08-01-2019، 14:41
درمان کم شنوایی به هزینه سرسام آوری نیاز دارد؛
اما استفاده از سمعک میتواند راهکاری مناسب
برای برطرف کردن کم شنوایی با هزینه مناسب
باشد.
کم شنوایی یکی از مشکلاتی است که در زندگی افراد تاثیر زیادی می گذارد؛ چرا که افراد در طول روز دائما در حال برقراری ارتباط و شنیدن صدای اطراف هستند و حس شنوایی یکی از مهم ترین حواس پنجگانه انسان شناخته می شود و آسیب به آن اختلالات زیادی در عملکرد روزانه افراد ایجاد می کند. بنابراین کسانی که با مشکلات شنوایی مواجه هستند برای درمان آن ها به ادیولوژیست یا شنوایی سنج مراجعه کرده و از سمعک استفاده کنند.
ادیولوژیست کیست
ادیولوژیست یا شنوایی سنج، کارشناسی است که در رشته ادیولوژی تحصیل کرده و بورد تخصصی دارد. ادیولوژیست با معاینه ساختار گوش فرد کم شنوا و بررسی میزان شنوایی او، راهکارهای عملی ارائه می دهد. معمولا بیشترین روشی که ادیولوژیست ها برای درمان کم شنوایی پیشنهاد می کنند؛ استفاده از سمعک است.
سمعک چیست
سمعک یک وسیله الکترونیکی کوچک است که در پشت یا داخل گوش قرار می گیرد. سمعک با توجه به بخش هایی که داخل آن تعبیه شده اند، اصوات محیط اطراف را جمع آوری کرده و سپس آن ها را به وسیله آمپلی فایر تقویت می کند و به گوش می فرستد تا گوش درونی آن ها را به امواج الکتریکی تبدیل کرده و به مغز برای تجزیه و تحلیل ارسال کند. افراد کم شنوا پس از انجام آزمون شنوایی سنجی از سمعک استفاده می کنند.
سمعک چه مزایایی دارد
سمعک یک دستگاه کوچک است که داخل گوش قرار می گیرد و به آن فشاری وارد نکرده و آسیبی نمی رساند و همین طور سمعک قابل حمل است و اگر در نظافت و نحوه استفاده از آن دقت شود، طول عمر بالایی دارد.
انواع سمعک و کاربردهای آن ها
سمعک ها با توجه به مدارپردازشی و نحوه قرارگیری آن ها در گوش به انواع مختلفی تقسیم می شوند که عبارتند از:
سمعک دیجیتال
سمعک دیجیتال یکی از پیشرفته ترین انواع سمعک هستند که با توجه به برنامه و سیستم های کامپیوتری که در آن ها استفاده شده می توانند میزان صدای اطراف را تشخیص داده و مطابق با افت شنوایی فرد آن ها را تقویت کنند. همچنین سمعک دیجیتال برخلاف دیگر سمعک ها نویز صدا را به طور اتوماتیک کاهش می دهد. بیشتر ادیولوژیست ها به کم شنوایان استفاده از این نوع سمعک را پیشنهاد می دهند.
سمعک هوشمند
سمعک هوشمند از نظر عملرد مشابه سمعک دیجیتال است با این تفاوت که سمعک هوشمند مشابه ساختار گوش انسان طراحی شده و همانطور که دو گوش انسان به طور طبیعی با یکدیگر اطلاعات را به اشتراک می گذارند؛ سمعک هوشمند نیز از سیستم وایرلس دو گوشی استفاده کرده و بین دو سمعک در داخل گوش ارتباط برقرار می کند. از طرفی سمعک هوشمند قابلیت تشخیص نویز و صدا از یکدیگر را دارد و در محیط های مختلف، اصوات مزاحم را کاهش می دهد.
سمعک آنالوگ
سمعک آنالوگ ساده ترین نوع سمعک است که ار سیستم پردازشی بسیار ساده ه ای تشکیل شده است. سمعک آنالوگ قدرت تشخیص اصوات از یک دیگر را ندارد و تمامی صداها را یک میزان تقویت می کند. به همین دلیل افرادی که از سمعک آنالوگ استفاده می کنند معمولا نویز صدا اذیت شان می کنند. بنابر این سمعک آنالوگ برای کسانی که افت شنوایی بالایی دارند؛ گزینه ی مناسبی نمی باشد.
سمعک نامرئی
سمعک نامرئی یکی دیگر از انواع سمعک است که مهم تری مزیت آن نامشهود بودن آن است؛ چرا که سمعک نامرئی در داخل عمق گوش قرار گرفته و از بیرون قابل مشاهده نیست. سمعک نامرئی قدرت کمی دارد و معمولا برای افرادی تجویز می شود که افت شنوایی پایینی دارند.
سمعک پشت گوشی BTE
سمعک پشت گوشی عملکردی مانند دیگر انواع سمعک دارد با این تفاوت که از نظر شکل ظاهری با آن ها متفاوت است. سمعک پشت گوشی در قسمت بالایی لایه گوشت و در پشت آن قرار گرفته و با استفاده از یک لوله به داخل کانال گوش وصل می شوند. سمعک پشت گوشی BIT با توجه به این که طرح و مدل های مختلفی دارند از قدرت بالایی نیز برخوردارند و به خوبی اصوات محیط اطراف را به گوش منتقل می کنند.
طول عمر سمعک چقدر است
طول عمر و بازدهی سمعک به نوع آن بستگی دارد؛ چرا که سمعک هایی مانند سمعک نامرئی که اجزای ضعیفی دارند معمولا طول عمرشان کم تر است. از طرفی نکات دیگری نیز در کاکرد سمعک تاثیر می گذارد که از جمله آن ها می توان به نحوه نگهداری سمعک در طول شبانه روز، عدم ضربه و آسیب به سمعک، تعویض باتری آن به موقع، عدم قرار دادن سمعک در رطوبت، استفاده از سمعک مناسب با میزان شنوایی، خارج کردن سمعک درزمان استفاده از داروهای گوش و خشک کردن و تمیز کردن گوش قبل از قرار دادن سمعک اشاره کرد.