18-06-2020، 12:53
رضوی بر اساس نتایج تحقیق موسسه تحقیقاتی اسکریپس کالیفرنیا در ایالات متحده، یکگونه کروناویروس جهشیافته در اروپا و ایالاتمتحده موجود است که بهطور قابلتوجهی عفونیتر از ویروس اولیه است.
به گزارش ساینس، محقق این تحقیق هریان چو اظهار کرد: این کروناویروس جهشیافته دارای تعداد زیادی پروتئینهای سنبله در سطح ویروس است و این سنبلهها عملکرد بیوشیمیایی برای اتصال به سلولهای انسانی دارند.
دکتر هریان چو میگوید: "تعداد یا تراکم خوشههای عملکردی روی ویروس به دلیل جهش چهار یا پنج برابر بیشتر شده است."
ویروسهای دارای این جهش بسیار آلودهتر از ویروسهایی هستند که پیشازاین شناسایی شدند.
نام کروناویروس نیز از همین سنبلهها گرفتهشده و این سنبلهها ویروس را قادر میسازند با استفاده از گیرندههای ACE2 به سلولهای میزبان دسترسی پیدا کنند.
جهش مشخصشده توسط این مطالعه با نام D614G بهطور مستقیم تحت تاثیر تعداد سنبلهها نیست، بلکه اسیدآمینه متفاوت در این سنبلهها(گلیسین بهجای اسید آسپارتیک) ایجاد میکند که باعث انعطافپذیری ساختار آنها میشود. به همین دلیل، سنبلههای بیشتری از لحظه تولید ویروس تا زمانی که میزبان را آلوده میکند، زنده میمانند و احتمال شکستن آنها کمتر است.
بنابراین، جهش روی انعطافپذیری سنبلهها عمل کرده و با گذشت زمان بسیار پایدارتر شدند و توانایی بیشتر آلوده سازی سلولها را در خود حفظ میکنند.
این گروه میگوید که چنین جهشهایی میتواند توجیه شیوع بیشتر در ایتالیا یا نیویورک باشد.
بر اساس دانش امروز، اولین شیوع بیماری فاقد جهش D614G بوده اما این گروه توضیح میدهد که اکنون در بیشتر نقاط جهان ویروس جهشیافته حاکم است. در ماه فوریه، هیچ توالی به بانک اطلاعاتی GenBank جهش D614G را نشان نداد. اما در ماه مارس در هر چهار نمونه یک نمونه جهش مشاهدهشده است.
محققان افزودند: اطلاعات آی سی یو نیویورک و مناطق دیگر حاکی از وجود جهش D614G است.
جهش بخشی طبیعی از زیستشناسی است و تمام ویروسها هنگام تولیدمثل تغییرات ژنتیکی ناچیزی از خود نشان میدهند اما اکثر آنها هیچ تفاوتی در توانایی ویروس در آلوده کردن سلولهای میزبان ندارند.
این گروه خاطرنشان کرد: این یافتهها آزمایشگاهی و بر اساس تولید پروتئین بیضرر ویروسی بوده و تحقیقات بیشتری لازم است تا مشخص شود که آیا این جهش بر انتقال ویروس در شرایط دنیای واقعی نیز تاثیرگذار باشد.
در حال حاضر سرم جداشده از افراد آلوده با موفقیت در برابر ویروسهای مهندسیشده بدون جهش و با جهش D614G واکنش نشان میدهد که میتواند موردی کمککننده در ساخت واکسنهای حفاظتی باشد.
دانشمندان میگویند: هنوز مشخص نیست که آیا این جهش کوچک برشدت علائم افراد آلوده تاثیر دارد و مرگومیر را افزایش میدهد یا خیر.
نتایج این تحقیق در سایت bioRxiv منتشرشده است.