02-09-2013، 15:33
جیک وود یک سرباز آمریکاییست که جنگ در عراق و افغانستان راتجربه میکند و بعد از بازگشت دچار اختلال روانی میشود.
داستان تنهایی سربازان آمریکایی در جنگ عراق و افغانستان در اثری با عنوان «در میان شما» به قلم جیک وود روایت شده است.
جیک، سرباز آمریکایی جنگ عراق و افغانستان بعد از پایان ماموریتش از افغانستان مستقیم به خانه برگشت.اما زندگیاش کمی تغییر کرد. حالا او شبها با یک چکش زیر تختش میخوابد از ترس اینکه کسی به او حمله کند.
جیک تنها زندگی میکند اما وقتی به حمام میرود درب را قفل می:کند و یک بار که با قطار قصد مسافرت داشت با دیدن یک کولهپشتی در کوپه قطار پا به فرار گذاشت، میترسید مواد منفجره داخل آن باشد.
“هنگامی که به خواب میروم ارواح مرده در رویاهایم زندگی میکنند،و هنگامی که سپیده دم به پنجره های اتاقم برسد، احساس می کنم هیالوهای متولد شیطان از درون به سراغ من آمدهاند.
آنها خشم خود را در برابر واقعیت به من نشان میدهند و همه اینها به خاطر عذاب من از گناهی است که به خاطر جان سالم به در بردن از این جنگ نصیب من شده است”
جیک وود در جنگ فقط پشت یک میز کامپیوتر مینشسته است و تحلیلهای آماری غیرنظامی از جنگ به دست میآورده است.
اما وقتی به خانهاش برمیگردد متوجه میشود که دچار اختلالات روانی گستردهای شده است. از کارش اخراج میشود و زندگیاش دچار ناکامی میشود.جیک تصمیم میگیرد با شرایط جدیدش کنار نیاید و تبعات اختلال روانیاش را مستقیم متوجه دولت آمریکا میکند.
“این داستان کسانی است که با جنگ شکسته شدند” این زیر عنوانی است که برای کتابی به نام «درمیان شما» انتخاب شده است. کتابی که جیک بعد از شروع به درمان آن را مینویسد و شرحی واقعی و دردناک از مصیبتهای زندگی در جنگ عراق و افغانستان برای سربازان آمریکایی ارائه میدهد.
وود در یادداشت ابتدایی کتاب مینویسد:” حقیقت یا پاک و یا تجزیه میشود، اما به صورت کمرنگ در اذهان باقی میماند. آنچه که در ذیل میآید، همان است که از ذهن نویسنده از یک واقعیت باقی مانده است.
این داستان زندگی کسانی است که واقعیت داشتند، اطلاعاتی است از انسانهایی که به ناچار تغییر یافتند و داستانی است از تنهایی انسانها؛ وقایعی است که قانون کشور من سعی در مهمل نشان دادن آنها دارد. ”
تنهایی آدمهایی که سرنوشت دولتمردان آمریکایی تنهاترشان کرده است.اما واقعیت وجودیشان فراموش نمیشود.
سربازان آسیبدیده آمریکایی در جریان جنگافروزی دهه اخیر آمریکا این روزها فعالتر شدهاند. کمپینهایی برای خروج کامل نیروهای آمریکایی از عراق و افغانستان تشکیل دادهاند و دولت آمریکا را مجبور به پرداخت غرامتهای سنگین کردهاند. جیک وود هم یکی از این سربازهاست.
«در میان شما» در آمریکا به شدت سروصدا کرده است و بر برهانهای مخالفان جنگ در آمریکا سند موثق و غیرقابلانکاری اضافه کرده است.
تسنیم