مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: مصرفکنندگان، بستنیهای بهداشتی که دارای مشخصاتی با عنوان پروانه ساخت وزارت بهداشت، تاریخ تولید، تاریخ انقضاء، سری ساخت و ظاهری مناسب هستند، استفاده کنند.
مهندس نعمتالله معروفی افزود: بستنی سرشار از مواد معدنی کلسیم، فسفر و حاوی ویتامینهای E ،D ،A و K است.
وی بیان کرد: ماده اصلی تشکیل دهنده بستنی شیر است و در صورتی که شیر پاستوریزه و بهداشتی نباشد، میتواند ناقل بیماریهایی مثل تبمالت شود.
مدیرگروه بهداشت محیط و حرفهای دانشکده علوم پزشکی نیشابور عنوان کرد: زرده تخممرغ که از مواد تشکیلدهنده بستنی است بهعنوان یکی از اصلیترین منابع آلودهکننده بستنی می باشد که میتواند انتقال سالمونلا را به شدت افزایش دهد و در مدت 12 تا 72 ساعت بعد از مصرف، علائمی مانند تب، دل پیچه، اسهال بهوجود آورد.
معروفی ادامه داد: هر چند افراد ممکن است بعد از چند روز حتی بدون درمان بهبود یابند اما کودکان، سالمندان، زنان باردار و بهطور کلی کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، باید تحت درمان قرار گیرند.
وی گفت: بستنیهای سنتی اغلب بهدلیل نگهداری نامناسب شیر و عدم بررسی دقیق تخم مرغ به کار رفته در آن غیر بهداشتی هستند و توصیه میشود اینگونه بستنیها را از مکانهایی که دارای مجوز هستند و در محل کارگاه تولید، خریداری کنند.