اگر احیاناً سری به یکی از رستورانهای بین المللی در کشورخودمان یا کشورهای ثروثمند جهان بزنید، حتماً گرانترین غذای رستوران یا از لیست زیر است یا اینکه مواد تشکیل دهنده آن یکی از مواردی است که در لیست زیر به عنوان گرانترین مواد خوراکی جهان آمده است و شما می توانید با افتخار بگویید که حداقل چهار مورد از ده مورد غذای گران جهان در ایران پرورش و تولید می شود.
1- خاویار بلوگا
خاویار بلوگا گرانترین ماده خوراکی جهان است که هر کیلوگرم آن افزون بر پنج میلیون تومان فروخته می شود. خاویار که تخم نوعی ماهی است اغلب از دریای خزر به دست می آید. تقریباً ۲۰ سال طول می کشد که یک ماهی خاویار به اندازه ای بالغ شود که بتوان آنرا صید کرد. در زمان صید این ماهی حدود ۲ تن وزن دارد. خاویار معمولاً روی قطعه های کوچک نان تست و بدون نیاز به طعم دهنده به صورت خام سرو می شود. اگر تا به حال خاویار نخورده یا شانس امتحان آنرا ندارید باید به شما بگویم که طعم خاویار نمکی و ماهی مانند است که با خوردن هر دانه تخم خاویار، این مزه تشدید می شود. ضمناً یادتان باشد که خاویار با چیزی که از شکم ماهی سفید به عنوان اشپل ماهی مصرف می کنیم، کاملاً تفاوت دارد.
——————————
۲- زعفران
گرانترین ادویه جهان که با توجه به فصل آن قیمتش درهر کیلوگرم تا ۴ میلیون تومان افزایش می یابد. زعفران سه نوع کلاله دارد. هزاران کلاله زعفران باید توسط دست جمع آوری شود تا چیزی حدود ۳۰ گرم ادویه زعفران به وجود آید. این ادویه بسیار خوشبو برای طعم و رنگ بسیاری ازغذاهای بین المللی استفاده شده و مزه آن گزنده و شیرین است.
لازم به ذکر است که مرغوبترین زعفران جهان که بسیار گران می باشد در شهرستان قاینات که در جنوب شرقی ایران قرار دارد رشد می کند.
——————————-
۳- قارچ دنبلانی سفید
از خانواده میوه های زیرزمینی است که به خاطر قیمت بسیار بالایش در جهان معروف است. بوی آن به آجیل بوداده شباهت فراوانی داشته و طعم بسیار قوی دارد به طوری که مصرف آن باعث گیجی و آرامش عجیبی شده و اعتیاد آور است. این ماده غذایی گران قیمت که ورق بسیار نازکی از آن در کنار غذاهای بسیار گران بین المللی سرومی شود برای خوشمزه تر شدن در روغن خوابانده می شود.
———————————–
۴- گوشت گاو کوبه
اصل این گوشت از گاوهای تاجیما یوشی در واگیو به دست می آید و فقط در بخش هیوگو ژاپن پرورش داده می شود. این گاو طبق سنت های شدید، خاص، مرموز و پنهانی پرورش داده می شوند. غذای آنها فقط شراب و گندم است. گوشت آنها بسیار ترد بوده و هر کیلوی آن ششصد هزار تومان ارزش دارد.
چربی موجود در این گوشت در هیچ گوشت دیگری در جهان یافت نمی شود. گفته می شود که صاحبان این گاوها برای خوشمزه ترشدن گوشت آنها هر روز به آ نها پیغامهای خاص می دهند.
——————–
۵- غذای لانه پرنده
این ماده گران خوراکی از خشک شدن آب دهان نوعی پرنده در هوای آزاد تولید می شود. این ماده بیشتر در چین یافت شده و اغلب به صورت سوپ مصرف می شود اما به صورت شیرینی هم می توان آن را مصرف کرد. وقتی این ماده خشک در آب انداخته می شود، حالت ژلاتینی پیدا می کند. چینی ها معتقدند این ماده برای پوست و ریه ما بسیار مفید می باشد.
————————————
۶- ماهی سمی فوگو
این ماهی نوعی غذای بسیار گران قیمت ژاپنی است که بعد از پاک شدن توسط افراد مختصص قسمت های سمی درآورده میشود و سپس مورد استفاده قرار می گیرد. اگر این ماهی به درستی پاک نشود، مصرف آن ممکن است منجر به مرگ شود! یک قطعه بسیار کوچک از سم این ماهی برای کشتن یک فرد بالغ کافی است.
لازم به ذکر است که این ماهی غذای کاملاً اشرافی و خیلی گران قیمت در ژاپن است. برای پخت آن سر آشپز باید دوره های مخصوص را بگذراند. ناگفته نماند که مقدار بسیار جزیی از سم این ماهی در غذا گذاشته می شود تا باعث رعشه های جزیی و بی حسی جالبی برای مصرف کننده مشتاق شود.
——————————
۷- فوی گراس
پس از خاویار این ماده دومین ماده خوراکی اشرافی در غرب است. این غذا در واقع همان جگر اردک یا غاز است که توسط متد خاصی تولید می شود. در این متد دانه ها توسط لوله های مخصوصی به گلوی غاز یا اردک فرستاده شده و جگر اردک یا غاز شروع به ساخت چربی اطراف دانه ها می کند. مزه این غذا شباهت بسیاری به کره دارد که با طعم خاک مخلوط شده است.
——————————-
۸- شاه میگو
فروش این نوع خرچنگ سالانه مبلغی معادل ۱/۸ میلیون دلار به صنعت فروش محصولات دریای جهان پول تزریق می کند. زیستگاه این جانور دریایی آبهای شور، دریاهای صخره دار و آبهای کثیف می باشد. آنها اغلب در زیر صخره ها زندگی می کنند. برای پخت این نوع خرچنگ آنها را به صورت ناگهانی وارد آب درحال جوش کرده و باعث کشته شدن ناگهانی خرچنگ می شوند. گوشت این نوع خرچنگ معمولاً با کره آب شده سرو می شود.
———————————-
۹- قارچ ماتسوتاکه
ماتسوتاکه یک نوع قارچ خوراکی ژاپنی است. این قارچ جزو گران قیمت ترین مواد خوراکی ژاپن می باشد. برداشت سالانه ا ین نوع قارچ محدود و کمتر از هزار تن است. درموارد بسیار نادر این نوع قارچ در چین، کره و کانادا رشد می کند. کشت و برداشت این قارچ بسیار سخت بوده و در فصل اول برداشت و یا همان نوبرانه خودمان، افزون بر کیلویی دو میلیون تومان به فروش می رسد.
————————————-
۱۰- صدف خوراکی
نام این صدف برای گروه بسیار بزرگی از سخت تنان که زیستگاهشان آب های شور است، استفاده می شود. می توان گفت که به جز این نوع صدف، بقیه سخت تنان دریایی ارزش فروش در بازار را ندارند. این صدف اغلب خام و با چکاندن قطره ای آب لیمو سرو می شود. خوردن این صدف قدرت فکر کردن را افزایش می دهد.