21-12-2015، 11:21
یک تحقیق بزرگ نشان داد که عادات بد غذایی، فشار خون بالا، سوء تغذیه کودک و مادر، آب ناسالم، عدم رعایت بهداشت و نشستن دستها، از جمله عوامل خطری هستند که به مرگ و میر در سراسر دنیا منجر می شوند.
بعد از بررسی 79 عامل خطر که در 188 کشور دنیا (که از سال 1990 تا 2013 انجام شد) به مرگ و میر منجر شده بودند، تیم تحقیقات (از دانشگاه واشنگتن و ملبورن) متوجه تغییر بزرگی در عوامل منجر به مرگ و میر شد.
دکتر کریستوفر موری می گوید: برای بهبود سلامتی می توان از عوامل خاصی مثل سیگار کشیدن، رژیم غذایی ناسالم، و عوامل محیطی مثل آلودگی هوا دوری کرد.
طیف وسیعی از عوامل خطرناک وجود دارند که باید از آنها پرهیز کرد، از آلودگی هوا گرفته تا رژیم غذایی و آب ناسالم و … ، که این عوامل باعث رشد تعداد مرگ و میرها و ابتلا به بیماری ها شده اند.
این عوامل خطرناک در سال 2013 باعث 31 میلیون و در سال 1990 بیشتر از 25 میلیون مرگ و میر شد. این تحقیق 25 ساله داده هایی درباره بار بیماری در دنیا را نشان داد.
محققان در مجله The Lancet اشاره می کنند که در جنوب و جنوب شرقی آسیا، خطرناکترین عامل آلودگی هوای خانه بوده و در هند مردم با آب آلوده و سوتغذیه دست و پنجه نرم می کنند.
در خاورمیانه و آمریکای لاتین، شاخص توده بدنی بالا یکی از خطراتی است که منجر به از دست دادن سلامتی می شود.
در روسیه دومین عامل خطرناک مصرف الکل بوده و به طور کلی در کشورهای پردرآمدی مثل انگلستان، سیگار کشیدن اولین خطری است که سلامتی مردم را تهدید می کند.
تفاوت زیادی در کشورهای جنوب صحرای آفریقا دیده می شود که برخلاف دیگر مناطق، ترکیبی از سوتغذیه در دوران کودکی، آب ناسالم، مصرف الکل و عدم رعایت بهداشت در روابط جنسی است.
رابطه جنسی ناسالم باعث بیمار شدن افراد زیادی در دنیا شده و مسئول 82 درصد مرگ و میر ناشی از ایدز شده و در سال 2013، 94 درصد مرگ و میرهای ناشی از ایدز در سنین 15 تا 19 ساله رخ داده است.
آفریقای جنوبی نسبت به هر کشور دیگری تاثیر گرفته است، زیرا 38 درصد از مرگ و میر در این کشور به دلیل رابطه جنسی ناسالم است.
دکتر موری اشاره می کند: چالش های سیاست گذاران این است که برای کاهش این مرگ و میرها تلاش هایی پیشگیرانه انجام دهند.
از جمله خطراتی که در استرالیا مردان و زنان را تهدید می کند می توان فشار خون بالا، سیگار کشیدن و شاخص توده بدنی بالا را نام برد.
در آخر پروفسور آلن لوپز (از دانشگاه ملبورن) اضافه می کند: خیلی از این عوامل با تغییر در سبک زندگی قابل پیشگیری هستند.
{hi doctor}