک های زیر زمینی را اصلاً خریداری ننمایید. آنها غیر مجاز با رنگهای غیر تغذیه ای و حاوی اسیدهای چرب با ترانس بالا می باشند.
-نظارت وزارتخانه ها در ارتباط با چنین کالاهایی می بایست شدت بخشیده و کنترل نمایند و از تولید و واردات آنها جلوگیری نمایند.
مادرها و پدرها با وجود آگاهی از مضرّات آن تاب مقاومت در مقابل خواستة فرزندان را نمی آورند. البته تبلیغات رنگارنگ و رویایی چه در رسانه ها و چه در سطح شهرها نیز در استفاده چیپس، پفک، سوسیس، کالباس با حالت جهان شمولی آن اراده و تصمیم را از خانواده ها گرفته و کنترل آن مشکل است.
پفک با توجه به اینکه در مواد اولیه آن ذرّت بکار رفته است، نمی توان بطور کامل بد دانست، بلکه آنچه این ماده خوراکی را بد و مضر میکند (نمک) آن است. البته پفک با پایه ذرت و مایه پنیر و مواد رنگی طبیعی هم چنانکه گفته شد.
میزان نمکی که با خوردن پفک به بدن می رسد و بدن به ذائقة شوری آن عادت و در ادامه با مصرف زیاد آن فشار خون بالا، بیماری های قلبی، کلیوی، آلرژی را در فرد ایجاد می کند. باید مطلع بود و آگاهی داد که:
-ماده خوراکی پفک و ... آنچنان ارزش تغذیه ای ندارند که بتوان جایگزین غذاهای اصلی شوند .
-پفک و ... کودک و حتی بزرگسال را از میان وعده غذاها از جمله شیر و میوه یا نان و پنیر محروم می کند.
-هر گرم پفک 4 تا 5 کالری دارد و نمک بالای آن برای افراد بزرگسال خطرناک است.
-پفک یک محصول وارداتی است و در فرهنگ ما وجود نداشته است و تجارت و اقتصاد ناسالم این محصول را وارد کشورمان کرده و بدلایلی کارخانجاتی هم در ایران جهت تولید آن آماده شد و بجای آن آجیل ها مانند پسته ، گردو ، فندق و ... با بسته بندی های زیبا از کشور خارج نمودند و این شد که امروز می بینید.
چه کنیم؟!
-آجیل ها و محصولات درختی و زینتی را می بایست جایگزین پفک کرد و در این رابطه سبد خانواده از نظر اقتصادی نیز باید تقویت شود تا پفک و ... دیگر مصرف نشود.
-مصرف پفک با وجود ارزانی و حجم بالای آن را برای کودکان محدود و اصل تنوع غذایی را بر آنها مراعات نمود.
-بجای پفک، کم کم شیر، میوه، آب میوه های طبیعی، کیک و بیسکویت هایی که با مبنای گردو می باشد در برنامه غذایی گنجاند.
-پفک ها با مارک های زیر زمینی را اصلاً خریداری ننمایید. آنها غیر مجاز با رنگهای غیر تغذیه ای و حاوی اسیدهای چرب با ترانس بالا می باشند.
-نظارت وزارتخانه ها در ارتباط با چنین کالاهایی می بایست شدت بخشیده و کنترل نمایند و از تولید و واردات آنها جلوگیری نمایند.
امروزه پفک یکی از تنقلّات مورد توجه و علاقة کودکان و حتّی بزرگسالان شده است. مایل بودن پدرها و مادرها خود یکی از عواملی است که باعث می شود با شروع بهانه گیری کودکان و خواستن چیپس و پفک تسلیم شوند و برای کودک تهیه نمایند.
مادرها و پدرها با وجود آگاهی از مضرّات آن تاب مقاومت در مقابل خواستة فرزندان را نمی آورند. البته تبلیغات رنگارنگ و رویایی چه در رسانه ها و چه در سطح شهرها نیز در استفاده چیپس، پفک، سوسیس، کالباس با حالت جهان شمولی آن اراده و تصمیم را از خانواده ها گرفته و کنترل آن مشکل است.
پفک با توجه به اینکه در مواد اولیه آن ذرّت بکار رفته است، نمی توان بطور کامل بد دانست، بلکه آنچه این ماده خوراکی را بد و مضر میکند (نمک) آن است. البته پفک با پایه ذرت و مایه پنیر و مواد رنگی طبیعی هم چنانکه گفته شد.
میزان نمکی که با خوردن پفک به بدن می رسد و بدن به ذائقة شوری آن عادت و در ادامه با مصرف زیاد آن فشار خون بالا، بیماری های قلبی، کلیوی، آلرژی را در فرد ایجاد می کند. باید مطلع بود و آگاهی داد که:
-ماده خوراکی پفک و ... آنچنان ارزش تغذیه ای ندارند که بتوان جایگزین غذاهای اصلی شوند .
-پفک و ... کودک و حتی بزرگسال را از میان وعده غذاها از جمله شیر و میوه یا نان و پنیر محروم می کند.
-هر گرم پفک 4 تا 5 کالری دارد و نمک بالای آن برای افراد بزرگسال خطرناک است.
-پفک یک محصول وارداتی است و در فرهنگ ما وجود نداشته است و تجارت و اقتصاد ناسالم این محصول را وارد کشورمان کرده و بدلایلی کارخانجاتی هم در ایران جهت تولید آن آماده شد و بجای آن آجیل ها مانند پسته ، گردو ، فندق و ... با بسته بندی های زیبا از کشور خارج نمودند و این شد که امروز می بینید.
چه کنیم؟!
-آجیل ها و محصولات درختی و زینتی را می بایست جایگزین پفک کرد و در این رابطه سبد خانواده از نظر اقتصادی نیز باید تقویت شود تا پفک و ... دیگر مصرف نشود.
-مصرف پفک با وجود ارزانی و حجم بالای آن را برای کودکان محدود و اصل تنوع غذایی را بر آنها مراعات نمود.
-بجای پفک، کم کم شیر، میوه، آب میوه های طبیعی، کیک و بیسکویت هایی که با مبنای گردو می باشد در برنامه غذایی گنجاند.
-پفک ها با مارک های زیر زمینی را اصلاً خریداری ننمایید. آنها غیر مجاز با رنگهای غیر تغذیه ای و حاوی اسیدهای چرب با ترانس بالا می باشند.
-نظارت وزارتخانه ها در ارتباط با چنین کالاهایی می بایست شدت بخشیده و کنترل نمایند و از تولید و واردات آنها جلوگیری نمایند.