19-11-2013، 20:10
زمانی اپل سلطان مطلق قلمرو تلفن های هوشمند به شمار می رفت. استیو جابز با تاجی که بر سر داشت، قوانین مطلوب خودش را وضع می کرد و کاربران نیز به ناچار باید از آنها پیروی می کردند.
اگر چه اپل فرمانروای بدی برای سرزمین تلفن های هوشمند نبود، اما ذات تنوع طلب و آزادی خواه کاربران، دست تقدیر را به نوعی دیگر رقم زد.
گوگل و آدم آهنی سبزش معادلات را بر هم زدند. اندروید روز به روز بزرگتر شد و حتی اعلام جنگ اتمی از سوی جابز هم نتوانست مانعی بر سر راه سیستم عاملی باشد که کاربران آن را صدای آزادی می دانستند.
اما نرم افزار به تنهایی نمی توانست اپل را از تخت سلطنت به زیر کشد. گوگل برای اینکه سهم بازار اندروید را گسترش دهد، نیاز به شریکی قدرتمند در صنعت سخت افزار داشت، و اینچنین بود که سامسونگ وارد بازی بزرگان شد.
کره ای ها که یکه تازی اپل و جابز را در صنعت تلفن های هوشمند بر نمی تابیدند، عهد بستند که به هر قیمتی ورق را به سود خود برگردانند. آنها با کپی کردن هر آنچه که اپل انجام می داد شروع کردند و با خرج مبالغ هنگفت در بخش تبلیغات، سرانجام توانستند بازار را از چنگ اپل در بیاورند.
کهکشانی های سامسونگ، نسخه به نسخه بیشتر هویت مستقل خود را پیدا کردند و به مرور آن ها بودند که مرزهای جدید تکنولوژی را تعیین می کردند. گلکسی اس ۴ به عنوان آخرین کهکشانی، نشان دهنده همت مردمانی است که روزی به طور مطلق در زیر سایه اپل بودند و امروز خود سایه بر سر رقبا می اندازند.
از سوی دیگر اپل همچنان با همان کیفیت همیشگی کار خود را ادامه می دهد؛ شاید امروزه درصد سهم بازار آیفون کمتر شده باشد، اما از کیفیت استثنایی این محصول ذره ای کاسته نشده است. در این بین اما سؤالی که مطرح می شود این است که آیا اپل همچنان تعیین کننده آینده تکنولوژی در تلفن های هوشمند به شمار می رود؟ یا اینکه تنها روندی را که سایر شرکت ها در پیش می گیرند، دنبال می کند؟
آوردگاه نارنجی این بار میزبان برترین گلادیاتورهای اپل و سامسونگ است. دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
آیفون ۵ اس و گلکسی اس ۴ حالا نه در دادگاه پتنت ها، بلکه در بررسی نارنجی روی در روی هم قرار گرفته اند تا توانایی های شان را به اثبات برسانند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
طراحی
شاید مقایسه پلاستیک با آلومینیوم کار چندان درستی نباشد، اما وقتی بخواهیم اس ۴ را در برابر ۵ اس قرار دهیم، مجبور به انجام این مقایسه هستیم. چاره دیگری هم هست؟
آیفون را بی شک می توان تجسم هنر مهندسی و طراحی صنعتی دانست. لبه های آلومینیومی که با الماس تراش خورده اند، در کنار شیشه و یاقوت، یعنی بهترین موادی که در ساخت یک دستگاه می توان از آن ها بهره برد، آیفون ۵ اس را تبدیل به یکی از غرور انگیز ترین موبایل های موجود کرده اند.
حتی رنگ های به کار رفته در آیفون نیز خاص هستند. برای مثال در مدل خاکستری فضایی (Space Grey)، به جای سیاه ذغالی آیفون ۵، شاهد طیفی از رنگ هستید که پیش از این بر تن هیچ تلفن هوشمند دیگری مشابه اش را ندیده اید.
در سوی دیگر گلکسی اس ۴ به وضوح قربانی اصرار عجیب سامسونگ در استفاده از پلاستیک شده. بدنه پلاستیکی این دستگاه را می توان تابوتی دانست برای کلیه قابلیت هایی که در درونش نهفته است. جالب است بدانید حتی نوار نقره ای رنگ اطراف دستگاه که ظاهری فلزی دارد هم از جنس پلاستیک تهیه شده.
[color][size][font]
[/font][/size][/color] [color][size][font]
[/font][/size][/color]
هنگامی که در زیر نور و با زاویه ای خاص به بدنه پشتی اس ۴ نگاه کنید، موج هایی بر روی پلاستیک آن به چشم تان خواهد خورد. آن موج ها باعث می شود به این سوال فکر کنید که سامسونگ در ازای چند میلیون پول بی زبانی که از مشتری این تلفن دریافت می کند، چرا باید چنین بدنه بی کیفیتی را تحویل او دهد؟
استفاده از بدنه پلاستیکی البته مزیت هایی را هم با خود به همراه دارد. برای مثال احتمال خط افتادن پشت اس ۴ بسیار کمتر از آیفون ۵ اس است و دیگر اینکه سامسونگ توانسته با استفاده از این جنس، وزن پرچمدارش را نسبت به ابعاد بزرگ آن، بسیار پایین بیاورد.
اگر از بحث مواد به کار رفته و کیفیت ساخت دو محصول گذر کنیم، به موضوع ابعاد این وسایل می رسیم. موضوعی که تقابل دو فلسفه و دو دیدگاه متفاوت را در خود گنجانده.
در حالی که این روزها دستگاه های اندرویدی بزرگ و بزرگ تر می شوند و حتی فبلت ها نیز سهم چشمگیری از بازار را به خود اختصاص داده اند، اپل همچنان سرسختانه بر روی مواضع خود ایستاده و معتقد است که عرض دستگاه باید به نحوی باشد که کاربر بتواند با یک دست از کار با آن لذت ببرد.
اما آیا واقعا اینچنین است؟ آیا نمایشگر ۵ اینچی اس ۴ در مقایسه با صفحه نمایش ۴ اینچی ۵ اس، تا این حد آزار دهنده است؟ باید بگوییم که جواب این سؤال منفی است.
این درست است که ابعاد آیفون به شما این امکان را می دهد تا با یک دست به آن مسلط باشید و برای مثال هنگام رانندگی، به راحتی پیامک خود را تایپ نمایید (هرچند که توصیه می کنیم هیچ وقت این کار را انجام ندهید)، اما کار کردن با اس ۴ و نمایشگر بزرگتر آن نیز آنقدرها دشوار نیست.
سامسونگ با طراحی کاملا ارگونومیکی که برای این دستگاه در نظر گرفته، ترتیبی داده تا گلکسی اس ۴ به راحتی در دست جای بگیرد و کاربر بدون هیچ مشکلی به کار با آن بپردازد. حذف انحناهای پشتی که در گلکسی اس ۳ می دیدیم، کار صحیح و موثری بوده.
در مجموع لذت مرور صفحات وب، خواندن ایمیل ها و حتی بازی کردن در نمایشگری بزرگتر، ارزش این را دارد تا ابعاد دستگاه کمی تغییر کند. به نظر می رسد که اپل نیز سرانجام در نسخه های بعدی آیفون به این سمت پیش برود، اما حداقل تا به امروز، تیم کوک و رفقا در رو در بایستی با خود گیر کرده اند و بر عقاید اولیه جابز پافشاری می کنند.
البته تیم کوک در طول مدت مدیریتش نشان داده چندان هم بر ایده آل های جابز پای بند نیست (آیپد مینی را به خاطر دارید؟)، با این حساب چرا تا کنون نمایشگر آیفون بزرگتر نشده؟ بخش مهمی از این پافشاری به حاشیه سود شرکت بر می گردد. برپایی خطوط تولید محصولی با طراحی جدید، هزینه و زمان زیادی می برد که اپل برای سرشکن کردن آن، از یک طراحی تقریبا یکسان برای دو نسل استفاده می کند و این، باعث کندی بیشتر در اعمال تغییرات است.
آیفون ۵ اس ابعادی برابر با ۱۲۳.۸ در ۵۸.۶ در ۷.۶ میلیمتر دارد و وزن آن ۱۱۲ گرم است. از سوی دیگر گلکسی اس ۴ دارای ابعاد ۱۳۶.۶ در ۶۹.۸ در ۷.۹ میلیمتر است و با رفتن روی باسکول، عدد ۱۳۰ گرم را نشان می دهد.
نمایشگر
نمایشگر رتینای آیفون تصاویر را با کیفیت ۱۱۳۶ در ۶۴۰ پیکسل ارائه می دهد و در هر اینچ خود ۳۲۶ پیکسل را جای داده. گلکسی اس ۴ اما حداقل بر روی کاغذ برتری محسوسی دارد، نمایشگر این دستگاه کیفیتی برابر با ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل دارد و از لحاظ چگالی پیکسل نیز با ۴۴۱ پیکسل در هر اینچ، از آیفون برتر است.
اما در عمل، با دو عدد از برترین نمایشگرهای دنیای موبایل رو برو هستیم. با توجه به چگالی پیکسلی بیشتر اس ۴، طبیعی است که این دستگاه در نمایش جزییات، توانایی بیشتری نسبت به آیفون داشته باشد. اما این برتری در حالت عادی به هیچ وجه نمایان نمی شود و تنها در صورتی که فاصله چشم با دستگاه را بسیار کم کنید و آن را به صورت خود بچسبانید، قادر به تشخیص تفاوت دو دستگاه در نمایش جزییات خواهید شد.
[color][size][font]
[/font][/size][/color]
نمایشگر AMOLED سامسونگ را همگان به خاطر کنتراست بالای رنگ های اش می شناسند و البته بعضی هم این رنگ ها را اغراق شده و غیر واقعی می دانند. اگر شما هم از همین دسته افراد هستید، بهتر است که آیفون را جهت استفاده برگزینید. نمایشگر رتینا ضمن اینکه کنتراست بسیار مطلوبی را ارائه می دهد، در نمایش رنگ ها نیز واقع بینانه تر عمل می کند و رنگ هایی دقیق تر را در معرض نمایش می گذارد.
میزان روشنایی آیفون بسیار بیشتر است و متعاقب همین موضوع، عملکرد آن در زیر نور مستقیم خورشید نسبت به اس ۴ بهتر است. زاویه دید دو دستگاه، به واقع مثال زدنی است و یک سر و گردن از سایر رقبای بازار، بالاتر است.
دوربین
قبل از اینکه به کیفیت تصاویر بپردازیم، اجازه دهید که راجع به قابلیت های نرم افزاری صحبت کنیم. سامسونگ در اپلیکیشن دوربین اس ۴، چنان مجموعه کاملی از قابلیت های نرم افزاری ارائه داد که پیش از این در کمتر دوربینی شاهد آنها بودیم (در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بررسی گلکسی اس ۴ به این قابلیت ها پرداختیم).
در سوی دیگر اپل هم در iOS 7 قابلیت های زیادی را به اپلیکیشن دوربین خود اضافه کرده، اما باز هم از لحاظ تعداد با سامسونگ فاصله بسیاری دارد. یکی از جالب ترین امکاناتی که در دوربین آیفون ۵ اس در اختیار شما قرار می گیرد، فیلم برداری با سرعت آهسته یا اسلوموشن است. قابلیتی که منجر به ضبط صحنه های زیبایی می شود.
گلکسی اس ۴ از یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی برخوردار است که می تواند تصاویری با کیفیت ۳۰۹۶ در ۴۱۲۸ پیکسل را به ثبت برساند. همان زمان که اس ۴ معرفی شد، دوربین آن رقیبی جدی برای آیفون ۵ به شمار می رفت. اکنون در آیفون ۵ اس، اپل باز هم با دوربینی ۸ مگاپیکسل پای به میدان رقابت گذاشته و تصاویری با کیفیت ۲۴۴۸ در ۳۲۶۴ پیکسل را ارائه می دهد.
در محیط باز و زیر نور خورشید، هر دو دوربین عکس هایی فوق العاده را شکار می کنند و سخت است اگر بخواهیم درباره برتری یکی نسبت به دیگری نظر دهیم؛ اما می توانیم بگوییم که اس ۴، جزییات را تا حدی مطلوب تر در مقایسه با آیفون به ثبت می رساند.
دوربین آیفون ۵ اس در مقایسه با مدل سال گذشته خود، از پیکسل هایی بزرگتر برخوردار است که باعث می شود فوتون های نوری بیشتری جذب شوند. این ویژگی بدین معنا است که دوربین ۵ اس در محیط های بسته و کم نور، عملکردی فوق العاده از خود بر جای می گذارد. در مقایسه با اس ۴، آیفون به خاطر جذب نور بیشتر، تصاویری با جزئیات بیشتر و نویز کمتر را در محیط های بسته به ثبت می رساند.
[/font][/size][/color] [color][size][font]
[/font][/size][/color]
[/font][/size][/color]
در هنگام استفاده از فلش هم، هر دو دستگاه نور مطلوبی را تولید می کنند، اما در آیفون ۵ اس به لطف فلش دوگانه، نور ها به نحوی به سوژه می رسند که رنگ های موجود در عکس، واقعی تر به نظر می آیند.
فیلمبرداری دو دستگاه با کیفیت 1080p و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه صورت می پذیرد. در این بخش نیز در محیط های باز، کیفیت هر دو عالی و مثال زدنی است و فرق چندانی بین آن ها وجود ندارد. با این وجود باز هم در محیط های بسته و کم نور، این آیفون ۵ اس است که گوی رقابت را از اس ۴ می رباید و فیلم هایی با نویز کمتر را به ثبت می رساند.
[/font][/size][/color] [color][size][font]
[/font][/size][/color]
[/font][/size][/color]
در نهایت اما اگر از بحث پیکسل ها و نویز ها عبور کنیم، باید بگوییم که تجربه عکاسی کردن با آیفون بسیار بسیار لذت بخش تر از گلکسی اس ۴ است. اشتباه نکنید، اس۴ عکس هایی فوق العاده را شکار می کند و قابلیت های متعددی را در اختیار عکاس می گذارد، اما در آخر این "روانی و سرعت" دلچسب دوربین آیفون است که ورق را به سود اپل بر می گرداند.
نرم افزار
اپل با باز طراحی iOS در نسخه هفتم، خون تازه ای را در رگ های این سیستم عامل به جریان انداخت. iOS 7 از لحاظ ظاهری برای کاربران تازگی دارد، اما آیا این موضوع به تنهایی می تواند کمبود امکانات را در مقایسه با اندروید جبران نماید؟
واقعیت این است که اندروید در حال حاضر از لحاظ امکاناتی که پیشنهاد می دهد، بسیار از iOS جلو تر است. این مشکل زمانی برای اپل بحرانی تر می شود که شرکت هایی همچون سامسونگ، رابط کاربری اختصاصی خود را نیز بر روی اندروید قرار می دهند تا دو جین امکانات اضافه را به سیستم عامل گوگل بیاورند.
ویجت ها، صفحات خانگی متعدد، لاک اسکرین های جذاب، مدیریت آسان فایل ها، راه های به اشتراک گذاری متنوع و ... همگی از جمله مواردی هستند که iOS به شدت در آن ها با ضعف مواجه است. حال هرچقدر هم که جانی آیو، صورت iOS را با سیلی سرخ نگه دارد، باز هم زمانی فرا می رسد که دیگر کاربران پذیرای چنین عقب ماندگی های نخواهند بود.
اما سیستم عامل اپل، علی رغم تمام ضعف هایی که به آن ها اشاره کردیم، هنوز هم برتری هایی کلیدی نسبت به اندروید دارد. برتری هایی که باعث می شود کاربران همچنان با آغوش باز به استقبال این سیستم عامل بروند.
ثبات بیشتر در مقایسه با اندروید، اکوسیستم بی نظیر، به روز رسانی های بی دردسر، مجموعه فوق العاده اپلیکیشن ها، همگی از مواردی هستند که اپل به آن ها می بالد و گوگل برای اندروید آرزوی شان را دارد.
پشتیبانی از زبان فارسی
پشتیبانی اندروید از زبان فارسی مثال زدنی است. منو ها به صورت کامل فارسی می شوند و از لحاظ کیبورد هم مشکلی ندارید. سامسونگ حتی کیبورد Swipe را نیز برای زبان فارسی آماده کرده است. نحوه کارکرد این کیبورد بدین صورت است که بدون برداشتن انگشت خود از روی صفحه، می توانید با کشیدن متوالی آن بر روی حروف، کلمه مورد نظر خود را تایپ نمایید.
از سوی دیگر، در iOS از زبان فارسی برای منو ها خبری نیست. برای زبان کیبورد هم تنها گزینه عربی پیش روی شما است. البته اپل کیبورد فارسی را در داخل سورس iOS قرار داده و باید با تکنیک هایی آن را استخراج کنید ( این موضوع را در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بررسی iOS 7 آموزش دادیم .)
یکی از برتری های iOS در این بخش، تقویم شمسی آن است. با این امکان شما می توانید از تقویم قدرتمند iOS با تاریخ شمسی استفاده نمایید و تمام قرار ملاقات ها و جلسات خود را در آن تنظیم نمایید. در اندروید با وجود اینکه این امکان میسر نیست، اما اپلیکیشن ها و ویجت های تقویم شمسی متعددی را در اختیار دارید که در صورت تمایل می توانید از آن ها بهره ببرید.
سخت افزار
اپل در بحث سخت افزار آیفون ۵ اس چنان گام بزرگی در ارتقا قدرت این دستگاه برداشت که باعث انگشت به دهان ماندن همه رقبا شد. پردازنده دو هسته ای A7 اپل با سرعت ۱.۳ گیگاهرتز و معماری ۶۴ بیت خود، چنان گرد و خاکی به پا کرده که اسنپدرگون ۶۰۰ در گلکسی اس ۴ با سرعت ۱.۹ گیگاهرتز و یک رم ۲ گیگابایتی، همچون اسباب بازی به نظر می رسد.
البته باید اشاره کرد که گلکسی اس ۴ زود تر از آیفون ۵ اس به بازار عرضه شده و احتمالا سامسونگ در پرچمدار بعدی خود این فاصله را جبران خواهد کرد، ولی از واقعیت فعلی نیز نمی توان گذشت. اس ۴ در نوع خود دستگاه سریعی به شمار می رود، اما هنگامی که در کنار ۵ اس قرار می گیرد، مکث های آن در اجرای فرامین به وضوح مشخص می شود.
قابلیت ها
سامسونگ شاید در طراحی ظاهر دستگاه و انتخاب مواد مناسب جهت ساخت آن، چندان مهارتی نداشته باشد، اما بی شک در گسترش قابلیت های کاربردی، یک استاد مسلم به حساب می آید. قابلیت های سخت افزاری و نرم افزاری متعدد سامسونگ، آنقدر زیاد هستند که نه تنها آیفون، بلکه سایر اندرویدی ها هم از آن عقب مانده اند. در ادامه قابلیت ها و برتری های دو دستگاه نسبت به یکدیگر را مقایسه می کنیم:
Micro USB
گلکسی اس ۴ مانند هر اندرویدی دیگری از پورت Micro USB بهره می برد. کابل این مدل در مقایسه با Lightning اپل بسیار بسیار ارزان تر است و اگر زمانی سیم خود را فراموش کنید، احتمال اینکه بتوانید از اطرافیان مشابه اش را قرض بگیرید بیشتر است.
همچنین پورت Micro USB اس ۴ از دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
تکنولوژی OTG پشتیبانی می کند که اگر به خاطر داشته باشید، قبلا در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
یک بررسی جداگانه به مرور قابلیت های فوق العاده آن پرداختیم. قابلیت هایی که Lightning اپل از اکثر آن ها بی بهره است.
IR Blaster
اس ۴ در قسمت فوقانی خود درگاهی را برای اشعه مادون قرمز جای داده. به کمک این اشعه شما می توانید دستگاه های الکترونیکی مختلفی را توسط موبایل خود کنترل نمایید. سامسونگ برای این منظور اپلیکیشنی موسوم به WatchOn را نیز بر روی اس ۴ نصب کرده تا فرآیند تبدیل این محصول به یک دستگاه کنترل از راه دور، راحت تر از هر زمان دیگر صورت پذیرد.
NFC
قابلیت NFC هنوز در ایران چندان گسترش پیدا نکرده، اما در سراسر جهان کاربردهای گسترده ای همچون پرداخت های موبایلی از طریق آن صورت می پذیرد. شما همچنین از طریق NFC می توانید محتوای مورد نظر خود را به سادگی برای دیگر دستگاه های مجهز به این تکنولوژی ارسال کنید. بر خلاف اس۴، آیفون ۵اس از این ویژگی بی بهره است.
حافظه جانبی
هر دو دستگاه در سه مدل و با حافظه های داخلی ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایت ارائه می شوند. اما در اس ۴، شما می توانید علاوه بر حافظه داخلی، از طریق کارت حافظه Micro SD حجم دستگاه خود را تا ۶۴ گیگابایت دیگر افزایش دهید.
Touch ID
حسگر اثر انگشت، شاید تنها نوآوری برجسته اپل در آیفون ۵ اس باشد. به کمک این قابلیت شما می توانید قفل دستگاه را با اثر انگشت خود باز کنید. شاید سامسونگ در نسخه های بعدی گلکسی اس این قابلیت یا دیگر تکنولوژی های تشخیص زیستی (اسکنر چشم؟) را ارائه کند، اما در حال حاضر اس ۴ -و حتی گلکسی نوت ۳- از آن بی بهره اند.
البته اگر نرم افزار اس ۴ جهت همخوانی با ساعت هوشمند Galaxy Gear به روز رسانی شود، آنگاه این دستگاه نیز دارای راه حلی اختصاصی برای باز کردن قفل می شود. نحوه کار کرد این سیستم بدین ترتیب است که هرگاه تلفن بیش از حد از ساعت دور شود، برای ورود به دستگاه پترنی بر روی صفحه ظاهر می گردد.
باتری
اس ۴ در داخل خود یک باتری ۲۶۰۰ میلی آمپر ساعتی را جای داده و باتری ۵ اس نیز ۱۵۶۰ میلی آمپری است. در آزمایشاتی که GSMArena بر روی باتری دو محصول انجام داده، اس ۴ توانسته رکورد ۶۵ ساعت را به دست آورد و ۵ اس با ۵۴ ساعت در رتبه پایین تری قرار دارد. این عدد در واقع فاصله میان دو شارژ دستگاه را در شرایطی نشان می دهد که در طول روز ۱ ساعت به مکالمه بگذرد، ۱ ساعت به پخش ویدیو اختصاص داده شود و ۱ ساعت نیز صرف مرور صفحات وب شود.
استفاده از باتری یدک شاید چندان در بین کاربران ایرانی جای نیفتاده باشد، اما اگر از کسانی هستید که بی رحمانه از موبایل خود کار می کشید، قطعا برای تان مهم است که بدانید باتری اس ۴ از جای خود در می آید و از این طریق می توانید باتری یدک را هرگاه که خواستید جایگزین آن کنید. چنین امکانی در آیفون برای شما مهیا نیست.
جمع بندی؛ کدام را بخریم ؟
اگر دوست دارید سیستم عاملی در اختیار داشته باشید که اقیانوسی بی نهایت از امکانات را در اختیارتان قرار دهد، و نمایشگری داشته باشید که ابعاد بزرگ و کیفیت مطلوبش، نمایش تصاویر را از هر زمان دیگر لذت بخش تر کند، توصیه می کنیم گلکسی اس ۴ را انتخاب کنید. البته توجه داشته باشید که پس از انتخاب حق غر زدن بابت جنس پلاستیکی بدنه را ندارید، چرا که ما قبلا در رابطه با ظاهر بی کیفیت محصول به شما هشدار داده بودیم.
اما اگر دوست دارید دستگاهی داشته باشید که هنگام نشان دادن آن به دوستانتان احساس غرور کنید و از در دست گرفتن و موادی که در ساخت آن به کار رفته لذت ببرید، بهتر است سراغ آیفون ۵ اس بروید. سیستم عاملی زیبا و با ثبات، دوربینی فوق العاده و اپلیکیشن هایی بی نظیر، مواردی هستند که با انتخاب آیفون ۵ اس می توانید از آن ها لذت ببرید. هر چند که احتمالا در ادامه ممکن است به صفحه نمایش بزرگتر موبایل دوستانتان رشک بورزید و آرزو کنید که ای کاش می توانستید این اپلیکیشن های هیجان انگیز را در صفحه ای بزرگتر در اختیار داشته باشید. راستی، از همین حالا خود را برای کنار آمدن با محدودیت های خاص اپل هم آماده کنید.
اگر چه اپل فرمانروای بدی برای سرزمین تلفن های هوشمند نبود، اما ذات تنوع طلب و آزادی خواه کاربران، دست تقدیر را به نوعی دیگر رقم زد.
گوگل و آدم آهنی سبزش معادلات را بر هم زدند. اندروید روز به روز بزرگتر شد و حتی اعلام جنگ اتمی از سوی جابز هم نتوانست مانعی بر سر راه سیستم عاملی باشد که کاربران آن را صدای آزادی می دانستند.
اما نرم افزار به تنهایی نمی توانست اپل را از تخت سلطنت به زیر کشد. گوگل برای اینکه سهم بازار اندروید را گسترش دهد، نیاز به شریکی قدرتمند در صنعت سخت افزار داشت، و اینچنین بود که سامسونگ وارد بازی بزرگان شد.
کره ای ها که یکه تازی اپل و جابز را در صنعت تلفن های هوشمند بر نمی تابیدند، عهد بستند که به هر قیمتی ورق را به سود خود برگردانند. آنها با کپی کردن هر آنچه که اپل انجام می داد شروع کردند و با خرج مبالغ هنگفت در بخش تبلیغات، سرانجام توانستند بازار را از چنگ اپل در بیاورند.
کهکشانی های سامسونگ، نسخه به نسخه بیشتر هویت مستقل خود را پیدا کردند و به مرور آن ها بودند که مرزهای جدید تکنولوژی را تعیین می کردند. گلکسی اس ۴ به عنوان آخرین کهکشانی، نشان دهنده همت مردمانی است که روزی به طور مطلق در زیر سایه اپل بودند و امروز خود سایه بر سر رقبا می اندازند.
از سوی دیگر اپل همچنان با همان کیفیت همیشگی کار خود را ادامه می دهد؛ شاید امروزه درصد سهم بازار آیفون کمتر شده باشد، اما از کیفیت استثنایی این محصول ذره ای کاسته نشده است. در این بین اما سؤالی که مطرح می شود این است که آیا اپل همچنان تعیین کننده آینده تکنولوژی در تلفن های هوشمند به شمار می رود؟ یا اینکه تنها روندی را که سایر شرکت ها در پیش می گیرند، دنبال می کند؟
آوردگاه نارنجی این بار میزبان برترین گلادیاتورهای اپل و سامسونگ است. دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
آیفون ۵ اس و گلکسی اس ۴ حالا نه در دادگاه پتنت ها، بلکه در بررسی نارنجی روی در روی هم قرار گرفته اند تا توانایی های شان را به اثبات برسانند. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
طراحی
شاید مقایسه پلاستیک با آلومینیوم کار چندان درستی نباشد، اما وقتی بخواهیم اس ۴ را در برابر ۵ اس قرار دهیم، مجبور به انجام این مقایسه هستیم. چاره دیگری هم هست؟
آیفون را بی شک می توان تجسم هنر مهندسی و طراحی صنعتی دانست. لبه های آلومینیومی که با الماس تراش خورده اند، در کنار شیشه و یاقوت، یعنی بهترین موادی که در ساخت یک دستگاه می توان از آن ها بهره برد، آیفون ۵ اس را تبدیل به یکی از غرور انگیز ترین موبایل های موجود کرده اند.
حتی رنگ های به کار رفته در آیفون نیز خاص هستند. برای مثال در مدل خاکستری فضایی (Space Grey)، به جای سیاه ذغالی آیفون ۵، شاهد طیفی از رنگ هستید که پیش از این بر تن هیچ تلفن هوشمند دیگری مشابه اش را ندیده اید.
در سوی دیگر گلکسی اس ۴ به وضوح قربانی اصرار عجیب سامسونگ در استفاده از پلاستیک شده. بدنه پلاستیکی این دستگاه را می توان تابوتی دانست برای کلیه قابلیت هایی که در درونش نهفته است. جالب است بدانید حتی نوار نقره ای رنگ اطراف دستگاه که ظاهری فلزی دارد هم از جنس پلاستیک تهیه شده.
[color][size][font]
[/font][/size][/color] [color][size][font]
[/font][/size][/color]
هنگامی که در زیر نور و با زاویه ای خاص به بدنه پشتی اس ۴ نگاه کنید، موج هایی بر روی پلاستیک آن به چشم تان خواهد خورد. آن موج ها باعث می شود به این سوال فکر کنید که سامسونگ در ازای چند میلیون پول بی زبانی که از مشتری این تلفن دریافت می کند، چرا باید چنین بدنه بی کیفیتی را تحویل او دهد؟
استفاده از بدنه پلاستیکی البته مزیت هایی را هم با خود به همراه دارد. برای مثال احتمال خط افتادن پشت اس ۴ بسیار کمتر از آیفون ۵ اس است و دیگر اینکه سامسونگ توانسته با استفاده از این جنس، وزن پرچمدارش را نسبت به ابعاد بزرگ آن، بسیار پایین بیاورد.
اگر از بحث مواد به کار رفته و کیفیت ساخت دو محصول گذر کنیم، به موضوع ابعاد این وسایل می رسیم. موضوعی که تقابل دو فلسفه و دو دیدگاه متفاوت را در خود گنجانده.
در حالی که این روزها دستگاه های اندرویدی بزرگ و بزرگ تر می شوند و حتی فبلت ها نیز سهم چشمگیری از بازار را به خود اختصاص داده اند، اپل همچنان سرسختانه بر روی مواضع خود ایستاده و معتقد است که عرض دستگاه باید به نحوی باشد که کاربر بتواند با یک دست از کار با آن لذت ببرد.
اما آیا واقعا اینچنین است؟ آیا نمایشگر ۵ اینچی اس ۴ در مقایسه با صفحه نمایش ۴ اینچی ۵ اس، تا این حد آزار دهنده است؟ باید بگوییم که جواب این سؤال منفی است.
این درست است که ابعاد آیفون به شما این امکان را می دهد تا با یک دست به آن مسلط باشید و برای مثال هنگام رانندگی، به راحتی پیامک خود را تایپ نمایید (هرچند که توصیه می کنیم هیچ وقت این کار را انجام ندهید)، اما کار کردن با اس ۴ و نمایشگر بزرگتر آن نیز آنقدرها دشوار نیست.
سامسونگ با طراحی کاملا ارگونومیکی که برای این دستگاه در نظر گرفته، ترتیبی داده تا گلکسی اس ۴ به راحتی در دست جای بگیرد و کاربر بدون هیچ مشکلی به کار با آن بپردازد. حذف انحناهای پشتی که در گلکسی اس ۳ می دیدیم، کار صحیح و موثری بوده.
در مجموع لذت مرور صفحات وب، خواندن ایمیل ها و حتی بازی کردن در نمایشگری بزرگتر، ارزش این را دارد تا ابعاد دستگاه کمی تغییر کند. به نظر می رسد که اپل نیز سرانجام در نسخه های بعدی آیفون به این سمت پیش برود، اما حداقل تا به امروز، تیم کوک و رفقا در رو در بایستی با خود گیر کرده اند و بر عقاید اولیه جابز پافشاری می کنند.
البته تیم کوک در طول مدت مدیریتش نشان داده چندان هم بر ایده آل های جابز پای بند نیست (آیپد مینی را به خاطر دارید؟)، با این حساب چرا تا کنون نمایشگر آیفون بزرگتر نشده؟ بخش مهمی از این پافشاری به حاشیه سود شرکت بر می گردد. برپایی خطوط تولید محصولی با طراحی جدید، هزینه و زمان زیادی می برد که اپل برای سرشکن کردن آن، از یک طراحی تقریبا یکسان برای دو نسل استفاده می کند و این، باعث کندی بیشتر در اعمال تغییرات است.
آیفون ۵ اس ابعادی برابر با ۱۲۳.۸ در ۵۸.۶ در ۷.۶ میلیمتر دارد و وزن آن ۱۱۲ گرم است. از سوی دیگر گلکسی اس ۴ دارای ابعاد ۱۳۶.۶ در ۶۹.۸ در ۷.۹ میلیمتر است و با رفتن روی باسکول، عدد ۱۳۰ گرم را نشان می دهد.
نمایشگر
نمایشگر رتینای آیفون تصاویر را با کیفیت ۱۱۳۶ در ۶۴۰ پیکسل ارائه می دهد و در هر اینچ خود ۳۲۶ پیکسل را جای داده. گلکسی اس ۴ اما حداقل بر روی کاغذ برتری محسوسی دارد، نمایشگر این دستگاه کیفیتی برابر با ۱۰۸۰ در ۱۹۲۰ پیکسل دارد و از لحاظ چگالی پیکسل نیز با ۴۴۱ پیکسل در هر اینچ، از آیفون برتر است.
اما در عمل، با دو عدد از برترین نمایشگرهای دنیای موبایل رو برو هستیم. با توجه به چگالی پیکسلی بیشتر اس ۴، طبیعی است که این دستگاه در نمایش جزییات، توانایی بیشتری نسبت به آیفون داشته باشد. اما این برتری در حالت عادی به هیچ وجه نمایان نمی شود و تنها در صورتی که فاصله چشم با دستگاه را بسیار کم کنید و آن را به صورت خود بچسبانید، قادر به تشخیص تفاوت دو دستگاه در نمایش جزییات خواهید شد.
[color][size][font]
[/font][/size][/color]
نمایشگر AMOLED سامسونگ را همگان به خاطر کنتراست بالای رنگ های اش می شناسند و البته بعضی هم این رنگ ها را اغراق شده و غیر واقعی می دانند. اگر شما هم از همین دسته افراد هستید، بهتر است که آیفون را جهت استفاده برگزینید. نمایشگر رتینا ضمن اینکه کنتراست بسیار مطلوبی را ارائه می دهد، در نمایش رنگ ها نیز واقع بینانه تر عمل می کند و رنگ هایی دقیق تر را در معرض نمایش می گذارد.
میزان روشنایی آیفون بسیار بیشتر است و متعاقب همین موضوع، عملکرد آن در زیر نور مستقیم خورشید نسبت به اس ۴ بهتر است. زاویه دید دو دستگاه، به واقع مثال زدنی است و یک سر و گردن از سایر رقبای بازار، بالاتر است.
دوربین
قبل از اینکه به کیفیت تصاویر بپردازیم، اجازه دهید که راجع به قابلیت های نرم افزاری صحبت کنیم. سامسونگ در اپلیکیشن دوربین اس ۴، چنان مجموعه کاملی از قابلیت های نرم افزاری ارائه داد که پیش از این در کمتر دوربینی شاهد آنها بودیم (در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بررسی گلکسی اس ۴ به این قابلیت ها پرداختیم).
در سوی دیگر اپل هم در iOS 7 قابلیت های زیادی را به اپلیکیشن دوربین خود اضافه کرده، اما باز هم از لحاظ تعداد با سامسونگ فاصله بسیاری دارد. یکی از جالب ترین امکاناتی که در دوربین آیفون ۵ اس در اختیار شما قرار می گیرد، فیلم برداری با سرعت آهسته یا اسلوموشن است. قابلیتی که منجر به ضبط صحنه های زیبایی می شود.
گلکسی اس ۴ از یک دوربین ۱۳ مگاپیکسلی برخوردار است که می تواند تصاویری با کیفیت ۳۰۹۶ در ۴۱۲۸ پیکسل را به ثبت برساند. همان زمان که اس ۴ معرفی شد، دوربین آن رقیبی جدی برای آیفون ۵ به شمار می رفت. اکنون در آیفون ۵ اس، اپل باز هم با دوربینی ۸ مگاپیکسل پای به میدان رقابت گذاشته و تصاویری با کیفیت ۲۴۴۸ در ۳۲۶۴ پیکسل را ارائه می دهد.
در محیط باز و زیر نور خورشید، هر دو دوربین عکس هایی فوق العاده را شکار می کنند و سخت است اگر بخواهیم درباره برتری یکی نسبت به دیگری نظر دهیم؛ اما می توانیم بگوییم که اس ۴، جزییات را تا حدی مطلوب تر در مقایسه با آیفون به ثبت می رساند.
دوربین آیفون ۵ اس در مقایسه با مدل سال گذشته خود، از پیکسل هایی بزرگتر برخوردار است که باعث می شود فوتون های نوری بیشتری جذب شوند. این ویژگی بدین معنا است که دوربین ۵ اس در محیط های بسته و کم نور، عملکردی فوق العاده از خود بر جای می گذارد. در مقایسه با اس ۴، آیفون به خاطر جذب نور بیشتر، تصاویری با جزئیات بیشتر و نویز کمتر را در محیط های بسته به ثبت می رساند.
نمونه عکس گرفته شده توسط آیفون ۵ اس را در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ابعاد اصلی ببینید
[color][size][font]ابعاد اصلی ببینید
[/font][/size][/color] [color][size][font]
[/font][/size][/color]
[rtl]نمونه عکس گرفته شده توسط گلکسی اس ۴ را در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ابعاد اصلی ببینید[/rtl]
[color][size][font]ابعاد اصلی ببینید[/rtl]
[/font][/size][/color]
در هنگام استفاده از فلش هم، هر دو دستگاه نور مطلوبی را تولید می کنند، اما در آیفون ۵ اس به لطف فلش دوگانه، نور ها به نحوی به سوژه می رسند که رنگ های موجود در عکس، واقعی تر به نظر می آیند.
فیلمبرداری دو دستگاه با کیفیت 1080p و سرعت ۳۰ فریم بر ثانیه صورت می پذیرد. در این بخش نیز در محیط های باز، کیفیت هر دو عالی و مثال زدنی است و فرق چندانی بین آن ها وجود ندارد. با این وجود باز هم در محیط های بسته و کم نور، این آیفون ۵ اس است که گوی رقابت را از اس ۴ می رباید و فیلم هایی با نویز کمتر را به ثبت می رساند.
[rtl]نمونه عکس گرفته شده توسط آیفون ۵ اس در تاریکی مطلق را در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ابعاد اصلی ببینید[/rtl]
[color][size][font]ابعاد اصلی ببینید[/rtl]
[/font][/size][/color] [color][size][font]
[/font][/size][/color]
[rtl]نمونه عکس گرفته شده توسط گلکسی اس ۴ در تاریکی مطلق را در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ابعاد اصلی ببینید[/rtl]
[color][size][font]ابعاد اصلی ببینید[/rtl]
[/font][/size][/color]
در نهایت اما اگر از بحث پیکسل ها و نویز ها عبور کنیم، باید بگوییم که تجربه عکاسی کردن با آیفون بسیار بسیار لذت بخش تر از گلکسی اس ۴ است. اشتباه نکنید، اس۴ عکس هایی فوق العاده را شکار می کند و قابلیت های متعددی را در اختیار عکاس می گذارد، اما در آخر این "روانی و سرعت" دلچسب دوربین آیفون است که ورق را به سود اپل بر می گرداند.
نرم افزار
اپل با باز طراحی iOS در نسخه هفتم، خون تازه ای را در رگ های این سیستم عامل به جریان انداخت. iOS 7 از لحاظ ظاهری برای کاربران تازگی دارد، اما آیا این موضوع به تنهایی می تواند کمبود امکانات را در مقایسه با اندروید جبران نماید؟
واقعیت این است که اندروید در حال حاضر از لحاظ امکاناتی که پیشنهاد می دهد، بسیار از iOS جلو تر است. این مشکل زمانی برای اپل بحرانی تر می شود که شرکت هایی همچون سامسونگ، رابط کاربری اختصاصی خود را نیز بر روی اندروید قرار می دهند تا دو جین امکانات اضافه را به سیستم عامل گوگل بیاورند.
ویجت ها، صفحات خانگی متعدد، لاک اسکرین های جذاب، مدیریت آسان فایل ها، راه های به اشتراک گذاری متنوع و ... همگی از جمله مواردی هستند که iOS به شدت در آن ها با ضعف مواجه است. حال هرچقدر هم که جانی آیو، صورت iOS را با سیلی سرخ نگه دارد، باز هم زمانی فرا می رسد که دیگر کاربران پذیرای چنین عقب ماندگی های نخواهند بود.
اما سیستم عامل اپل، علی رغم تمام ضعف هایی که به آن ها اشاره کردیم، هنوز هم برتری هایی کلیدی نسبت به اندروید دارد. برتری هایی که باعث می شود کاربران همچنان با آغوش باز به استقبال این سیستم عامل بروند.
ثبات بیشتر در مقایسه با اندروید، اکوسیستم بی نظیر، به روز رسانی های بی دردسر، مجموعه فوق العاده اپلیکیشن ها، همگی از مواردی هستند که اپل به آن ها می بالد و گوگل برای اندروید آرزوی شان را دارد.
پشتیبانی از زبان فارسی
پشتیبانی اندروید از زبان فارسی مثال زدنی است. منو ها به صورت کامل فارسی می شوند و از لحاظ کیبورد هم مشکلی ندارید. سامسونگ حتی کیبورد Swipe را نیز برای زبان فارسی آماده کرده است. نحوه کارکرد این کیبورد بدین صورت است که بدون برداشتن انگشت خود از روی صفحه، می توانید با کشیدن متوالی آن بر روی حروف، کلمه مورد نظر خود را تایپ نمایید.
از سوی دیگر، در iOS از زبان فارسی برای منو ها خبری نیست. برای زبان کیبورد هم تنها گزینه عربی پیش روی شما است. البته اپل کیبورد فارسی را در داخل سورس iOS قرار داده و باید با تکنیک هایی آن را استخراج کنید ( این موضوع را در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
بررسی iOS 7 آموزش دادیم .)
یکی از برتری های iOS در این بخش، تقویم شمسی آن است. با این امکان شما می توانید از تقویم قدرتمند iOS با تاریخ شمسی استفاده نمایید و تمام قرار ملاقات ها و جلسات خود را در آن تنظیم نمایید. در اندروید با وجود اینکه این امکان میسر نیست، اما اپلیکیشن ها و ویجت های تقویم شمسی متعددی را در اختیار دارید که در صورت تمایل می توانید از آن ها بهره ببرید.
سخت افزار
اپل در بحث سخت افزار آیفون ۵ اس چنان گام بزرگی در ارتقا قدرت این دستگاه برداشت که باعث انگشت به دهان ماندن همه رقبا شد. پردازنده دو هسته ای A7 اپل با سرعت ۱.۳ گیگاهرتز و معماری ۶۴ بیت خود، چنان گرد و خاکی به پا کرده که اسنپدرگون ۶۰۰ در گلکسی اس ۴ با سرعت ۱.۹ گیگاهرتز و یک رم ۲ گیگابایتی، همچون اسباب بازی به نظر می رسد.
البته باید اشاره کرد که گلکسی اس ۴ زود تر از آیفون ۵ اس به بازار عرضه شده و احتمالا سامسونگ در پرچمدار بعدی خود این فاصله را جبران خواهد کرد، ولی از واقعیت فعلی نیز نمی توان گذشت. اس ۴ در نوع خود دستگاه سریعی به شمار می رود، اما هنگامی که در کنار ۵ اس قرار می گیرد، مکث های آن در اجرای فرامین به وضوح مشخص می شود.
قابلیت ها
سامسونگ شاید در طراحی ظاهر دستگاه و انتخاب مواد مناسب جهت ساخت آن، چندان مهارتی نداشته باشد، اما بی شک در گسترش قابلیت های کاربردی، یک استاد مسلم به حساب می آید. قابلیت های سخت افزاری و نرم افزاری متعدد سامسونگ، آنقدر زیاد هستند که نه تنها آیفون، بلکه سایر اندرویدی ها هم از آن عقب مانده اند. در ادامه قابلیت ها و برتری های دو دستگاه نسبت به یکدیگر را مقایسه می کنیم:
Micro USB
گلکسی اس ۴ مانند هر اندرویدی دیگری از پورت Micro USB بهره می برد. کابل این مدل در مقایسه با Lightning اپل بسیار بسیار ارزان تر است و اگر زمانی سیم خود را فراموش کنید، احتمال اینکه بتوانید از اطرافیان مشابه اش را قرض بگیرید بیشتر است.
همچنین پورت Micro USB اس ۴ از دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
تکنولوژی OTG پشتیبانی می کند که اگر به خاطر داشته باشید، قبلا در دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
یک بررسی جداگانه به مرور قابلیت های فوق العاده آن پرداختیم. قابلیت هایی که Lightning اپل از اکثر آن ها بی بهره است.
IR Blaster
اس ۴ در قسمت فوقانی خود درگاهی را برای اشعه مادون قرمز جای داده. به کمک این اشعه شما می توانید دستگاه های الکترونیکی مختلفی را توسط موبایل خود کنترل نمایید. سامسونگ برای این منظور اپلیکیشنی موسوم به WatchOn را نیز بر روی اس ۴ نصب کرده تا فرآیند تبدیل این محصول به یک دستگاه کنترل از راه دور، راحت تر از هر زمان دیگر صورت پذیرد.
NFC
قابلیت NFC هنوز در ایران چندان گسترش پیدا نکرده، اما در سراسر جهان کاربردهای گسترده ای همچون پرداخت های موبایلی از طریق آن صورت می پذیرد. شما همچنین از طریق NFC می توانید محتوای مورد نظر خود را به سادگی برای دیگر دستگاه های مجهز به این تکنولوژی ارسال کنید. بر خلاف اس۴، آیفون ۵اس از این ویژگی بی بهره است.
حافظه جانبی
هر دو دستگاه در سه مدل و با حافظه های داخلی ۱۶، ۳۲ و ۶۴ گیگابایت ارائه می شوند. اما در اس ۴، شما می توانید علاوه بر حافظه داخلی، از طریق کارت حافظه Micro SD حجم دستگاه خود را تا ۶۴ گیگابایت دیگر افزایش دهید.
Touch ID
حسگر اثر انگشت، شاید تنها نوآوری برجسته اپل در آیفون ۵ اس باشد. به کمک این قابلیت شما می توانید قفل دستگاه را با اثر انگشت خود باز کنید. شاید سامسونگ در نسخه های بعدی گلکسی اس این قابلیت یا دیگر تکنولوژی های تشخیص زیستی (اسکنر چشم؟) را ارائه کند، اما در حال حاضر اس ۴ -و حتی گلکسی نوت ۳- از آن بی بهره اند.
البته اگر نرم افزار اس ۴ جهت همخوانی با ساعت هوشمند Galaxy Gear به روز رسانی شود، آنگاه این دستگاه نیز دارای راه حلی اختصاصی برای باز کردن قفل می شود. نحوه کار کرد این سیستم بدین ترتیب است که هرگاه تلفن بیش از حد از ساعت دور شود، برای ورود به دستگاه پترنی بر روی صفحه ظاهر می گردد.
باتری
اس ۴ در داخل خود یک باتری ۲۶۰۰ میلی آمپر ساعتی را جای داده و باتری ۵ اس نیز ۱۵۶۰ میلی آمپری است. در آزمایشاتی که GSMArena بر روی باتری دو محصول انجام داده، اس ۴ توانسته رکورد ۶۵ ساعت را به دست آورد و ۵ اس با ۵۴ ساعت در رتبه پایین تری قرار دارد. این عدد در واقع فاصله میان دو شارژ دستگاه را در شرایطی نشان می دهد که در طول روز ۱ ساعت به مکالمه بگذرد، ۱ ساعت به پخش ویدیو اختصاص داده شود و ۱ ساعت نیز صرف مرور صفحات وب شود.
استفاده از باتری یدک شاید چندان در بین کاربران ایرانی جای نیفتاده باشد، اما اگر از کسانی هستید که بی رحمانه از موبایل خود کار می کشید، قطعا برای تان مهم است که بدانید باتری اس ۴ از جای خود در می آید و از این طریق می توانید باتری یدک را هرگاه که خواستید جایگزین آن کنید. چنین امکانی در آیفون برای شما مهیا نیست.
جمع بندی؛ کدام را بخریم ؟
اگر دوست دارید سیستم عاملی در اختیار داشته باشید که اقیانوسی بی نهایت از امکانات را در اختیارتان قرار دهد، و نمایشگری داشته باشید که ابعاد بزرگ و کیفیت مطلوبش، نمایش تصاویر را از هر زمان دیگر لذت بخش تر کند، توصیه می کنیم گلکسی اس ۴ را انتخاب کنید. البته توجه داشته باشید که پس از انتخاب حق غر زدن بابت جنس پلاستیکی بدنه را ندارید، چرا که ما قبلا در رابطه با ظاهر بی کیفیت محصول به شما هشدار داده بودیم.
اما اگر دوست دارید دستگاهی داشته باشید که هنگام نشان دادن آن به دوستانتان احساس غرور کنید و از در دست گرفتن و موادی که در ساخت آن به کار رفته لذت ببرید، بهتر است سراغ آیفون ۵ اس بروید. سیستم عاملی زیبا و با ثبات، دوربینی فوق العاده و اپلیکیشن هایی بی نظیر، مواردی هستند که با انتخاب آیفون ۵ اس می توانید از آن ها لذت ببرید. هر چند که احتمالا در ادامه ممکن است به صفحه نمایش بزرگتر موبایل دوستانتان رشک بورزید و آرزو کنید که ای کاش می توانستید این اپلیکیشن های هیجان انگیز را در صفحه ای بزرگتر در اختیار داشته باشید. راستی، از همین حالا خود را برای کنار آمدن با محدودیت های خاص اپل هم آماده کنید.
نقل قول: • قیمت Samsung Galaxy S4: یک میلیون و ۶۵۰ هزار تومان برای مدل ۱۶ گیگابایتی
• قیمت Apple iPhone 5s: دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
دو میلیون و ۳۸۰ هزار تومان برای مدل ۱۶ گیگابایتی نقره ای و خاکستری فضایی - (دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
قیمت مدل ۱۶ گیگابایتی طلایی )