29-12-2013، 21:18
خواص خیار:
خوردن، بوبیدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد مفید است. قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت رفع گرفتگی، بی حوصلگی و کم خوابی مفید است. آشامیدن آب خیار جهت رفع اکثر تب های شدید، تسکین حرارت صفرا و خون، التهاب معده، رفع تشنگی، پاک کردن کبد، زیاد شدن ادرار، دفع سنگ کلیه و مثانه و بهبود یرقان سودمند است.
جوشانده پوست خیار، درمان خوبی برای یرقان است.
یک لیوان آب خیار با نیم سیر نبات، مسهل خوب و گوارایی است و صفرا و سودا را از معده به خوبی خارج می نماید که برای این کار آب خیار رسیده که کمی ترش مزه می باشد، بهتر است. اگر مقداری میخک را در آب خیار خیسانده و پس از 24 ساعت آن را صاف کرده و با عسل نوش جان نمایید، رنگ رخسارتان باز می شود؛ در حقیقت به کبد شما جلا می دهد و روح را شاداب می نماید.
اگر مبتلا به مرض قند هستید تا می توانید از خیار و تخم خیار استفاده کنید.
خیار از نظر طب قدیم ایران سرد است و خنك كننده بدن می باشد و به هضم غذا كمك می كند.
سایر خواص درمانی خیار شامل موارد زیر است :
1) حل كننده اورات و اسید اوریك است، بنابراین بیماری نقرس را درمان می كند.
2) ادرار آور است و برای رفع سوزش ادرار مفید است.
3) خون را تصفیه می كند.
4) خیار برای درمان مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار مفید است.
5) عصاره برگ های له شده خیار ایجاد تهوع می كند، بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه گوارش مصرف می شود.
6) خیار عطش را تسكین می دهد.
7) خیار ملین است.
خیار کبد را جلا می دهد و صفرا را از معده به خوبی خارج می کند.
8) اگر خیار را حلقه حلقه كرده و روی پوست صورت بگذارید،
چین و چروك های صورت را از بین می برد و صورت را جوان می كند.
9) اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شست و شو دهید.
10) اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ كنید، همه روزه از لوسیون زیر استفاده كنید:
یك خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یك لیوان شود. سپس آن را صاف كنید و بگذارید سرد شود. بعد 50 گرم بادام خام و پوست كنده را آسیاب كرده و با این آب مخلوط كنید. آن را به هم بزنید و با پارچه صاف كنید. به محلول صاف شده 250 گرم الكل سفید و یك گرم اسانس گل سرخ اضافه كنید و كاملا هم بزنید. هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند.
11) برای درمان اگزما، ترکیدن پوست و رفع خارش آن مفید است.
12) جوشانده پوست خیار برای یرقان داروی بسیار خوبی است و برای این کار بهتر است سه روز متوالی آن را نوش جان نمایید.
همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند.
مضرات :
اشخاصی كه ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی كنند زیرا ممكن است باعث اختلال در دستگاه گوارش گردد.
خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد می شود. برای رفع نفخ و دل درد ناشی از خوردن خیار می توانید مقداری عرق نعنا یا کمی آبجوش و نبات بخورید.
همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند. كسانی كه نمی توانند خیار را خوب هضم كنند، باید آن را با نمك بخورند.
خواص کیوی:
استرس ، مواد مضر و كمبود خواب ، روی بدن انسان اثر می گذارد. هر كس كه می خواهد به این وضع گرفتار نشود،
باید در روز 4 عدد كیوی بخورد. در مورد مقدار ویتامینC لازم، بین دانشمندان توافق نظر وجود ندارد. بعضی معتقدند كه كمبود ویتامینC را باید از طریق خوردن قرص های ویتامینC تأمین كرد. عده ای از متخصصین بر این عقیده اند كه برای پیش گیری از تب، ناراحتی های معده و روده، بی حالی و خستگی، سرفه های شدید و زكام كه در اثر وجود باكتری ها بروز می كند، مصرف 150 میلی گرم ویتامین C بهترین راه است.كیوی ، سیستم حفاظتی بدن را تقویت می كند و از بروز سرطان جلوگیری می نماید.
سیگاری ها نیاز به ویتامینC بیشتری دارند. زیرا مواد سمی ، مخصوصاً رادیكال های آزاد موجود در دود سیگار ویتامین ها را از بین می برد . بنابراین سیگاری ها حدوداً باید ، 40% ویتامینC بیشتری ، مصرف كنند. این مقدار با خوردن دو عدد كیوی تأمین می شود. كسانی كه زنجیروار سیگار می كشند باید جعبه، جعبه كیوی بخرند و مصرف كنند.البته در افراد سیگاری با خوردن كیوی ، ضایعات مربوط به ویتامینC جبران میشود، ولی ضرری كه كشیدن سیگار برای قلب، مجاری عروقی، ریه و سایر اندام های بدن دارد ، جبران نمی شود.
پادزهر كیوی درمقابل سمومی كه در سیگار وجود دارد، ناچیز است. نوعی خاص از اسیدهای فنول به همراه ویتامینC، برای مقابله با خطرات سرطان كارساز هستند. یكی از آنها اسید قهوه است كه در كیوی با غلظت بالائی وجود دارد. حتی قهوه كه نام این اسید از آن گرفته شده است، یك دهم غلظت این اسید موجود در كیوی را ندارد. اسید قهوه، مثل ویتامینC مانع تولید مواد سرطان زا در معده ، یعنی نیتروزامین ها می شود. كیوی با داشتن ویتامینC و اسید قهوه، دو ماده اساسی ضد سرطان را در اختیار می گذارد.
" مطالعات دانشمندان ایتالیایی نشان داده است كه دیابتی ها كه مرتب مقدار زیادی ویتامینC دریافت می كنند، میزان كلسترول و انسولین پایینی دارند. كیوی برای تامین ویتامینC منبع خوبی است."
كیوی دارای آنزیم هایی است كه پروتئین ها را تجزیه می كنند. متأسفانه این آنزیم ها در معده به وسیله اسید معده از بین می روند، طوری كه در معده و روده اثری ندارد. ولی اسید معده بعد از خوردن غذاهای گوشتی و لبنی زیاد، مقداری خنثی می شود و آنزیم های كیوی می توانند مدت كوتاهی فعالیت كنند و این زمان كافی است كه مواد پروتئینی به وسیله این آنزیم ها به قطعات كوچك تری تجزیه شوند و این امر عمل هضم غذاهای سنگین در معده و روده را آسان تر می كند.
چهار مرتبه خوردن كیوی در روز توصیه می شود
چهار عدد كیوی را در طول روز تقسیم كنید. مثلاً صبح، ظهر، بعد از ظهر، و عصر. چون بدن انسان نمی تواند ویتامینC را ذخیره كند ، بنابراین به جای خوردن تنقلات مثل چیپس بهتر است كیوی میل نمائید !
خواص سیب:
از جمله فواید سیب میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
سیب در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است
با استفاده از سیب میتوان ناراحتیهای شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماریهای پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانههای آنها را کاهش داد.
لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین B2)، ویتامین C و A ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم میباشد.
فشارخون را منظم میکند
خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث کاهش فشار خون میشود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین میآورد.
برای دندانها و لثهها مفید است
اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتریهای دهان را از بین برده و دندانها و لثهها را تمیز میکنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان میدهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندانها و لثهها را پاک کرده و فساد دندان و بیماریهای لثه را از شما دور سازد. حتی کسانی که در گذشته از بیماریهای لثه رنج بردهاند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامینC بهرهمند شوند.
مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندانها میگردد. مینای دندان را محکمتر میسازد و از جرم گرفتن دندانها پیشگیری میکند.
اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتریکش بر دندانها و لثه دارند. پژوهشهای علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهستهی یک عدد سیبترش حدود 90 درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین میروند.
جویدن سیب، عضلات فک را قویتر میسازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویهای ساده و طبیعی محسوب میشود.
از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری میکند
یکی از بیماریهایی که بهطور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی) و الکل بروز میکند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است. در موارد شدید، بیمار با دارو و کمپرس سرد درمان میشود. برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامهی غذایی فاقد گوشت و چربی، لازم است. همچنین سیب میوهای بسیار باارزش است؛ چرا که همچربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره میگردد.
سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن میشود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش مییابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه میگردد.
مقوی مغز است
سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام میدهند مفید میباشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت میکند.
اثر آرام بخشی دارد
دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامینهای گروه B، منیزیم و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. همچنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت میشود.
خواص سیب به طور کامل تر در بخش(تغذیه > خواص خوراكی ها > میوه ها) در همین سایت وجود دارد.
خوردن، بوبیدن و مالیدن خیار بر پیشانی جهت رفع سردرد مفید است. قطره قطره ریختن آب خیار در بینی و بوییدن آن جهت رفع گرفتگی، بی حوصلگی و کم خوابی مفید است. آشامیدن آب خیار جهت رفع اکثر تب های شدید، تسکین حرارت صفرا و خون، التهاب معده، رفع تشنگی، پاک کردن کبد، زیاد شدن ادرار، دفع سنگ کلیه و مثانه و بهبود یرقان سودمند است.
جوشانده پوست خیار، درمان خوبی برای یرقان است.
یک لیوان آب خیار با نیم سیر نبات، مسهل خوب و گوارایی است و صفرا و سودا را از معده به خوبی خارج می نماید که برای این کار آب خیار رسیده که کمی ترش مزه می باشد، بهتر است. اگر مقداری میخک را در آب خیار خیسانده و پس از 24 ساعت آن را صاف کرده و با عسل نوش جان نمایید، رنگ رخسارتان باز می شود؛ در حقیقت به کبد شما جلا می دهد و روح را شاداب می نماید.
اگر مبتلا به مرض قند هستید تا می توانید از خیار و تخم خیار استفاده کنید.
خیار از نظر طب قدیم ایران سرد است و خنك كننده بدن می باشد و به هضم غذا كمك می كند.
سایر خواص درمانی خیار شامل موارد زیر است :
1) حل كننده اورات و اسید اوریك است، بنابراین بیماری نقرس را درمان می كند.
2) ادرار آور است و برای رفع سوزش ادرار مفید است.
3) خون را تصفیه می كند.
4) خیار برای درمان مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار مفید است.
5) عصاره برگ های له شده خیار ایجاد تهوع می كند، بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه گوارش مصرف می شود.
6) خیار عطش را تسكین می دهد.
7) خیار ملین است.
خیار کبد را جلا می دهد و صفرا را از معده به خوبی خارج می کند.
8) اگر خیار را حلقه حلقه كرده و روی پوست صورت بگذارید،
چین و چروك های صورت را از بین می برد و صورت را جوان می كند.
9) اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شست و شو دهید.
10) اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ كنید، همه روزه از لوسیون زیر استفاده كنید:
یك خیار معمولی را با دو لیون آب بجوشانید تا حجم آن یك لیوان شود. سپس آن را صاف كنید و بگذارید سرد شود. بعد 50 گرم بادام خام و پوست كنده را آسیاب كرده و با این آب مخلوط كنید. آن را به هم بزنید و با پارچه صاف كنید. به محلول صاف شده 250 گرم الكل سفید و یك گرم اسانس گل سرخ اضافه كنید و كاملا هم بزنید. هر روز از این لوسیون طبیعی به صورت خود بزنید تا پوست شما همیشه جوان بماند.
11) برای درمان اگزما، ترکیدن پوست و رفع خارش آن مفید است.
12) جوشانده پوست خیار برای یرقان داروی بسیار خوبی است و برای این کار بهتر است سه روز متوالی آن را نوش جان نمایید.
همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند.
مضرات :
اشخاصی كه ناراحتی معده دارند، نباید در مصرف خیار زیاده روی كنند زیرا ممكن است باعث اختلال در دستگاه گوارش گردد.
خیار نفاخ است، چون سریعا در معده فاسد می شود. برای رفع نفخ و دل درد ناشی از خوردن خیار می توانید مقداری عرق نعنا یا کمی آبجوش و نبات بخورید.
همیشه باید خیار را قبل از غذا خورد كه به هضم غذا كمك كند. كسانی كه نمی توانند خیار را خوب هضم كنند، باید آن را با نمك بخورند.
خواص کیوی:
استرس ، مواد مضر و كمبود خواب ، روی بدن انسان اثر می گذارد. هر كس كه می خواهد به این وضع گرفتار نشود،
باید در روز 4 عدد كیوی بخورد. در مورد مقدار ویتامینC لازم، بین دانشمندان توافق نظر وجود ندارد. بعضی معتقدند كه كمبود ویتامینC را باید از طریق خوردن قرص های ویتامینC تأمین كرد. عده ای از متخصصین بر این عقیده اند كه برای پیش گیری از تب، ناراحتی های معده و روده، بی حالی و خستگی، سرفه های شدید و زكام كه در اثر وجود باكتری ها بروز می كند، مصرف 150 میلی گرم ویتامین C بهترین راه است.كیوی ، سیستم حفاظتی بدن را تقویت می كند و از بروز سرطان جلوگیری می نماید.
سیگاری ها نیاز به ویتامینC بیشتری دارند. زیرا مواد سمی ، مخصوصاً رادیكال های آزاد موجود در دود سیگار ویتامین ها را از بین می برد . بنابراین سیگاری ها حدوداً باید ، 40% ویتامینC بیشتری ، مصرف كنند. این مقدار با خوردن دو عدد كیوی تأمین می شود. كسانی كه زنجیروار سیگار می كشند باید جعبه، جعبه كیوی بخرند و مصرف كنند.البته در افراد سیگاری با خوردن كیوی ، ضایعات مربوط به ویتامینC جبران میشود، ولی ضرری كه كشیدن سیگار برای قلب، مجاری عروقی، ریه و سایر اندام های بدن دارد ، جبران نمی شود.
پادزهر كیوی درمقابل سمومی كه در سیگار وجود دارد، ناچیز است. نوعی خاص از اسیدهای فنول به همراه ویتامینC، برای مقابله با خطرات سرطان كارساز هستند. یكی از آنها اسید قهوه است كه در كیوی با غلظت بالائی وجود دارد. حتی قهوه كه نام این اسید از آن گرفته شده است، یك دهم غلظت این اسید موجود در كیوی را ندارد. اسید قهوه، مثل ویتامینC مانع تولید مواد سرطان زا در معده ، یعنی نیتروزامین ها می شود. كیوی با داشتن ویتامینC و اسید قهوه، دو ماده اساسی ضد سرطان را در اختیار می گذارد.
" مطالعات دانشمندان ایتالیایی نشان داده است كه دیابتی ها كه مرتب مقدار زیادی ویتامینC دریافت می كنند، میزان كلسترول و انسولین پایینی دارند. كیوی برای تامین ویتامینC منبع خوبی است."
كیوی دارای آنزیم هایی است كه پروتئین ها را تجزیه می كنند. متأسفانه این آنزیم ها در معده به وسیله اسید معده از بین می روند، طوری كه در معده و روده اثری ندارد. ولی اسید معده بعد از خوردن غذاهای گوشتی و لبنی زیاد، مقداری خنثی می شود و آنزیم های كیوی می توانند مدت كوتاهی فعالیت كنند و این زمان كافی است كه مواد پروتئینی به وسیله این آنزیم ها به قطعات كوچك تری تجزیه شوند و این امر عمل هضم غذاهای سنگین در معده و روده را آسان تر می كند.
چهار مرتبه خوردن كیوی در روز توصیه می شود
چهار عدد كیوی را در طول روز تقسیم كنید. مثلاً صبح، ظهر، بعد از ظهر، و عصر. چون بدن انسان نمی تواند ویتامینC را ذخیره كند ، بنابراین به جای خوردن تنقلات مثل چیپس بهتر است كیوی میل نمائید !
خواص سیب:
از جمله فواید سیب میتوان به موارد زیر اشاره نمود.
سیب در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است
با استفاده از سیب میتوان ناراحتیهای شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماریهای پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانههای آنها را کاهش داد.
لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین B2)، ویتامین C و A ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم میباشد.
فشارخون را منظم میکند
خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث کاهش فشار خون میشود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین میآورد.
برای دندانها و لثهها مفید است
اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتریهای دهان را از بین برده و دندانها و لثهها را تمیز میکنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان میدهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندانها و لثهها را پاک کرده و فساد دندان و بیماریهای لثه را از شما دور سازد. حتی کسانی که در گذشته از بیماریهای لثه رنج بردهاند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامینC بهرهمند شوند.
مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندانها میگردد. مینای دندان را محکمتر میسازد و از جرم گرفتن دندانها پیشگیری میکند.
اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتریکش بر دندانها و لثه دارند. پژوهشهای علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهستهی یک عدد سیبترش حدود 90 درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین میروند.
جویدن سیب، عضلات فک را قویتر میسازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویهای ساده و طبیعی محسوب میشود.
از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری میکند
یکی از بیماریهایی که بهطور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی) و الکل بروز میکند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است. در موارد شدید، بیمار با دارو و کمپرس سرد درمان میشود. برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامهی غذایی فاقد گوشت و چربی، لازم است. همچنین سیب میوهای بسیار باارزش است؛ چرا که همچربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره میگردد.
سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن میشود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش مییابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه میگردد.
مقوی مغز است
سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام میدهند مفید میباشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت میکند.
اثر آرام بخشی دارد
دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامینهای گروه B، منیزیم و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. همچنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت میشود.
خواص سیب به طور کامل تر در بخش(تغذیه > خواص خوراكی ها > میوه ها) در همین سایت وجود دارد.