امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

لیزیک یا لازک؟ مسئله این است

#1
جراحی عیوب انکساری معمولا روی دو سطح انجام می شود؛ در سطح قرنیه و در سطح عدسی...

معمولا اگر عیب انکساری در محدوده کمتر از ۸ تا ۱۰ شماره نزدیک بینی یا کمتر از ۶ شماره دوربینی و ۶ شماره آستیگمات باشد، ترجیح داده می شود جراحی در سطح قرنیه انجام شود. البته قرنیه باید شرایط لازم برای عمل را داشته باشد؛ یعنی شکل و استحکام آن طبیعی و با ضخامت کافی باشد زیرا در جراحی های قرنیه، نوعی لایه برداری و تراش با لیزر روی قرنیه انجام می شود. این روش، رایج ترین روش جراحی عیوب انکساری است که دو نوعدیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
لیزیک و لازک دارد. لیزیک با چند روش انجام می شود که جدیدترین نوع آن فمتولیزیک است.

لیزیک

در روش لیزیک، روی قرنیه برشی زده و آن تکه برش داده شده، برداشته می شود. بعد سطح قرنیه را لیزر می کنند سپس تکه برش خورده، سر جای خود قرار می گیرد. حسن لیزیک این است که درد کمتری دارد و دوره بهبودش کوتاه تر است. علاوه بر اینها، دید بیمار سریع تر برمی گردد و شاید تا حدی نتایجش هم بهتر باشد.
دیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.

لازک و PRK

روش های لازک و PRK تفاوت جزیی با هم دارند. در این روش ها اپیتلیوم یا پوست قرنیه برداشته و همان سطح قرنیه لیزر می شود. امتیاز بزرگ این رو ش ها، نتایج خیلی خوب آنها با توجه به شرایط بیمار و نوع لیزر است. همچنین عوارضشان بسیار کمتر است به همین دلیل خیلی از پزشکان ترجیح می دهند برای بیمارانی که خیلی برای رسیدن به دید کامل عجله ندارند و می توانند درد را تحمل کنند، کمتر خطر کنند و روش لدیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
ازک و PRK را ترجیح می دهند.

البته نتایج لازک نسبت به لیزیک تاخیری است و درد بعد از عمل در برخی بیماران دیده می شود که می تواند آزاردهنده باشد. از سوی دیگر، در چند روز اول بعد از عمل، نسبت به لیزیک مراقبت بیشتری لازم است. با وجود این، عوارض درازمدت و مهم آن کمتر از لیزیک است. نتایج این جراحی به خصوص در نزدیک بین ها بسیار عالی است و در آستیگمات ها و دوربین ها تا حدی احتمال برگشت بیشتر است ولی در مجموع نتایج آن برای آنها هم خوب است.

درنهایت، جراح و بیمار با توجه به شرایط قرنیه و عیوب انکساری در مورد انتخاب روش بهتر به توافق می رسند.

جراحی روی عدسی

اگر بیمار شرایط لازم برای انجامدیدن لینک ها برای شما امکان پذیر نیست. لطفا ثبت نام کنید یا وارد حساب خود شوید تا بتوانید لینک ها را ببینید.
لیزیک و لازک نداشته باشد، مثلا ضخامت قرنیه اش کمتر از حدی باشد که بتوان روی آن کار انجام داد یا قرنیه شکل غیرطبیعی داشته باشد و نگران بیماری هایی مانند قوز قرنیه و... باشیم یا شماره عیب انکساری بیش از حد مجاز برای جراحی سطح قرنیه باشد، جراحی در سطح عدسی انجام می گیرد. این جراحی هم دو نوع دارد؛ معمولا پزشک در بیماری که عدسی اش شفاف و سنش زیر ۴۵ سال است، ترجیح می دهد به عدسی چشم خود بیمار دست نزند و یک عدسی به آن اضافه کند. این عدسی با توجه به انواع مختلف، ممکن است جاهای مختلفی کاربرد داشته باشد.

این روش، نتایج و آثار خوبی بر بینایی دارد ولی ممکن است عوارض مخصوص به خود را هم داشته باشد مانند خطر عفونت، افزایش فشار چشم و التهاب ولی اگر بیمار خوب و دقیق انتخاب شود، نتایج این جراحی بسیار مثبت خواهد بود.

حالت دوم این است که مریض بالای ۴۵ سال سن داشته باشد. البته حتی در بیماران زیر ۴۵ سال که به کدورت عدسی دچارند، از همان ابتدا می توان عدسی چشم را برداشت و لنز با شماره مناسب جای آن گذاشت.

در بیمار دچار کاتاراکت (آب مروارید) خفیف و شماره بالای چشم هم وقتی جراحی آب مروارید انجام می شود، می توان عدسی با شماره درست قرار داد و عیب انکساری اش را هم اصلاح کرد.

برای اصلاح عیوب نزدیک بینی و دوربینی، این روش بسیار مناسب است و آستیگمات شماره پایین را هم با لنزهای مخصوص آستیگمات می توان اصلاح کرد ولی آن هم ملاحظات خاص خود را دارد؛ یعنی بحث قیمت و در دسترس بودن نیز بسیار مهم است . ولی برای کسی که آستیگمات و همزمان آب مروارید دارد و می خواهد آستیگماتش هم اصلاح شود، راه حل خوبی است.

روش های دیگر

روش های دیگری هم وجود دارند که کمتر استفاده می شوند: مثلا برش با چاقو یا لیزر روی قرنیه برای اصلاح دید همزمان با جراحی آب مروارید، روشی شناخته شده است که در دنیا انجام می شود.

گاهی هم ترکیبی از چند روش به کار می رود مثلا در بیمار دچار آب مروارید و شماره بالای چشم همراه با تغییرات عدسی و نزدیک بینی بالا، ممکن است از چند روش برای درمان استفاده شود. درنهایت اینکه روش های خیلی زیادی برای رفع عیوب انکساری چشم وجود دارد ولی آنچه بیشتر برای اصلاح عیوب انکساری معمولی و نزدیک و دوربینی و آستیگمات منظم به کار می رود، همین جراحی هاست.

    دکتر فاطمه علیپور

    چشم‌پزشک

    استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
پاسخ
آگهی


[-]
به اشتراک گذاری/بوکمارک (نمایش همه)
google Facebook cloob Twitter
برای ارسال نظر وارد حساب کاربری خود شوید یا ثبت نام کنید
شما جهت ارسال نظر در مطلب نیازمند عضویت در این انجمن هستید
ایجاد حساب کاربری
ساخت یک حساب کاربری شخصی در انجمن ما. این کار بسیار آسان است!
یا
ورود
از قبل حساب کاربری دارید? از اینجا وارد شوید.

موضوعات مرتبط با این موضوع...
  مسئله ى گرمایش زمین را به شدت جدی بگیریم

پرش به انجمن:


کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان