16-11-2013، 17:34
(آخرین ویرایش در این ارسال: 16-11-2013، 20:29، توسط Aiden Pearce.)
استیو جابز اندروید را دوست نداشت و بنابر نظر کتاب جدیدی درباره جنگهای اسمارت فونی گوگل-اپل، از خالق آن هم خوشش نمی آمده.به گفته فرد واگستاین نویسنده کتاب «کتک کاری: چگونه اپل و گوگل وارد جنگ شدند و یک انقلاب آغاز شد»، جایز به دوستانش گفته بود که فکر می کند اندی رابین «یک متکبر گستاخ بزرگ لعنتی» است.
هنگامی که اپل در سال ۲۰۰۷ اولین آیفون را معرفی کرد، گوگل پیش از آن در حال کار بر روی اندروید به عنوان سیستم عامل اسمارت فون اختصاصی اش بود. در واقع گوگل در سال ۲۰۰۵ اندروید را از رابین به قیمت ۵۰ میلیون دلار خریده بود.
بنابر گفته این کتاب، هنگامی که اپل اسمارت فون آیفون را معرفی کرد، رابین فکر می کرد اکنون دیگر باید آنچه را که ساخته و قصد عرضه اش را داشت، بیرون بیندازد.
او در لاس وگاس مشغول تماشای وبکست مراسم معرفی آیفون در یک تاکسی بود. لذا از راننده خواست که گوشه خیابان نگه دارد تا وی بتواند همه چیز را تماشا کند. او گفت: «اوه خدای من، فکر می کنم ما دیگر نباید به دنبال عرضه آن تلفن باشیم.»
اتان بِرد، اولین مدیر اجرایی توسعه تجاری اندروید به واگستاین می گوید: «ما می دانستیم که اپل به دنبال معرفی یک تلفن است. هر کسی این موضوع را می دانست. اما فکر نمی کردیم که به این خوبی از کار در بیاید.»
اکنون گوگل یک نرم افزار موبایل داشت که قرار بود تا پایان سال آماده عرضه شود. اما به نظر می رسید که وابستگی ترسناکی به آیفون دارد. لذا محصولی تماما خارج از رده و دیرهنگام به چشم می آمد. یکی از مهندسان اندروید می گوید: «پس ما چطور به نظر می رسیدیم... مانند دهه نودی ها؟»
اما گروه اندروید کار را ادامه داده و سرانجام نرم افزاری خلق کردند که در HTC G1 عرضه شد، اولین تلفن بر پایه اندروید گوگل. نرم افزار آن به خوبی آیفون نبود. اما به اندازه کافی شبیه به نرم افزار اپل بود که جابز را از دست گوگل عصبانی و خشمگین سازد.
بنا بر گزارش واگستاین، جابز درباره اندروید می گفت: «همه چیزش یک تقلب و کپی لعنتی از آن چیزی است که ما انجام داده ایم.»
جابز به موسسان گوگل، لری پیچ و سرگئی برین اعتماد داشت. مدیرعامل گوگل، اریک اشمیت هم عضوی از هیئت مدیره اپل بود. هر سه آنها درباره اندروید با استیو جابز صحبت کرده بودند، اما تاکید داشتند که چیزی متفاوت از آیفون خواهد بود. و بنا به دلایلی وی به آنها اعتماد کامل داشت. تا اینکه سرانجام تلفن و نرم افزارش را از نزدیک دید.
هنگامی که جابز نرم افزار اندروید را دید، و مشاهده کرد که چه اندازه شبیه آیفون است، پافشاری کرد که گوگل تغییرات فراوانی در آن ایجاد کند.
جلسه ای با حضور استیو جابز، اسکات فورستال (کسی که نرم افزار آیفون را طراحی کرده بود)، لری پیچ، آلن ایستاس و رابین برگزار می شود. واگستاین اشاره می کند که اطلاع از آنچه در این ملاقات اتفاق افتاد، بسیار سخت است. اما می افزاید که احتمالا بسیار تقابل جویانه و نامطبوع بوده.
یکی از مدیران اپل که توسط جابز در جریان خلاصه مذاکرات قرار گرفته، می گوید: «موضوع به شکل خارق العاده ای شخصی بود. جابز می گفت که رابین عرق کرده بود و می گفت موضع شما کاملا ضد ابداع و اختراع است. و اینجا بوده که جابز اندی را تحقیر کرده و گفته اندی سعی می کند مانند او باشد. درست شبیه او. با همان اصلاح مو، همان عینک و همان سبک.»
اپل آنچه را که می خواست از این جلسه به دست آورد. گوگل از امکانات چند لمسی مانند زوم و پینچ استفاده نکرد. او گوگل را مجبور کرد که شیوه باز شدن قفل موبایل را هم تغییر دهد. جابز نه تنها به گوگل گفت که از چه چیزی نباید استفاده کنند، بلکه به گفته واگستاین جابز به گوگل گفت که چگونه آنها را از اندروید خارج کنند. این یک کاپیتالاسیون کامل بر علیه گوگل بود.
رابین بسیار خشمگین بود که چرا رؤسای وی در برابر جابز کوتاه آمدند. او معتفد بود که شواهد فراوانی وجود دارد تا نشان دهد اپل چیزهایی را که ادعا می کند، ابداع ننموده است. رابین به دنبال آن بود که گوگل را رها کند، اما چنین کاری نکرد. (و البته سرانجام گوگل این امکانات را به اندروید افزود و اکنون هم با دعاوی حقوقی دست به گریبان است.)
پس از ملاقات با جابز، رابین روی تخته وایت بورد دفتر کارش نوشت «استیو جابز پول نهار منو دزدید.» (اشاره به آهنگ مشهور Vampires Stole My Lunch Money)
سرانجام در یک مسیر طولانی، رابین و اندروید از اپل پیش افتادند. و اندروید تمام دنیا را فرا گرفت.
هرچند که آیفون هم هنوز کاملا سودآور و درآمد زا است. و اکنون به نظر می رسد که هر دو شرکت به خوبی از پس کارشان بر آمده و در مسیر صحیحی حرکت می کنند.