16-08-2013، 9:32

چند جمله تند کارلوس کیروش در کنفرانسخبری اخیر او واکنش چند نفر از اهالی فوتبال را به همراه داشته است. مهدی تاج، سرپرستسازمان لیگ که با اعتراض مستقیم کیروش مواجه شده بود، واکنش تندی به گفتههای او داشت: «متاسفانه ادبیات کیروش بسیار بد بود. او شاید فکر میکند این اولین حضور ما در جامجهانی است. برای همین این حرفها را مطرح میکند.»
امیر حاجرضایی، کارشناس باسابقه فوتبالایران نیز گفت: «کیروش فکر میکند در کشور عقبافتادهای زندگی میکنیم.» واکنشی که به حملات تند داریوش ارجمند به سرمربی پرتغالی تیمملی در حاشیه درگیری او با مهدی رحمتی بیشباهت نبود: «هی پرتغالی! بدان که به کشوری با تمدن دوهزاروپانصد ساله آمدهای.»
حال فهرستی از جملات طعنهآمیز کارلوس کیروش در دو سال گذشته نشان میدهد که وی وقتی انتقاد میکند، زمان و زمین را به هم گره میزند؛ جملاتی مانند:
«در ایران هر وقت هواشناسی بگوید هوا آفتابیاست، من چتر برمیدارم.
آمده بودم فوتبال ایران را تغییر بدهم،اما خودم تغییر کردم.
توصیه میکنم به بازار بروید و کمی «صبر»بخرید.
تجربه را با پول نفت هم نمیتوانید بخرید.
وسط بازیهای باشگاهی ایران میتوانید بهکافیشاپ بروید، قهوه بخورید و برگردید، بیآنکه چیزی را از دست بدهید!
زبان ما در تیمملی فارسی است و نیازی بهزبان دیگری نیست. (در واکنش به طعنه رحمتی)
وقتی میبازیم فرودگاه پر از خبرنگارانتلویزیونی است، اما وقتی میبریم هیچکس اینجا نیست.
ظاهرا برنامه لیگ سیزدهم را راننده سازمانلیگ نوشته است.
در ایران تماسهای ماورایی برنامه لیگ راتغییر میدهند.»
جملات تندی که هریک به وقت خود، واکنشهاییرا به همراه داشته اما درنهایت آنچه بیشتر به حقیقت شبیه بود، همین جملات تند بود.
از یاد نبریم که انتقاد اجتماعی خولیو ولاسکو در سال گذشته از فرهنگ عمومی مردم ایران چه جنجالی به پا کرده بود: «برایم عجیب است. هر وقت مشکلی پیش میآید و میپرسم چرا اینچنین شده، میگویند این در فرهنگ ماست. خب، اگر فرهنگی چنین مشکلاتی به وجود میآورد، آن را عوض کنید!»
آیا خواسته کیروش غیرمنطقی است؟
سرپرست سازمان لیگبرتر در اولین واکنش، خواستههایکیروش را رد کرده است. مهدی تاج در گفتوگو با رادیوورزش گفت سازمان لیگ کار خودش را میکند و برنامه مورد نظر سرمربی تیمملی قابلیت اجرا ندارد: «ما نمیتوانیم جام حذفی را برگزار نکنیم یا باشگاههای استقلال، پرسپولیس و سپاهان و باشگاههایی که ملیپوش دارند بدون ملیپوشانشان در لیگ بازی کنند بههرحال این تیمها سرمایهگذاری کردند و هوادارانشان از آنها انتظار دارند. ما برنامههای لیگ و جام حذفی را اجرا میکنیم و اردوهای تیمملی هم به موازات برگزار میشود.»
باوجود تاکید تاج بر غیرعملی بودندستور کیروش آیا راهی برای اجرایی شدن خواستههای سرمربی تیمملی وجود ندارد؟ یکیاز خواستههای کیروش اتمام مسابقات لیگ تا 22 فروردین است. این خواسته در جدول زیر با آنچه در لیگهای معتبر دنیا اتفاق میافتد، مقایسه شده است. همانطور که مشخص است، فشردگی برنامه پیشنهادی کارلوس کیروش از فشردگی رقابتهای بوندسلیگا بیشتر اما از بازیهای لالیگا و لیگبرتر جزیره کمتر است
باوجود تاکید تاج بر غیرعملی بودندستور کیروش آیا راهی برای اجرایی شدن خواستههای سرمربی تیمملی وجود ندارد؟ یکیاز خواستههای کیروش اتمام مسابقات لیگ تا 22 فروردین است. این خواسته در جدول زیر با آنچه در لیگهای معتبر دنیا اتفاق میافتد، مقایسه شده است. همانطور که مشخص است، فشردگی برنامه پیشنهادی کارلوس کیروش از فشردگی رقابتهای بوندسلیگا بیشتر اما از بازیهای لالیگا و لیگبرتر جزیره کمتر است