27-07-2013، 19:56
موادلازم:
برنج مخصوص سوشی= 200 گرم
برگه سوشی نوری=3 عدد
آب= 1 پیمانه
سرکه برنج= 30 میلی لیتر
شکر = 1 قاشق سوپخوری
نمک= 1/2 قاشق چایخوری
آواکادو =1 عدد
قارچ= 4 عدد
هویج متوسط=2عدد
ماهی سالمون دودی = 3 ورق نازک
( اگر تمایلی به استفاده از سالمون که به صورت خام استفاده میشود ندارید میتوانید از فیله مرغ ورقه شده که انرا تفت داده اید ویا میگو آبپز استفاده کنید ویا به طور کلی گوشت را حذف کرده و از سبزیجات استفاده کنید اما توصیه من به شما این است که یک بار هم که شده دستور اصلی را درست کرده و به همراه واسابی و سویا سس انرا امتحان کنید شرط میبندم خوشتان می اید )
اول همه سرکه شکر و نمک رابا هم مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر و نمک در سرکه حل شود.آب و برنج سوشی (یک نوع برنج گرد ژاپنی است .اگر نتوانستید این نوع برنج را پیدا کنید از برنجی ایرانی به نام حسنی میتوانید استفاده کنید که در این صورت آب ان متناسب با پخت همان برنج تنظیم میشود) را در قابلمه بریزید در آن را بگذارید و حدود 12 دقیقه بجوشانید .سپس انرا از روی حرارت بردارید و آبکش کنید.(برنج گرد ژاپنی به همین شیوه پخته و نرم میشود ولی برنجهای دیگر زمان پختشان فرق میکند در هر صورت باید برنج پخته و کمی نرم شوند و حالت کته خودمان را باید داشته باشد)برنج گرم را داخل یک ظرف غیر فلزی بریزید ومخلوط سرکه را به ارامی با برنج مخلوط کنید و اگر بتوانید همزمان انرا با یک بادبزن خنک کنید برنج شما حالت شیشه ای پیدا میکند( اگر تو فصل تابستان بودید میتوانید جلوی پنکه این کار را انجام دهید)آواکادو هویج و قارچ را باریک و بلند برش دهید.حصیر مخصوص را روی سطح صافی پهن کنید(به جای حصیر مخصوص میتوانید از حصیرهای معمولی و ریزبافت که به عنوان زیز بشقابی به کار میرود استفاده کنید.)روی حصیر سلفون بکشید.برگه سوشی را به صورتی که طرف براق انزیر باشدروی سلفون قرار دهید.دستهای خود را با سرکه واب خیس کنید(سرکه را به جهت بهداشت استفاده میکنیم)و مقداری از برنج برداریدو روی برگه سوشی قرار دهید و انرا پهن کنید تمام برگه نوری را بپوشانید اما از کنارهها 1 سانتیمتر خالی بگذارید و انتها راا همحدود 2 سانت خالی بگذارید اگر این کار را نکنید سوشی شما در انتها به خوبی بسته نمیشود. ارتفاع برنج هم از نیم سانت کمتر باشد.حالا ابتدا از ماهی سالمون ورقه شده در بالای برنج قرار دهید و روی ان هم اواکادو هویج و قارچ را قرار دهید. سپس به کمک حصیر شروع به لوله کردن سوشی کنید و در ضمن لوله کردن فشار هم بدهید تا خوب بسته شود بعد از لوله کردن به ان شکل مربع بدهید(مانند شکل آماده)بعد از اتمام کار با یک عدد چاقوی تیز که انرا خیس کرده اید هر کدام از برگهای سوشی نوری را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید.
سوشی را باید باسس سویاو ترشی زنجبیلم وواسابی (ترب کوهی فراوری شده که به رنگ سبز است و بسیار تند است) میل بفرمایید.باید مقدار کمی از واسابی را در کمی سس سویا حل کنید سپسسوشی را در آن بزنید و هووممممممممممم در دهان بگذارید
سوشی را میتوانید با انواع سبزیجات و غذاهای دریایی مانند ماهی سالمون ماهی تن(خام)میگو درست کنید اما توجه داشته باشید که اصل ان همیشه با مواد خام است اما شما میتوانید از مواد پخته استفاده کنید اما مسلما ان تازگی و مزه اصلی را نمیدهد